Πλοήγηση σε Android

Rygar

Apple Lover
Joined
14 Ιουλ 2006
Μηνύματα
8.261
Αντιδράσεις
3.235
Για πείτε μου καμια ιδέα για πρόγραμμα πλοήγησης σε αυτό το λειτουργικό που να συνεργάζεται με Samsung Galaxy S και froyo. Εχω διαβάσει ενα σκαζμό από θρεντς σε διαφορα φορουμς και ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του. Θα πει κανείς τώρα ότι κι εδώ το ίδιο θα γίνει :D . Εδώ όμως είστε λίγοι και καλοί ;) . Με νοιάζει το σωστό στίγμα από GPS, γρήγορο κλείδωμα και σωστή δρομολόγηση. Τα γραφικά για μένα είναι δευτερεύοντα.

Τα φώτα σας...

ΥΓ1. Μη βαλετε λινκς για σπαζμένα προγράμματα. Ισως είναι το μοναδικό πρόγραμμα που θα πληρώσω. Αλλωστε για όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν και open-source επιλογές...

ΥΓ1. Αφτα...
 
Ndrive ρήγα.

έχω διαβάσει καλέσ κριτικές στο myphone.gr
 
Πόση ώρα κάνει να κλειδώσει το gps με το 2.2 Rygar? Στο 2.1 πολλές φορές δεν κλειίδωνε καν. Ήταν ένας απο τους λόγους που έφυγε το galaxy s σε 2 βδομάδες.
 
Πόση ώρα σου έπαιρνε για να κλειδώσει στο 2.1; Πάντως δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα. Πριν 2 μερες το πήρα και δεν έχω βρει χρόνο να ασχοληθώ εμπεριστατωμένα. Το ΣΚ θα κινηθώ λίγο με το αμάξι. Παντως υπαρχει fix γι'αυτό το πρόβλημα, απ'οσο λένε τουλάχιστον. Κι εγώ δεν έχω σκοπό να χρησιμοποιήσω το GPS μεσω internet. Πάντως αν δεν παίζει σωστά το ενσωματωμένο GPS, έχω και ενα εξωτερικό fortuna bluetooth που είναι αστέρι.

ΥΓ. Η οθόνη του πάντως είναι σουπερ!!! Και με τη Darky Rom πετάει!!! (σιγά μην το άφηνα! :D :D:D)
 
Rygar είπε:
Πόση ώρα σου έπαιρνε για να κλειδώσει στο 2.1;
Έγραψα "πολλές φορές δεν κλείδωνε καν" για να μην είμαι απόλυτος. Ίσως κάποια στιγμή να είχε κλειδώσει δεν θυμάμαι. Πρακτικά ήταν σαν να μην είχε GPS.
 
Μαλιστα. Θα το δω το ΣΚ και θα ξαναποστάρω.

Στο θέμα μας. Τελικά η κατάσταση είναι χαοτική όσον αφορά τα προγράμματα πλοήγησης ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Κι αυτό γιατί μπορεί ενα καλό πρόγραμμα να μην έχει καλούς χάρτες για τη χώρα μας, ή να έχει πολύ καλούς χάρτες αλλα κακή υποστήριξη μιας συσκευής ή ακόμα και του ίδιου του λειτουργικού (για Android παντα). Διαβασα για καποιο πρόγραμμα Don't Panic που ετοιμάζεται για το android.
 
Σχεδόν ενα μήνα μετά, εχω καταλήξει (μέχρι νεωτέρας) στο iGO. Το GPS κλειδώνει σχεδόν αμέσως και όχι μονο στο igo αλλα και σε κανα 2 αλλα προγράμματα που έχω φορτώσει (όπως το Endomondo για fitnessssss και το runtastic, και τα 2 κορυφαία). Υπόψην ότι από την πρώτη στιγμή φόρτωσα την Darky rom και δε μπορώ να πω πώς θα συμπεριφερόταν με τη στοκ ρομ. Αλλα εμένα με νοιάζει που το κινητό λειτουργεί υπερ του δέοντος ικανοποιητικά. Με την darkyrom η μπαταρία του διατηρείται για περίπου 2 μερες κάνοντας όλες τις δουλειές, δηλαδή σερφάριζμα/mp3 player/gps/κλήσεις/λήψεις φωτογραφίας και κανα παιχνιδάκι μία στο τόσο.

