Ποιά είναι τα ΠΡΩΤΑ τραγούδια που ακούσατε;;;

και μάλιστα επειδή ακόμα δεν ήξερα αγγλικά και δεν καταλάβαινα τον στίχο, αντί να λέω "I heat up, ...." έλεγα "Darirap!!"
 
Πως να θυμηθούμε τα πρώτα τραγούδια που ακούσαμε;; Η πιο παλιά μνημη είναι όταν με τάιζε μικρή η γιαγιά και μου τραγουδούσε το Φαληριώτισα γλυκειά και τα Νέα της Αλεξάντρας ,μέχρι και τα ζάρια έριχνε η έρμη να ακούω τον ήχο για να πειστώ να φάω .. Δοκίμασε και με το ''αστα τα μαλλάκια σου ανακατωμένα'' αλλά εγώ έκλεινα με πείσμα το στόμα και την αγριοκοίταζα ,μάλλον ήμουν του λαικορεμπέτικου ρεπερτορίου όπως και όλοι στο σπίτι .. Τσιτσάνης και Νταλάρας συνήθως μέχρι που ανακάλυψα το ροκ στην έκτη δημοτικού και κόλλησα ..
 
Εγώ θυμάμαι ότι τα βράδια, μου έβαζε η μητέρα μου στο δωμάτιο ραδιόφωνο όταν με έβαζε για ύπνο, γιατί της είχε πει κάποιος γιατρός ότι είναι καλό να συνηθίσω να κοιμάμαι έτσι για να με παίρνει ο ύπνος εύκολα.
Θυμάμαι το "την κοπελιά μου την λένε Λενιώ", "το ταγκό της Νεφέλης" και το "απ'την αρχή"

 
Επίσης και αυτό θυμάμαι και άλλο ένα παρόμοιο που δεν μπορώ να το βρω
 
To Aquarela do Brasil από Ary Barroso. Νομίζω πως ξέρω αυτή την μελωδία από πάντα. Μου αλλάζει την διάθεση κάθε φορά που το ακούω. Οι ηχογραφήσες του είναι πάρα πολλές.

Ary Barroso - Aquarela do Brasil (1939)

 
Πίσω
Μπλουζα