Ποιο monitor μου προτείνετε;

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας pooky(1)
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

pooky(1)

MultiDimensional RetroDivinitY
Αντιδράσεις
255
Λοιπόν, λόγω ηλικίας ή λόγω του ότι γερνάμε, ή λογω του ότι μπακουριάζουμε, δεν μπορώ πιά να "εργαστώ" άνετα σε CRT οθόνη. Δυστυχώς το 19άρι CRT μου δεν παρέχει πιά κανένα επίπεδο άνεσης και έπειτα από καμιά ώρα παιχνιδιού (η εργασία που λέγαμε) γίνεται ανυπόφορο με αποτέλεσμα δακρυσμένα μάτια και πονοκέφαλο.

Και ναι, ξέρω να αλλάζω συχνότητες και να είμαι πάνω από 60 Hz οπότε δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Σαν αναπόφευκτη μοίρα το CRT αφαιρέθηκε από το γραφείο μου (ο Θεός να το κάνει γραφείο) και στη θέση του προσωρινά και μόνο μπήκε το πιστό μου 15αράκι LG που εδώ και τρία χρόνια έχει αποδειχτεί σκυλί και άριστη επιλογή για ΤΟΤΕ......

Εσείς τι οθόνη προτείνετε; Σύμφωνα πάντα με αυτές που χρησιμοποιείτε. Προσανατολίζομαι σε οθόνη άνω των 20'' wide screen. Έχετε στην κατοχή σας κάποιο τέτοιο μοντέλο και αν ναι, πόσο κοστίζει σήμερα και ποιά η δική σας εμπειρεία; Αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι το πρόβλημα με τα καμμένα ή κολλημένα pixels.

Για δώστε καμιά γνώμη αδέρφια!

Pooky, μην κολλησεις στον ντορο για τα καμμενα pixels....

Προτεραιοτητα σου θα πρεπει να ειναι η ποιοτητα της εικονας.Καλυτερα να εχεις σωστα χρωματα κλπ και ας πετυχεις και κανα pixelακι κολλημενο, παρα το αντιθετο...

Παντως οι widescreen ειναι μονοδρομος....

Προσωπικα ,αν επιμεινεις στο θεμα με τα pixels, πας σε 19 wide LG (zero pixel), αλλιως σε 20αρα (Samsung-LG κλπ)

Σκεψου και το θεμα αναλυσης παντως (εχω καταλαβει οτι εισαι PC gamer)....Σε 1680x1050 ανεβαινουν πολυ οι απαιτησεις σε καρτα γραφικων.....

Thanks man, έχω 8800GTS 640 Mega σε 1600 Χ 1200 ούτε που ίδρωνε, οπότε σε 1680 Χ 1050 θα πετάει.

Zero Pixel ακόμα και από LG δεν παίζει και 19άρα 4:3 κάπου με χαλάει και πολύ.

22 ή 20 '' wide είναι όντως μονόδρομος........

Οι wide μου φαίνονται μικρές..Μια 20 Wide επειδή είναι μακρόστενη χάνει σε ύψος με αποτέλεσμα να φαίνεται σαν μια 18άρα...Εγώ προτιμώ τις κλασσικές όσο αφορά τις μικρές διαγώνιους..Όταν με το καλό γίνουν προσιτές οι 1080 οθόνες υψηλής ανάλυσης,τότε θα πάρω μια 32""Wide να γουστάρω!Πάντως pooky η οθόνη που πήρα και τώρα κοστίζει μόνο 260Ε βγήκε πολύ καλή εκτός από ένα κολλημένο pixel σιγά δεν έγινε και τίποτα.....

Με χαλάει η ανάλυσή της.

1440 Χ 1050;

Πολύ μικρή για μένα. Αν δεν περνάει τα 1600 η κάρτα μου είναι πεταμένα λεφτά. Αυτά γιατί δυστυχώς οι οθόνες με ανάλυση 1900 Χ 1200 είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ!!!!!!!

Asikamin την 22άρα την ερωτεύτηκα και η τιμή της είναι στην κυριολεξία χώμα!!!!!!!

Να δω όμως που θα την δω σε λειτουργία........ Αυτήν έχεις;

Akmaka προτιμησε 40 σε 720p παρα 32 σε 1080p.

Φαντασου τι upscale θα τρωει σε mode TV,DVD και κονσολας...

pooky είπε:
έχω 8800GTS 640 Mega σε 1600 Χ 1200 ούτε που ίδρωνε, οπότε σε 1680 Χ 1050 θα πετάει.
Σε κανένα εξαμηνάκι πάντως θα πέσεις κάτω και από 1600Χ1200 με τα νέα games που θα έχουν βγει τότε. :D

Btw, έβαλα και εγώ αυτή την κάρτα στο νέο pcάκι που περιμένω. Την έκδοση με τα 320ΜΒ όμως γιατί δεν άντεχα για παραπάνω.:102:

Καλόπαιχτη και καλορίζικο το νέο συστηματάκι σου!!!!

Για πες τι έστησες και σε τι οθόνη θα παίζεις;

Όσο για το εξάμηνο, να είμαστε καλά φίλε Omen και δεν κολώνω. Πάμε πάλι από την αρχή, it's only toilet paper (money) anyway.

Αν και δεν πιστεύω να έχουμε κανένα πρόβλημα, ακόμα με τη σειρά 8 δεν έχουμε δει τίποτε, φαντάσου σε ένα εξάμηνο τι παπάδες θα κάνουν οι drivers. Και μη τρελαινόμαστε, τα DX10 παιχνίδια από ότι υπολογίζω τελικά δεν θα έχουν καμία σχέση με τα προηγούμενα, μια και η αρχιτεκτονική έχει αλλάξει ΕΝΤΕΛΩΣ, αλλά και κανένας δεν έχει δει ακόμα πώς θα πηγαίνουν τα πάντα κάτω από DX10 περιβάλλον.