Αφτα....
 
Εισαι ικανοποιημενος απο το Igo??
 
Ναι, αλλα δεν είμαι ψείρας. Δηλαδή, ναι μεν θέλω όσο πιο ακριβή πλοήγηση γίνεται, όπως επίσης θελω ομαλή κύλιση του χάρτη, αλλα αν καμια φορά κανει λάθος υπολογισμό, δε θα το βγάλω σκάρτο. Δεν υπαρχει τέλειο πρόγραμμα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη λειτουργία του και κατά τη γνώμη μου ειναι από τα πιο ευχρηστα προγραμματα πλοηγησης, εχοντας δουλεπσει στο παρελθόν το destinator και το garmin XT σε ΝΟΚΙΑ.
 
Ειναι μια χαρα προγραμμα,πολυ ευχρηστο,πολυ παραμετροποιησιμο αλλα πιστευω πως απο χαρτες.....ειναι....χαλια..Αν βρεις το ginius driver σε android πιστευω πως θα σε βολεψει περισσοτερο!
 
Πήρα το Galaxy Ace (Android 2.2) και ερχόταν δώρο με το Mobile Maps 10 της Sygic. Σκέτο νομίζω το Maps πάει κανα πενηντάρικο, και περιέχει και σέξυ φωνούλα (πρέπει να είναι της Αφροδίτης Σημίτη). Είναι αρκετά καλό, και σε ότι αφορά το κλείδωμα του GPS βοηθάει πολύ το free GPS Status (Επιταχύνε πάρα πολύ τη διαδικασία, και νομίζω ότι είναι και πιό σταθερό με αυτό).

http://www.androidfreeware.net/download-gps-status.html

ΥΓ Έχω λιώσει με το android, γίνεται χαμός απο apps και games !
 
Να κατεβασεις και το MyTracks! Ειναι παντελώς δωρεάν. Με αυτό μπορείς να κανεις μια διαδρομή εκτός χάρτη, π.χ. σε ενα μονοπάτι με ποδήλατο ή με τα πόδια, και μετά να το δεις στο Google Earth/Maps (και σε διαφορες αλλες εφαρμογές χαρτών που υποστηρίζουν τα αρχεία που αναπαράγει). Το δοκίμασα το περαζμένο ΣΚ για πρωτη φορά. Δεν έχω 3G για internet, αρα δεν είχα χάρτη από google (δεν cachάρονται στο κινητό δυστυχώς!) και συνεπώς εβλεπα μονο ενα κενό grid. Ομως η διαδρομή σχηματιζόταν κανονικά :D . Μολις γύρισα στο σπίτι, είδα το χαρτη στο google maps μεσω wifi. Σουπερ!!!!

Εγώ παντως με το iGO είμαι προς το παρόν πολύ ευχαριστημένος.

ΥΓ. Αν το ρουτάρεις και περάσεις καμια καλύτερη ρομ, θα δεις διαφορά στην ταχύτητα σε όλα τα υποσυστήματα (wifi,gps, εφαρμογές)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rygar είπε:
Να κατεβασεις και το MyTracks! Ειναι παντελώς δωρεάν. Με αυτό μπορείς να κανεις μια διαδρομή εκτός χάρτη, π.χ. σε ενα μονοπάτι με ποδήλατο ή με τα πόδια, και μετά να το δεις στο Google Earth/Maps (και σε διαφορες αλλες εφαρμογές χαρτών που υποστηρίζουν τα αρχεία που αναπαράγει). Το δοκίμασα το περαζμένο ΣΚ για πρωτη φορά. Δεν έχω 3G για internet, αρα δεν είχα χάρτη από google (δεν cachάρονται στο κινητό δυστυχώς!) και συνεπώς εβλεπα μονο ενα κενό grid. Ομως η διαδρομή σχηματιζόταν κανονικά :D . Μολις γύρισα στο σπίτι, είδα το χαρτη στο google maps μεσω wifi. Σουπερ!!!!
Εγώ παντως με το iGO είμαι προς το παρόν πολύ ευχαριστημένος.

