Ποιο ειναι το μεγαλυτερο επιτευγμα σας στα videogames;

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.322
Αντιδράσεις
5.914
Οπως λεει και το θεμα ποιο ειναι το μεγαλητερο επιτευμα σας στα videogames που ειστε περηφανοι σε Arcades,κονσολες,pc κτλ.Kαποιο δυσκολο παιχνιδι που το τερματιζετε με κλειστα ματια που λεει ο λογος η καποιο μεγαλο Highscore η οτιδηποτε ειστε περηφανοι και εχει σχεση με καποιο παιχνιδι.
 
Ο χρόνος που έχω αφιερώσει στη σειρά "Elder scrolls". Στο Skyrim τελειώσα σε 4 μήνες και 236 ώρες επίσημου παιχνιδιού, (όσο έγραψε στα saves) αλλά πραγματικά πρέπει να είναι πάνω από 500 μια και πολλές φορές έπαιζα αποστολές διαφορετικά για να δω όσο περισσότερες επιλογές μπορούσα. Από μαζική εκκαθάριση ολόκληρων πόλεων, από το να κάνω διάφορα και να με χώνουν μέσα, και άλλα παλαβά.

Στο Oblivion δεν θυμάμαι καν πόσο έχω παίξει, αλλά το ξεκίνησα μέσα στο Πάσχα σαν Breton και archer - thief και ήδη έκλεισα 24 ώρες.

Τα υπόλοιπα, με εξαίρεση τα Baldur's gate και γενικά τα rpgs με infinity engine, τα θεωρώ απλά παιχνίδια να περνάω την ώρα μου.
 
Αν σε ένα τομέα της ζωής μου δεν έχω κανένα παράπονο από τη μοίρα, αυτός είναι τα video games. :)

Το μεγαλύτερο επίτευγμα; Ισοπαλία μεταξύ του τίτλου του παγκόσμιου πρωταθλητή Kick Off 2 το 2001 και την κυκλοφορία του Diamonds in the Rough το 2008 με ελάχιστο budget αλλά νικώντας στις κριτικές πολύ πιο ακριβές παραγωγές.

Στο πιο ερασιτεχνικό κομμάτι, θα έβαζα το ότι έχω τελειώσει αναρίθμητα adventure games χωρίς την παραμικρή βοήθεια.
 
Στα arcades εχω αρκετα να θυμαμαι. Οταν υπηρχαν βεβαια.

Στο ουφαδικο της οδοu Τζωρτζ, επαιζα ολα τα street fighter και κλωνους (xmen κτλ) και μαζευονταν να κρυφοκοιταξουν και να δουν πως γινονται καποιες περιεργες ειδικες, οπως αυτη του Akuma. Επισης μαζευα αρκετο κοσμο οταν επαιζα shooter, ειδικα τα raiden, και κοιταζαν με απορροια πως μπορει καποιος να φτασει τοσο μακρυα. Στην πραγματικοτητα θα επρεπε να ειναι ντροπιαστηκο για εμενα γιατι το να μην χανω "με τιποτα" αποδεικνυε πως εχω χαλασει μια περιουσια για να μαθω το παιχνιδι, μου τα ειχε φαει κανονικα το μηχανημα.

Στην αμιγκα ξερω 2-3 παιχνιδια -πραγματικα χωρις υπερβολη- καλυτερα απο καθε αλλον ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Π.χ. το colonization.
 
Το μεγαλύτερο επίτευγμα είναι ότι κοντεύω να σαρανταρίσω και ακόμα παίζω. :)
 
Eξαρταται τι παιζεις :D .

Εαν παιζεις αυτα που παιζουν οι νεοι (FPS, κατι στυλ lineage και αλλα online) πρεπει να το κοιταξεις, ειναι σοβαρο.

Εαν παιζεις κανα κλασικο, final fight, 1943, bubble boblle κτλ, δεν πρεπει να ανυσηχεις.
 
Για μάντεψε mike, τι *μπορεί* να παίζω; :p
 
Επιτευγμα θεωρω οποτε τελειωνω ενα adventure χωρις λυσαρι :)
 
Αν και λατρεύω τα games, δεν έχω κάποιο "επίτευγμα" πέραν διαφόρων ευχάριστων "στιγμών αναγνώρισης" - κάτι σαν τα "15 λεπτά διασημότητας", αλλά πάντα σε επίπεδο "παρέας" που σε καμία περίπτωση δεν αφορά "παγκόσμια", "διεθνή" (κλπ) καταξίωση.

