Ποιά ηταν τα πρώτα παιχνίδια που αγοράσατε ;

Έπρεπε να το δεις σε spectrum... απλά καταπληκτικό...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στον Spectrum ήταν απλά κορυφαίο. Πρόσφατα το έβαλα στον emulator και το απόλαυσα. Στο παρελθόν είχε λιώσει το κασετοφωνο του +2 και ειδικά όταν παίζαμε διπλό με τους φίλους γινόταν κόλαση. Αγαπημένο beat em up...
 
όντως ήταν εκπληκτικό στο Spectrum. Και στον Amstrad ήταν καλό όμως! ήταν τόσο καλό στα 8 bit που κυκλοφόρησε μαζί σχεδόν με το Double Dragon και το 2ο αν και διάσημο από τα arcade πήγε άπατο! Άσχετο που ήταν και πολύ κακό conversion το DD μια και έχουμε δει πολλά κακά conversions να κάνουν πάταγο.

EDIT: wally πες μου plz απο πιο κόμικ είναι το avatar σου προσπαθώ να θυμηθώ κ δε μπορώ :p

Ααααχ πάνε τα χρόνιααααα :p
 
Χειρότερα γραφικά από το πρώτο Renegade, αλλά και μόνο που είχε 2players option απογείωνε το gameplay. Αγαπημένη πίστα αυτή με τα γκαρσόνια-παππούδες που όταν τους βάραγες ήταν σαν να παθαίναν καρδιακή προσβολή. Χέρια στο στέρνο και γερσιμο.. χαχαχα .. Τώρα τα πρώτα που αγόρασα ήταν shinobi, double dragon και μερικά ακόμα... τα άλλα τα , discology...
 
Το Target Renegade, ρείχε στιγματίσει και εμένα, ως game !

Ατέλειωτες ώρες διπλό, με έναν φίλο !

Ο ένας να "σώνει" τον άλλον, κλπ.

Φοβερή πόρωση τότε ...
 
Ωραία συζήτηση ανοίξαμε για το Target Renegade, πράγμα βέβαια που είναι απόλυτα φυσιολογικό για ένα τόσο καλό παιχνίδι !! Ηθελε λίγο προσοχή στο διπλό, διότι το παιχνίδι δεν γινόταν και πολύ ευκολότερο, μιά και απ'ότι θυμάμαι έβγαιναν οι διπλάσιοι αντίπαλοι...

Συμφωνώ απόλυτα με τον ΑΑ+ : είχε ελαφρώς χειρότερα γραφικά απο το πρώτο (μιλάμε πάντα για Amstrad, όπου το πρώτο Renegade ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη στα γραφικά), αλλά παρ' όλα αυτά ήταν "αστέρι".

Προσωπικά θεωρώ την έκδοση του Τ.R. στον CPC την καλύτερη απο όλες...
 
Να γίνω λίγο κακός; :p Οπως έγραψα παραπάνω το πρώτο μου παιχνίδι ηταν το target renegade στην πράσινη οθόνη του amstrad. Το παιχνίδι το είχα δει πρώτη φορά σε coin-op και όταν το έτρεξα στον 6128 ξενέρωσα τελείως. Μου άρεσε πολύ περισσότερο το double dragon. Μου φαίνεται περίεργο πως μιλάτε για καλά γραφικά στο target. Μηπως είχα δει άλλο παιχνίδι τότε τελικά και τα εχω μπερδέψει;
 
...ωπ, μισό λεπτάκι !! Είχα την εντύπωση ότι το Target Renegade (όπως και το Renegade 3) δεν υπήρξαν ποτέ σε coin-op !!

...μήπως είχες δεί σε coin-op το (πρώτο) Renegade, ή το Double Dragon;
 
File Billy θα διαφωνήσω

H spectrum version θεωρώ πως ήταν η καλύτερη,hands down.

edit: Ακόμα και το RetroGamer to Spectrum επέλεξε ως best version ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
billy είπε:
...ωπ, μισό λεπτάκι !! Είχα την εντύπωση ότι το Target Renegade (όπως και το Renegade 3) δεν υπήρξαν ποτέ σε coin-op !!
...μήπως είχες δεί σε coin-op το (πρώτο) Renegade, ή το Double Dragon;
Τώρα που το λες κάτι σαν να θυμήθηκα. Μάλλον το renegade πρέπει να είδα σε coin-op. Συγχωρέστε την γεροντική μου άνοια! :D Το target renegade ήταν το δεύτερο μέρος του renegade ή άσχετο παιχνίδι;
 
...εξαπολύω ευθύς αμέσως ένα "δριμύ κατηγορώ" στο Retro Gamer, για... "προβοκάτσια" !! :D

Aν και το άρθρο αυτό δεν το έχω διαβάσει, είμαι υπέρ της Amstrad έκδοσης για τους παρακάτω λόγους:

- Καλύτερα γραφικά. Εδώ βέβαια όπως έχουμε πεί και στο παρελθόν, τα γραφικά είναι ένα θέμα υποκειμενικό. Δηλαδή εγώ θεωρώ ανώτερο το αισθητικό αποτέλεσμα που βγάζει η πληθώρα των χρωμάτων στο T.R. του Amstrad - έστω και αν η ανάλυση είναι χαμηλότερη απο αυτήν του Spectrum.

- Hxoς. Εξαρτάται για τι μιλάμε. Αν μιλάμε για τον δύσμοιρο τον σαρανταοκτάρη, τότε ο Amstrad επικρατεί άνετα, μιά και ο αντίπαλός του έχει χειρότερο ήχο ποιοτικά, και χωρίς καν in-game music (τουλάχιστον απ'όσο γνωρίζω).

