Πολεμικό Πλοίο "ΕΛΛΗ" (Μπαταρίας)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας greekeagle12
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

greekeagle12

RetroActive
Αντιδράσεις
152
Κάπου στο 1983-1984, αφού έπεσε πολύ κλάμα για το υποβρύχιο Παπανικολής (ακόμα απωθημένο το έχω), οι δικοί μου μού πήραν την ΕΛΛΗ..... το κακό ήταν ότι όταν το έβαζες στην θάλασσα έφευγε σφαίρα και αν δεν προλάβαινες.. γινόταν πελαγίσια τσιπούρα... :)

-Δυστηχώς δεν θυμάμαι ποιάς εταιρίας ήταν-

51071.jpg51072.jpg51073.jpg

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σε πολύ καλή κατάσταση...Λειτουργεί ακόμα ?

Εγώ δεν είχα τέτοιο...
:(

Mπαααα... δεν νομίζω να γυρνάει η προπέλα πια.... αλλά αν ασχοληθώ ίσως και να το επιδιορθώσω κάποια στιγμή... τιμονιέρα πίσω στην προπέλα, μοτεράκι και φύγαμεεεεεεεε.... :) :) :)

Super !!! Ειμαι περιεργος τι αλλους "λαγους" θα βγαλεις απο το καπελο σου ....

Απίστευτο. Το είχα κάποτε αυτό και τον Παπανικολή. Πόσα χρόνια πίσω με πήγες φίλε..

καλυτερα η ελλη ...ο παπανικολησ θα εγερνε ....τυχερε!!

Anytime ρετροbro!!! :thumb:

Κάπου στο 1983-1984, αφού έπεσε πολύ κλάμα για το υποβρύχιο Παπανικολής (ακόμα απωθημένο το έχω), οι δικοί μου μού πήραν την ΕΛΛΗ..... το κακό ήταν ότι όταν το έβαζες στην θάλασσα έφευγε σφαίρα και αν δεν προλάβαινες.. γινόταν πελαγίσια τσιπούρα... :)

-Δυστηχώς δεν θυμάμαι ποιάς εταιρίας ήταν-

ΕΛΛΗ (1).jpgΕΛΛΗ (2).jpgΕΛΛΗ (3).jpg
Τα link με τις εικόνες δεν λειτουργούν και χρειαζόμουν μια πληροφορία... στο καπάκι τις μπαταρίας αναφέρεται η μαμά-Ιταλική εταιρεία που κατασκεύαζε τόσο την Ελλη όσο και τον Παπανικολη... Εδώ ο Βακακης έβαζε απλώς ελληνικά αυτοκόλλητα και κουτιά...

ευχαριστω πολύ!!

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα link με τις εικόνες δεν λειτουργούν και χρειαζόμουν μια πληροφορία... στο καπάκι τις μπαταρίας αναφέρεται η μαμά-Ιταλική εταιρεία που κατασκεύαζε τόσο την Ελλη όσο και τον Παπανικολη... Εδώ ο Βακακης έβαζε απλώς ελληνικά αυτοκόλλητα και κουτιά...

ευχαριστω πολύ!!
Από ότι γνωρίζω το "ΕΛΛΗ" το κατασκεύαζε η Mister P.  Η ελληνική Caravel Toys που συνεργαζόταν με την ιταλική  Monteleone έβγαζε ένα το αεροπλανοφόρο Christ (στο κουτί) και Victorious (στο παιχνίδι). Στο κουτί έγραφε Made in Greece (βλ. Ελληνικά παιχνίδια της συλλογής μου, σελ.2 & 3).

Σε ευχαριστω τόσο πολύ που μου τα ξεκαθάρισες γιατί τα είχα μπερδεμένα... το ζητούμενο ήταν το όνομα της εταιρείας με τ θρυλικά καράβια που όμοια τους ποτέ δεν ξανά φτιάχτηκαν (ειδικά τα μοντέλα με την κουρδιστη προπέλα (λάστιχο).

τελεια!!

καλη χρόνια ευχαριστω πολυ

Από ότι γνωρίζω το "ΕΛΛΗ" το κατασκεύαζε η Mister P. Η ελληνική Caravel Toys που συνεργαζόταν με την ιταλική Monteleone έβγαζε ένα το αεροπλανοφόρο Christ (στο κουτί) και Victorious (στο παιχνίδι). Στο κουτί έγραφε Made in Greece (βλ. Ελληνικά παιχνίδια της συλλογής μου, σελ.2 & 3).

Η Mister P κατασκεύαζε και αυτή πλοία αλλά σε διαφορετικό κουτί

DSCN0823.jpg

Τα θυμάμαι και αυτά τα καράβια!!

Και της Mr. P αλλά και της Caravel Toys τα είχα δει στα τότε πολυκατάστηματα Λαμπρόπουλος (συγκεκριμένα του Πειραιά).

Μιας που πιάσαμε το Π.Ν. υπήρχε και το υποβρύχιο Παπανικολης το οποίο αλλά δεν θυμάμαι αν ήταν από αυτές τις θρυλικές εταιρείες.

Edit

Κάτι βρήκα εδώ αλλά δεν βλέπω τις εικόνες.

Τελευταία επεξεργασία:
Τα θυμάμαι και αυτά τα καράβια!!

Και της Mr. P αλλά και της Caravel Toys τα είχα δει στα τότε πολυκατάστηματα Λαμπρόπουλος (συγκεκριμένα του Πειραιά).

