Ποτέ σε έγχρωμη

Ο Μίμης Φωτοπουλος επαιξε σε εγχρωμη τηλεόραση στην ταινία '' Τα παιδία της Πίατσας ''
 
Η Έλλη Λαμπέτη έχει παίξει στο έγχρωμο "Μια μέρα ο πατέρας μου" (1968).

Η Αντιγόνη Βαλάκου έχει παίξει στο έγχρωμο "Το ευτυχισμένο πρόσωπο της Λεωνόρας" (1982).

Η Έλλη Φωτίου δεν έχει εμφανιστεί ποτέ σε έγχρωμη ταινία.
 
spyrosd είπε:
Ο Αυλωνίτης ήταν στο "Μικροί και μεγάλοι εν δράση" και η Ίλυα Λυβικού στους "Εραστες του ονείρου"
Η Ιλυα Λιβυκου επαιξε και στην ταινια "στα συνορα της προδοσιας" και μαλιστα πηρε βραβειο Β' γυναικειου ρολου στο φεστιβαλ κινηματογραφου Θεσσαλονικης το 1968 http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?19974-%C9%F3%F4%EF%F1%E9%E1-%C5%EB%EB%E7%ED%E9%EA%EF%F5-%EA%E9%ED%E7%EC%E1%F4%EF%E3%F1%E1%F6%EF%F5-%C2%F1%E1%E2%E5%E9%E1-%F3%E5-%F1%EF%EB%EF%F5%F2
 
Για το Μιμη Φωτοπουλο, ο οποιος φυσικα εχει παιξει και σε εγχρωμες ταινιες, θελω να προσθεσω οτι ειναι μια κατηγορια μονος του, καθοσον καταφερε να παιξει σε μια ταινια, η οποια ξεκινησε... ασπρομαυρη και προς το τελος της εγινε... εγχρωμη! Μιλαω φυσικα για το "Ζητειται τιμιος", μια ταινια που σπανια παιζεται απο την τηλεοραση και που ποτε δεν καταλαβα αυτη τη σκηνοθετικη της πρωτοτυπια!
 
drspiros είπε:
Για το Μιμη Φωτοπουλο, ο οποιος φυσικα εχει παιξει και σε εγχρωμες ταινιες, θελω να προσθεσω οτι ειναι μια κατηγορια μονος του, καθοσον καταφερε να παιξει σε μια ταινια, η οποια ξεκινησε... ασπρομαυρη και προς το τελος της εγινε... εγχρωμη! Μιλαω φυσικα για το "Ζητειται τιμιος", μια ταινια που σπανια παιζεται απο την τηλεοραση και που ποτε δεν καταλαβα αυτη τη σκηνοθετικη της πρωτοτυπια!
Καλή η παρατήρηση σου!! Ηταν μια σπονδυλωτή ταινία του Π. Παπακωνσταντίνου με πρωταγωνιστή τον Μίμη Φωτόπουλο που παίζει σε όλα τα μέρη και συμμετέχουν ο Νίκος Σταυρίδης, ο Κώστας Βουτσάς, ο Γιώργος Κάππης, η Μάρθα Καραγιάννη, ο Γιάννης Φέρμας, ο Κώστας Κακαβάς κα. Στα τελευταία 8 λεπτά της ταινίας η εικόνα γίνετε έγχρωμη και εμφανίζετε με εντελώς άκυρο τρόπο ένα χορευτικό με ηθοποιούς που συμμετείχαν στην αρχή της ταινίας(Βουτσάς, Καραγιάννη).Η εικόνα κρατά έγχρωμη μέχρι το τέλος!!

Δεν είναι ο,τι καλύτερο έχουμε δει στον ελληνικό κινηματογράφο η συγκεκριμένη ταινία, καθώς μιλάμε για μια μετριότητα. Παρ όλα αυτά η σκηνή με την ταβέρνα προσφέρει άφθονο γέλιο και είναι η μόνη που αξίζει!!
 
Η Κατίνα Παξινού
Ναι, σωστά αναφέρθηκε ότι είχε παίξει στο έγχρωμο φιλμ με υπόθεση "Το νησί της Αφροδίτης". Αλλά με τον ίδιο τίτλο υπήρχε και παλιότερη ταινία, ντοκυμανταιρ νομίζω, αυτό για το οποίο έγραψε το "Χρυσοπράσινο Φύλλο" ο Θεοδωράκης. Μήπως αυτό ήταν ασπρόμαυρο και γι' αυτό έγινε η σύγχιση? Διότι το "Νησί" με την Παξινού το είχα δει, μας είχαν πάει υποχρεωτικά με το σχολείο, και δεν το θυμάμαι ιδιαίτερα ξεπλυμένο.

