Ποιο παιχνίδι (ρετρό) παίζετε αυτό το διάστημα;

Πρωτη φορα αξιωθηκα και παιζω επιτελους το κλασικο elite! Για αδιευκρινιστους λογους επελεξα να το πρωτοδω σ την εκδοση νες

Στην αρχη ενθουσιαστηκα αλλα συντομα του πηρα το κολαι και πηρα τις σημαντικοτερες αναβαθμισεις. Το μονο που μενει ειναι να παρω πλουτη και βαθμους και να χασομερησω εξερευνωντας

Θελω ομως επισης να δω ολες τις αποστολες (βλεπω δεν υπαρχει ονλαιν αρκετη τεκμηριωση για το πως ενεργοποιουνται)

Επισης δεν εχω καταλαβει πως παιρνεις ενεργεια απο τον ηλιο με το fuel scoop
 
  • Like
Reactions: Ace
Παιδια ξερετε στο Elite που βρισκεις αστεροειδεις για mining? Παω απο συστημα σε συστημα και δεν εχω δει πουθενα αστεροειδεις. Το μανουαλ του ΝΕΣ δε λεει τιποτα, και οταν γκουγκλαρω για πληροφοριες του Elite μου βγαζει παντα πληροφοριες που αφορουν το Dangerous
 
Παιδια ξερετε στο Elite που βρισκεις αστεροειδεις για mining? Παω απο συστημα σε συστημα και δεν εχω δει πουθενα αστεροειδεις. Το μανουαλ του ΝΕΣ δε λεει τιποτα, και οταν γκουγκλαρω για πληροφοριες του Elite μου βγαζει παντα πληροφοριες που αφορουν το Dangerous
Δοκίμασες να βάλεις την παράμετρο -dangerous; Δηλαδή να γράψεις στο search, elite asteroids mining -dangerous.
Πέρα όμως από το Google search, θα μπορούσε να σε βοηθήσει και ο @billy, σαν Elite expertee, αλλά έχει να γράψει στο forum, αρκετό καιρό.
 
δοκιμασα ολα αυτα που λες χωρις αποτελεσμα :)
 
Χαιρετώ τους αγαπητούς φίλους ! :)

Δυστυχώς, έχω όντως πολύ καιρό να εμφανιστώ, για διάφορους λόγους - με κυριότερο τον πολύ περιορισμένο ελεύθερο χρόνο.... :(
To ρετρο-gaming ποτέ δεν έπαψε (και ούτε θα πάψει) να με ενδιαφέρει, αλλά και πάλι λόγω χρόνου δεν έχω προλάβει καθόλου να ασχοληθώ με την συλλογή μου απο games, παλιούς micros, κλπ., και είναι κρίμα....

Anyway - εδέησα τουλάχιστον να μπω για να τσεκάρω τυχόν μηνύματα....!


Να δώσω λοιπόν με την ευκαιρία κάποιες πληροφορίες στον φίλο Rakeesh, πάνω στο "παιχνίδι μιάς ζωής".... :)

Oι αστεροειδείς (τουλάχιστον στις κλασσικές εκδόσεις του Elite) εμφανίζονται τυχαία στα διάφορα ταξίδια σου απο πλανητικό σύστημα σε πλανητικό σύστημα, ταξιδεύοντας προς τον σταθμό, κλπ.
Για όσους δεν έχουν mining lasers είναι απλά target practice που δίνει μία πολύ μικρή αμοιβή, διαφορετικά μπορείς να τους εκμεταλλευτείς για να εξάγεις τα minerals που περιέχουν. (όπως σκοπεύεις να κάνεις :) )
Προσοχή μόνο, διότι κάποιες φορές ο ατεροειδής μπορεί να... κατοικείται (απο τους περίφημους "rock hermits"), οπότε ενδέχεται να αντιμετωπίσεις ένα αντίπαλο σκάφος που θα απογειωθεί απο εκεί (συνήθως Krait).

