Πού γυρίστηκαν οι ελληνικές ταινίες ; (1ο Μέρος)

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
panp είπε:
Στην "Αρχόντισσα και τον Αλήτη", το υποτιθέμενο σημείο στη διαδρομή Γιάννενα-Αθήνα (αν θυμάμαι καλά το σενάριο) όπου σταματάει το ΚΤΕΛ και εξαφανίζεται ο Πίπης είναι το πολύ γνωστό εκκλησάκι του Αγίου Πέτρουμ στη διαδρομή Πεντέλη-Νέα Μάκρη. (σημ: εκεί ο Παπαμιχαήλ κατεβαίνει από το λεωφορείο με ένα καρα-ρετρό κυλινδρικό σακκίδιο από καρώ ύφασμα, πολύ χαρακτηριστικό...).Λυπάμαι που δεν έχω πλάνα...
Σ αυτα τα σημεια αναφερεσαι panp ; Κοντα στην εκκλησια,στο σημειο που τρεχουν η Αλικη κι ο Δημητρης ακουγεται και η υπεροχη μουσικη του Νικου Μαμαγκακη

arx3.JPG

arx2.JPG

arx6.JPG

arx7.JPG

al.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οι δύο πρώτες φωτογραφίες αφορούν αυτό που ανέφερα. Η πρώτη είναι στον Άγιο Πέτρο και η δεύτερη στο δρόμο Πεντέλης-Ν. Μάκρης. Οι δύο επόμενες πρέπει να έχουν να κάνουν με τον Άγιο Γεώργιο στο Καβούρι. Τέλος, η τελευταία, φυσικά απεικονίζει το περίφημο σακίδιο...
 
Οι δύο πρώτες φωτογραφίες έχουν να κάνουν με αυτό που ανέφερα. Η πρώτη είναι στον Άγιο Πέτρο (φαίνονται τα κεραμίδια της εκκλησίας πίσω από το πούλμαν) και η δεύτερη στο δρόμο Πεντέλης-Ν. Μάκρης. Στο ίδιο σημείο δηλαδή, αλλά κοιτάζοντας βόρεια. Οι δύο επόμενες έχουν να κάνουν με τον Άγιο Γεώργιο στο Καβούρι.

Προβολή συνημμένου 60571

Τέλος, η τελευταία, φυσικά απεικονίζει το περίφημο σακίδιο...

Επίσης ευχαριστώ για τα πλάνα της "Σοσιαλίστριας". Το πρώτο είναι σε ένα πολύ χαρακτηριστικό "πέταλο" που κάνει ο δρόμος, χαμηλά κοντα στην Ανατολή.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ευτυχως δηλαδη που εβαλα την πρωτη φωτογραφια γιατι εγω νομιζα οτι το εκκλησακι του Αγιου Πετρου ειναι αυτο που φαινεται στις φωτο 3 και 4..

ευχαριστουμε πολυ panp για τις πληροφοριες
 
Όντως πολύ χρήσιμες οι επισημάνσεις του panp.
 
prisma είπε:
Όντως πολύ χρήσιμες οι επισημάνσεις του panp.
να φανταστειτε πιστευα οτι οντως οι σκηνες αυτες γυριστηκαν στο δρομο προς τα Γιαννενα :eek:

παραπλανητικη η πινακιδα του λεωφορειου που γραφει "Ηγουμενιτσα-Ιωαννινα" :burn:
 
Το εξωτερικο του σπιτιου στην ταινια "αμφιβολιες" (φαινεται στην 2η φωτογραφια) πρεπει να ειναι το ιδιο μ αυτο της ταινιας "Εφιαλτης" (1η φωτο)

Αν οντως ισχυει κατι τετοιο τοτε ,οπως γραφει ο panp εδω , βρισκεται στην Κηφισια στην οδο Τατοϊου 31

amfivoliesspiti.JPG

ef0.JPG
 
Παιδια μηπως ξερει κανεις στην ταινια νομος 4000 με τη λασκαρη σε ποια περιοχη ειναι η εκκλησια οπου απεναντι ειναι ο βουλγαριδης και η λασκαρη και κανονιζουν ποτε θα πανε στο γιατρο?? νομιζω γραφει οδος επτανησων.. ευχαριστω..
 
