Ποια παιχνίδια για Master System είχατε/έχετε?

Joined
29 Αύγ 2007
Μηνύματα
287
Αντιδράσεις
21
Το Master System 2 ήταν η πρώτη μου κονσόλα. Το πήρα περί το 1994 αν θυμάμαι καλά 30 ή 35 χιλιάδες. Τσουχτερή τιμή για την εποχή εκείνη. Ήθελα Mega Drive, αλλά ο πατέρας μου με τίποτα δεν έδινε τις 70.000 που έκανε. (Και με το δίκιο του) Το κράτησα μέχρι το 99 νομίζω όταν το αντάλαξα με ένα Game boy με κάποια παιχνίδια. (Βλακεία αλλά τότε το χα βαρεθεί-τώρα μετανοιώνω :icon_cry: )

Είχα το Alex Kidd in the miracle world, world cup Italia '90, Sonic the Hedgehog, Sonic-2 στη κατοχή μου. Ενώ συνολικά είχα παιξει πολλά αλλα παιχνίδια-τα αντάλλαζα με φίλους που είχαν την ίδια κονσόλα για κάποιο διάστημα. (Θυμάμαι τα wonder boy, shinobi, Michael Jacksons moonwalker, X-files και κάποια άλλα. :)
 
den eixa pote SMS, alla to Alex Kidd in Miracle World, einai ena apo ta poio koryfaia platforms pou yphrksan pote! apla teleio!

ego to 90+ eixa gameboy, poly kalo epishs! kapsimo me ta mario 1/2/3 zelda kai castlevania 1/2...
 
Ναι φοβερό το Alex kidd. Αν και δεν το τερμάτισα ποτέ... :anim-blush: Δυο φορές μετα βίας στον τελικό αρχηγό και έχασα. Τέλοσπάντων... :icon_cry:
 
htan kai palouki, klassiko gnorisma ton paixnidion ths tote epoxhs! eprepe na eixes ptyxio sto game na to telioseis , LOL
 
Αυτά που μου έχουν μείνει περισσότερο στη μνήμη είναι κλασσικά το Alex Kidd in the miracle world, το r-type, το καταπληκτικό golden axe warrior (όχι το κλασσικό golden axe) και το keinsedein με ήρωα έναν σαμουράι.
 
Η Master System μπορώ να πω ότι είναι μέσα στην καρδιά μου. Την είχα πάρει όταν ήμουν τρίτη λυκείου και θυμάμαι ήταν ένα πρωί Σαββάτου (Ιανουάριος) που πήγα και την πήρα (με παραδάκι που είχα μαζέψει τα Χριστούγεννα) και έπρεπε στη συνέχεια να κατέβω Αθήνα για φροντηστήριο.

Ήταν η Master System Ι η οποία αν και μεγαλύτερη μου αρέσει πολύ περισσότερο από τη ΙΙ (στη ΙΙ για να μειωθεί το κόστος είχαν εξαφανίσει φωτάκια, το slot για τις κάρτες και άλλα).

Παραδόξως το έχω ακόμα, το είχα δώσει στα ανήψια μου όταν ήταν μικρά και πριν 3 4 χρόνια τα ξαναπήρα πίσω (όταν κατάλαβα την κοτσάνα που είχα κάνει να το δώσω). Ήταν σε άριστη κατάσταση όπως όταν τους το είχα δώσει, μόνο μερικά παιχνίδια είχαν χαθεί τα οποία και ξαναπήρα από το ebay μαζί με άλλα, εκτός από το Heroes of the Lance που ήταν η υπέρτατη πατάτα.

Μερικά που θυμάμαι (γιατί σίγουρα έχω και άλλα) είναι

Alex Kidd in miracle world (built in rom)

Sonic

Sonic 2

Shinobi

Shadow dancer

R-Type

Golden Axe

Wonder Boy in miracle World (Το καλύτερο παιχνίδι master system για μένα, το είχα λιώσει).
 
emena enas ksaderfos mou pou eixe to 1o SMS, eixe mesa to Transbot, mia patata shoot'em up... to Alex Kidd xiliades klaseis anotero...!
 
To Alex Kidd ήταν όντως πολύ καλό για built in game.
 
Χαιρετώ την πολύ όμορφη παρέα.

Το Master system II ήταν η πρώτη μου κονσόλα και φυσικά η πιο αγαπημένη μου.Την αγόρασα το 1992 στην Σουηδία που είχα πάει διακοπές με τους γονείς μου και θυμάμαι ότι περίμενα πως και πως να γυρίσω Ελλάδα για να στρέψω το μαγικό on/off κουμπάκι στα δεξιά.

Φυσικά αυτό που επακολούθησε ήταν ατέλειωτες ώρες μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης.

Πολύ ξένοιαστες εποχές! :icon_cool:

Δεν θυμάμαι τα ονόματα όλων των παιχνιδιών που είχα.Τα αγαπημένα μου ήταν φυσικά όλα τα Sonic,το alex kidd,wonder boy in monster land και μεταξύ άλλων ένα σκάκι το οποιο είχε και voice ,πράγμα λίγο απίστευτο για 8bitη κονσόλα τότε.