ΥΓ. Αν το ρουτάρεις και περάσεις καμια καλύτερη ρομ, θα δεις διαφορά στην ταχύτητα σε όλα τα υποσυστήματα (wifi,gps, εφαρμογές)
Καλή φάση ακούγεται !! Να σε πώ, με το ρουτάρισμα κινδυνεύω καθόλου ή ού ; Επίσης θα φάει φορμάρισμα ; Αμα είναι να ξαναβάζω άπαντα απο την αρχή βαριέμαι....
 
Αμα ειναι ΜΟΝΟ να το ρουτάρεις, δεν έχεις πρόβλημα. Αν ειναι να περασεις και ΡΟΜ, τότε ναι, μη φορτώνεις τίποτα ακόμα γιατί θα στο φορμάρει!

ΥΓ. Το Mytracks εδώ. ;)
 
Θένκς ! Άστο ακόμα, καινούργιο είναι και έτσι και αλλώς δέν έχω παράπονο ακόμα απο την απόδοση, είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Επίσης ανακοίνωσε επίσημη υποστήριξη για 2.3 η Samsung και στο Ace, οπότε πάλι για official με βλέπω όταν έρθει η ώρα. Το MyTracks θα το δοκιμάσω πάραυτα, επίσης προτείνω το δωρεάν GPS Essentials και το Satellite AR (το τελευταίο σκανάρει δορυφόρους, ιδανικό για στήσιμο πιάτου)
 
Λοιπόν, διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει "τυφλοσούρτης" για να φορτώσεις μια διαδρομή που κατέγραψες, κι αυτό επειδή υπάρχουν δεκάδες εφαρμογές πλοήγησης, διαφορετικά formats χαρτών και διαφορετικά formats καταγεγραμμένων διαδρομών. Το κυριότερο πρόβλημα για τους χρήστες Android είναι ότι η Google ΔΕ ΔΙΝΕΙ τους χάρτες της (ή κομμάτι αυτών) για χρήση offline, δηλαδή πρέπει να έχεις είτε 3G για internet είτε WIFI. Ομως εγώ δεν έχω 3G και στην εξοχή δεν υπάρχει WIFI:D. Βρήκα λοιπόν αυτό το πρόγραμμα για πισί το οποίο δημιουργεί χάρτες για offline προβολή υποστηρίζοντας διάφορα formats. Επίσης βρήκα αυτό το πρόγραμμα για χρήση του χάρτη(ή των χαρτών) που δημιουργήθηκαν. Το πρόγραμμα αυτό έχει τη δυνατότητα είτε για offline προβολή των ανωτέρω χαρτών ή την online προβολή τους, φόρτωση επάνω τους μιας διαδρομής τύπου π.χ. GPX (που δημιουργεί το Mytracks ή και το ιδιο το πρόγραμμα που προανέφερα), ΠΛΟΗΓΗΣΗ επάνω στο χάρτη αυτό χωρίς φωνητικές εντολές αλλά με ενδείξεις (ηχητικές/δόνηση) όταν ο χρήστης είναι εκτός διαδρομής ή καταγραφή μιας διαδρομής και αποθήκευσης σε μορφή GPX ή KLM (για φόρτωση στο google maps). Εκτός αυτών όμως κανει κι αλλα πολλά. Θα δοκιμάσω να τρέξω τη διαδρομή που κατέγραψα το περαζμένο ΣΚ και θα σας είπω. Πολύ ενδιαφέροντα πράγματα!