Fun fact:
Τα mining lasers είναι πολύ αργά (πράγμα που τα καθιστά μη-ιδανικά για μάχη), αλλά ταυτόχρονα είναι τα ισχυρότερα lasers του παιχνιδιού ! (μπορούν να καταστρέψουν αντίπαλα σκάφη με λίγα μόνο χτυπήματα).
Αυτή η ιδιαιτερότητα, δυστυχώς δεν υπάρχει σε όλες τις εκδόσεις του Elite. Π.χ. σε Amiga & ST το rate of fire και η ισχύς των lasers διαφέρει πολύ.


Τώρα, σχετικά με το scooping καυσίμων, εφόσον έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό, αρκεί να περάσεις κοντά απο την επιφάνεια του ήλιου (προσοχή στη θερμοκρασία !) για να ενεργοποιηθούν τα scoops.
Mπορείς απλά να πας προς το κέντρο του ήλιου και να καθήσεις εκεί, ή να πετάς προσεκτικά έχοντας τον ήλιο στις άκρες της οθόνης, "ξυρίζοντας" την επιφάνεια.

Αλλο ένα fun fact:
Στο Εlite πάντα με προβλημάτιζε το ότι όταν βγαίνεις απο το υπερδιάστημα, βρίσκεσαι σε ένα σημείο ανάμεσα στον πλανήτη και τον ήλιο.
Μπορείς φυσικά να πας στον ήλιο και να μαζέψεις καύσιμα δωρεάν αν έχεις scoops, χωρίς να ασχοληθείς με τον σταθμό και το docking, αλλά θεωρούσα πως αντί να έχεις να διανύσεις περίπου την ίδια απόσταση προς ήλιο ή σταθμό, θα ήταν καλύτερα αν μετά το άλμα στο υπερδιάστημα το σκάφος εμφανιζόταν πιό κοντά στον ήλιο ώστε να κερδίζει χρόνο ο παίκτης που θέλει να μετακινηθεί γρήγορα απο ένα σύστημα σε ένα άλλο.
Φαίνεται πως οι άνθρωποι της Frontier Developments είναι τηλεπαθητικοί, διότι αυτή η σκέψη έγινε πραγματικότητα πολλά χρόνια αργότερα στο Elite Dangerous. :)

Σχετικά με την έκδοση του NES: έχει κονσολάδικα controls που θέλουν συνήθεια, καθώς και κάποιες όχι τόσο ωραίες αλλαγές σε ορισμένα σημεία (τις έχω σίγουρα αναφέρει στο παρελθόν - θα ψάξω να βρω το link), αλλά τουλάχιστον είναι η τελευταία oκτάμπιτη έκδοση, και συγκεντρώνει αρκετές βελτιώσεις και κάποια έξτρα στοιχεία, καθώς και αποστολές. (Αλλη έκδοση με πληθωρα αποστολών, είναι και το Elite plus σε pc).
Γενικά οι αποστολές θα ενεργοποιούνται καθώς παίζεις το παιχνίδι: είτε φτάνοντας σε έναν "x" αριθμό credits, είτε φτάνοντας σε κάποιο rank, κλπ...
 
Τελευταία επεξεργασία:
Έχω και εγώ πολύ καιρό να εμφανιστώ. Αυτή την περίοδο και στον λίγο χρόνο που έχω διαθέσιμο ασχολούμαι με το παλιό καλό Wolfenstein 3D με το Wolf3D και high-resolution pack.
Απίστευτη δουλειά και δίνει νέα πνοή στο παιχνίδι.
 
Kαι retro gaming στις φοβερες κονσολες της sega.Dreamcast και Mega drive για διασκεδαση στο max.

Eπιστροφη στα 3d games του dreamcast.Μετα το ace combat 22 που ειχα παιξει στα arcades ηλπιζα να βγει ενα παρομοιο παιχνιδι και στις κονσολες με αυτα τα γραφικα και ελευθερη κινηση χτυπωντας τους στοχους της αποστολης.Το ace combat 2 στο ps1 το 1997 αν και καλο παιχνιδι δεν εφτανε σε καμια περιπτωση τα γραφικα της arcade εκδοσης (ace combat 22 του 1995).Οταν ομως ηρθε το dreamcast η konami εβγαλε στην κονσολα το deadly skies.Tι να πρωτοπω για αυτο το παιχνιδι που πρωτοκυκλοφορησε το 1999.Απιστευτες γραφικαρες που σε μερικα σημεια φτανουν φωτορεαλιστικα επιπεδα με ωραιο χειρισμο και με ελευθερια κινησεων των αεροσκαφων για να χτυπας τους στοχους της αποστολης στον αερα και στο εδαφος.Το ειχα παρει μολις ειχε ερθει στην ελλαδα (τελη φεβρουαριου αρχες μαρτιου αν θυμαμαι καλα) το 2000.

Το μαγαζι στα Γιαννενα (multirama) που το ειχα παραγγειλει μολις το ειχε φερει το ειχε βαλει και στην βιτρινα του καταστηματος να παιζει σε μια crt tv.Μεσα στο καταστημα ειχε και το dreamcast kiosk.To ειχε φερει με τo sonic adventure τον σεπτεμβριο του 1999 λιγο καιρο πριν την κυκλοφορια του dreamcast.

Οπως εχω γραψει και στα προηγουμενα ποστς κανονικα τα γραφικα φαινονται πιο καθαρα στην crt tv μου.

1.JPG

Και soulcalibur dreamcast 1999 (Aρκετα εχουμε πει στο forum για την συγκεκριμενη παιχνιδαρα)

2.JPG

Και mega drive classics

3.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:
@milntov ποιο ειναι αυτο το φαντασυ παιχνιδι κατω δεξια; Πρεπει να ειναι ενα απο τα Golden Axe αλλα ποιο;
 
Retro gaming παλι για super διασκεδαση.Χιλιαδες και χιλιαδες ωρες στα ιδια retro παιχνιδια απο την δεκαετια του 90 και η διασκεδαση αντι να πεφτει μετα απο τοσα χρονια αυξανεται.:fafoutis: 90ς και 80ς arcades (emulator) αυτο το σ/κ στο pc που ειναι συνδεδεμενο σε αρχαια crt τηλεοραση.Ολα αρχαια :fafoutis:

sunset riders 1991
1.JPG
super street fighter the new challengers 1993
2.JPG
lethal enforcers ii - gun fighters 1994
3.JPG
spin master 1993
4.JPG
prehistoric isle in 1930 , nibbler , bomb jack , pac-land
5.JPG
metal slug 2 ,virtua fighter 2 , hang-on , mortal kombat 2
6.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:
Mιας και διαβαζα το παρακατω θεμα για παιχνιδια της disney οτι καλυτερο το The Magical Quest Starring Mickey Mouse.(Για οσους δεν ξερουν το συγκεκριμενο παιχνιδι εχει κυκλοφορησει μονο στο snes τo 1992 απο την capcom).Το εχω τερματισει και αυτο εκατονταδες φορες απο το 1994 που το ειχα αγορασει στο snes.:fafoutis:


Επαιξα το παιχνιδι στο αυθεντικο snes στην ποιοτικη crt τηλεοραση μου και το αποτελεσμα ειναι φαντασμαγορικο σε γραφικα - χρωμα φωσφορου - αναλυση.Αισθανομαι παρα πολυ τυχερος που παιζω με τα αυθεντικα γραφικα στο snes σε αυτη την ποιοτητα οπως και σε ολα τα retro παιχνιδια στις υπολοιπες κονσολες και arcades στον emulator :D Και φυσικα ολη αυτη η ποιοτητα των γραφικων σε συνδυασμο με το gameplay των ρετρο η διασκεδαση πηγαινει σε αλλο επιπεδο.

Απιστευτη η capcom στα 80ς στα 90s..Δεν γινεται να φανει στις φωτο ολη η λεπτομερεια και το χρωμα φωσφορου.

