Ποιότητα κατασκευής παλιών κονσολών

GI JOE

RetroWannaBe
Joined
29 Δεκ 2010
Μηνύματα
72
Αντιδράσεις
10
Αυτο ειναι ενα θεμα που θελει συζητηση...ποσες φορες εχετε ακουσει γενικα πανακριβες κονσολες τις νεας γενιας να εχουν βγαλει προβληματα η και που εχουν χαλασει? Ακομα και τα περιφεριακα τους! Το πιο κουφο πριν ενα μηνα...XBOX 360..η κονσολα ελιωσε κυριολεκτικα απο μεσα!! Ειναι σοβαρα πραγματα αυτα? Ολοκληρη νεα γενια, ετος 2010 ολοκληρη microsoft και βλεπεις να γινεται αυτο το ευτραπελο? Και απο την αλλη εχεις κονσολες σκυλια 20+ χρονων και δουλευουν ακομα παρα το extended gameplay...Ειμαι υπερηφανος κατοχος sega master system 2, mega drive model 1, 2 , sega cd 2, mega cd 2, genesis 2 kai snes. Ολες οι κονσολες εχουν λιωσει στο παιχνιδι(τις χρησιμοποιω ακομα και σημερα, προχτες τερματισα παλι comix zone sto sega!) δεν εχουν βγαλει κανενα προβλημα και συνεχιζουν!

They dont make them as they used to..!!!
 
Τον μεγαλύτερο ρόλο στην ποιότητα κατασκευής τον παίζει η μαζικότητα της παραγωγής... Άλλο πλήθος κονσολών βγάζαν τότε και άλλο τώρα....
 
Αλλο cd/dvd, αλλο cartidge. Γιατι οι παλιες κονσολες με CD δεν ειχαν θεματα?

Η καλυτερη κονσολα ever, το playstation 1, ειχε λειζερ που χαλαγε με το παραμικρο. Ειδικα το μοντελο PSone ηταν μακραν το πιο ζημιογονο λειζερ.
 
Οπως σωστα αναφερε και ο mike - τα "κινητα" μερη οπως τα cd/dvd player ειναι ενας βασικος λογος που οι νεες κονσολες παρουσιαζουν μεγαλυτερη συχνοτητα βλαβων. Ενας αλλος ειναι τα "θερμα" μερη (κυκλωμα γραφικων, τροφοδοσια) που οπως παρατηρησαμε απο εταιρειες με παραδοση στην κατασκευη προιοντων που δεν δουλευουν (m$) εφεραν αυτη τη γενια κονσολων σε μεγαλη μιζερια.

Παραφραζοντας τον mike - Γιαυτο και η καλυτερη κονσολα ever - το SNES - δουλευει απροβληματιστα μεχρι σημερα (εφοσον δεν εχει ανοιχθει απο τα "μαστορια").
 
panasonic 3DO όσα είχα και εχω παίζουν απροβλημάτιστα και είναι και με cdrom.. τι να λέμε τωρα... ανοίγεις 3do και εχει μεσα μέχρι ανεμιστηρακι.
 
κατα τη γνωμη μου παλια κατασκευαζαν κονσολες για να ευχαριστηθεις το παιχνιδι για χρονια ενω τωρα βγαζουν απλως ''αναλωσιμα".(αν εχω αδικο ας με διορθωσει καποιος.)

εχω γραψει χιλιαδες ωρες παιχνιδιου πανω σε master system , mega drive και saturn κ.α. και εξακολουθω να παιζω ακομη και σημερα.καμια τους δε μου εχει παρουσιασει το παραμικρο προβλημα.

Απο την αλλη οι καινουριες "αναλωσιμες" κονσολες μπορει να εχουν τρομερα γραφικα σε σχεση με τις παλιες αλλα προσωπικα σε μενα μου εχουν παρουσιασει παρα πολλα προβληματα. (μου χαλασαν 2 xbox360, 2 ps2 κι 1 ps3)

απο τις παλιες κονσολες η μονη που ειχε προβλημα ηταν το game gear που μου παρουσιασε προβλημα στον ηχο.
 
Σίγουρα παίζουν το ρόλο τους τα μηχανικά μέροι. Σπουδαίο ρόλο παίζουν επίσης και οι υψηλές θερμοκρασίες. Πάντως όσον αφορά τις κονσόλες νέας γενιάς το θέμα δυστυχώς, είναι περισσότερο εμφανές στο ΧΒΟΧ360. Δεν έχω ακούσει για PS3 να χαλάνε τόσο εύκολα. Παρομοίως και για το wii.

Δεν ξέρω βέβαια πόσα χρόνια θα αντέξουν τελικά. Έχω ένα GC, ένα N64, δύο Wii και PS3 και όλα δουλεύουν τέλεια. Σίγουρα, στα ηλεκτρονικά θα κοιτάνε να χρησιμοποιήσουν φθηνότερα υλικά, λόγω του τεράστιου κόστους αναπτύξεως των κονσολών. Αλλά το ίδιο γινότανε και στο παρελθόν με τους ελλατωματικούς πυκνωτές να καταστρέφουν A4000 σωρηδόν.

