Ποια ήταν τα αγαπημένα σας παιχνίδια?

Δε γνωρίζω αν έχει ήδη αναφερθεί, αλλά είχα φάει τρελό κόλλημα με το Continental Circus. Ήταν α-δι-α-νό-η-το για την εποχή να τρέχεις σε racing game και να μπαίνεις στα pits για αλλαγή ελαστικών όταν έπιανε βροχή :D
 
bluenatic είπε:
(...) να μπαίνεις στα pits για αλλαγή ελαστικών όταν έπιανε βροχή :D
...ή όταν έπιανε φωτιά η μηχανή !! :help: (μόνο σε ένα παλιότερο παιχνίδι θυμάμαι να είχα ξαναδεί αλλαγή ελαστικών γενικότερα).

Οντως, bluenatic, φοβερό παιχνιδάκι το Continental Circus. Mάλιστα πολλοί το θεωρούν το κορυφαίο arcade racing του amstrad (ανώτερο ίσως και απο τα WEC Le Mans, & Chase HQ).

Για το Thundercats, συμφωνώ με το telonio: Το παιχνίδι δεν έλεγε πολλά (έχω εκφέρει σχετική άποψη και στα σχόλια του τεύχους 51) - αφήστε που απο πλευράς δυσκολίας είναι σκέτος εφιάλτης. Δεν μπαίνω καν στο κόπο να το συγκρίνω με το (υπέροχο) Trantor - για μένα τέτοια σύγκριση ούτε καν υφίσταται.

Δυστυχώς το Thundercats πιό πολύ "φέρνει" προς το άλλο -εξίσου εκνευριστικό- παιχνιδάκι της elite, το Scooby Doo (ιδανικό και αυτό για να σμπαραλιάσετε τα νεύρα σας !! :D ).
 
games

Το thundercats όντως ήταν δύσκολο αλλα φοβερα εθιστικο και με ενα από τα καλύτερα soundtrack εισαγωγείς,το ποιο δυσκολο παιχνιδι θεωρω οτι ήταν το green beret.
 
Χμμμ...το πιο δυσκολο θα ελεγα οτι ηταν το Abu Simbel Profanation
 
games

Καταπληκτικό παιχνίδι θεωρώ το operation wolf μιλαμε για τό κολημα ειδικά οταν προσπαθούσα να κάνω τα hiscore του PIXEL.Δεν συμφωνείται?
 
Πραγματικά, το Operation Wolf ήταν από τα παιχνίδια που πήγαν το Amstrad gaming ένα κλικ μπροστά.

Βέβαια, τότε δεν ξέραμε τι σημαίνει "κλικ"... :D
 
!!

χΑ ΧΑ..συμφωνω παιδιά και γω...το είχα παίξει το operation wolf και στον commodore του ξαδέρφου μου και θεώρησα οτί στον Amstrad μου ήταν πολύ καλύτερο..
 
Ναι...πηγαιναν πιο αργα τα αντιπαλα στρατιωτακια :tease:
 
!!

Bravestar παιχνιδάρα...με είχε μαγέψει...αλλά τελείωνε γρήγορα
 
Oντως, το Bravestarr ήταν εύκολο να το τελειώσει κανείς...

Το Operation Wolf είχε πιό σωστό δείκτη δυσκολίας. Μπορούσες να το τελειώσεις, αλλά ήθελε αρκετή εξάσκηση. ("χαλαρά" η καλύτερη 8-bit computer έκδοση, εκείνη του amstrad :D ).

Οσο για το Light Force, σίγουρα ένα απο τα κλασσικότερα shmups. Aρκετά καλοδουλεμένο στον Spectrum, ώστε να μην φαίνεται πολύ το clashάρισμα (εξακολουθεί να υπάρχει όμως - δείτε στην σελίδα 10 του Retrogaming της χτεσινής βραδιάς... :diablotin: ).
 
To Operation Wolf στον Amstrad ήταν σούπερ! Απο τα αγαπημένα μου παιχνίδια. Άψογο παιχνίδι από κάθε άποψη. Πάντα είχα καημό να δω από κοντά το coin op. Μόνο σε φωτογραφίες το έβλεπα!
 
Νομίζω ότι το OW ήταν από τις ελάχιστες περιπτώσεις που ξεπεράσαμε τον Commodore σε ποιότητα. Αντιθέτως, ο Commodore μάς έβαζε κάτω για πλάκα στο αγαπημένο μου παιχνίδι ever, το Bubble Bobble... :(
 
telonio είπε:
To Operation Wolf στον Amstrad ήταν σούπερ! Απο τα αγαπημένα μου παιχνίδια. Άψογο παιχνίδι από κάθε άποψη. Πάντα είχα καημό να δω από κοντά το coin op. Μόνο σε φωτογραφίες το έβλεπα!
Είχα την τύχη να το δοκίμάσω με μόνη μοντιφιά στο καλώδιο που έβγενε από τα ούζι ήταν το κλασικό πράσινο λάστιχο ποτίσματος κύπου γιατί κάποιοι διαλύσαν τις βάσεις!!!

Αυτό και το shinobi σε οριτζιναλ καμπίνες ήταν ότι καλύτερο είχε να δώσει η σχολική εκδρομή στην Αιγινα. Αντε και οι συμμαθήτριες με μαγιό :love:
 
Θυμήθηκα το BIONIC COMMANDO !

Με κάτι περίεργα "χέρια - δαγκάνες".

BionicCommando.jpg
 
Εγώ παίδες δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρώτο παιχνίδι που έπαιξα το πρωινό που ξύπνησα και είδα τον πατέρα μου να βγάζει τον 6128 από τις κούτες, με έγχρωμη οθόνη (1986 - Πέμπτη δημοτικού)....ήταν το μέγιστο Ikari Warriors και παρέμεινε το αγαπημένο μου στον 6128...

Run"ikari λοιπόν. Τα λέμε
 
Το Bionic commando αν και ήταν από τα παιχνίδια που προτιμούσα, το έβρισκα πολύ δύσκολο. Παρα τις προσπάθειες που είχα κάνει δεν είχα φτάσει μακριά. Πάντως το θέμα με το βιονικό χέρι που πέταγε τον γάντζο ήταν πιασάρικο και έδινε στον στρατιώτη άλλο αέρα. Αυτό το απότομο scrolling όμως είναι κάτι που ποτέ δεν συμπάθησα.

edit:

Κωνσταντίνε κοίτα πως έχουν εξελιχθεί σήμερα τα ρετρό παιχνίδια που παίζαμε πιτσιρίκια. Εδω συγκεκριμένα το Bionic Commando σε ένα post του keeper: Bionic Commando Returns!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λοιπόν, ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια στον ATARI ST, το 1989, ήταν το SILKWORM...





Το 2 player mode, ήταν άπαιχτο, καθώς ο ένας παίκτης χειρίζονταν το ελικοπτεράκι και ο άλλος το τζιπ...

Καταπληκτικό shoot'em up!

Το είχαμε λιώσει με ένα φίλο ο οποίος είναι και κουμπάρος μου τώρα...

Εξαιρετική και η συνέχειά του, το SWIV, το οποίο ήταν top-down shoot'em up και είχε την ιδιαιτερότητα πως ενώ έπαιζες, το παιχνίδι φόρτωνε από τη δισκέτα συνεχώς και δεν υπήρχε loading time...

Για την ιστορία :



 
games

ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΤAI ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ SHOOTER GENOCIDE, ΤΥΠΟΥ BEDLAM? ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟ ROM.PLEASE HELP!!!!!!!!!
 
Πίσω
Μπλουζα