Ποιο συγκρότημα σας μύησε στο Metal?

Τα πρώτα ακούσματα ήταν από Judas Priest και Iron Maiden :headbangdude:
 
Scorpions, είχα πάρει όλες τουσ τις κασσέτες όταν είχα πάει για διακοπέσ στην Γερμανία, στην Φραγκφούρτη συγκεκριμένα, το 1989 λίγο πριν πέσει ο κομμουνισμός. Στην αρχή μου φαινόταν πολύ "άγριο" το χαρντ ροκ, αλλά συνέχισα να το ακούω στο γουώκμαν, και μετά η αδερφή μου άρχισε να με μυει και μένα, και να Metallica, Και να Alice Cooper κλπ. Αλλά εγώ ακούω και άλλες μουσικές εκτός μέταλλου, τα πάντα σχεδόν και τώρα μου αρέσουν όλες οι μέγάλες μπάντες, maiden, slayer, annihilator, manowar, accept, priest, megadeth κλπ.
 
Το 1989 με τι αλλο απο Αlice Cooper και το Poison φυσικα.Mετα ηρθαν οι Slayer αφου τοτε ξεκινησα να παιρνω το Μetal Hammer και ο Ανδρεας Βενερης εγραφε παπαδες γι αυτους.Μετα ηρθαν οι Μοtorhead και οι Βlack Sabbath oπου ειναι και οι αγαπημενες μου μπαντες.
 
Πρωτοάκουσα μέταλ από τους Iron Maiden, με το κομμάτι τους "Two Minutes to Midnight" το 1984. Τότε μου είχε φανεί παρά πολύ άγριο σαν είδος μουσικής. Χρειάστηκε να περάσουν κάποια χρόνια (αρκετά για την ακρίβεια), ώσπου έπεσα τυχαίως επάνω σε ένα γνωστό κομμάτι των Black Sabbath πλέον, το "Children of the Sea" ερμηνευμένο από τον Tony Martin. Ομολογώ ότι ο Tony Martin μ' άρεσε πάρα πολύ (άσχετα αν οι φανατικοί θεωρούσαν ότι δεν είχε το "metal feeling"), έφαγα κόλλημα κ με τους Sabbath, κι ακολούθησαν κι άλλοι κι άλλοι.... Το αποτέλεσμα; Έχω όψιμη μεταλλίτιδα βαρείας μορφής, ακόμα κ τώρα που είμαι πλέον 40+
 
πιστευω το ιδιο που μυησε το 90% των μεταλλαδων οι Μaiden
 
Iron maiden-fear of the dark και metallica-and justice for all..... ακόμα και σήμερα μου ακούγονται τέλεια και τα δύο.
 
Ο πρώτος δίσκος heavy metal που άκουσα και μετά κόλλησα, είναι το "WASP: The Last Command" και λίγο αργότερα το "WASP: The Headless Children"! Ακολούθησαν φυσικά Metallica, Iron Maiden, Overkill και διάφορα άλλα που δεν τα θυμάμαι με την σειρά... Φυσικά αντιγραμμένες οι κασέτες που μου τις έγραψε ένας κολλητός, τότε! Η αγορά βινυλίου άρχισε να μπαίνει στο παιχνίδι μερικούς μήνες μετά. Προηγούνταν ελληνικά και ξένα rock & punk ακούσματα, βέβαια, όπως Ramones, Dead Kennedys, Queen, Pink Floyd, Τρύπες κ.α.
 
Κι εγώ τους Μaiden πρωτάκουσα και τότε κατάλαβα ότι το Metal ήταν τέλειο είδος! Αμέσως μετά αγάπησα και τους Warlord.
 
απο ο,τι διαβασα μεχρι τωρα (ολο το θεμα για την ακριβεια), βλεπουμε οτι με τεραστια διαφορα οι maiden κατεχουν δικαιωματικα την πρωτη θεση στην καρδια παρα πολλων σ αυτο το φορουμ..

ετσι κι εγω με την σειρα μου θα πω οτι το πρωτο metal κομματι που ακουσα στην ζωη μου ειναι το Alexander the great, των IRON MAIDEN φυσικα, απο τον δισκο Somewhere in time..Μου το εδωσε ενας μεγαλυτερος,φιλος των γονιων μου, λεγοντας μου για προλογο οτι: ξες οτι αυτο το συγκροτημα εχει μεσα ενα τραγουδι που λενε μονο για τον μεγα Αλεξανδρο,για την Ελλαδα δηλαδη?

Ετσι με "παγιδεψε".. με το που το ακουσα, αυτο ηταν, κολλησα τελειως και για παντα!!

με τον καιρο ειχα αγορασει ολους τους δισκους τους, τα dvd με ταινιες τους,τα παντα..μια φορα ειχα μαλωσει με τους γονεις μου,και πηραν τα παντα που ειχα δικα τους και μου τα πεταξαν (μαζι με διαφορα παιχνιδια ps2,resident evil,silent hill), για τιμωρια,γιατι ειπαν οτι αυτα με χαλανε κτλ κτλ..

Με τον καιρο,σιγα σιγα ,(και με αλλα τοσα λεφτα δηλαδη), τα ξαναμαζεψα στην συλλογη μου..

Κανεις δεν μπορει να με εχει πλεον εδω και τοσα χρονια μακρια απο το μοναδικο συγκροτημα heavy metal που αγαπησα τοσο πολυ, ..

UP THE IRONS!!
 