Aν όμως μιλάμε για τον εκατόνεικοσιοκτάρη, τότε έχουμε ισοπαλία !!

- Gameplay. Σίγουρα ισοπαλία !! ...το παιχνίδι στον Spectrum είναι το ίδιο υπέροχο με τον Amstrad.

...δηλαδή πιστεύω ότι η έκδοση του Amstrad κερδίζει "στα σημεία". Πολύ θα ήθελα πάντως να δω τα επιχειρήματα των συντακτών του R.G.

Ισως αυτοί να έχουν προσέξει κάτι που εμένα μου διαφεύγει... τι λες, υπάρχει η πιθανότητα να μας σκανάρεις τις εν λόγω σελίδες, Wally; :)
 
yeap!

scanner δεν έχω, αλλά μια φωτογραφιούλα θα τη βγάλω ... :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
telonio είπε:
Τώρα που το λες κάτι σαν να θυμήθηκα. Μάλλον το renegade πρέπει να είδα σε coin-op. Συγχωρέστε την γεροντική μου άνοια! :D Το target renegade ήταν το δεύτερο μέρος του renegade ή άσχετο παιχνίδι;
...ναί, όντως ήταν συνέχεια του πρώτου. Το έφτιαξαν έστω και ας μην ήταν coin-op conversion, μιά και ο κανόνας του κέρδους λέει ότι "ένας τίτλος έχει πιθανότητες για καλές πωλήσεις αν διαθέτει το όνομα ενός επιτυχημένου prequel".

Bέβαια στην περίπτωσή μας, το T.R. -ήταν- έτσι κι αλλιώς καλό παιχνίδι, και κατά την γνώμη μου άξιζε "τα λεφτά του".

Δυστυχώς, κάτι ανάλογο δεν συνέβει στο τρίτο μέρος, όπου (παντα κατά την γνώμη μου), το "ξεφτίλισαν"...

Wally είπε:
yeap!

scanner den exw alla mia fotografioula tha tin vgalw...
...είσαι πρώτος !!

Μany thanx. :)
 
Δε καταλάβατε καλά! Το Renegade ήταν το Νo.1 και το Νo.2 ήταν μαντέψτε..... το Double Dragon!!! Και τα 2 είναι games της Technos Japan... Το Target;Renegade απ'ότι θυμάμαι το έβγαλε η ίδια εταιρεία που έβγαλε και το Renegade στα home (imagine) μια και είχε χάσει τα δικαιώματα του conversion του DD στα home!! ήταν μια παραλλαγή του DD!

Απλά κάντε μια σύγκριση του T;R σε όλες τις εκδόσεις (ΖΧ-CPC-C64) με τις αντίστοιχες του DD και θα δείτε οτί το T;R είναι κλάσεις ανώτερο σε γραφικά-ήχο-gameplay! Αν και στον Amstrad ήταν ανεκτό το conversion του DD. Σε όλες τις άλλες εκδόσεις είναι απλά τραγικό! Κρίμα που δε κυκλοφόρησε το T;R σε 16 bit..
 
Ο τύπος που έφτιαξε τα γραφικά για το Renegade 1 στον Amstrad ήταν ο ίδιος που έκανε και στο Gryzor. Φωτοσκιασμένα, πολλά χρώματα σωστά επιλεγμένα και σούπερ animation.. Αριστο οπτικό αποτέλεσμα για τον Amstrad!
 
...έτσι ακριβώς !! :D ...άλλη μία παιχνιδάρα πού δείχνει πόσο δυνατός ήταν ο Amstrad στον τομέα των γραφικών...

Είχε βέβαια και ένα-δύο αδύνατα σημεία σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις, αλλά και πάλι πιστεύω ότι η CPC version καταφέρνει να ξεχωρίζει.
 
Wally, ευχαριστώ για τις φωτογραφίες. Το αφιέρωμα ήταν κατατοπιστικότατο και εξαιρετικά ενδιαφέρον (αρχίζω να "ψήνομαι" να ξεκινήσω να αγοράζω το R.G... :D ).

Απο ότι διάβασα, το R.G. σαν περιοδικό, δεν εκφέρει κάποια άποψη για το ποιά είναι η καλύτερη all-around version του T.R. ,απλά ρώτησαν την γνώμη του Mike Lamb, ο οποίος προτιμά την spectrum version. Μου δίνεται όμως η εντύπωση ότι η επιλογή του αυτή έχει γίνει επειδή (δικαιολογημένα) αισθάνεται περήφανος για το επίτευγμα αυτό που εξαντλεί τις δυνατότητες ακόμα και των μικρών spectrum, μιά και κατάφερε να χωρέσει αυτά τα τεράστια levels (τα οποία φορτώνουν ξεχωριστά) σε μόλις 48κ μνήμη.

Δηλαδή νομίζω πως η επιλογή του έγινε περισσότερο απο την "σκοπιά του προγραμματιστή", και όχι επειδή η έκδοση του spectrum έχει κάποια "υπεροχή" σε γραφικά, ήχο ή gameplay... (χωρίς παρεξήγηση !! )
 
billy σου σκάναρα to 'making of' όχι το retro-review

επιφυλάσσομαι... ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ααααα.... οκ λοιπόν !!

Aν βρείς χρόνο για φωτογράφηση, πολύ θα ήθελα να το διαβάσω !! (κάτι μου λέει πως μάλλον θα φρικάρω - αλλά θα το αντέξω !! :D ).
 
Πίσω
Μπλουζα