Α, το κυριότερο. Οι 2 προαναφερθείσες εφαρμογές ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ FREEWARE! Τ'ακούτε χρήστες των iPhone; :p :p:p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
2 μήνες αργότερα το iGO αντικαταστάθηκε από το Ginius Driver - Don't panic edition. Αγορά 40 ευρώ από Forthnet με εφ όρου ζωής αναβαθμίσεις χαρτών. Δεν έχει τις POI δυνατότητες που έχει το iGO (προς το παρόν), όμως δεν έχετε ξαναδει ΠΟΤΕ τέτοια ταχύτητα στον υπολογιζμό της διαδρομής όπως επίσης τέτοια ομαλή κίνηση χάρτη. Κατι σημαντικό επίσης είναι το ζουμάριζμα του χάρτη με multi touch και όχι με κουμπάκια +/-. Η αγορά όπως είπα γίνεται από κατάστημα forthnet για να ισχύσει η τιμη και οι αναβαθμίσεις,ενώ η εγκατάσταση γίνεται μεσα από το κινητό με τη χρήση ενός κωδικού που βρίσκεται πίσω από το συνοδευτικό βιβλιαράκι. Μετά απ'αυτά, κατεβαίνει το πρόγραμμα με τον ελληνικό χάρτη. Αν έχετε κατεβάσει demo από το market, καντε απεγκατάσταση. Η εφαρμογή συνεχώς εμπλουτίζεται με νεες λειτουργίες κατά την διαβεβαίωση των κατασκευαστών, ενώ υποστηρίζεται από την εταιρία που έκανε γνωστό το GPS στην Ελλάδα, την GeoIntelligence (ή αλλιώς NGI).

Αφτα....

ΥΓ. Το iGO ήταν σπαζμένο :D
 
@Rugar

οσο αφορα τις εφαρμογες gps η καλυτερη multiplatform θεωρειτε η Sygic Gps Navigation (πρωην Aura)

βεβαια υπαρχει και η υποκειμενικη αποψη που για εσενα ειναι το GD και για εμενα το SMM10

επισης οσο αφορα τους χαρτες οι καλυτεροι θεωρουνται της NavteQ

εγω και απειροι αλλοι θεωρουμε οτι οι καλυτεροι για την γειτονια μας ειναι της CIT
 
Καθότι είμαι άνθρωπος της ουσίας, για μένα δε μετράει η εμφάνιση ή π.χ. καποιες εξτρα διεκολύνσεις όπως εισαγωγή δικώνε σου POIs (δεν έχει ακόμα, αλλα είναι ήδη πολύ εμπλουτισμένο), αλλά το πόσο γρήγορα υπολογίζει τη διαδρομή, ποσο γρήγορα την ΞΑναυπολογίζει αν χαθείς και πόσο γρήγορα σχεδιάζει στο χάρτη όταν κινείσαι. Και εξυπακούεται, η υποστήριξη των χαρτών. Από τα 4 διαφορετικά προγράμματα που έχω δει μεχρι τώρα εδώ και 6 χρόνια ξεκινώντας από το Destinator 3, το GD είναι μακράν το καλύτερο γι'αυτά που ζητάω. Οι άνθρωποι έδωσαν βάση στο πρόγραμμα ΑΦΟΥ επιλέξεις μια διαδρομή. Δηλαδή, αν εξαιρέσεις τις 5-6 ρυθμίσεις που έχει στα Settings του, καμία αλλη ρύθμιση δεν έχει, ΕΚΤΟΣ κι αν έχεις ήδη ξεκινήσει μια πλοήγηση όπου εκεί είναι το ζουμί (πολλές επιλογές εμφανίζονται με ενα άγγιγμα σε καποιο σημείο της διαδρομής). Και το iGO όμως ήταν πολύ καλό, όμως χρειαζόταν αρκετά δευτερόλεπτα για να υπολογίσει. Το ίδιο και το Destinator. Το ίδιο και το Garmin XT που είχα στο N85. Εγώ πάντως θεωρώ την ΝGI κορυφή στο θεμα της υποστήριξης των χαρτών, άλλωστε είναι και εγχώρια εταιρία και σίγουρα θα έχει περισσότερη εμπειρία στην έδρα της.

Αφτά.... :D
 
και μιας και εκανα αναφορα στην Navteq

καντε μια επισκεψη (old news βεβαια) και επιλεξτε μια πολη
 
Πίσω
Μπλουζα