Πόσο δίκιο εχεις Αριάδνη??...Το καβο ντορο εχει μεγάλη ιστορία...δεν ξερω αν εχεις υποψη σου ποσοι μεγάλοι ηθοποιοι και τραγουδιστες εχουν περασει απο εκεί??..αριαδνη είπε:αντονοβαρ, ωραιότατο το καβο ντορο για ρετρομανιακους, υπάροχο είναι, κριμα που δεν λειτουργει
fatboyaudio είπε:Να βαλω και εγω 2 φωτο απο σπιτια που γυριστηκαν σκηνες απο γνωστα εργα στον Πειραια,σαν Πειραιωτης που ειμαι....
Συνχωρηστε μου οτι δεν θυμαμαι τους τιτλους των ταινιων,αλλα για τους φιλους εδω ειμαι σιγουρος οτι ειναι κατι ευκολο...
Πρωτη φωτο απο σπιτι το οποιο βρισκεται στην καστελλα διπλα ακριβως απο το ξενοδοχειο Cavo Doro,εκει γυριστηκαν σκηνες απο ενα εργο με τον Θαναση Βεγγο που τρεχοντας ανεβαινει τις σκαλες και συναντα την Ταυγετη η οποια μενει σε αυτο το σπιτι....
Το σπιτι υπαρχει ακομα,ακριβως οπως ηταν τοτε αλλα εγκαταλελειμενο και ερειπωμενο με καποιους λαθρομεταναστες να το εχουν καταπατησει...
paulk είπε:fatboyaudio είπε:Να βαλω και εγω 2 φωτο απο σπιτια που γυριστηκαν σκηνες απο γνωστα εργα στον Πειραια,σαν Πειραιωτης που ειμαι....
Συνχωρηστε μου οτι δεν θυμαμαι τους τιτλους των ταινιων,αλλα για τους φιλους εδω ειμαι σιγουρος οτι ειναι κατι ευκολο...
Πρωτη φωτο απο σπιτι το οποιο βρισκεται στην καστελλα διπλα ακριβως απο το ξενοδοχειο Cavo Doro,εκει γυριστηκαν σκηνες απο ενα εργο με τον Θαναση Βεγγο που τρεχοντας ανεβαινει τις σκαλες και συναντα την Ταυγετη η οποια μενει σε αυτο το σπιτι....
Το σπιτι υπαρχει ακομα,ακριβως οπως ηταν τοτε αλλα εγκαταλελειμενο και ερειπωμενο με καποιους λαθρομεταναστες να το εχουν καταπατησει...
ενα λαθος κανει ο φιλος σχετικα με το πρωτο σπιτι δεν ηταν αυτο στην ταινια ((εξω φτωχεια και καλη καρδια)) αλλα οπως βλεπουμε την φωτο ειναι απο αριστερα στον πετρινο τοιχο προς εκεινη την πλευρα που δεν διακρινεται στην φωτο υπαρχουν 2 σκαλες με ξεχωριστα σπιτια που οδηγουν σε αυτα η πρωτη σκαλα που ειναι διπλα στην σταση του τρολλει ειναι αυτο το σπιτι που πηγε ο βεγγος...το τονιζω αυτο γιατι και εγω γεννημενος στον πειραια ειμαι και εμενα ακριβως απο επανω απο τα σπιτια αυτα στους απο πανω δρομους αρκετα χρονια......εμενα να φανταστειτε εκει που ο βεγγος ειναι στα γυρισματα που μπαινει στο πλανο και του λεει του φουστανελα....φουστανελας με τσιγαρα ασσος και γυαλια μακταδε.......ακριβως απο κατω ειναι η βασιλεως παυλου που περναει το τρολλει και ειναι και το σπιτι που πηγε ο βεγγος.
Η ταινια στην οποια αναφερεσαι γυριστηκε το καλοκαιρι του 1968 στο Μπατσι της Ανδρου.αριαδνη είπε:Μια ταινια καλοκαιρινη που θα μπορούσαμε να βρουμε τα μέρη που γυριστηκε είναι και ''τα κορίτσια στον ήλιο''
Βεβαια, γιατι εχει και αρκετα γυρισματα στην Αθηνα, οπως Ομονοια, Πλακα, Ελληνικο, κ.λ.π.αριαδνη είπε:στο μεγαλυτερο της μερος σιγουρα
Η Ρωμαική αγορά Αριάδνη ειναι στο Μοναστηράκι, κάτω απο τα Αναφιώτικα της Πλάκας. Σιγουρα εχει "παίξει" και σε άλλες ταινίες, αλλα τωρα ειναι αδυνατον να θυμηθώ σε ποιες.αριαδνη είπε:Υπεροχη η ρωμαικη αγορα ακόμα και σημερα, νεοκλασσική και ουτε την ειχα ματακούσει!
