Πού γυρίστηκαν οι ελληνικές ταινίες ; (1ο Μέρος)

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Όχι, εμένα μου φάνηκε ότι μπαίνει από την Καραγιώργη Σερβίας στην πλατεία το λεωφορείο. Θεώρησα δηλαδή ότι το "Φαρμακείο" είναι η σημερινή Εθνική Τράπεζα, και οι καμάρες στο βάθος του Public (άρα η φωτογραφία τραβηγμένη από το ξενοδοχείο Αμαλία). Μοιάζει αρκετά για να είναι αληθινό, αλλά η δική σου εξήγηση είναι βέβαια η σωστή.
 
Να ευχαριστήσω με τη σειρά : KaterinaK για τις φωτογραφίες - πιο ακριβείς δεν θα μπορούσαν να είναι, Elephadas για την πολύ σωστή γραμματική παρατήρηση (σα δε ντρέπομαι -άχρηστο το πτυχίο...), ntsmrtz γιατί πρόλαβες τη σκέψη μου για το σημείο στην Ομόνοια και το τεκμηριώνεις κιόλας και Panp για την Πανελλήνιο Αγορά που ούτε καν γνώριζα περί τίνος πρόκειται καθώς και για τα "άλλα ρετρό πράγματα".

Όσο για το πατερνόστερ του ΜΤΣ, υποψιάζομαι, χωρίς να είμαι καθόλου σίγουρη, ότι αν υπήρχε σήμερα, θα ήταν στην έξοδο προς Σταδίου, στην είσοδο του Holmes Place δίπλα από το σύγχρονο ασανσερ. Υπάρχει μια μικρή περίπτωση να το έχουν κλείσει με ένα είδος γυψοσανίδας, όπως ακριβώς έκαναν και στο κτήριο της Εθνικής Τραπέζης στη στοά Κοραή, την οποία και αφαίρεσαν μετά την τελευταία ανακαίνιση του κτηρίου με αποτέλεσμα τώρα να είναι ορατό στους περαστικούς από τη στοά (υπάρχει μάλιστα και πλακέτα που αναφέρει περί τινος πρόκειται).

Elephada, μήπως υπάρχει περίπτωση να έχεις μπει σ' εκείνο του παλιού ταχυδρομείου (νυν Εθνική Τράπεζα - Μέγαρο Μελά στην πλατεία Κοτζιά);
 
Καλησπερα σε ολους.Ειμαι νεο μελος και διαβαζοντας (ρουφωντας) αυτο το θεμα δεν κρατηθηκα να καταθεσω και εγω αυτο που θυμαμαι για το σπιτι με τα πιατα.

Θα το δουμε και στην ταινια "Το στραβοξυλο" 1969 με τον Γιαννη Γκιωνακη.

Συγχωρηστε μου την αγνοια μου να αναρτω φωτογραφιες αλλα ολο και καποιο εμπειρο μελος θα το κανει για να το επιβεβαιωσετε.
 
Dr.mousias είπε:
Καλησπερα σε ολους.Ειμαι νεο μελος και διαβαζοντας (ρουφωντας) αυτο το θεμα δεν κρατηθηκα να καταθεσω και εγω αυτο που θυμαμαι για το σπιτι με τα πιατα.Θα το δουμε και στην ταινια "Το στραβοξυλο" 1969 με τον Γιαννη Γκιωνακη.

