Ιουλιος του 1979 σε σινεμα στην Αιδηψο, παιδακι του δημοτικου ακομα.
Ειδα τη ελληνικη ταινια Η βαλιτσα του παπα και δεν μου αρεσε καθολου. Μαλλον απο μικρη ειχα απεχθεια προς τις σαχλοκωμωδιες, αλλα με πηγανε χωρις να με ρωτησουνε.
"Τραυματική" εμπειρία στο σινεμά είχα και εγώ,σε αυτή την ηλικία (την παιδική τέλος πάντων)..Όπως έγραψα και πιο πάνω,έπαιζαν ταινίες για τα παιδιά του Δημοτικού,κάθε Σάββατο πρωί.Την ταινία την διαφήμιζαν (ή έρχονταν Παρασκευή πρωί στο σχολείο) με αυτοκίνητο μεγάφωνο!
Μία Παρασκευή λοιπόν,ακούστηκε έξω από το δρόμο:
" Αύριο,στο σινεμά Ολύμπιοoooooν..η μεγάλη ταινίαααα...η τιτανομαχία, "Ταρζάν εναντίον Μπρους Λι"! ".
Τρελαθήκαμε!.Όλοι μας..Είναι δυνατόν?..Ο Ταρζάν (ο Τζόνι Βαισμίλερ που βλέπαμε κάθε Κυριακή μεσημέρι) εναντίον του καρατέκα Μπρους Λι?..Δεν υπήρχε περίπτωση να το χάσουμε.Δεν κοιμήθηκα εκείνο το βράδυ Παρασκευής!..Μέχρι που 'ρθε το Σάββατο.
Και πήγαμε!..Και περιμέναμε όλοι μας τη μεγάλη μονομαχία,του Ταρζάν εναντίον του Μπρους Λι..Και άρχισε!..Και μείναμε με το στόμα ανοιχτό!!!
Δεν το πίστευα..Δεν ήταν ταινία!..Ήταν θέατρο σκιών!..Είναι δυνατόν?..Εμένα δεν μου άρεσε ποτέ ο Καραγκιόζης!Δεν μου άρεσαν τα θέατρα σκιών.Δεν γελούσα,δεν διασκέδαζα!..Και ήρθε ο άλλος,έφτιαξε μια φιγούρα του Ταρζάν και μια φιγούρα του Μπρους Λι και "έπαιζε"!
Ήθελα να κλάψω,να φωνάξω.Νευρίασα,δεν ήξερα με ποιον τα ΄χα.Με αυτούς που με κορόιδεψαν,με τον εαυτό μου που άφησα να με κοροϊδέψουν?..Μίσησα ακόμα πιο πολύ το θέατρο σκιών!..Αν ήμουν μεγαλύτερος,θα τους φώναζα:"shame on you"..
Δεν πληγώθηκα ποτέ περισσότερο στο σινεμά,ακόμα και από την χειρότερη ταινία που μπορεί να χω δει, αργότερα όταν μεγάλωσα!
(υγ: παρεμπιπτόντως , νικητής της μονομαχίας ήταν ο Ταρζάν)