Μιας που πιάσαμε το Π.Ν. υπήρχε και το υποβρύχιο Παπανικολης το οποίο αλλά δεν θυμάμαι αν ήταν από αυτές τις θρυλικές εταιρείες.

Edit

Κάτι βρήκα εδώ αλλά δεν βλέπω τις εικόνες.

ξανά κοίτα

Πωπω, τώρα το είδα αυτό το θρεντ.... νεκρανάσταση μετά από 4 χρόνια λοιπόν, για να καταθέσω και τις δικές μου αναμνήσεις....
Κάπου 4η δημοτικού πρέπει να λάβαμε δώρο από τις νονές μας [εγώ και ο αδερφός μου], ένα καράβι ΕΛΛΗ. Στην αποπάνω φωτογραφία το 1ο από αριστερα.
Μοιάζει πολύ με αυτά που είχαμε. Θυμάμαι τριπλά κανόνια, μεγάλα και μικρά, μπρος και πίσω. Θυμάμαι ότι γενικά αγοράζαμε Mister P. μοντέλα. Αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος ότι ήταν αυτό.
Παιχνίδι ατελείωτο. Ναυμαχίες στο χαλία και στο σανίδι.... μέχρι που είπαμε να το βάλουμε στη λιμνούλα με τις πάπιες / στον Εθνικό Κήπο. Είχαμε δει και άλλα παιδιά με καράβια εκεί, οπότε έπρεπε να το δοκιμάσουμε. Λεπτό σπαγγάκι [για να μην φύγει και το χάσουμε στη μέση της λίμνης], φρέσκιες μπαταρίες και τσουπ....βαφτίζεται ο δούλος του θεού "φρεγάτα ΈΛΛΗ".... Θυμάμαι ότι πήγε καλά, δεν είχαμε απρόοπτα την συγκεκριμένη στιγμή. Αλλά είχαμε απρόοπτα μετέπειτα. Νερό είχε μπεί στο κουτί των μπαταριών, οξείδωσε τα πάντα, μετά τίποτα δεν δούλευε. Δεν το πείραμε χαμπάρι / δεν τσεκάραμε, την πατήσαμε.
... αλλά εκεί εμφανίστηκε για 1η φορά η ευκαιρία για μαστορέματα. Ουδέποτε είχαμε σκεφτεί να ανοίξουμε / πειράξουμε κάποιο παιχνίδι μας. Τα κρατούσαμε σε άψογη κατάσταση, στα κουτιά τους και τα είχαμε ως πολύτιμο θησαυρό. Αλλά τώρα, τι άλλο έμενε να κάνουμε?
Κρυφά από τους γονείς μας, κατσαβιδάκι, λύσιμο βίδες, αποσυναρμολόγηση ώστε να φτάσουμε στο μοτεράκι. Τα καλωδιάκια ήταν σκουριασμένα, πετάχτηκαν. Αλλά το μοτέρ φαινόταν μια χαρά. Με κάποιο τρόπο (ενννοείται ότι δεν είχαμε κολλητήρι και καλάι) ενώσαμε μπαταρία και είδαμε ότι δούλευε. Αλλά το να ξανασυναρμολογίσουμε το καράβι με το μοτέρ μέσα ήταν αδύνατο.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: το καράβι έμεινα χωρίς μοτέρ και προπέλα, εννοείται ότι συνεχίστηκαν οι ναυμαχίες στο χαλί και στο παρκέ.... και το μοτέρ έγινε ..... (τα-ταν-τα-ταν... :guitar:) ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΚΙ....
Με χαρτόνι φτιάξαμε κουτάκι, με δύο "διαμερίσματα". Στο ένα στερεώθηκε το μοτέρ, και στον άξονα του μοτέρ μπήκε μεγαλύτερη χάρτινη φτερωτή (αντί για την προπέλα) που εξήχε εκτός του κουτιού, για να κάνει αέρα. Και στο άλλο "διαμέρισμα" μπήκε το κουτί με τις μπαταρίες, αφού τρίψαμε καλά με γυαλόχαρτο ότι σκουριασμένο βρήκαμε. Θυμάμαι ότι τα πάντα είχαν στερεωθεί με κόλλα UHU, δεν είχαμε κάτι άλλο εύκαιρο. Διακοπτάκι δεν υπήρχε, απλά ακουμπούσαμε τα καλώδια [είχαμε βρει κάπου, λεπτούτσικα καλωδιάκια] και το μοτέρ έπαιρνε ρεύμα από τις μπαταρίες και γυρνούσε την φτερωτή. ΗΤΑΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Η ΧΑΡΑ ΜΑΣ. Είχαμε φτιάξει κάτι με τα χέρια μας, που είχε και μπαταρίες, και δούλευε.... :happyjump::happyjump:

είχα κι εγώ ένα καράβι, πλαστικό, φτιαγμένο από Λέγκο, που το είχα βαφτίσει.....Τιτανικό και το έπαιρνα στην θάλασσα μαζί μου, αλλά ήταν σκέτη πλαστικούρα, ούτε μοτεράκια, ούτε τίποτα. Κι εσείς φτιάξατε κάτι μετά, τον ανεμιστήρα, εγώ ήμουν μαστροχαλαστής και συνήθως χαλούσα πράγματα.

το κακό ήταν ότι όταν το έβαζες στην θάλασσα έφευγε σφαίρα και αν δεν προλάβαινες.. γινόταν πελαγίσια τσιπούρα... :)

AXXAXXAXAXXAXAXAXAXAXAXAXAAXXAAXAXAXAXAXAXAAXAXAXXAAXAXAXAXXAAXAXAXAAXAXAX

Πίσω
Μπλουζα