Τελικά, δεν είμαι και τόσο πεπεισμένος ότι ισχύει το ρητό του θέματος του νήματος!! :)
 
Ξεχάσατε το NES με το cartridge slot που μάζευε σκόνη και κάθε λογής βωμιά...
 
Από τις κονσόλες που έχω και χρησιμοποιώ, μόνο το Wii μου πέθανε, και αναστήθηκε. Καμία άλλη δεν έχει κανένα θέμα, αν και έκανα και συνεχίζω να κάνω, εξαιρετικά φιλότιμες προσπάθειες να σκοτώσω το 360 μου.

Οι κονσόλες που έχουν ανεμιστήρα, (ξεκινώντας από το Dreamcast με το μικρό ανεμιστηράκι) με τη χρήση γεμίζουν σκόνη, ειδικά αυτές που είναι κοντά στο πάτωμα, ή χειρότερα, πάνω στο πάτωμα. Με τη σκόνη αυξάνεται η θερμοκρασία και είναι επόμενο να επέλθει βλάβη κάποια στιγμή. Για το laser αυτό που ξεπατώνεται είναι ο μηχανισμός που κινεί το laser μπρος - πίσω, ειδικά σε κονσόλες μαθουσάλες όπως το PS2 phat. Στο συγκεκριμένο μηχάνημα σπάει ένα μεταλλάκι από τη πολύ χρήση, με αποτέλεσμα να μείνει από DVD η κονσόλα, μια και είναι θεόβαρος ο μηχανισμός στον οποίο είναι το laser.

Για τις παλιές κονσόλες, αυτό που χάλαγε ήταν το cartridge slot. Ειδικό παράδειγμα το NES. Αλλά και όλα τα άλλα κονσόλια, έπρεπε να κάνεις και κάποια συντήρηση (καθαρισμό) και να αλλάζεις carts με προσοχή. Λέμε τώρα, σιγά μην έδινες σημασία όταν ήσουν πιτσιρίκι.

Ειδικά για το 360, τα Jasper και slim (Valhala) δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα, σε όσους ξέρω δεν έχει πάθει κανένα το παραμικρό.

Ειδικά για τα PS3 phat, έχουν πρόβλημα όσα έχουν συσσωρεύσει σκόνη με τη λειτουργία και εμφανίζουν YLOD (Yellow Light Of Death) αφού οι θερμοκρασίες που αναπτύσσει το μηχάνημα είναι εξωφρενικές χωρίς τη σωστή ψύξη.
 
Άμα το μηχανικό μέρος (cdrom) είναι καλό δεν παθαίνει τίποτα και 100 χρόνια να το χρησιμοποιείς. Παράδειγμα το cdrom του saturn που ακόμα και με το swap trick δεν πάθαινε τίποτα...
 
Επίσης και περιβαλλοντικοί κανονισμοί. Πλέον οι κολλήσεις γίνονται με καλάι χωρίς μόλυβδο.
 
Για το NES που αναφερθηκε, να πουμε οτι ειναι εργοστασιακο λαθος, και εχει αποτελεσμα την δυσλειτουργεια της κονσολας,

δεν χαλαει με τα χρονια, απλα επιδεινωνεται.

Ολες οι κονσολες με cartidge ειναι αθανατες, εξαιρειται το NES. Aκομα και οι μαιμου 8μπιτ.

Με cd/dvd σχεδον ολες χαλανε, αλλες λιγοτερο, αλλες περισσοτερο. Απο τις καλυτερες ειναι το 3DO, ενω playstation, GC, DC, Saturn

δεν εχουν ιδιαιτερη αντοχη. Τα μηχανηματα της M$ χαλανε σε αλλους τομεις, για αυτο εχουν κακο ονομα στην πιατσα.
 
το πρωτο xbox ειχε εξαιρετικη αντοχη και ποιοτητα σε σχεση με το 360.το 360 εβγαλε το κακο ονομα στη microsoft

megadrive,master system,super nes,famiclones,nintendo 64 δε χαλανε με τιποτα(σχετικα)

απο cd 3do και saturn(το πρωτο κυριως με τα οβαλ κουμπια)ειναι τα πιο ανθεκτικα και ποιοτικοτερα

τα φορητα καποια στιγμη θα χαλασουν ουτως η αλλως λογω οθονων

τη χειροτερη ποιοτητα κατασκευης γενικα την εχει η sony με τα playstation 1,2,psp(τα πρωτα)και τα πρωτα 360
 
πάντως εγώ έχω ένα ps1 που έχει φάει τόσα χρόνια πολλές τούμπες (από σχετικά μεγάλο ύψος) από τις οποίες έχει μάλιστα σπάσει κάτι εσωτερικά και λειτουργεί σαν να το αγόρασα τώρα όπως και ένα fat ps2 που το αγόρασα το 2002 και τώρα άρχισε να εμφανίζει κάποια προβλήματα με το laser (δεν διαβάζει μερικά παιχνίδια) .εξαρτάται λοιπόν και από το κομμάτι της κονσόλας που θα σου τύχει...
 