Μερικά παραδείγματα είναι:

- Η καθιέρωση μίας "μανούβρας" στο Elite, για όσους δεν μπορούσαν να κατανοήσουν πως να συνδεθούν στο σταθμό (την οποία χρησιμοποιούσαν απο εκεί και ύστερα ως "standard" όσοι συμμαθητές μου είχαν ασχοληθεί με το παιχνίδι).

- Η ολοκλήρωση του Renegade λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του, την στιγμή που κανένας γνωστός μου δεν είχε καταφέρει καν να περάσει την Big Bertha της τρίτης πίστας.

- Το μεγάλο σκορ στο Pirates! (King's Advisor: Prince) που δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν οι φίλοι μου.

- Η ολοκλήρωση του Rocket Ranger πριν απο τα υπόλοιπα μέλη της παρέας.

Χαίρομαι πάντως που βλέπω ποικιλία παιχνιδιών στις παραπάνω αναφορές:

Απο arcades και ποδοσφαιράκια, μέχρι RPG, adventures, και strategy (ειδικά ο Mike έχει προκύψει μέγας strategάς, αφού εκτός του Dune II, διαβάζω πως έχει ξετινάξει και το εξαιρετικό Colonization :D )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
mike είπε:
Eξαρταται τι παιζεις :D .Εαν παιζεις αυτα που παιζουν οι νεοι (FPS, κατι στυλ lineage και αλλα online) πρεπει να το κοιταξεις, ειναι σοβαρο.

Εαν παιζεις κανα κλασικο, final fight, 1943, bubble boblle κτλ, δεν πρεπει να ανυσηχεις.

Χα χα! Ετοιμάζω νέο gaming pc (μη βγει παραέξω παρακαλώ, επισήμως είμαι κονσολάκιας και Apple fanboI ) απλά και μόνο για το Diablo III και για το Guild Wars II. Φέτος μπαίνω και στα 43, άρα είμαι όχι για δέσιμο, κάτι παραπάνω!!!!!

Το gaming δεν έχει είδος, ούτε ηλικία. Φυσικά, gamers δεν εννοούνται τα παιδάκια που το παρατάνε στα 20 τους γιατί θεωρούν ότι ΠΡΕΠΕΙ να το παρατήσουν λόγω ηλικίας.
 
Λοιπόν... έχω αρκετά επιτεύγματα... τόσο από "παλιές" εποχές... όσο και από σχετικά πιο πρόσφατες...

Από τις παλιές εποχές, το κορυφαίο είναι πως τερμάτισα το Another World μόλις βγήκε στο PC, και στο "καπάκι" είχα γράψει και το review του στο User.

Από τις σχετικά πρόσφατες, είναι οι "επιδόσεις" που είχα στην σειρα των παιχνιδιών Colin McRae!!!

Ειδικά, όταν είχε βγει το 4, το είχαμε κάνει τεστ στην δουλειά μου. Είμασταν 8 άτομα. Τους έβαζα να κάνουν "κόντρες" μεταξύ τους σε συγκεκριμένες πίστες.

Μόλις πίστευαν πως κάποιος είχε κάνει το "απόλυτο", τότε με φώναζαν. Έπαιζα μία φορά μόνο... και μετά τους έβαζα να προσπαθούν να "χτυπήσουν" τον χρόνο μου...

Μετά από καμία ώρα τα κατάφερναν...με ξαναφώναζαν... και άντε πάλι από την αρχή...
 
@pooky : το gaming οπως και αλλα πραγματα στη ζωη (heavy metal, μηχανακια, γηπεδο κτλ) θεωρουνται συνηθειες για νεαρους και οπως λες ΠΡΕΠΕΙ να τα αφηνουν πισω τους οι νεοι, λες και ειναι κατι επικινδυνο! Λες και ΠΡΕΠΕΙ να κανεις οτι σου λενε και κανουν οι αλλοι. Εαν γουσταρω να παιζω pacman και να ακουω iron maiden στα 30+, τι ζορι τραβανε οι αλλοι?

@maddog : απο οτι ξερω εισαι υπερ του dreamcast, η κατεξοχην κονσολα των arcades, ασχετα οτι σε θυμαμαι λιγο κουλο στα shooter! Στα street fighter καλα τα πηγαινες παντως!

Οσο για τα strategy, μεχρι και τα C&C επαιζα πολυ, μετα δεν ηθελα να ακολουθησω αυτα που ειχαν "λιστα ικανοτητων" στις units και ουτε τα υπερβολικα γρηγορα. Το battle isle της αμιγκα το τερματιζω σε ολες τι εκδοσεις του, υπερ-ανετα.