Εκτός των έργων που αναφέρθηκαν, η Ίλυα Λιβυκού έχει παίξει και τη Σάρα στην έγχρωμη "Θυσία του Αβραάμ" (σε "σενάριο" Βιτσέντζου Κορνάρου, όπως θα έλεγαν οι σημερινοί αμόρφωτοι δημοσιογραφίσκοι). Κι αυτή την είχα δει με το σχολείο. (Την εποχή εκείνη δεν επιτρεπόταν από το σχολείο να πάμε σινεμά, ακόμη και με τους γονείς μας. Μόνο το καλοκαίρι μπορούσαμε. Αλλά όποτε ερχόταν πατριωτικό, εθνοκαπηλικό ή θρησκοηθοπλαστικό έργο μασ βάζανε από το σχολείο στη σειρά σαν κοπάδι από γαλοπούλες και μας πηγαίνανε να μας εξυψώσουν το ελληνοχριστιανικό φρόνημα)

Η Αννα Συνοδινου
Έχει παίξει τουλάχιστον σε μία ξένη έγχρωμη, το "The 300 Spartans" σε μουσική μάλιστα Μάνου Χατζιδάκι. Έπαιζε μια Σπαρτιάτισσα μάνα. Θυμάμαι ηταν μια από τις πρώτες χρονιές που είχα έρθει στις ΗΠΑ και σκαλίζοντας τα κανάλια έπεσα πάνω της. Δεν την ήξερα την ταινία, αλλά είδα αρχαιοελληνική χλαμύδα και σταμάτησα το zapping κιάρχισα να την παρακολουθώ. Την υπόθεση την κατάλαβα γρήγορα, φυσικά, αλλά νόμιζα ότι όλοι οι ηθοποιοί ήταν ξένοι, δεν γνώρισα τη Συνοδινού, μέχρι που σε κάποιο σημείο έδωσε στο γιόκα της μια ασπίδα και την άκουσα να απαγγέλει ελληνιστί και με Επιδαυροτραγικό στόμφο "Ή ταν ή επί τας!"
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οι μεγάλες κυρίες του θεάτρου και πρωταγωνίστριες πολλών μελοδραματικών ταινιών της δεκαετίας του '50, Ελένη Χατζηαργύρη και Δάφνη Σκούρα, δεν εμφανίστηκαν ποτέ σε έγχρωμη ταινία. Επίσης και η Χριστίνα Σύλβα δεν έπαιξε σε έγχρωμο φιλμ.
 
Επίσης δεν έχουμε δει ποτέ τους Γιάννη Σπαρίδη, Γιώργο Ξύδη, Θάνο Τζενεράλη, Ράλλη Αγγελίδη και Κώστα Κακαβά!!
 
Να αναθεωρήσω λίγο για τον Κώστα Κακαβά γιατί έχει εμφανιστεί στα τελευταία λεπτά της ταινίας, ζητείται τίμιος, που σχολιάσαμε πιο πάνω!!
 
Ούτε η Αφροδίτη Γρηγοριάδου έχει παίξει σε έγχρωμο φιλμ. Ο δε Κώστας Κακκαβάς εμφανίστηκε σε μια έγχρωμη ταινία του Νίκου Ζερβού, με τίτλο "Ο βαρώνος" (1996).
 
Μπράβο παιδιά και ευχαριστώ για την συμμετοχή στο thread!
 
Έχετε δίκιο για τη Γεωργία Βασιλειάδου, δεν έχει παίξει ποτέ σε έγχρωμο φιλμ, αλλά για εντελώς συλλεκτικούς λόγους θα αναφέρω ότι υπάρχει έγχρωμη κινούμενη εικόνα της σε φιλμ: πρόκειται για ερασιτεχνική λήψη που έγινε από μέλος της οικογένειάς της ή φιλικό της πρόσωπο κάποια Καθαρά Δευτέρα σε οικογενειακή συγκέντρωση...
 
Σωστά, προβλήθηκε μάλιστα στο αφιέρωμα που έκανε η Μπήλιω Τσουκαλά για την Βασιλειάδου.
 
Ούτε η Άντζελα Ζήλια έχει παίξει σε έγχρωμη ταινία.
 
Πίσω
Μπλουζα