Τρομερό thread. Έφαγα 2 μέρες να το περάσω όλο.
Θέλει αρχειοθέτηση πάντως παιδιά.
Για το σπίτι με τα πιάτα θα ήθελα και άλλες πληροφορίες (ποιος το είχε, τι έγινε στην ιστορία του και έγινε όπως έγινε - αν πράγματι το βρήκαμε -, πως έλαβε μέρος σε τόσες ταινίες κλπ.).
Τέτοια μέρη (όπως και η βίλα με την αψίδα στην είσοδο) έπρεπε να είναι μουσεία. Έξω πληρώνεις για τέτοια πράγματα.
Ήθελα να γράψω για την (ξένη αλλά στην Ελλάδα) ταινία με τον Μπελμοντό που έχει την καταδίωξη κατά κύριο λόγο στον Πειραιά (πράγματι ξεκινάει κάπου στο Χίλτον), αλλά με προλάβατε.
Με την ευκαιρία να πούμε σαφώς (έχει εννοηθεί και από άλλους αλλά δεν το είπαμε σαφώς) κάτι που κάποιοι δεν δίνουμε βάση στις "αστυνομικές" μας αναζητήσεις.
Ότι στρίβει ο τάδε σε μια γωνία και βρίσκεται στο τάδε μέρος, δεν σημαίνει ότι έτσι είναι στην πραγματικότητα αλλά τι πλάνο ήθελε να δώσει ο σκηνοθέτης.
Μπορεί κάποιος να περπατά την Πατησίων και στο επόμενο πλάνο να είναι στον Αγ. Κωνσταντίνο στον Πειραιά επειδή του... άρεσε.
Η μπορεί ένα δωμάτιο να είναι η βίλα τάδε και ένα άλλο δωμάτιο να είναι το στούντιο.
Να λύσω και μια παρεξήγηση των πρώτων σελίδων. Υπάρχει "η Δασκάλα με τα Χρυσά Μαλλιά", η ταινία με την Αλίκη, υπάρχει και το μυθιστόρημα του Μυριβήλη, "η Δασκάλα με τα Χρυσά Μάτια", που έγινε και σειρά στην τιβι παλιά.
Το μέρος που ΕΖΗΣΕ η εν λόγω δασκάλα (έτσι τα ξέρω, έτσι τα λέω - ξέρω τι σημαίνει ΜΥΘΙστόρημα) είναι πράγματι στο Μόλυβο, υπάρχει μόνο η είσοδος (όχι το σπίτι) και οδηγεί σε ενοικιαζόμενα δωμάτια (που έχω μείνει).
Βέβαια το... ζωντανό μνημείο σήμερα στο Μόλυβο (εκτός από το πολύ όμορφο και ιστορικό μέρος που είναι γενικά), είναι ο γίγαντας (αν και ΑΕΚτζής) Λευτέρης Παπαδόπουλος. Αλλά αυτό είναι άλλο thread.
Anyway, συνεχίστε ακάθεκτοι είναι ενδιαφέρον.
Κάποια στιγμή όπως τα ξενοδοχεία έχουν δικό τους thread, έτσι και οι εσωτερικοί χώροι με τους εξωτερικούς (δρόμους, στοές κλπ.) πρέπει να χωρίσουν. Ή ακόμα καλύτερη η αρχειοθέτηση (με κλειδί και την ταινία).