Το colonization το ξεκιναω σχεδον καθε ενα-δυο μηνες, καθε παιχνιδι ειναι διαφορετικο, αλλα το ξερω τοσο καλα που κανω εξωπραγματικα scores, θυμαμαι οτι εχω περασει το 100% της ολοκληρωσης στο σκορ!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
mike είπε:
@pooky : το gaming οπως και αλλα πραγματα στη ζωη (heavy metal, μηχανακια, γηπεδο κτλ) θεωρουνται συνηθειες για νεαρουςκαι οπως λες ΠΡΕΠΕΙ να τα αφηνουν πισω τους οι νεοι, λες και ειναι κατι επικινδυνο! Λες και ΠΡΕΠΕΙ να κανεις οτι σου λενε καικανουν οι αλλοι. Εαν γουσταρω να παιζω pacman και να ακουω iron maiden στα 30+, τι ζορι τραβανε οι αλλοι?
Ακριβώς όπως τα λές φίλε Mike. Αλλά, δυστυχώς, τα στερεότυπα και η έμμεση πίεση είναι πανίχυρα και καταλυτικά στις περισσότερες περιπτώσεις. Λες και αν παίζεις παιχνίδια είσαι ο ανώριμος, αν κυκλοφορείς σαν ανδρείκελο τύπου Κωστ0ποΥλου (ξέρεις με πούρο και φεράρι) είσαι κάτι παραπάνω.

Gaming to the grave man.

@stanfromgreece: Στα driving λέω να συναντηθούμε για κόντρες. Μεγάλη αγάπη μαζί με τα rpgs. Αμέτρητες ώρες ακόμα και σήμερα στα FM και GT (τελευταία λιώνω το Gran Tourismo στο PSP!!!! ) Τα Colin μακράν τα πιο αγαπημένα, σχετικό ξενέρωμα το Dirt III......
 
Ειπες την φραση κλειδι που με αντιπρωσοπευη απολυτα mike.Γουσταρω να παιζω pacman και γενικα ολα τα arcades με της ωρες και να ακουω metal ταυτοχρωνα γιατι ποτε δεν ακουω την μουσικη απο τα παιχνιδια και λογαριασμο δεν δεινω σε κανεναν.Και ειδικα το ζορι που τραβουσαν παλαιοτερες σχεσης μου που δεν μπορουσαν να καταλαβουν και τελικα πηραν δρομο.Ωραια τα επιτευματα σας guys:)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στα arcades το μεγαλύτερο επίτευγμά μου ήταν ότι τερμάτιζα το Street Fighter 2 με όποιον χαρακτήρα ήθελα χωρίς να χάνω ποτέ. Επίσης κάποτε τερμάτιζα το Knights of the Round με ένα κέρμα και το Golden Axe αλλά το τελευταίο θυμάμαι ήταν ψιλοευκολο.

Στις κονσόλες το καλύτερο που έχω κάνει είναι το ότι έχω νικήσει τα περισσότερα Staff Ghosts στο F-Zero X ενώ μπορώ να το τελειώσω στο master mode με όποιο όχημα θέλω, κερδίζοντας πάντα την πρώτη θέση. Θυμάμαι την εποχή που έπαιρνα το N64 magazine είχα 2-3 καλύτερους χρόνους από τα ρεκόρ που δημοσιεύανε. Πλέον όμως έχω σταματήσει να ασχολούμαι και είμαι μακριά από τους καλύτερους χρόνους που έχω δει στο internet. Επίσης έχω τελειώσει και το GX στο master mode (το οποίο είναι πολύ πιο δύσκολο από ότι στο X) αλλά γενικώς το παιχνίδι δεν με κράτησε τόσο πολύ ώστε να ασχοληθώ και με τα staff ghosts.

Στο PC θα έλεγα ότι το καλύτερο που έχω κάνει ήταν να τερματίσω το επεισόδιο Thy Flesh Consumed στο ultimate Doom αλλά και το Doom 2 στην Ultra Violence δυσκολία από την αρχή μέχρι το τέλος, χωρίς cheats.