Συγχωρηστε μου την αγνοια μου να αναρτω φωτογραφιες αλλα ολο και καποιο εμπειρο μελος θα το κανει για να το επιβεβαιωσετε.
ευχαριστουμε Dr.mousias,ετοιμες οι φωτογραφιες :

str.JPG

strav.JPG

strv.JPG

strvx.JPG
 
παιδια καλησπερα.Θα θελα να ρωτησω στην ταινια Γαμηλιες περιπετειες που ειναι η βιλα που δειχνει το σπιτι που βγαινει νυφη η Καλογεροπουλου και αν ξερετε που ειναι η εκκλησια που παντρευεται με τον Κακαβα
 
georgeafe είπε:
παιδια καλησπερα.Θα θελα να ρωτησω στην ταινια Γαμηλιες περιπετειες που ειναι η βιλα που δειχνει το σπιτι που βγαινει νυφη η Καλογεροπουλου και αν ξερετε που ειναι η εκκλησια που παντρευεται με τον Κακαβα
Προσθετω 1 φωτογραφια με τη βιλα,3 με την εκκλησια που υποτιθεται οτι παντρευεται και 2 με το εκκλησακι που βλεπουμε τελικα την Καλογεροπουλου να παντρευεται με τον Κακκαβα

gp7.JPG

gp2.JPG

gp3.JPG

gp04.JPG

gp6.JPG

gp07.JPG
 
είναι πολύ σίγουρο γιατί εκεί που στρίβει ο Ζήκος σε μια κατηφορίτσα είναι η παιδική χαρά που έπαιζα μικρός στην οδό Βοσπόρου και εγώ έμενα στη Βοσπόρου 36. επιβεβαιώνω λοιπόν.

5000 ψεμματα εκεί που έχουν το παιδάκι κάτω είναι η οδό Βοσπόρου και παρακάτω είναι η γωνία με την Ιωαννίνων που στρίβει ο Ζήκοσ με το ποδήλατο. Ο βράχος που βλέπετε πίσω ήταν το σινεμά Αμαριλλίς και τώρα σουπερ μάρκετ και τώρα σπίτι που μένει ο αδελφός μου.

μπραβο κατερινακ

5000 ψεμματα είναι ο άγιος Μελέτιος στο λόφο Σκουζέ και μπροστά ήταν ένα πολύ παλιό διάσημο (σε ηλικίες τώρα 95-100 ετών παππούδες) κέντρο με 3 πίστες χορού, μετα εγινε καφενειο - μπιλιαρδα που γυριστηκε και εκει . Υπάρχει μια φήμη ότι επειδή ήταν πίσω από το ιερό ναό, τότε ένας παππάς το είχε καταραστεί και από τότε έκλεινε συνεχώς. στον δρόμο που ανεβαίνουν για το σπίτι του Παπαγιανόπουλου κάποτε ήταν συνέχεια του λόφου που ήταν το παρκιν του κέντρου με θέα τον Υμηττό-ληκαβητό κλπ
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
katerinak είπε:
Προσθετω 1 φωτογραφια με τη βιλα,3 με την εκκλησια που υποτιθεται οτι παντρευεται και 2 με το εκκλησακι που βλεπουμε τελικα την Καλογεροπουλου να παντρευεται με τον Κακκαβα

Προβολή συνημμένου 63368Προβολή συνημμένου 63369Προβολή συνημμένου 63370Προβολή συνημμένου 63371Προβολή συνημμένου 63372
Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι μεταξύ φωτογραφιών 1-2-3 και 4-5 απεικονίζεται η ίδια εκκλησία ! Στις φωτογραφίες 4-5 πάντως, μου κάνει να είναι ένα μικρό εκκλησάκι απέναντι από τη Μονή Πεντέλης, ανεβαίνοντας δεξιά, μετά τον "Τέλη". Δείτε και από google maps :

Προβολή συνημμένου 63451
 
panp είπε:
Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι μεταξύ φωτογραφιών 1-2-3 και 4-5 απεικονίζεται η ίδια εκκλησία !
σιγουρα δεν ειναι,το γραφω κιολας (προσθεσα 3 φωτο απ την εκκλησια που υποτιθεται οτι εγινε ο γαμος και 2 φωτο με το εκκλησακι που πραγματοποιηθηκε ο γαμος Καλογεροπουλου-Κακκαβα)
 
A, OK, δεν είχα προσέξει καλά τη διατύπωση.
 