1.JPG
 
Τώρα παίζω σε NES emulator το Bram Stoker's Dracula.Το είχα κάποτε σε family game (για όσους θυμούνται,ήταν κονσόλες-απομιμήσεις του NES με χρωματιστές κασέτες) και τότε ήταν απ'τα αγαπημένα μου παιχνίδια,και ήταν και πολύ δύσκολο.Είχα σχεδόν 25 χρόνια να το παίξω κι ακόμα με εκνευρίζει όπως τότε :).Έχει και φοβερή μουσική επίσης



bram-stokers-dracula-(2).png
 
Το είχα κάποτε σε family game (για όσους θυμούνται,ήταν κονσόλες-απομιμήσεις του NES με χρωματιστές κασέτες)
Ειχα family game που ηταν σαν το snes..Παντως το 1993 που το ειχα παρει ηταν super μιας και ειχε πολλα γνωστα παιχνιδια απο το nes μεσα το μηχανημα και τοτε εβρισκα και πολλες κασετες στα μαγαζια.
 
Ειχα family game που ηταν σαν το snes..Παντως το 1993 που το ειχα παρει ηταν super μιας και ειχε πολλα γνωστα παιχνιδια απο το nes μεσα το μηχανημα και τοτε εβρισκα και πολλες κασετες στα μαγαζια.

Πιστεύω δεν υπήρχε σπίτι που δεν είχε ένα τέτοιο.Ήταν φθηνό,αν και έκανες την προσευχή σου να μην χαλούσε σε λίγες μέρες απ'την πολλή χρήση. :)

Έπαιζα πολύ Super Mario σ'αυτό,το Dracula όπως είπα,Tiny Toons,Dream Master,ωραία παιχνιδάκια
 
Τώρα παίζω σε NES emulator το Bram Stoker's Dracula.Το είχα κάποτε σε family game (για όσους θυμούνται,ήταν κονσόλες-απομιμήσεις του NES με χρωματιστές κασέτες) και τότε ήταν απ'τα αγαπημένα μου παιχνίδια,και ήταν και πολύ δύσκολο.Είχα σχεδόν 25 χρόνια να το παίξω κι ακόμα με εκνευρίζει όπως τότε :).Έχει και φοβερή μουσική επίσης



bram-stokers-dracula-(2).png
Παιχνιδαρα απο της λιγες που και για μενα ειναι απο τα αγαπημενα μου παιχνιδια στο NES το οποιο το ειχα αγορασει original για την αγαπημενη μου κονσολα το 1994 και μαλιστα δεν ειχα ιδεα πως ηταν το παιχνιδι αλλα ξετρελαθηκα μονο και μονο απο το εξωφυλλο.Το λαμογιο που ειχε το μαγαζι δεν μας αφηνε να περιεργαστουμε τα κουτια των παιχνιδιων ουτε καν να δουμε απο την πισω μερια να παρουμε μια γευση απο το πως μοιαζει το παιχνιδι.Να πω επισης πως αυτη η εκδοση μαρεσει πιο πολυ απο της εκδοσεις για snes και megadrive που ειναι ιδιες στην ουσια απλα καποια εφε που υπαρχουν στο snes απουσιαζουν απο το mega drive.

Παντως φιλε optimus prime εντυπωσιαστηκα απο την πληροφορια πως το παιχνιδι το επαιζες σε family game κονσολα δεν ειχα ιδεα πως υπηρχε σε καποια απο ολες αυτες της μουφα κονσολες το παιχνιδι αυτο.Ενα σωρο μοντελα επεσαν στα χερια μου και περα απο τα γνωστα παιχνιδια contra,super mario,1942 κ.α. οπως και τα εκατονταδες σαβουρο hacks που ειχαν μεσα δεν το ειδα σε καμια κονσολα αυτο.Απο την αλλη βεβαια και σε κασσετα να το ειχες αγορασει ξεχωριστα για το family παλι δεν ετυχε ποτε να δω κασσετα με το παιχνιδι αυτο για family game.Oπως λεει και ο λαος ομως οσο ζεις μαθαινεις :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
 
Παιχνιδαρα απο της λιγες που και για μενα ειναι απο τα αγαπημενα μου παιχνιδια στο NES το οποιο το ειχα αγορασει original για την αγαπημενη μου κονσολα το 1994 και μαλιστα δεν ειχα ιδεα πως ηταν το παιχνιδι αλλα ξετρελαθηκα μονο και μονο απο το εξωφυλλο.Το λαμογιο που ειχε το μαγαζι δεν μας αφηνε να περιεργαστουμε τα κουτια των παιχνιδιων ουτε καν να δουμε απο την πισω μερια να παρουμε μια γευση απο το πως μοιαζει το παιχνιδι.Να πω επισης πως αυτη η εκδοση μαρεσει πιο πολυ απο της εκδοσεις για snes και megadrive που ειναι ιδιες στην ουσια απλα καποια εφε που υπαρχουν στο snes απουσιαζουν απο το mega drive.