Αν αναρωτιέστε πως μετά από τόσα χρόνια ξαφνικά θυμήθηκα τα παλιά είναι γιατί σήμερα το πρωί καθώς σκάλιζα την αποθήκη του σπιτιού βρήκα ένα MS II !! Άγνωστο το πως βρέθηκε εκεί. Το δικό μου το είχα πουλήσει με αγγελία στο PIXEL παρακαλώ μερικά χρόνια μετά.

Δεν λειτουργεί,δυστυχώς. Χάρηκα όμως που ήταν η αφορμή να θυμηθώ εκείνα τα χρόνια του Γυμνασίου. :)
 
Χμμμ στην δικια μου αποθηκη δυστυχως δεν ξεφυτρωνει τιποτα :D

Αν θες κανε περιγραφη της βλαβης μηπως μπορεσουμε και βοηθησουμε

Αααααααααα...και καλως ηρθες!
 
Wally είπε:
Χμμμ στην δικια μου αποθηκη δυστυχως δεν ξεφυτρωνει τιποτα :D Αν θες κανε περιγραφη της βλαβης μηπως μπορεσουμε και βοηθησουμε

Αααααααααα...και καλως ηρθες!
Καλώς σας βρήκα!

Λοιπόν.Καταρχάς να τσεκάρουμε αν το συνδέω σωστά.

Βάζω το καλώδιο στην video in θύρα της τηλεόρασης έτσι; Και μετά ψάχνω τις συχνότητες; Κάτι τέτοιο έκανα σήμερα αλλά δεν το κατάφερα.
 
Στην εισοδο της κεραιας και βαζεις το 36 UHF
 
Wally είπε:
Στην εισοδο της κεραιας και βαζεις το 36 UHF
Άρα καλά θυμόμουν και πήγα αρχικά να το βάλω εκεί.Όμως το καλώδιο είναι RCA και δεν κουμπώνει στην είσοδο της κεραίας. :icon_cry:

Προφανώς λείπει ο adapter από rca σε καλώδιο κεραίας.Θα κοιτάξω να βρω κάτι τέτοιο σε κατάστημα ηλεκτρικών.

Ευχαριστώ για την βοήθεια. ;)
 
Και εμένα το Master System II ήταν η πρώτη μου κονσόλα . Θυμάμαι ακόμα όταν μία μέρα καταλάθος άναψα το Master System χωρίς να έχω βάλει μέσα κασέτα . Τρέχω ο άμοιρος να το σβήσω , φοβισμένος να μην καεί , όταν ξαφνικά βλέπω στην οθόνη το σήμα της SEGA ! Τι γίνεται εδώ ; λέω . Και νάσου μπροστά μου ο Alex Kid ! Ώρε πλάκα που έπαθα ! Ναι , όντως ήταν ωραίο παιχνιδάκι .

Τώρα , όσο αφορά τα παιχνίδια που είχα , χμμ... , κάποια ήταν τα εξής :

- Sonic 1

- Sonic 2 (τι ταχύτητα βρε παιδί μου για Master System !)

- Sonic Chaos

- The ninja (δωρεάν με το κουτί της κονσόλας)

- Ένα ακόμα δωρεά με το κουτί , όπου έπαιζες αρχικά με ένα μηχανάκι και μαζεύοντας κάποια γράμματα , μεταμορφονόταν σε αμάξι και μετά σε αεροπλάνο ! Το απίθανη ιδέα που να τα συνδιάζει όλα ! Αν θυμάστε πώς λέγεται , σας παρακαλώ , πείτε μου και εμένα .

- Jurassic park , απλά απίθανο . Θυμάμαι ακόμα τα λόγια του συντάκτη στο User (Gamer) , όπου έλεγε πως "Αυτό το παιχνίδι σας κάνει να πιστεύετε πως παίζατε σε μία 16-μπιτη κονσόλα" !

- Strider 2

- Transbot (όντως πατάτα)

Και άλλα που δυστηχώς δεν θυμάμαι .

Ομολογώ πάντως πως είμαι εγκληματίας . Το Master System μου το πούλησα μαζί με όλες μου τις κασέτες . Όμως ο σκοπός άγιασε τα μέσα . Με τα χρήματα αγόρασα Mega Drive !
 
Θυμαμαι την πρωτη πιστα στο jurassic park στο sega master system με το jeep σε κατι βουνα, απιστευτα γραφικα για 8 bit,ανετα μπορεις να πεις οτι βλεπεις παιχνιδι να τρεχει σε snes.Οσο για τον ηχο ξεπερναει πολλα 16 bit παιχνιδια, το sonic chaos χτυπαει κοκκινο οντως, το master system τα δινει ολα.
 
Το Master System II δεν είχε ενσωματωμένο το Sonic II;
 
Δεν ξερω αν υπηρχε τετοια εκδοση...εμενα ειχε το Alex Kid :D
 
Περιεργο λογικα εσενα επρεπε να ειχε το "Halo kid". :D
 
Εγώ είχα δει Master System II έχωντας στη μνήμη τιυς Alex Kid και άλλα με Sonic 1 .
 
Πίσω
Μπλουζα