Teacher είπε:@katerinak
τελικά αυτό το σπίτι της Κηφισιάς το έχουμε ? (στο video δε λένε οι "δημοσιογράφοι" πού είναι - αλήθεια ποιοί είναι ??)
εχω βρεθει στην πλακα καποιες φορες που μετριουνται στα δακτυλα για κεμπαμπ και καφεδακι στον μπαιρακταρη , μεχρις εκει, οπότε σιγουρα εχω περασει αλλά δεν ξερω πως ονομάζονται τα μερηhannele είπε:Η Ρωμαική αγορά Αριάδνη ειναι στο Μοναστηράκι, κάτω απο τα Αναφιώτικα της Πλάκας. Σιγουρα εχει "παίξει" και σε άλλες ταινίες, αλλα τωρα ειναι αδυνατον να θυμηθώ σε ποιες. Κυρίως τη βλέπουμε είτε σε ταινίες "εποχής" (τύπου π.χ. Μίμικος και Μαίρη κλπ), είτε σε σκηνες ταινιών που προσπαθούσαν να αποτυπώσουν την παλιά χαμένη Αθήνα των καντάδων και των νεοκλασσικών σπιτιών. Βλεπεις, απο τη δεκαετία του '60 το τσιμέντο είχε ήδη πνίξει την Αθήνα, και μονο η Πλάκα είχε απομείνει να θυμίζει το παρελθον, οποτε ήταν και το μοναδικό φυσικό ντεκόρ.
Προβολή συνημμένου 133834
Απλά σκέφτομαι τώρα, με αφορμη αυτό, οτι το κεντρο της Αθηνας (Ομονοια-Συνταγμα-Πλακα-Μοναστηράκι-Θησειο) είναι λίγο-πολυ αγνωστο σε όσους δεν μένουν στην Αττικη και πολυ περισσότερο σε όσους δεν μένουν Ελλάδα.
Εμεις που κατοικούμε εδω, το θεωρούμε περιττό να αναφέρουμε τις σκηνές ταινιών που εχουν γυριστεί στο κέντρο.
Βλέπω ομως, οτι ενώ για εμάς ειναι δεδομένο, για πολλους συμφορουμίστες ειναι άγνωστα μέρη. Για αυτό απο εδω και περα, δεν θα το αγνοώ, θα το συμπεριλαμβάνω και αυτό στις αναζητήσεις : ...
αυτές οι ιστοριες είναι όλα τα λεφτάelephadas είπε:Η περιοχή λεγόταν, και νόμιζα ότι λέγεται ακόμη, "Αέρηδες". Είχα μία θεία συνομήλικη της Ακρόπολης που έμενε εκεί. Απέναντι από την εκκλησία της Χρυσοκαστριώτισσας (φαίνονται τα παράθυρα της εκκλησίας στο βάθος πίσω από το πορτοκαλί κτήριο στη φωτογραφία 5). Το όνομα βέβαια το πήρε από το Ωρολόγιον Ανδρονίκου του Κυρρήστου το οποίο έχει ανάγλυφα των ανέμων. Γι' αυτό άλλωστε ονομάστηκε έτσι και η Οδός Αιόλου που ξεκινάει από εκεί. Η Ρωμαική αγορά είναι τα ερείπια πίσω από το Ρολόι του Κυρρήστου. Έτσι το είχα μάθει το κτήριο, αν και συχνά λεγόταν κι αυτό απλώς "Αέρηδες". Υποθέτω πρώτα ονομάστηκε αυτό έτσι και μετά η περιοχή του, κάτι όπως Χίλτον ήταν πρώτα το ξενοδοχείο και μετά η περιοχή του Τώρα βλέπω το αναφέρει το Γκουγκλ ως "Πύργο των Ανέμων". Αυτό περισσότερο μου θυμίζει το γνωστό ρετροραδιοφωνικό σήριαλ