Δεν ειμαστε καλα! Μα εισαι το πιο ακαταλληλο μελος του φορουμ για αυτη τη δουλεια.Προσφερομαι να συνδραμω στη μεταφραση. Στείλτε μου μερικά αρχεια να σας τα επιστρέψω μεταφρασμένα.
Oυστ ρε τεντιμποη να καεις στην πυρα και να πας στο Retromaniax.uk με αυτες της αντιληψεις που εχεις δε σε θελουμε εδωΓενικα μου αρεσει το περιβαλλον και οτι εχει σχεση με λειτουργικα να ειναι στα Αγγλικα. Πιο μικρες και ευαναγνωστες λεξεις χωρις τόνους και πιο στρογγυλεμενη γραμματοσειρά.
Συν το οτι ο κοσμος των υπολογιστών ειναι γεμάτος λέξεις και εννοιες που για να μεταφραστούν στα Ελληνικα καταληγεις σε γλωσσοδετες σιδηροδρόμους. Το control panel της Nvidia ειναι το πιο τρανό παραδειγμα.
Οταν λες τεντιμποη εννοεις teddy boy?
Δεν γράφουμε με greeklish εδώ πέρα κύριε (ουτε engreek οπως σε αυτή την περίπτωση)
Όσο κι αν είμαι υπέρμαχος της ελληνικής γλώσσας συμφωνώ μαζί σου. Δεν έχω αντίρρηση να μεταφράζονται στα ελληνικά λέξεις και όροι που έχουν πλήρη αντιστοιχία ως προς το νόημα ή το περιεχόμενο των αγγλικών και εφόσον πρόκειται για υπαρκτή λέξη αλλά δε θα 'θελα να δω και μεταφραστικά/λεξιλογικά εγκλήματα τύπου Audacity (πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου) που πχ. το normalize το αποδίδει ως "κανονικοποίηση ήχου"Γενικα μου αρεσει το περιβαλλον και οτι εχει σχεση με λειτουργικα να ειναι στα Αγγλικα. Πιο μικρες και ευαναγνωστες λεξεις χωρις τόνους και πιο στρογγυλεμενη γραμματοσειρά.
Συν το οτι ο κοσμος των υπολογιστών ειναι γεμάτος λέξεις και εννοιες που για να μεταφραστούν στα Ελληνικα καταληγεις σε γλωσσοδετες σιδηροδρόμους. Το control panel της Nvidia ειναι το πιο τρανό παραδειγμα.
Ρύγκαρ , μπορείς να ξεκινήσεις την μετάφραση από την παραπάνω φράση !@Rygar σε ευχαριστώ. Για την ώρα είμαστε ΟΚ. Αν θες βρες και στείλε μου με pm σημεία στο forum στα ελληνικά που να μην είναι κατά τη γνώμη σου σωστά ή που χρειάζονται βελτίωση στην διατύπωση.
Προσωπικώς το ξεπέρασα και διορθώθηκα από τη στιγμή που παρετήρησα πως με επιρέαζε και σε άλλα πράγματα . Σαν το τσιγάρο ένα πράγμα ...έχω συνηθίσει για τεχνολογικά θέματα να χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά αγγλικά και οποιαδήποτε χρήση άλλης γλώσσας (προσοχή σε forum interface και όχι στο περιεχόμενο των μηνυμάτων) μου φαίνεται από αστεία και αταίριαστη ως γραφική
Ενώ στα αγγλικά είναι διακεκομένες σιδηροτροχιές .ο κοσμος των υπολογιστών ειναι γεμάτος λέξεις και εννοιες που για να μεταφραστούν στα Ελληνικα καταληγεις σε γλωσσοδετες σιδηροδρόμους