Ποια ήταν τα windows που χρησιμοποιούσατε ;

Μα καλά , κανείς δεν είχε Amiga και κατεπέκταση Amiga OS ;
Ωχ . Μόλις πρόσεξα πως το θέμα λέει ξεκάθαρα για "Γουίντοους" ! :fafoutis:
Βεβαιως και δεχομαστε και αλλα λειτουργικα συστηματα απλος τα Windows ητανε τα πιο δημοφιλεις της εποχης τους οταν πρωτο κυκλοφορησαν στην Ελλαδα.
 
Ξεκίνησα με DR DOS 6 κάπου αρχές 90ς, πήγα σε 3.1 Ελληνικά (με λαπτοπ Compaq 386 και έγχρωμη μικροσκοπική οθόνη με το ποντίκι στα δεξιά της) και μετά η γνωστή συνέχεια.
 
Αργησα να ασχολιθω με Πι Σι. Ξεκινησα με 95, μετα 98, 98 plus, XP, 7, 10
Δοκιμη και φορματ, mellenium, vista, 2000 , 8
Τα πιο βολικα, για μενα (σαν απλος χριστης) τα 7αρια. Τα λειτουργω ακομα σε ενα παλαιο πισακι με ενα αντιβιρους Panda, το οποιο δεν ξερω πως και γιατι ενημερονεται ακομα
 
Ξεκίνησα με windows 3.1 και αργότερα αναβαθμιστήκαμε με windows 95 (αν θυμάμαι καλά, ειχα και τα windows 98), windows XP, windows 7 και windows 10, όλα στην ελληνική τους έκδοση.
 
Το πρώτο παιχνίδι το έπαιξα σε PC το καλοκαίρι του 1988. Ήταν το Test Drive. Σε έναν 8086 που είχε ο πατέρας μου.

Συστηματικά άρχισα να παίζω παιχνίδια αρχές του 1991, σε ηλικία 7 ετών. Prince of Persia, PacMan, Space Invaders. Τότε ήταν MS-DOS 5.0.

Το φθινόπωρο του 1992 ήρθε στο σπίτι ο Tulip AT 386 25 (υπάρχει ακόμα αναβαθμισμένος και λειτουργικός), με έγχρωμη SVGA 14" οθόνη (ΕΜC), έτρεχε MS DOS 5.0 και Windows 3.1. Θυμάμαι είχα ξετρελαθεί με τα Windows και τα screensavers.

Από το 1993 και μετά συνέχεια ο πατέρας μου μας έφερνε νέα παιχνίδια, 3, 4 κάθε μήνα. Το καλοκαίρι του 1993 έλιωνα στο The Lost Vikings και με το Tornado!

Χριστούγεννα του 1993 θυμάμαι βάλαμε τα Windows 3.11 for Workgroups. Να σημειώσω ότι αυτό το PC το είχα για Gaming μέχρι το καλοκαίρι του 1998. Δυστυχώς έχασα την τριετία 1995 - 1998 που τα Gaming PCs άλλαξαν τον ρου της ιστορίας μετά την κυκλοφορία των Windows 95.

Windows 95b καλοκαίρι 1998, Windows 98 SE καλοκαίρι 1999 μέχρι και 2002 σε πολλά PCs.

Ααα, μια φορά θυμάμαι ο πατέρας μου ήθελε να εγκαταστήσει το Warp 3.0 (1994), αλλά δεν έφτανε ο χώρος στον σκληρό δίσκο.
 
3 ~ 4 κάθε μήνα ; ; ; ! ! !
 
Τελευταία επεξεργασία:
3 ~ 4 κάθε μήνα ; ; ; ! ! !
Όχι "αυθεντικά"!!! Είχε φίλους σε εταιρείες με PC Service, προγράμματα κτλ και μας τα έφερνε χωρίς κόστος. Ακόμα και αυτά που είχανε Copy Protection και ήθελες το manual για να βάλεις το γράμμα ή την λέξη να τρέξει χωρίς crack.

Θυμάμαι Πάσχα του 1995 έρχεται με ένα Disk Bank των 3.5" με 25 δισκέτες όλες με καινούρια παιχνίδια!!! Εντάξει κάποια παιχνίδια θέλανε δύο και τρεις δισκέτες για να τρέξουν, εκτός και αν τα κάναμε εγκατάσταση στον σκληρό, 170 ΜΒ χωρητικότητα μέχρι την άνοιξη του 1995. Εννοείται ότι δεν μας άφηνε να παίζουμε. Μόνο σε διακοπές, αργίες και καλοκαίρια, μέχρι και το 1999.

Θυμάμαι το The Lost Vikings, Πάσχα του 1993, το είχα λιώσει και αποφασίζει να το διαγράψει. Ήθελε τρεις δισκέτες να το κρατήσει backup μέσω DOS. Έρχεται το καλοκαίρι και με το restore δεν προχωρούσε η διαδικασία. Τρελάθηκα! Δεν μπορούσαμε με τίποτα να το κάνουμε restore. Μετά από λίγο καιρό. Δημιουργώ φάκελο GAMES και μετά τον φάκελo VIKINGS, τρέχω από την πρώτη δισκέτα "RESTORE A:\ C:\GAMES\VIKINGS και επιτέλους μπορούσα να το ξαναπαίξω!

Ο πατέρας μου απλά πήγαινε να το κάνει restore στο C:\Vikings.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εγώ με 98SE ξεκίνησα. Μετά XP, 7 και τώρα 10. Τα Millenium, Vista και 8 ούτε που τα άγγιξα.

Πάντα Αγγλικές εκδόσεις γιατί στα Ελληνικά οι λέξεις είναι σιδηρόδρομοι. Αρκει να δει κανείς τους Drivers της Nvidia στα Ελληνικά, θες home cinema 4Κ για να χωρέσουν τα descriptions. Επίσης οπτικά μου αρέσουν πιο πολύ τα Αγγλικά γράμματα γιατί οι λέξεις φαίνονται γενικά πιο στρογγυλές. Συν το ότι κάποια προγράμματα μπορεί να είχαν θέματα στα Ελληνικά ή αν έβλεπαν Ελληνικές λέξεις κάπου.
 
Πίσω
Μπλουζα