makri81 είπε:
Παιδια μηπως ξερει κανεις στην ταινια νομος 4000 με τη λασκαρη σε ποια περιοχη ειναι η εκκλησια οπου απεναντι ειναι ο βουλγαριδης και η λασκαρη και κανονιζουν ποτε θα πανε στο γιατρο?? νομιζω γραφει οδος επτανησων.. ευχαριστω..
προσθετω και δυο φωτογραφιες για να ειναι πιο ευκολη η ανευρεση της περιοχης

n2.JPG

n4.JPG
 
μπραβο αυτο εννοω.. εψαχνα φωτογραφιες αλλα δεν βρηκα..
 
Επτανησου και Κυπρου στη Κυψελη υπαρχει εκκλησια (η Αγια Ζωνη νομιζω)
 
Ειναι αυτη που φαινεται στη φωτογραφια??
 
Ε ρε παιδιά, με "Επτανήσου" ταιριάζει μόνο η Αγία Ζώνη της Κυψέλης. Προβολή συνημμένου 60893

Aλλά προσέξτε :

Ας ξεκινήσουμε από την εκκλησία : αν υποθέσουμε ότι βλέπουμε την είσοδο (δυτική πλευρά) , αυτή είναι πάνω στην οδό Επτανήσου σύμφωνα με το δορυφορικό χάρτη (ο Βορράς επάνω). Άρα το "Επτανήσου" δεν πρέπει κανονικά να το γράφει πάνω από το κεφάλι του Βουλγαρίδη, αλλά στην άλλη πλευρά της γωνίας, και άρα ο Βουλγαρίδης περιμένει στην Κύπρου.

Δεν έχω, βέβαια, το πλάνο με το πού φαίνεται το όνομα της οδού, το υπέθεσα. Από την άλλη, δε φαίνεται στο πλάνο της ταινίας η εκκλησία να έχει τόσα σκαλιά προς το δρόμο, όπως οι συνημμένες φωτογραφίες.

Επίσης, το οικόπεδο Κύπρου και Επτανήσου, όπως φαίνεται στο χάρτη, είναι άχτιστο, και είναι πολύ δύσκολο να ήταν τότε χτισμένο και τώρα άχτιστο, στην Κυψέλη !

Για να δούμε τι άλλο μπορεί να συμβαίνει : αν πράγματι ο Βουλγαρίδης κάθεται σε "μια οδό Επτανήσου", τότε ο μόνος τρόπος να βλέπει κατ' αυτό τον τρόπο την εκκλησία, είναι να βρίσκεται στο μέσον του τετραγώνου μεταξύ Λέλας Καραγιάννη και Κύπρου. Τότε όμως η πλευρά που βλέπει δεν είναι η Δυτική, αλλά η Νότια. Τι συμβαίνει με την εκκλησία τώρα : η εκκλησία έχει μια εξίσου "μεγάλη" είσοδο και προς τη Νότια πλευράμ και μάλιστα πολύ πιο κοντά στο "δρόμο". Φαίνεται δε και ένα δέντρο, ακόμα και τώρα, στη γωνία μεταξύ Νότιας και Δυτικής πλευράς.

Συνδυασμός όλων αυτών : υπήρχε ένας δρόμος στη Νότια πλευρά της εκκλησίας, ο οποίος έχει μετατραπεί σε πεζόδρομο ! Είναι ο κάθετος δρόμος που φαίνεται στις φωτογραφίες, και που βρισκόταν κοντύτερα στο ναό από την Επτανήσου. Και η γωνία της πολυκατοικίας, που φυσικά ακόμα υπάρχει, είναι κάτω από τη λέξη "Επτανήσου", δεξιά.