Είδομεν και αναμένομεν τας εξελίξεις λοιπόν.

pooky είπε:
Asikamin την 22άρα την ερωτεύτηκα και η τιμή της είναι στην κυριολεξία χώμα!!!!!!!
Digital (DVI-D) with HDCP , 22-inch , Warranty: 3-Year , και χωρίς εκνευριστικά ηχεία τι άλλο να ζητήσεις?!!!!!!!!!!

pooky είπε:
Να δω όμως που θα την δω σε λειτουργία........ Αυτήν έχεις;
εγώ έχω την viewsonic vg2230wm

αλλά θα πάρω και τη dell για το lan μου!

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Wally είπε:
Akmaka προτιμησε 40 σε 720p παρα 32 σε 1080p.Φαντασου τι upscale θα τρωει σε mode TV,DVD και κονσολας...
Λίγο μεγάλη δεν είναι? 40"στο γραφείο μου και το κάθισμα σε απόσταση μισού μέτρου είναι θάνατος για τα εγκεφαλικά μου κύτταρα. :D

Βρε, TV στο σαλονι εννουσα!!! :D

ΑΑΑΑΑΑΑΑ...έχω στο σαλόνι!!!!!!!

Εσύ πάρε 32άρα με ανάλυση 1366 Χ 768 (Έλεος!!!! )

Εμείς θα πάμε σε 22άρες με 1680 Χ 1050.

Σαν να αγοράζεις αμάξι Φεράρι με κινητήρα 1100 κυβικά ένα πράγμα. Κάθε αντικείμενο είναι προορισμένο για μία ειδική χρήση. Οι τηλεοράσεις για να βλέπεις τηλεόραση και να έχεις καμιά κονσόλα πάνω, και οι οθόνες υπολογιστή για να έχεις το PC σου..........

Και δεν το αναφέρω από πλευράς χρημάτων, καλά καλά η κάρτα γραφικών μου πήγε όσο μια TFT τηλεόραση, την ανάλυση της οποίας τη σήκωνα και με τον παλιό μου υπολογιστή ΑΝΕΤΑ............

P.S. Shock και εσύ Dell έχεις, από που στο καλό τις αγοράζεις Ελλάδα, θα ήθελα να τις δω από κοντά πριν χτυπήσω το 22άρι μωράκι.:biglaugh: :biglaugh: :cool: :cool:

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εσύ pooky να διαβάζεις τι γράφω...ζαβολιάρη!!! :D

Ποιο επάνω έγραψα για οθόνες 1080!!!! :cool:

Κάπου στην Κηφησίας είναι η αντιπροσωπία αν δεν κάνω λάθος. Εγώ την χτύπησα απ' ευθείας απέξω. Έτσι κι αλλιώς και μέσω της αντιπροσωπείας να πας τα ίδα θα δώσεις και τον ίδιο χρόνο θα περιμένεις (1 αιώνα). Τις φέρνουν με φορτηγο για να μην ανέβει το κόστος και κάνουν 20-25 μέρες!

pooky είπε:
Αν και δεν πιστεύω να έχουμε κανένα πρόβλημα, ακόμα με τη σειρά 8 δεν έχουμε δει τίποτε, φαντάσου σε ένα εξάμηνο τι παπάδες θα κάνουν οι drivers. Και μη τρελαινόμαστε, τα DX10 παιχνίδια από ότι υπολογίζω τελικά δεν θα έχουν καμία σχέση με τα προηγούμενα, μια και η αρχιτεκτονική έχει αλλάξει ΕΝΤΕΛΩΣ, αλλά και κανένας δεν έχει δει ακόμα πώς θα πηγαίνουν τα πάντα κάτω από DX10 περιβάλλον.
Ειλικρινα τωρα, περιμενεις καποια σημαντικη βελτιωση επιδοσεων;;

Δεν θελω να σε απογοητευσω, αλλα μεχρι να κανεις install καποιο dx10 παιχνιδι, η καρτα σου θα ειναι dated (δεδομενου οτι στην TFT δεν μπορεις να ριξεις την αναλυση)......

Γι αυτο και θα προτεινα τα κριτηρια επιλογης οθονης να ειναι ανεξαρτητα της καρτας......

Παντως αν θελεις να κανεις τη μεγαλη κινηση, πας εδω Dell 2707WFP

Monitor Size and Type: 27-inch Widescreen LCD Flat Panel Monitor

Resolution: 1920 x 1200 Pixels

Response time / Brightness / Contrast Ratio: 6ms / 450cd/m² / 1000:1

Dimensions (WxDxH): With Stand: 634mm x 243mm x 442mm

Weight: 12.5kg

Features: 100mm VESA® Mounting, Antiglare with Hard-coating 3H

Port(s) Total ( Free ) / Connector Type: Analog (15-pin D-Sub) / Digital (DVI-D) with HDCP, S-Video. Composite, Component, 9-in-2 Media Card Reader, 4 x USB 2.0 Ports, Security Port Slot

Dot Pitch: 0.303mm (Pixel Pitch)

Colour: Artic Silver

Warranty: 3-Year

Γιατί δεν μπορείς να ρίξεις την ανάλυση?

Native resolution κυρ Αντωνη....

Storm θελω Φυκιωρη!!!

Πίσω
Μπλουζα