Ποια ήταν τα αγαπημένα σας παιχνίδια?

Πωπω τι παιχνιδάρες ήταν αυτές, τι concepts, μερικές φορές μου προκαλούν δέος κάτι πιο strategy/simulator παιχνίδια (π.χ. elite ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο) που βλέπανε πολύ στο μέλλον. Και σε μηχανήματα που άμα πεις σήμερα σε κάποιον ότι ο CPC είχε sim city, north and sound, defender of the crown, κλπ δεν θα σε πιστεύουν.
 
μα οι σημερινοί δεν θα ξέρουν ούτε τι είναι cpc ούτε τα συγκεκριμένα παιχνίδια θρύλους!

Άσχετο...έλιωσα στο fruity frank το πρωί σε winape! Βαριέμαι να βγαζω τον 6128 από τα ντουλάπια και παίζω έτσι!
 
Τι να πρωτοθυμηθω για τον 6128+ που ειχα...

Pac-man

Fruity Frank

Boulder Dash

Solomon's Key

Rick Dangerous

Wonder Boy

Bubble Bubble

Wec Le Mans

BMX

North & South

Fernando Martin

Manchester United Football

Italy 90

Footballer of the Year

WF Wrestling

R-Type

Genocide

Gryzor

Arkanoid

Matahari

Burning Rubber ασφαλως...

Και τοσα αλλα που ξεχναω....

Τι λιωσιμο ηταν εκεινο....
 
double dragon,cabal,bubble bubble,wonder boy,pac-man, και αργότερα το street fighter
 
fruity frank,boulder dush,arcanoid,kane,nikos 1,pac-man,street fighter,oh mummy,thundercats,double dragon,bubble bubble,karate,commandos,bomb jack...κι ενα σωρο αλλα...
 
Κατ' αρχήν, καλώς ήρθες darkhado και κατά δεύτερον...

...ν' αγιάσει το στόμα σου! Το Thundercats είναι ένα αρτιότατο και απολαυστικό παιχνίδι, με πολύ καλά controls, υψηλό framerate, ωραία γραφικά και ικανοποιητικό ήχο, αλλά δυστυχώς δεν είναι δεόντως εκτιμημένο στο subforum του Amstrad... Το αντίθετο θα έλεγα, αφού έχει χαρακτηριστεί έως και κακό σε κάποια threads και πραγματικά δεν καταλαβαίνω το γιατί!
 
To αγαπημένο μου παιχνίδι ήταν το Macadam Bumper της Ere Informatique (φλιπεράκι).

macadam1.jpg

Το ατού του ήταν ότι μπορούσες να σχεδιάζεις και να διορθώνεις πίστες, έτσι ώστε να παίζεις χωρίς να χάνεις εύκολα!

macadam2.jpg

Τώρα τελευταία έχω ανακαλύψει και μια πασιέντζα για cpc (χρησιμοποιώ τον WinAPE Emulator, γιατί ο CPC είναι στην αποθήκη :( ).

solit1.jpg

Στην αρχική της έκδοση, με κάθε πάτημα του , άνοιγαν 3 φύλλα. Εγώ την τροποποίησα, ώστε να ανοίγει 1 φύλλο τη φορά.

macadam3.jpg
 
μου κάνει εντύπωση που σου άρεσε περισσότερο από όλα ένα φλιπεράκι! :) Tότε μας συγκινούσαν περισσότερο τα action, τα shoot em ups και φυσικά τα beat em ups.

Ο cpc είχε πάντως είχε πολλά καλά pinball games όπως λόγου χάρη το κλασσικό sagitarrian pinball, το advanced pinball simulator, to hotshot, το pinball magic κ.α
 
ουφ! ποιο να πρωτοθυμηθώ... χμμ...

Λοιπόν έχουμε και λέμε..

- Rick Dangerous (MS DOS)

- Double Dragon (arcade)

- Midnight Resistance (amiga)

- Savage (MS DOS)

- Game Over (MS DOS)

- Pharaoh Tomb (MS DOS)

- Montezuma Return (MS DOS)

- ThunderCats (amstrad cpc 6128)

- Rygar (arcade)

- Toki (amiga)

- Final Fight (amiga)

- Rastan (arcade)

- Xenon II (amiga)

- Colorado (MS DOS)

- Metal Mutant (MS DOS)

- Targhan (MS DOS)

- Strider (MS DOS)

- Wizball (MS DOS)

- North and South (amiga)

.....και αλλα τόσα που δεν θυμάμαι αυτή την στιγμή! :D

(*) Στην παραπάνω λίστα αναφέρω και τα μηχανήματα που τα πρωτοπαιξα και τα αγάπησα.

(**) Όπου MS DOS σημαίνει CGA με μουσταρδοκοκκινα γραφικά. :D
 
Boulder Dash μακράν, σε πράσινη οθόνη, με joystick. ΤΟ λιώσιμο, σαββατόβραδα ολόκληρα μέχρι τα ξημερώματα Κυριακής. Ειδικά όταν έπιανε τα διαμαντάκια, ακούγονταν εκείνος ο κρυστάλλινος ήχος, ήταν τέλειο!

Τι ωραία χρόνια... Μάλιστα σε ένα πάρτι, είχαμε αφήσει τα φαγητά και κάναμε διαγωνισμό ποιος θα περάσει τις περισσότερες πίστες. Ένα παιδί στον υπολογιστή και τριγύρω του όλοι οι υπόλοιποι να φωνάζουν και να λένε ο καθένας τη γνώμη του. Και να περιμένουν τη σειρά τους!!
 