katerinak είπε:
πλανο με την πυλη του Αδριανου υπαρχει και στην ταινια "ταξιδι στα Κυθηρα"
βλεπουμε την πυλη του Αδριανου και στην ταινια "η σωφερινα"

Λιστα με ελληνικες ταινιες στις οποιες φαινεται πλανο της πυλης,υπαρχει εδω

isoferina.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
φωτογραφιες απ την εκκλησια που εγινε ο γαμος Ελενας Ναθαναηλ - Αλεκου Αλεξανδρακη στην ταινια "ξυπνα Βασιλη"

attachment.php
attachment.php


attachment.php
σ αυτο το δρομο σταματαει η νυφη με το αυτοκινητο για να την παραδωσει ο Βασιλης (Γιωργος Κωνσταντινου) στο γαμπρο

xivas.JPG

xivas1.JPG

xivas0.JPG
 
Μεγάλη εκκλησία, και με πολλή "άπλα". Δεν πάει αμέσως το μυαλό μου, αλλά θα ψάξω...
 
panp είπε:
Μεγάλη εκκλησία, και με πολλή "άπλα". Δεν πάει αμέσως το μυαλό μου, αλλά θα ψάξω...
στη 2η φωτο στ αριστερα,μαλλον ειναι παρεκκλησι αυτο που βλεπουμε αφου εχει και τρουλο
 
H ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΣΤΟ Π.ΦΑΛΗΡΟ.

Η ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

ΞΕΡΩ ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΟΔΟΣ ΤΑΤΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ.

ΠΩΣ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΕΙΚΟΝΑ? ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΟ,ΑΝΕΒΑΖΩ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΔΩ.....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
bill1971 είπε:
Η ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ
:thanx2: :thanx2: bill1971!!

Ο ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσα) στην οδό Αχιλλέως 30 είναι ένας μεγάλος και επιβλητικός ναός , που αντιγράφει το πρότυπο της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Η πρώτη εκκλησία είχε κτιστεί το 1930 και κάηκε το 1969.

attachment.php


Στο οικοδομικό τετράγωνο, που ορίζεται από τις οδούς Τρίτωνος - Αλκυόνης και Πλούτωνος - Ζαϊμη, στη θέση του πρώτου ξύλινου Ναού, που κάηκε το 1969, ανάμεσα σε πολυόροφες οικοδομές, αλλά σε ωραίο φυσικό περιβάλλον, χτίστηκε με τις χορηγίες του φιλοχρήστου λαού του Π. Φαλήρου ο ομώνυμος και γραφικός Ναϊσκος το 1972. Το Παρεκκλήσιο ή Μικρή "Παναγίτσα". Ο μικρός αυτός Ναός κτίστηκε σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια και τις τεχνικές προτάσεις του Πολιτικού Μηχανικού Βασ. Πολιτάκου και των συνεργατών του σε μικρό χρονικό διάστημα. Δεν έχει ακόμα αγιογραφηθεί, ωστόσο η τιμή που αποδίδεται από τους ενορίτες στο Ιερό Παρεκκλήσιο και η αγάπη είναι εκδηλώσεις προφανείς. Με δική τους πρωτοβουλία, συχνά, τελείται η θεία Λειτουργία και το ιερό Απόδειπνο σε ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα.

attachment.php
πηγη

δεν καταλαβα ομως σε ποιους τιτλους φαινεται η εκκλησια Αγιος Αρτεμιος;σε ποια ταινια;

ΥΓ: καλυτερα να γραφεις με μικρα γραμματα γιατι τα κεφαλαια δειχνουν οτι φωναζεις

