Ποιά είναι τα ΠΡΩΤΑ τραγούδια που ακούσατε;;;

mytinyworld είπε:
Δύο είναι τα πρώτα τραγούδια που θυμάμαι να άκουσα σε πολύ μικρή ηλικία: το ένα έλεγε "-είμαι πολύ ωραίος -αλήθεια? -βεβαίως" και το άλλο "Λούλα, Λούλα, πού είσαι Λούλα":D Τα στιχάκια του δεύτερου μάλιστα (Λούλα, Λούλα, πού είσαι Λούλα) ήταν τυπωμένα σε ένα t-shirt που φορούσα εκείνο το καλοκαίρι!Είμαι πολύ ρετρό? :p
Είχα πάθει ψύχωση τότε μ' αυτά τα τραγούδια του Θέμη Ανδρεάδη και είχα απαιτήσει από τον πατέρα μου να μου βρει την κασέτα πάση θυσία. Πάντως πολύ ρετρό δεν είσαι, υπάρχουν και πιο ρετρό.

Ένα από τα πρώτα τραγούδια που θυμάμαι είναι η «Μαρία με τα κίτρινα» της Γαλάνη, όπως και το «Κρασί, θάλασσα και τ' αγόρι μου» της Μαρινέλλας. Μάλιστα, νόμιζα ο αθώος, ότι όταν έλεγε «τ' αγόρι μου», εννοούσε τον γιο της! Κι αυτό, γιατί είχα τη μάνα μου να μου λέει την εποχή εκείνη «άντε αγόρι μου να πέσεις για ύπνο» και πού να φανταστώ ο έρημος ότι άλλου τύπου αγόρι είχε στο νου της η τραγουδίστρια!

:animeek:
 
Σαν το Βαγγέλη κι εγώ! :D

Κάτι σε "παπάκια" θυμάμαι & κάτι σε "στρουμφάκια" (το "μη με ξυπνάς απ' τις 6!) :D
 
Είμαι αρκετά μεγάλος και θυμάμαι κάμποσα παλιά τραγουδια.

Ρόζ Γιάννης Μηλιώκας Αφροδίτη Μάνου





 
thebest20 είπε:
Πωλίνα - Πάμε Για Τρέλλες Στις ΣεϋχέλλεςΒίσση - Έμπνευση & Χούλα Χουπ

Kaoma - Lambada

Γλυκερία - Και Ζαλίστηκα

Τάνια Τσανακλίδου - Αν Μ'Αγαπάς

Rick Astley - Never Gonna Give You Up

Χαριτοδιπλωμένος - Τούρτα Σοκολάτα & Ζωή Και Κότα

Ζιγκ Ζαγκ - Δεν Είμαι Τρομοκράτης
Επίσης :

Κωνσταντίνα - Στον επόμενο τόνο

Αλέξια - 123

Μαντώ - Αγκαλίτσες και φιλάκια

Ελένη Δήμου - Δεν πιστεύω

Μιχάλης Ρακιντζής - Κουνέλι

Ρίτα Σακελλαρίου - Ο κοντός με τη γραβάτα

Λίτσα Διαμάντη - Πυρετός

Άντζελα Δημητρίου - Φωτιά στα Σαββατόβραδα

Άντζελα Δημητρίου - Οι χωρισμένοι
 
Μου είναι πολύ δύσκολο να θυμηθώ τα πρώτα πρώτα κομμάτια που άκουσα στη ζωή μου, γιατί θυμάμαι πάρα πολλά τραγούδια, ειδικά ελληνικά! Οι γονείς μου είχαν τη συνήθεια να αφήνουν ανοιχτό ένα ραδιόφωνο να παίζει, όπως σήμερα κάνουμε με την τηλεόραση, και μας έβαζαν συνέχεια mixtapes με ελληνικά κομμάτια της εποχής φτιαγμένα από το δισκοπωλείο της γειτονιάς. Αλλά μια πολύ έντονη ανάμνηση για μένα είναι:

καλοκαίρι, απογευματάκι, δυνατός ήλιος να λούζει το σαλόνι μας, ήταν σηκωμένες οι τέντες και έμπαινε άπλετο φως στο σπίτι, εγώ στο σαλόνι με το μπαμπά μου και το ράδιο στο σαλόνι να παίζει αυτό, στη συχνότητα του ΑΝΤ1. Λογικά η ανάμνηση είναι γύρω στο 1992.

Της ίδιας χρονιάς ανάμνηση λογικά, αν σκεφτώ από τη χρονιά που κυκλοφόρησε το κομμάτι: εγώ στο σχολικό του βρεφονηπιακού σταθμού και στο ράδιο να παίζει το "Του φεγγαριού αναπνοές" της Γαρμπή.

Γενικά ελληνικά περιόδου 1989/1990 έως 1994/1995 είχαμε πάρα πολλά στις κασέτες, τις οποίες ακούγαμε συνήθως στο αυτοκίνητο, αλλά ας μην παραθέσω ολόκληρες playlist :p Αντίστοιχα είχαμε μια κασέτα με ξένα κομμάτια 80's και 70's από την οποία θυμάμαι πρόχειρα πρόχειρα τα εξής (που ήταν και αγαπημένα μου τότε): Always the sun - Stranglers, Englishman in New York - Sting, What's love got to do with it - Tina Turner, I want know what love is - Foreigners, Serenade - Steve Miller Band, Loverboy - Billy Ocean
 
Λοιπόν.... Το πρώτο τραγούδι που μου έρχεται στο μυαλό (βασικά ήταν ολόκληρος δίσκος) ήταν "η Αγέλαστη πολιτεία και οι Καλικάντζαροι".. Εν όψει εορτών ο τρελό-θείος μου μου έβαζε και άκουγα αυτό το δίσκο... τον λέω τρελό-θείο γιατί σε ηλικία 4χρονών θεωρούσε σωστό να μου βάζει να ακούω Led Zeppelin (που και που φόραγα και μπλούζα τους) λες και θα καταλάβαινα στην ηλικία εκείνη τίποτα από όσα άκουγα..

Επιπροσθέτως.. ένα από τα πρώτα τραγούδια που άκουσα ήταν ο "ξενύχτης" του Μητροπάνου και η θρυλική απορία στους γονείς μου.. "μπαμπά που είναι ο ξενύχτης που περπατάει στον ουρανό.. τόση ώρα κοιτάω και δεν τον βρίσκω"#)
 
2 τραγούδια θυμάμαι πολύ καλά όταν ήμουν γύρω στα 3-4, το "Il Ballo Del Qua Qua" της Romina Power και αναρωτιόμουν τι γλώσσα ομιλούσαν τα "παπάκια":p.

[video=youtube;7t6b7K8-lFE]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
O Κοντός με την Γραβάτα, Δεν μ'αγαπάς ( Κοντολάζος), Άσπρο-μαύρο, διάφορα του Καρβέλα κλπ... Από ξένα το holiday rap από Μc Micer και Dj sven.
 
για μενα το πρωτο τραγουδι που ακουσα ηταν το "ενα το χελιδονι" του Μικη Θεοδωρακη,αφου η μαμα μου διδασκε μουσικη :)
 
Από τα πρώτα τραγούδια που θυμάμαι είναι:

1. "Ο Φαντάρος"- Αλεξίου

2. "Θα με θυμηθείς" - Γ. Πάριος

3. "Υπάρχω" - Σ. Καζαντζίδης (θυμάμαι πεντακάθαρα την έξαψη του πατέρα μου όταν έφερε την κασέτα στο σπίτι και την έβαζε στο κασετόφωνο)

Και βέβαια 1-2 χρόνια αργότερα όλο (μα όλο) τον δίσκο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου "Φοβάμαι" από το πικ-απ που είχαν τα ξαδέλφια μου, ίδίως τον "Κουρσάρο" που έπαιζε στο τέρμα!!!
 
Dimitrissss είπε:
Είχα πάθει ψύχωση τότε μ' αυτά τα τραγούδια του Θέμη Ανδρεάδη και είχα απαιτήσει από τον πατέρα μου να μου βρει την κασέτα πάση θυσία.
Aπό τα πρώτα τραγούδια που με ΕΒΑΖΑΝ να τραγουδάω ως παιδί (-θαύμα ; ) ήταν "Η πεθερά", του Θέμη Ανδρεάδη,


και λίγο πιο παλιά, τα "Μαθήματα δικτατορίας άνευ διδασκάλου", του Κριμιζάκη, με το Γιώργο Μαρίνο.

http://www.youtube.com/watch?v=n8rlaZiLEwc&playnext=1&list=PL8A58ACBE704B D5F7&feature=results_video

Επειδή τα ήξερα "φαρσί" απ' έξω, υποθέτω ότι θα ήταν τα δύο πρώτα τραγούδια που θα άκουσα στη ζωή μου...

Με το Θέμη πάντως "κόλλησα" και αργότερα, τραγουδώντας συχνά τον "Ταξιτζή", τη "Λούλα", το "Ρομαντικό γεύμα", το "Είμαι πολύ ωραίος" και άλλα. Θεωρώ ότι κάποια στιγμή εκτός από post που πρέπει να γραφτεί για το Θέμη Ανδρεάδη, η σελίδα θα έπρεπε να του κάνει και κάποια συνέντευξη. Ο Θέμης μένει στη Νέα Σμύρνη (ή τουλάχιστον έμενε παλιά) κι έχει ένα μαγαζί με είδη τέχνης σε εμπορικό κέντρο της οδού Ομήρου.

Και νααααα γέλια οι συγγενείς...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Aυτα που θυμαμαι οτι ακουσα πρωτα!

I was made for lovin' you - Kiss

Footsteps - The Motels

Maria Magdalena - Sandra

Because The Night

Hero - Boney Tyler
 
Ελληνικά

Βίσση - Ελένη, Μπαλωματάκι, Τρελαίνομαι, Ψεύτικα, Καπνίζω

Πάριος - Σαν τρελό φορτηγό

Ξένα

Whitney Houston - How will I know

Pet Shop Boys - Heart

Stevie Wonder - I just called to say I love you

Robert Palmer - Simply Irresistible

Celine Dion - My heart will go on
 
"Να παίζει το τρανζίστορ τ'αμερικάνικα". Το ακουγα σε ενα ραδιοφωνάκι που είχαν οι θειές μου (της μανας μου οι αδερφές). Πρέπει να ήμουν 5 χρονών. Το θυμάμαι ξεκάθαρα πάντως. Θέλω να γυρίσω πίσω :cry: :(
Το αυτόν :cry::cry:
 
Μια ωραια πεταλουδα τι ωραια που πετα απο μενα, χαχα.
 
Μια θάλασσα γαλάζια τα μάτια σου απόψε κι εγώ καράβι στ'ανοιχτά... Και από ξένα το Ska chou chou.
 
Αν εξαιρέσουμε τα παιδικά που μας μάθαιναν οι γονείς, νομίζω ότι τα πρώτα ήταν Το πουκάμισο το θαλασσί (Νταλάρας), το Παποράκι του Μπουρνόβα (Καλατζής) και το Ξενύχτησα στην πόρτα σου (Μοσχολιού), όλα από 8-track κασέτες στο παλιό Kadett του θείου όταν πηγαίναμε με τα ξαδέρφια για μπάνιο. Επίσης την ίδια εποχή αλλά χειμώνα το Για μας κελαϊδούν τα πουλιά (Γούναρης) και Το πρωί με ξυπνάς με φιλιά (Βέμπο) γιατί ο πατέρας μου είχε (και έχει) τρέλα και με τους δυο και το "Ξύπνα αγάπη μου" (Μούσχουρη) αλλά σε βερσιόν μανούλας, όταν μας έπαιρνε ο ύπνος τις Κυριακές.
 
Στο σπιτι παντα υπηρχαν ραδιοκασετοφωνα (και τεραστια συλλογη απο κασετες!) τα οποια λειτουργουσαν στο φουλ καθε μερα.
Ετσι η μουσικη δεν ελειπε απο τη ζωη μου.
Εκτος απο παιδικα τραγουδακια,θυμαμαι να ακουω το τραγουδι της Καιτης Χωματά "το Χριστινακι". Συνονοματη με την ... πρωταγωνιστρια του τραγουδιου, ειχα ιδιαιτερη χαρα οταν ακουγα αυτο το τραγουδι...
 
Τελευταία επεξεργασία:
Για μισο λεπτο, βρε παιδια...Αυτος ειναι ενας εμμεσος, αλλα αρκετα σαφης τροπος για να βγουν οι ηλικιες μας στη φορα.
Οποτε το πρωτο τραγουδακι που εγω ακουσα ως μωρακι ηταν αυτο:

 
Πίσω
Μπλουζα