Παντως φιλε optimus prime εντυπωσιαστηκα απο την πληροφορια πως το παιχνιδι το επαιζες σε family game κονσολα δεν ειχα ιδεα πως υπηρχε σε καποια απο ολες αυτες της μουφα κονσολες το παιχνιδι αυτο.Ενα σωρο μοντελα επεσαν στα χερια μου και περα απο τα γνωστα παιχνιδια contra,super mario,1942 κ.α. οπως και τα εκατονταδες σαβουρο hacks που ειχαν μεσα δεν το ειδα σε καμια κονσολα αυτο.Απο την αλλη βεβαια και σε κασσετα να το ειχες αγορασει ξεχωριστα για το family παλι δεν ετυχε ποτε να δω κασσετα με το παιχνιδι αυτο για family game.Oπως λεει και ο λαος ομως οσο ζεις μαθαινεις :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Σε κασέτα το είχα,και ήταν κίτρινη ή πορτοκαλί.Προφανώς κι εγώ στην τύχη θα την είχα αγοράσει,αφού δεν ήξερα τί παιχνίδι ήταν.Θυμάμαι τότε στα παιχνιδάδικα είχε δεκάδες κασέτες γι'αυτές τις μούφα κονσόλες,ακόμα και στα παζάρια πρέπει να τις πουλούσαν :)
 
Πιστεύω δεν υπήρχε σπίτι που δεν είχε ένα τέτοιο.Ήταν φθηνό,αν και έκανες την προσευχή σου να μην χαλούσε σε λίγες μέρες απ'την πολλή χρήση. :)

Έπαιζα πολύ Super Mario σ'αυτό,το Dracula όπως είπα,Tiny Toons,Dream Master,ωραία παιχνιδάκια
Eιχε καποια καλα παιχνιδια μεσα το μηχανημα οταν το ειχα παρει το 1993.Eπαιζα το contra - super mario bros - road fighter - tetris - arkanoid - ice climber - popeye - balloon fight κ.α

Μεχρι το 1994 στις κασετες για το family game ειχα παιξει πολυ τα batman returns - adventure island 3 - S.C.A.T.: Special Cybernetic Attack Team - Teenage Mutant Ninja Turtles III: The Manhattan Project - excitebike - terminator 2 - castlevania 2 - ninja gaiden 2..Μετα το 1994 τα λεφτα που μαζευαμε απο το χαρτζιλικι για μηνες με τον brother πηγαν στο πακετο snes + donkey kong country που αγορασαμε τον νοεμβριο του 1994.
 
Αρκετοι τερματισμοι σε mame και αυθεντικες κονσολες.Ποιος θα μου το ελεγε πριν 25 χρονια οτι το 2020 θα παιζω ολα τα arcades 80s - 90s με απιστευτες 2d crt γραφικαρες 240p rgb σε crt trinitron που σε καμια περιπτωση δεν θα μπορει να δει καποιος στις ποιο ισχυρες κονσολες της εποχης οπως το ps5 - x box series x κλπ.Oτι και να πω για το retro gaming ειναι λιγο.
Τις τελευταιες μερες τερματισα πολλες φορες τα απιστευτα και ομως αληθινα ρετροπαιχνιδια street fighter 2 σε mame και σε snes - final fight στο mame και το προχωρισα αρκετα στο snes - final fight 3 snes τερματισμος.cadillacs and dinosaurs - asterix - sunset riders - donkey kong country - raiden 1 και 2 - street fighter c.e - metal slug -golden axe - mortal kombat - charlie ninja - dangeons and dragons:tower of doom -gun force 2 - toki - captain commando και παρα πολλα ακομη σε snes - nes - mega drive.
 
Πίσω
Μπλουζα