Pana100_S.jpg

MikriPanagitsa1_S.jpg
 
Καλά, τι ντροπή... όταν έρχομαι στην Ελλάδα μένω δυο τετράγωνα από την Παναγίτσα στο Π.Φ. και δεν τη γνώρισα αμέσως! (Αν και συνήθως βλέπω μόνο το κάτω μέρος της από το παράθυρο του τραμ). Και σκέφτηκα όταν είδα τη σκηνή "Φέρνει λίγο στην Παναγίτσα αλλά μοιάζει πολύ μεγαλύτερη". Δεν είναι κανένα εκκλησάκι αλλά δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλη εκκλησία, πρέπει να φαίνεται έτσι λόγω φακού (όσο για το πρότυπο της Αγίας Σοφίας, δεν βλέπω και μεγάλες ομοιότητες εκτός από το ότι έχουν τρούλλο με σχετικά κοντό τύμπανο, αλλά ένα σωρό άλλες μεγάλες εκκλησίες είναι έτσι). Πάντως παραμένει δημοφιλής για γάμους ακόμη, απ' ό,τι ξέρω :)
 
Κι εγώ, αν και την έχω δει άπειρες φορές ως παλιός Νεοσμυρνιώτης, από την εποχή του τρόλεϊ 10, δεν τη γνώρισα (άσε που έχει παντρευτεί και καλός φίλος εκεί). Ο βασικός λόγος είναι μάλλον ότι ο ναός έχει χτιστεί σε ιδανική αναλογία με τον περιβάλλοντα χώρο του. Δεν "ξεχείλισε" στην πλατεία, όπως άλλες εκκλησίες, με αποτέλεσμα ακόμα κι όταν κάνεις το γύρο της πλατείας, η εκκλησία να μη σου "χτυπάει" στο μάτι. Η σωστή αναλογία φαίνεται στην έγχρωμη φωτογραφία που έχει τραβηχτεί από ψηλά. Βάλε και τα ιδιαίτερα μεγάλα δέντρα πέριξ της πλατείας, και η εκκλησία έγινε αόρατη (για το παρεκκλήσι ούτε να το συζητάμε...)
 
katerinak είπε:
Προκειται για την ταινια "ο ασωτος" με τον Πανο Μιχαλοπουλο (δεν ξερω αν εχει κι αλλο τιτλο "αδελφη μου αγαπη μου" ) διαβαζοντας καποια σχολια στο ΥΤ αναφερεται οτι το σπιτι αυτο (που ειδαμε σε τοσες ταινιες τον εσωτερικο του χωρο) βρισκεται στη Σαλαμινα στην περιοχη "Παλουκια"
Λοιπον...

Αυτο που γνωριζω για αυτη την ταινια ειναι οτι γυριστηκε σιγουρα στη Σαλαμινα.

Γιατι σε καποια σκηνη δειχνει ενα σπιτι διοροφο με καμαρες

το οποιο υπαρχει ακομα και σημερα και ειναι στην Πλ. Αγ. Νικολαου στα Σεληνια.

Και το λεω με 1000% σιγουρια γιατι παμε καθε χρονο στον Επιταφιο και στην Ανασταση

στην συγκεκριμενη πλατεια και το βλεπουμε συνεχεια.

Μπορειτε να το διακρινεται και στις φωτο που τραβηξα περσι! :)

attachment.php


attachment.php


attachment.php


Ενταξει μην περιμενετε να εβγαζα και φωτογραφιες τζιτζι!!!

Με σπρωχναν κιολας,εκανε και κρυο,ηταν και βραδυ....:biglaugh:
Το μονο που εχει αλλαξει απο τοτε ειναι μονο η πλατεια. :)

Οσο για το σπιτι/πρωταγωνιστη το λεγομενο "σπιτι με τα πιατα" αν ειναι στα

Παλουκια οπως αναφερεται...θα το ψαξω καποια στιγμη που θα παω Σαλαμινα! :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ευχαριστουμε πολυ Σταυρο για τις πληροφοριες και τις φωτογραφιες!! αναμενουμε καποια στιγμη και την απαντηση για το περιφημο "σπιτι με τα πιατα": βρισκεται ή οχι στα Παλουκια Σαλαμινας;ιδου η απορια

Το σπιτι που μας δειχνεις στις φωτογραφιες ειναι αυτο;

attachment.php


spi.JPG
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα