Ποιά είναι τα ΠΡΩΤΑ τραγούδια που ακούσατε;;;

boney-m .Ο πατέρας μου ήταν ένθερμος θαυμαστής τους.
 
ΒΙΒΑΛΝΤΙ!!!!!

Μου έβαζε η μαμάκα μου και άκουγα!

Μετά έμαθα να το βάζω μόνος μου το CD!

Και θυμάμαι μάλιστα, ότι ήταν ο αγαπημένος μου!

Απλά, μετά, διεύρυνα το ρεπερτόριο! Συνεχίζει όμως να παραμένει από τους αγαπημένους μου. Παρ'όλο που δεν τον ακούω πια!
 
"Κι όλο κλαίνε τα καβουράκια" και πλάνταζα στο κλάμα γιατί απο τότε είχα αδυναμία στα ζωάκια και στεναχωριόμουν που τα καβουράκια έχασαν την μαμά τους και κλαίγανε!
 
aces high!!!

αλλα πραγματικα το 1 που θυμαμαι ειναι το θεμα απο το μυστηριο του χρυσου πιθηκου καπου στα 5 με 6 μου ...
 
Το αγαπημενο μου τραγουδι οταν ημουν μικρος. Ο father ηταν μεγαλος φαν του ΒΠ
 
απο ελληνικά, θυμαμαι πολύ ένονα το

εισαι μια συνήθεια. που εχει πια περασει

είσαι ένα λαθος τοσο μακρινό

σου το ξαναλέω, σεέχω πια ξεχάσει

πάρε την καρδιά σου και αντε στο καλό

της Λίτσας Διαμάντη
 
Επίσης:

Δώσε την καρδιά σου


εκεί που θες εσύ



και μένα κέρνα τον καημό



φαρμάκι στο κρασί


 


Παρά να ζω μακριά σου



καλύτερα απόψε



μαχαίρια καν τα χέρια σου



και τη ζωή μου κόψε
 
....αν ειναι θρησκευτικος υμνος πιανεται?σε παγκοσμια πρωτη εκτελεση,λαιβ φυσικα,"τη υπερμαχω στρατηγω"μετα την αρση της πολιορκιας απο τους αβαρους(αν θυμαμαι καλα,ημουν νηπιο..)
 
To faisons l' amour avant de nour dire adieu με την Jeanne Manson. Και μετά το είχα σε κασσέτα και μετά μου τη μάσησε το κασσετόφωνο και πολύ τσαντίστηκα. Και μετά ήρθε η χαρά του Ιντερνετ που βρίσκω τα πάντα και σκασίλα μου για τις μασημένες κασσέτες!
 
Γεια σαααας :)

Τα πρωτα τραγουδια που Θυμαμαι να ακουσα ηταν 2.

Το ενα ηταν τα "παπακια" και το αλλο που το θυμαμαι λιγο ηταν το " Ηταν ενα μικρο καραβι" που μου το τραγουδαγε η μητερα μου οταν ταξιδευαμε μαζι με τον πατερα μου που ηταν ναυτικος. :)
 
Για τα πρωτα τραγουδια δεν ειμαι σιγουρος θυμαμαι ομως πολυ εντονα τα πρωτα βιντεο-κλιπ που εβλεπα 5 χρονων το 1984 στην ΕΤ-2 νομιζω και μου εκαναν φοβερη εντυπωση...ενα απο αυτα ηταν το Jump των Van Halen με τον David Lee Roth στα φωνητικα..το μαλλι και οι κινησεις του καθως και οι ηχοι της κιθαρας και των πληκτρων ,μου ειχαν μεινει στο μυαλο για πολυ!!καλα απο παιδικα τραγουδια θυμαμαι τα παπακια και το σκα σκα!!!
 
Τα πρώτα τραγούδια που άκουσα ever ήταν από το δίσκο της Πρωτοψάλτη "Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ".
 
Οι BONEYM ιδρυθηκαν το 1975

εγιναν πολυ γνωστοι στα τελη της δεκαετιας το 1970

εδω ακουμε το babylon οταν τους ειχε καλεσει η ΕΡΤ

[ame=http://http//www.youtube.com/watch?v=jNjtwTJ6XkY]http://http://www.youtube.com/watch?v=jNjtwTJ6XkY
 
My very very very first song of my life that I remember was "Sunshine Reggae" by Laid Back, a song dated 1982 approximately... it was my first 45rpm disc that my father gave to me... (well I'm born in the 1980, and also before my parents listened to music, for example songs of Lucio Battisti, Fabrizio De Andre', Riccardo Cocciante and so on...) Nowadays, my favourite artists and singers are Amedeo Minghi, Luca Carboni and Mario Castelnuovo and some Italian melodic groups of the 70's (for example Giardino dei Semplici, Collage, Romans, Alunni del Sole and so on...)
 
Θυμάμαι ότι έπαιζε πολύ ο Κοινούσης στο σπίτι μας όταν ήμουν μικρή. Είχα μάθει και τραγουδούσα τους πρώτους στίχους από το "Όλοι θα ζήσουμε" που ήταν: "Τα παιδιά, τα παιδιά, τα φιλαράκια τα παιδιά, τα σνομπάρεις κι ούτε δίνεις σημασία πια καμιά".

Μιλάμε για μεγάλο ενθουσιασμό ... :) .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το ξένο τραγούδι άργησε να μπει στο σπίτι μας. Σύμφωνα με τη μαμά μου, άκουγα το "Υπομονή" όταν ακόμα ήμουν πιτσιρικάς στο εξωτερικό:

Λίτσα Διαμάντη: η αγαπημένη μου κασέτα στα 1982. Το αγαπημένο μου ήταν το "Τέρμα τα παράπονα" , ειδικά εκείνος ο ξεσηκωτικός ήχος του βιολιού. Στον ίδιο δίσκο είχε και άλλα κομμάτια: "Από σένα θα πάω" και "Τώρα"" κάποια που θυμάμαι.

Τέλος, το παλιό λαϊκό τραγούδι έμπαινε κάπου στο 1982 και μάλιστα πριν κοιμηθώ άκουγα την μαύρη κασέτα που είχε συγκεκριμένα τραγούδια:

Αγωνία, με Βοσκόπουλο- Μη μου λέτε γι' αυτή και Στα βράχια της Πειραϊκής με τον Καζαντζίδη, Καφενείο με τη Δούκισσα, Πού πας χωρίς αγάπη, με Μοσχολιού, Ατάκα και επιτόπου, με Δούκισσα, Σαν της γαρδένιας τον ανθό, με Βοσκόπουλο, Καλοκαίρια και χειμώνες με Μητροπάνο. Ήταν πολύ αγαπημένα μου τραγούδια πατά το ότι δεν ήμουν ούτε 8 όταν τα άκουγα.
 
Δύο είναι τα πρώτα τραγούδια που θυμάμαι να άκουσα σε πολύ μικρή ηλικία: το ένα έλεγε "-είμαι πολύ ωραίος -αλήθεια? -βεβαίως" και το άλλο "Λούλα, Λούλα, πού είσαι Λούλα":D Τα στιχάκια του δεύτερου μάλιστα (Λούλα, Λούλα, πού είσαι Λούλα) ήταν τυπωμένα σε ένα t-shirt που φορούσα εκείνο το καλοκαίρι!

Είμαι πολύ ρετρό? :p
 
Πίσω
Μπλουζα