Πάρα πολλά που να μπορούσα να τα παραθέσω σε μια λίστα ... Θα προσπαθήσω να θυμηθώ αρκετα.. Bomb Jack, Fruity Frank, Basket Master, Match Day 2, Boulder Dash, Shibobi, Double Dragon, Skweek, Ikari Warriors, Flying Shark, Karnov, Army/Navy Moves, Renegade 1 και 2 ... και πολλά άλλα.
 
Ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι, αν συνηθίσετε το χειρισμό!
 
Όντως εκείνη η εποχή ήταν φοβερά δημιουργική, και όλα τα παιχνίδια είχαν διαφορετικό gameplay, όχι όπως σήμερα που έχεις δεκάδες παιχνίδια να έχουν την ίδια μηχανή, ίδιο concept με πολύ λίγες εξαιρέσεις. Με 64 kb μνήμη και επεξεργαστή 3,5 mhz.
 
Rick dangerous 1-2
batman the movie
robocop
gryzor
pacland
rainbow island
dragon ninja
double dragon
hostages
turrican 1-2
captain blood
north and south
r-type
barbarian
xyphes fantasy
elite
prince of persia
prehistorik 2
chase qh
hero quest
space crusader
exolon]
myth
lorus turbo esprint
lemmings
F-16 combat pilot
switchblade
pirates
the great escape
bobo the prizoner
seymour goes to hollywood
werewolf of london
apb
wing of fury
 
Αυτά που ειχα λιώσει εγώ σε 6128 και δυο λόγια σε ορισμένα από αυτά

1943 (γενικά δεν είχε πολλά ποιοτικά vertical scrolling shoot em up), afterburner, Karnov, Combat school, Gryzor, Cabal (πατάτα αλλά το έλιωνα), Chase hq (το καλύτερο racing), double dragon (πολύ κακα γραφικά αλλά ήταν playable), shinobi (για τα δεδομένα του Amstrad ήταν οκ η μεταφορά, άπειρες ώρες..το έφτανα στον τελικό κακό εύκολα), Guerrilla war (λίγο καλύτερο από το Cabal με πολύ ωραία μουσική), Arkanoid 2 Revenge of Doh, Target renegade (το καλύτερο ξυλικι σε 8μπιτα), Pacmania, Klax (φοβερή μεταφορά σε Amstrad), Robocop, Run the gauntlet, Wec Le Mans, Super Hang on, Gemini Wing (ομοίως με Cabal, ήταν μάπα σε Amstrad) γνήσια όλα ακόμα έχω τα κουτάκια με τις δισκέτες

και σε κόπιες τα Exolon (καλό αλλά λιγο υπερεκτιμημένο ήταν), Operation Wolf (το καλύτερο conversion από ηλεκτρονικό σε Amstrad), Arkanoid, thundercats, skweek (πάρα πολύ καλό gameplay για γαλλικό παιχνίδι), Solomon's key, krakout, ikari warriors, buggy boy, bubble bobble (λιώσιμο μεγάλο, σε Amstrad έχανε πολλούς πόντους χωρίς την μουσική και ήταν και αργό), Ghosts n goblins, batty.

Και ορισμένα άθλια όπως human killing machine, turbo cup..
Γενικά πολύ coin op και πολύ Ocean/Imagine, αυτά θυμάμαι. Άνετα τα 5 η 6 στα 10 καλύτερα ήταν παιχνίδια της Ocean. Είχαν τερματίσει τι μπορεί να κάνει ο Ζ80 με 128k. Μετά 2η θέση θα έβαζα την Elite. Τα γαλλικά είχαν πάντα ωραία γραφικά και χάλια gameplay συνήθως.
 
Μια μεγάλη διαφορά με τώρα είναι ότι τότε το σημαντικό ήταν το ποια παιχνίδια μπορούσες να βρεις.
Μαγαζιά, εδώ Ηράκλειο τουλάχιστον, ήταν λίγα, οπότε πήγαινες με δανεικές δισκέτες, αντιγραφές, κτλ.
Οπότε μπορεί ένα παιχνίδι που δεν ήταν τόσο καλό, ή που ήθελε χρόνο για να μπορέσεις να το συνηθίσεις και να το διασκεδάσεις, να το έλιωνες επειδή δεν είχες άλλο. Ενώ τώρα, συνήθως δεν επιμένουμε τόσο αν το παιχνίδι δεν σε κερδίσει από νωρίς
 
Τότε δούλευε ο πατέρας μου Αθήνα και οπότε ερχόταν στο χωριό έφερνε 4-5 γνήσια που είχε πάρει από Εξάρχεια εκεί στην Στουρνάρη. Φαίνεται είχε καλό πωλητή γιατί συνήθως δεν έφερνε πατάτες όπως φαίνεται στην ανωτέρω λίστα, εκτός από μερικά (line of fire, human killing machine κ.α). Και αργότερα του λέω θέλω Atari 520ST επηρεασμένος από το Pixel και έρχεται με Amiga 500 και 1084S. Είχε άκρες και έπαιρνε το καλό πράμα, γουσταρε και αυτός την τεχνολογία, στερεοφωνικά dolby στο αμάξι κλπ.
 
Εποχές...
Ikari Warriors, Oh mummy, Bruce Lee, Fruity Frank, Pirates( ακόμα το παίζω σε PC) ,Emlyn Hughes, Basket master, 2on2 basketball, Double Dragon , Renegade, Batman the Movie, Batman the Caped Crusader
Κάψιμο
 
Πίσω
Μπλουζα