μιλαμε για το μεσο ορο,φυσικα υπαρχουν και playstation που ειναι σκυλια
 
mike είπε:
Αλλο cd/dvd, αλλο cartidge. Γιατι οι παλιες κονσολες με CD δεν ειχαν θεματα?Η καλυτερη κονσολα ever, το playstation 1, ειχε λειζερ που χαλαγε με το παραμικρο. Ειδικα το μοντελο PSone ηταν μακραν το πιο ζημιογονο λειζερ.
H χειροτερη εκδοση του ps1 οσο αφορα τα laser Mike ειναι τα πρωτα revision, δηλαδη τα SCPH-1000 (japanese), SCPH-1001 (american) και SCPH-1002 (european)

Ειχαν πλαστικο μηχανισμο στο laser, ο οποιος με την ζεστη απο το τροφοδοτικο αριστερα παραμορφονοταν με αποτελεσμα το κλασσικο skip στα Full Motion Video και το skipping του ηχου ;) Ειχαν ομως το καλυτερο audio circuit. Γενικως η καλυτερη δουλεια ειναι να βρει κανεις scph-100X ps1 και να βαλει Laser απο psone (μια απλη μοντα ειναι) και να βελτιωσει λιγο το τροφοδοτικο δινοντας πιο "καθαρα" ρευματα

To Neo Geo ειναι σκυλος οσο αφορα ποιοτητα κατασκευης αλλα ειχε και αυτο τα θεματα του σε διαφορα revisions

Πχ ενω τα πρωτα low serial Νeo Geo βγαζουν πολυ καλης ποιοτητας σηματος RGB, εχουν θεματα με τον ηχο, συγκεκριμενα το revision 3-4 ή 3-5 (δεν θυμαμαι ακριβως ποιο τωρα) και θελουν re-cap σε καποιους πυκνωτες
 
Δεν εχω την ιδια γνωμη για το PSone. Απο οτι εχω ακουσει απο φιλους, ειναι χειροτερο απο το ps1.

Προσφατα αγορασα μαλιστα ενα κουτατο, με τις ζελατινες PSone, αλλα δεν το χρεισιμοποιω γιατι το φοβαμαι.

Αλλωστε εχω και πολλα ps1 να παιζω.

Οσο για το neo-geo CD, και παλι ειναι αμφισβητησιμη η αξιοπιστια, μονο στην Ελλαδα εχω πεσει επανω σε 4-5 προβληματικα.

Μεγαλο ποσοστο, σε σχεση με αυτα που υπαρχουν στην Ελλαδα.
 
mike είπε:
Δεν εχω την ιδια γνωμη για το PSone. Απο οτι εχω ακουσει απο φιλους, ειναι χειροτερο απο το ps1. Προσφατα αγορασα μαλιστα ενα κουτατο, με τις ζελατινες PSone, αλλα δεν το χρεισιμοποιω γιατι το φοβαμαι.

Αλλωστε εχω και πολλα ps1 να παιζω.

Οσο για το neo-geo CD, και παλι ειναι αμφισβητησιμη η αξιοπιστια, μονο στην Ελλαδα εχω πεσει επανω σε 4-5 προβληματικα.

Μεγαλο ποσοστο, σε σχεση με αυτα που υπαρχουν στην Ελλαδα.
Δεν ξερω τι λενε οι φιλοι σου αλλα εγω απο εμπειρια τα λεω ολα αυτα. Επισης δεν ειναι "φημες" αυτα που λεω, τσεκαρε και wiki να δεις οτι ειναι γνωστο οτι τα πρωτα ps1 και μεχρι την μεση περιπου στα revisions ειχαν προβλημα

http://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_%28console%29

Οσο για το Neo Geo εγω μιλαω για το cart ... οχι για το CD ;)
 
Εγω απο προσωπικη πειρα σου λεω οτι τα ps1 που ειχα, αλλα βγηκαν καλα, αλλα βγηκαν μαπα.

Τα PSone συνηθως χαλαγανε πιο ευκολα. Αλλο "χαλαει ευκολα", αλλο "εχει προβλημα απο το εργοστασιο".

Η ποιοτητα κατασκευης του PSone ειναι σαφως χειροτερη απο του ps1. Το PSone καινουργιο, διαβαζει πιο δυσκολα καποια γρατσουνισμενα

δισκακια απο οτι ενα καινουργιο PS1. Στο λεω γιατι αυτο το διαπιστωσα σπιτι μου, δεν εχει σχεση με το τι λενε οι αλλοι, ακομα και το

αμφισβητουμενο wikipedia.
 
πιο καινουργια εκδοση ενος μηχανηματος,δε σημαινει παντα οτι θα ειναι και βελτιωμενη.ισα ισα που τους κανουν και περικοπες
 
Πίσω
Μπλουζα