Α και μόλις εχθές τερμάτισα το Dark Souls.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στην Amiga είχα λιώσει Sensible Soccer, Pinball Dreams και Fantasies με σκόρ αξεπέραστα απο την παρέα μου τουλάχιστον. Για επίτευγμα δέν μπορώ να μιλήσω, όμως VS παιχνίδια με...μπάλες ( S.Sidekicks, Virtual Pool 2+3, Virtua Tennis, Virtua Striker κλπ) , τα "έχω", και πολύ δύσκολα θα με κερδίσει κάποιος. Εξίσου ικανός ήμουν και στο Quake III/Soldier of Fortune σε LAN αφού εκνεύριζα πολύ κόσμο, αλλα τώρα τα έχω παρατήσει τα FPS, λόγω ...ηλικίας φαντάζομαι. Δέν είναι το ίδιο εύκολο να στήνουμε LAN parties με πίτσες, τσίτα trance και μέταλ (!) και να πέφτουν frags ώς το πρωί, και το ξέμπαρκο online δέν έχει πλάκα.

Κατα τα άλλα στα adventures σχεδόν πάντα έχω διαβάσει λύση, ενώ στα arcade adventure ήμουν λίγο αργός (θαύμαζα τα γραφικά !). Συνήθως τα υπερβολικά μεγάλα παιχνίδια δέν τα έχω τερματίσει ποτέ, και σχεδόν πάντα προτιμώ τα γρήγορα sessions, άν και γενικώς παίζω τα πάντα. Μου λείπει όμως ο "υπαρκτός" ανταγωνισμός, κοινώς παρέα με σάρκα και οστά για διπλά. Είναι αλλιώς το μοναχικό gaming και το online προσωπικά δέν το χώνεψα.
 
pooky(1) είπε:
Ακριβώς όπως τα λές φίλε Mike. Αλλά, δυστυχώς, τα στερεότυπα και η έμμεση πίεση είναι πανίχυρα και καταλυτικά στις περισσότερες περιπτώσεις. Λες και αν παίζεις παιχνίδια είσαι ο ανώριμος, αν κυκλοφορείς σαν ανδρείκελο τύπου Κωστ0ποΥλου (ξέρεις με πούρο και φεράρι) είσαι κάτι παραπάνω.
Gaming to the grave man.

@stanfromgreece: Στα driving λέω να συναντηθούμε για κόντρες. Μεγάλη αγάπη μαζί με τα rpgs. Αμέτρητες ώρες ακόμα και σήμερα στα FM και GT (τελευταία λιώνω το Gran Tourismo στο PSP!!!! ) Τα Colin μακράν τα πιο αγαπημένα, σχετικό ξενέρωμα το Dirt III......
Χεχε... τα Dirt, δεν μου άρεσαν ποτέ... προτιμούσα τα Colin που έβγαιναν, όσο ακόμα ζούσε ο μακαρίτης... μετά το "ξέχεσαν" το θέμα, και έβγαζαν τίτλους μόνο για να "κονομήσουν" από το όνομα του τεράστιου McRae! Στα υπόλοιπα racing, δεν μπορώ να πώ οτι έκανα κάτι το τρομερό ποτέ...αν και μου άρεσαν πάντα ήμουν ένας μέτριος παίχτης. Τα GT 1 και 2 όμως τα είχα τερματίσει στο PS1... θυμάμαι την high definition πιστα (και καλά) που σου έδινε bonus όταν τερμάτιζες το 1 (ή ήταν το 2 και τα έχω μπερδέψει ;) .

Σε ποιό ήταν η τελαυταία πίστα αυτή με το spikes peak... εκείνη η τρομερή ανάβαση που έπρεπε να έχεις πάρει το θηρίο των δεν ξέρω και εγώ πόσους ίππους είχε;
 
Το Twin Cobra το τερμάτιζα με δυο εικοσάρικα!
 
Οταν πιτσιρικάς με ένα credit το '89 τελείωνα το twin cobra στα ουφάδικα.

Οσον αφορά το home/pc gaming, είναι οι 2 νίκες μου και οι 5 ισοπαλίες που ήρθα με το chessmaster(gme) σε 30 παιχνίδια το καλοκαίρι του '07.
 
Από χθες που ανοίχθηκε αυτό το ταλαίπωρο το θέμα, ψάχνω να βρω ποιο μπορεί να ήταν το μεγαλύτερό μου κατόρθωμα στο gaming!....

Επί μονίμου βάσεως μέτρια σε όλα τα παιχνίδια, λόγω της "λύσσας" μου να τελειώνω, για ν' αρχίσω το επόμενο, το μόνο επίτευγμα που έχω να θυμάμαι, είναι όταν τερμάτιζα και 2η φορά το Super Mario Land στο Game Boy! (με το τερματισμό της πρώτης φοράς και μετά τους τίτλους, μπορούσες να το ξεκινήσεις πάλι το παιχνίδι και αυτή τη φορά, πήγαιναν όλα πιο γρήγορα! :D )
 
Πίσω
Μπλουζα