Υπεύθυνοι για τη δική μου μύηση είναι οι Iron Maiden, και ακολούθησαν Helloween, Metallica, King Diamond, WASP, ACCEPT,

που απλά δε με άφησαν (ποτέ) να ξεκολλήσω παρά το ότι με κέρδισε και η κλασσική ροκ σκηνή...
 
Και μένα το πρώτο κομμάτι που με έκανε να κολλήσω στο Metal ήταν το Fear of the Dark των Iron Maiden. Ο αδερφός μου ακόμα έχει τα αλμπουμ σε κασέτες.

Πιο μετά πήγα προς Iced Earth και Kreator.
 
εγω ενα εχω να πω...μακαριοι οι μυημενοι προ "Metal Hammer.."
 
Metallica με το Whiplash..απο μια κασετα φιλου ο οποιος ειχε κανει το λαθος να μου βαλει περα απο τους Metallica και ενα Maiden το Ηeaven can wait (τελειως λαθος κομματι για να βαλεις καποιον που δεν ακουει metal στο κλιμα, ενω το whiplash εκανε μια χαρα την δουλεια του) αρκετα δυσκολα συγκροτηματα στις επιλογες..οπως shadow gallery, dream theater που εννοειται τοτε το αυτι μου δεν μπορουσε να τα πιασει και αναγκαστικα τα εκτιμησα αρκετα χρονια μετα..
 
Αν και το πρώτο που άκουσα ήταν οι Maiden με το Somewhere In Time(όπως προαναφέρθηκε με τα κομμάτια του δίσκου γραμμένα στα Ελληνικά) και με το "Alexander The Great" να έχει παίξει τόσες φορές που πλέον να μην ακούγεται ο δίσκος,το συγκρότημα που κίνησε το ενδιαφέρον λίγο αργότερα ήταν οι Queensryche με το "Operation:Mindcrime".
 
Manowar Sign of the Hammer.

 


Manowar-Sign_Of_The_Hammer-Frontal.jpg
 
Imgema είπε:
Γενικώς, άργησα πολύ να ασχοληθώ με την μουσική. Μέχρι τα 10-11 μου δεν άκουγα καθόλου, θεωρούσα την μουσική μια χαζομάρα για να ασχολούνται οι "μεγάλοι". Μέχρι που άκουσα μερικά Techno κομμάτια το 90-91 και άρχισα να ασχολούμαι, αλλά άκουγα μόνο Techno (δεν δεχόμουν να κάτσω να ακούσω κάτι άλλο).
Ενας φίλος μου με έπεισε να ακούσω το Master of Puppets των Metallica 2-3 χρόνια αργότερα και μιας και ήθελα να κάτσω να καταλάβω γιατί πολλοί φίλοι και συμμαθητές που ακούνε Metal και θεωρούν εμάς τους "τεκνατζίδες" φλώρους, το έκανα. Φυσικά "πωρώθηκα" (πως είναι δυνατόν να μην το πάθεις με ένα τέτοιο album) και άρχισα να ασχολούμαι με Metal και να ψάχνω και άλλα συγκροτήματα παρατώντας σιγά σιγά την Techno μουσική η οποία έτσι κι αλλιώς από το 94 και μετά άλλαξε πολύ και χάλασε τελείως.
Κατι παρομιο έγινε και σε μένα. Μουσική δεν μου άρεσε, μετά άρχισα με τεχνο. Τελικά συμμαθητής και ένας απο τους καλύτερους φίλους άρχιζε να μου παίζει hard rock - deep purple, dio rainbow rising κτλ. Μετά απο λίγο άκουσα metallica and justice for all και απο και πέρα ειταν όλο metallica. Αλλά groups δεν ακούγαμε είχαμε κολλήσει με την μεταλλικά. Ούτε maiden, δυστυχώς.
 
Όσο κι αν ακούγεται παράξενο,όταν ήμουν μικρούλης το πρώτο ερέθισμα ήταν το"You Could Be Mine" από Guns N Roses,ένα βίντεοκλίπ που είχα δει στο σοβαρό τότε MTV !
 
'Aρχισα ν' ακούω metal περίπου από 9 χρονών. Να 'ναι καλά το Πανόραμα ΤV και κάποια άλλα ξεχασμένα κανάλια που έβαζαν βίντεοκλιπ, αποσπασματα συναυλιών αλλά και σκετη τη μουσική με εικόνες μέσα στη μαύρη νύχτα. Ξυπνούσα κατα τις 3:00-4:00, έβαζα ακουστικά στην τηλεόραση και το γλεντούσα μέχρι να ξεκινήσουν τα παιδικά. Ωστόσο σπάνια έγραφαν τους τίτλους κι έτσι δεν μπορούσα να καταλάβω ποιό συγκρότημα ήταν. Σίγουρα όμως ανάμεσά τους ήταν οι Rotting Christ, Metallica, Iced Earth, και Theatre Of Tragedy.

 


Στα 11 είχα πρόσβαση στο διαδύκτιο, οπότε ήταν πιό εύκολα. To πρώτο συγκρότημα που μου τράβηξε την προσοχή ήταν οι Τwo Witches κι έπειτα οι Τhe Sins Of Thy Beloved και οι Varathron.
 
Εμένα με "μύησε" στην Μέταλ μουσική ένα φιλαράκι όταν ήμουν 10 χρονών. Αυτός άκουγε σχεδόν όλα τα συγγροτήματα, αλλα εμένα το μοναδικό που με κέρδισε ήταν οι MANOWAR!!!

https://www.youtube.com/watch?v=RmeYK3CSOrQ
 
Πίσω
Μπλουζα