'Ολες τις παραπάνω σκέψεις τις έκανα μόνο από συγκρίσεις, περιμένουμε λοιπόν τώρα κάποιον παλιό Κυψελιώτη να μας επιβεβαιώσει !Προβολή συνημμένου 60896
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σωστα και μενα αυτη μου φαινεται οτι ειναι..
 
Το σπίτι που γυρίσθηκαν οι ταινίες "Φρενίτις" και "Μια γυναίκα κατηγορείται", όπως φαινόταν από αριστερά.

img012wg.jpg


Το τοπίο τώρα δεν έχει καμία δυστυχώς σχέση με αυτό που βλέπετε...

Έχουν γίνει τόσες επιχωματώσεις που η εικόνα έχει αλλάξει δραματικά.

Στα αριστερά (ίσως να φαινόταν λίγο στην φωτογραφία, αν υπήρχε τότε) βρίσκεται τώρα το στάδιο ειρήνης και φιλίας.

Η φωτογραφία προέρχεται από το προσωπικό αρχείο της μητέρας μου.
 
ευχαριστουμε πολυ miki-mik7 για τη φωτογραφια και τις πληροφοριες σου :)

σχετικα με την ταινια "φρενιτις" (επειδη την ειδα)μονο τα εξωτερικα γυρισματα εγιναν σ αυτο το σπιτι ενω τα εσωτερικα(αυτα που σχετιζονται με το εσωτερικο του συγκεκριμενου σπιτιου) εγιναν στο ξενοδοχειο Auberge οπως εχω ξαναγραψει σε προηγουμενο ποστ
 
Στην ταινια "μια γυναικα κατηγορειται" τα γυρισματα εγιναν και στον εξωτερικο αλλά και στον εσωτερικο χωρο του σπιτιου "του Ζαχαρια" , φαινεται και ο κινηματογραφος "Καστελλα" στην τελευταια φωτογραφια.Απ τον εσωτερικο χωρο του σπιτιου δε βαζω screenshots..

attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

[TR]

[TD]
Η "Υπολοχαγός Νατάσσα" κάποιες σκηνές έχουν γυριστεί στα Σπάτα. [/TD]
[/TR]

[TR]

[TD]
1. σκηνή στην εκκλησία που πυροβολεί ο Καλογήρου στις καμπάνες ει ναι στον Άγιο Αθανάσιο πίσω από το γυμνάσιο [/TD]
[/TR]

[TR]

[TD]
1. σκηνή που τους κυνηγάει ο Καρράς στην άμαξα με το ματωμένο φουστάνι είναι στο πρώτο δημοτικό Σπάτα ακριβώς απέναντι ( είναι ακριβώς η ίδια πόρτα όπως τότε) [/TD]
[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]






Μπραβο katerinak πολυ καλο.

Στην αρχή της ταινίας "Της κακομοίρας όταν κάνει ποδήλατο ο Ζικος έχει πολλές σκηνές στην οδό Ιωαννίνων στον Λοφο Σκουζέ.

5000 Ψέματα 1966 το σπίτι του Παπαγιανόπουλου είναι στον λ. Σκουζέ οδό Πρεβέζης απέναντι από την είσοδο, το σπίτι είναι ενός συμμαθητή μου Σκαγιά, και το μπιλιαρδάδικο που παίζουν είναι απέναντι από τ σπίτι μέσα στον λόφο που είναι τώρα αναψυκτήριο και πρωην καφενείο/μπιλιαρδο.Επίσησ στην κατηφόρα που κυνηγάνε το παιδάκι και το κρεμάνε στην κολώνα, είναι συνέχεια από το σπίτι οδό Πρεβέζης και Βοσπόρου που ήταν ο σινεμά αμαρυλλίς και τώρα μετρό μάρκετ και πολυκατοικία αντί βράχου που ήταν τότε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
makism είπε:
Στην αρχή της ταινίας "Της κακομοίρας όταν κάνει ποδήλατο ο Ζικος έχει πολλές σκηνές στην οδό Ιωαννίνων στον Λοφο Σκουζέ.
Γιατί εμένα μου φένεται ότι ανεβάινει την Φιλολάλου στο Παγκράτι?
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα