Ποιο GPS θα προτιμούσατε;

Σε ευχαριστώ Mariadelmar θα το ψάξω! :)
 
Hachiko είπε:
Ο Κωτσόβολος, έχει μία προσφορά, το traveller στα 129 ευρώ μέχρι και αύριο. Το συγκεκριμένο όμως νομίζω πως δεν έχει φωνητική καθοδήγηση. Επίσης ενώ γράφει το κουτί επάνω πως περιέχει ακουστικά και usb καλώδιο δεν υπάρχει τίποτα από αυτά μέσα.
Εκτός από τα mio τα οποία προτιμούν οι περισσότεροι εγώ θα πρότεινα και ένα GPS της GARMIN. Ψηνόμουν πριν λίγο καιρό να το πάρω αλλά λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν το πήρα τελικά.
Με 5 μήνες καθυστέρηση να αναφέρω ότι είχα αγοράσει τότε το Rye Traveller 3503 στα 129 Ευρώ (είχε κρατήσει μέχρι τέλη Φλεβάρη την τιμή αυτή) και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος. Του πέρασα φυσικά Destinator 7 με τη μία, το οποίο και λειτουργεί πολύ καλά πάνω του.

ΒΕΒΑΙΩΣ και έχει φωνητική καθοδήγηση, νομίζω ότι πλέον δεν υπάρχει συσκευή χωρίς φωνητική καθοδήγηση.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε φτάσει να το δίνει και 99 Ευρώ στο ElectroWorld, και τώρα κάπου εκεί θα κάνει.

Το μόνο θέμα είναι ότι έχουν βγει αρκετά ελαττωματικά (εγώ ήμουν τυχερός και γλίτωσα) και μπορεί να χρειαστεί να επιστρέψεις 1-2 συσκευές στο κατάστημα μέχρι να βρεις κάποια καλή.

Τα ακουστικά και το USB καλώδιο όντως λείπουν αλλά δεν είναι θέμα. Όσοι πήγαν και έκαναν φασαρία στον Κωτσόβολο τα πήραν, αλλά δεν θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο.

Είχε μια κομψή θηκούλα βέβαια μέσα επιπλέον που δεν την έγραφε στα περιεχόμενα του κουτιού, οπότε τους συγχωρώ.

Εγώ προσωπικά το προτείνω γιατί πραγματικά με έχει σώσει χωρίς να μου αδειάσει το πορτοφόλι.

Υπάρχουν και αντίστοιχα φτηνά μοντέλα Rye με μεγαλύτερη οθόνη για όσους προτιμούν, τα οποία είναι επίσης ξεκλείδωτα για να φορτώσετε όποιο πρόγραμμα θέλετε.

Turrican, αν ψάχνεσαι ακόμα μπορώ να στο φέρω σε επόμενη συνάντηση να του ρίξεις ένα ψαχουλεματάκι αν θες.
 
Μη ξεχνάμε και την ύπαρξη του Garmin για τα Symbian κινητά. Ειδικά για όσους έχουν το Ν95, είναι μια πάρα πολύ καλή λύση και η κάλυψη της ελλάδας είναι στα επίπεδα του destinator. Εγώ το έχω απο το n73 (μ' εξωτερικό bluetooth gps δέκτη) κι άν εξαιρέσουμε το σχετικά μικρό μέγεθος της οθόνης, ήταν πολύ καλή περίπτωση. Κάπου πήρε το μάτι μου οτι πρόκειται να portάρουν το destinator για symbian...
 
Είχα παλιά συσκευή GPs και το έδωσα γιατί το θεωρούσα περιττό ως αξεσουάρ. Λοιπόν αν και τα GPS τα θεωρώ λίγο βλακεία και απαραίτητα γενικότερα μόνο σε όσους τα έχουν για καθημερινή χρήση (τότε αξίζει η αγορά ενός ή αν είσαι επαγγελματίας), όντως τελικά το Garmin που έχω εγκατεστημένο στο κινητό μου με ξελάσπωσε σε μία περίπτωση που τα χρειάστηκα (μία φορά στους 4 μήνες δηλαδή την δεύτερη είχα συνοδηγό gps). Τελικά επειδή είμαι allinone τύπος, πήρα το προαναφερθέν κινητό, έχω λοιπόν 10 συσκευές σε μία. Οπότε συνδέθηκα στο Internet μέχρι να βρει τους δορυφόρους, βρήκα την διεύθυνση του μαγαζιού που ήθελα να πάω μέσω της ιστοσελίδας του, φόρτωσα το Garmin του έδωσα την διεύθυνση και με πήγε καρφί έξω από το μαγαζί που ήθελα, με απλές φωνητικές οδηγίες χωρίς να του ρίξω ούτε μία ματιά, γιατί το να κοιτάς συνέχεια το GPS την ώρα που οδηγάς εκτός από ηλίθιο είναι και εγκληματικό. Οπότε από την δικιά μου πλευρά, θεωρώ ότι ένα μηχάνημα που τα κάνει όλα είναι καλύτερο και γλιτώνεις και το τσαντάκι με τα 10 διαφορετικά gadgets.

A, να προσθέσω ότι διάβασα ότι μέσα στο καλοκαίρι θα βγει και Symbian Destinator (Smart S8).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Προσωπικά πιστεύω ότι το καλύτερο πρόγραμμα πλοήγησης είναι η σειρά Destinator.

Τώρα για hardware θα προτιμούσα κάτι σε 7" για αυτοκίνητο και σε 3,5" με 4" για φορητό.

Απλά πριν αγοράσετε το hardware πάρτε ένα τηλέφωνο στην MLS να ρωτήσετε αν το hardware που βρήκατε είναι συμβατό. Θέλει πολύ προσοχή διότι υπάρχουν πολλές εκδόσεις Windows Mobile και δεν είναι όλες συμβατές με κάθε έκδοση του Destinator.

Πάντος εγώ στο αυτοκίνητο είχα ένα car-pc με destinator και ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος.

Την Αθήνα την είχα γυρίσει λες και έμενα χρόνια εκεί.

Και ένα hint , ψάξτε από Κορέα για hardware έχουν πολύ καλές τιμές και απίθανα πράγματα.

Σας τα λέω αυτά σαν πρώην υπεύθυνος σε εταιρία Τηλεματικής και πιστέψτε με έχω δοκιμάσει τα πάντα.
 
maxcomgr είπε:
Και ένα hint , ψάξτε από Κορέα για hardware έχουν πολύ καλές τιμές και απίθανα πράγματα.
Μα ξεκινάς κάτι και το αφήνεις στη μέση :)
 
Εεε δεν θα δώσω και όλο το walkthrough, ποιος είμαι ο Τσουρινάκης;
 
Τελικά όσο περισσότερο ψάχνεις τόσο πιο πολύ μπερδεύεσαι. Κατ' αρχήν είμαι νέος στο forum και σχετικά άσχετος με το αντικείμενο. Στην αρχή ήμουνα για ΡΝΑ στο BECKER FERRARI NAVIMATE XTREME & GR στα 289 Ευρώ. Απ' ότι κατάλαβα αυτό είναι κυρίως για εκτός δρόμου καταστάσεις. Δεύτερη επιλογή μου ήταν το ΡΝΑ MLS Destinator 3900 Ελλάδας & Ευρώπης. Διάβασα πως βγαίνουν πολλά ελατωματικά και πως δεν έχουν καλό πρόγραμμα αν και ο χάρτης είναι ο καλύτερος. Είναι στην ίδια τιμή με το Ferrari. Τώρα έχω πάει στο PDA MIO P560 περίπου στην ίδια τιμή και αυτό. Αυτό που δεν έχω καταλάβει και θα χρειαστώ την βοήθειά σας είναι εάν μπορούμε να κατεβάσουμε από το internet διάφορους χάρτες Ελλάδος και Ευρώπης (για το MIO). Φυσικά να είναι σπασμένοι και αυτό αν γίνεται τότε είναι εύκολο για κάποιον που δεν έχει και πολλές γνώσεις στα κατεβάσματα;

Ή μήπως να γυρίσω σε κάποιο από τα προηγούμενα; HELP!!! :shake:
 
knam καλως ήρθες στη παρέα μας και ελπίζουμε να σε βλέπουμε συχνά.

Θα σε παρακαλούσα όμως να μη ζητάς πληροφορίες για warez και σπασμένα/πειρατικά προγράμματα μέσα εδώ. :please:
 
ΟΚ κανένα πρόβλημα. Αλλά η απορεία μου παραμένει ποιό από τα τρία να διαλέξω η αν έχετε να μου προτείνετε κάποιο άλλο σε αυτά τα λεφτά για αστικό κυρίως προορισμό αλλά και για εξωτερικό.
 
Πίσω
Μπλουζα