Πού γυρίστηκαν οι ελληνικές ταινίες ; (1ο Μέρος)

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
hannele είπε:
Θυμαμαι, τον αείμνηστο Ντίνο Δημόπουλο....
χαχαχα αυτές κι αν είναι οι δυσκολίες των εξωτερικών γυρισμάτων.. πόσο μάλλον σε μια τέτοια γειτονιά! Καθόλου βολική για να πεις το κλασσικό 'Κύριοι με συγνωρείτε.. θα πρέπει να σας ζήτήσω ν' απομακρυνθείτε γιατί έχουμε γύρισμα!' Όχι ταινία, ούτε σκηνή δεν θα είχαν γυρίσει.. ::)
 
Στην συγκεκριμένη ταινία, του ειχε συμβει και το αλλο: στον ερανο που κανει η Αλικη Βουγιουκλακη για την κυρά-Μαρία, οι θαμμώνες κατοικοι της περιοχής που ειχαν μαζευτει για να δουν το γυρισμα, έβγαλαν λεφτα απο την τσεπη τους, μπήκαν μεσα στο πλανο και της εβαλαν χρήματα στο μαντήλι!!!

δηλαδη ο κοσμος στην εν λόγω σκηνή που δινει λεφτα στην Αλικη, δεν ηταν πληρωμένοι κομπάρσοι απο το σκηνοθέτη Δημοπουλο! ήταν οι κατοικοι της περιοχης που εβλεπαν το γυρισμα και στο ακουσμα "άντε παιδια, οτι μπορει ο καθενας να δωσει", εβγαλαν λεφτα και εδωσαν για να μην φυγει η κυρα-Μαρια απο τη γειτονια!!! νομιζαν οτι ήταν οντως γειτονισσα τους... Κοκκαλο ο Δημοπουλος γιατί φυσικα δεν το περιμενε αυτο...στη σκηνή ήταν προγραμματισμένο να δωσουν λεφτα μονο οι ηθοποιοι που επαιζαν....

φυσικα εμεινε στο πλανο η κινηση αυτη των κατοικων...ομως την ωρα που φωναξε καποια "μην φευγεις θα σε παρω σπιτι μου", ε! αυτο το κοψανε.... :D

Παρεπιπτοντως νομιζω οτι εχω εντοπισει το χωρο που ήταν η γειτονια της κυρα-Μαριας στο google view αν και η περιοχη εχει αλλαξει ριζικα
 
Με αφορμή την εκκλησία της ταινίας "ο ρωμιος εχει φιλοτιμο" νομίζω οτι ανακάλυψα μία παρανόηση για μία αλλη ταινία την "νύχτα γάμου". Η ταινία έχει κάποια εξωτερικά γυρίσματα σε ενα ξενοδοχείο στο καβούρι το οποίο πίστευα οτι ήταν το παλιο Apollon Palace νυν DIVANI APOLLON PALACE στο Καβούρι .Μαλιστα αυτό αναφέρεται και σε αρκετα sites που δινουν στοιχεία για την ταινία.

Προχθές ομως αφού σιγουρεύτηκα για την εκκλησία της ταινίας με τον Κωνσταντάρα η οποία σημειωτέον εχει γυρισθεί μετα την "νυχτα γάμου" παρατηρώντας τα τελευταία πλάνα που μενει ο Κωνσταντάρας με την Πάνου και περπατάνε προς την παραλία ενώ λογικά θα έπρεπε να φαινόταν ο όγκος του ξενοδοχείου, φαινόταν μια μονοκατοικία.

Κάτι δεν κόλλαγε καλά και ψαχνοντας και τις δύο ταινίες αλλά και μία αλλη που ειναι και αυτή γυρισμένη στο ίδιο ξενοδοχείο οι " Δεκα ημέρες στο Παρίσι " με Σταυρίδη και Γκιωνάκη άρχισα να παρατηρώ κάποιες λεπτομέρειες που με έκαναν να καταλαβαίνω ότι το ξενοδοχείο στην" νύχτα γάμου" αλλά και στο " Δεκα ημέρες στο Παρίσι " ηταν στο Καβούρι αλλα δεν ηταν το πρώην APOLLON PALACE . Και αυτό αφενός γιατι οπως εγραψα πιο πανω θα επρεπε να υπάρχει στην ταινία του Κωνστανταρα αφού η εκκλησία ήταν διπλα σε αυτό αφετέρου γιατι το κυρίως κτίσμα του apollon ειναι κάθετο στον παραλιακό δρόμο ενώ το ξενοδοχείο που φαινεται στις ταινίες ειναι υπό γωνία προς το παραλιακό δρόμο και το μονο που εχει καθετο προς την παραλία ειναι το μικρό κτισμα που οπως φαινεται στις ταινιες ειναι η καφετερια της πισίνας και του κηπου.

New Movie (10).Movie_Snapshot.jpg

Αρχικά υπέθεσα οτι μπορεί να έγιναν άλλαγές με την ανακαίνιση που εγινε στο ξενοδοχείο μετά την εξαγορά απο τον όμιλο DIVANI αλλά μετά θυμήθηκα οτι και πριν το 1999 που εξαγορασθηκε και ανακαινίσθηκε πάντα ηταν κάθετο προς την παραλία.Επίσης το πλάτος της παραλίας που φαινεται στις ταινίες δεν εχει καμμία σχέση με την μικρή παράλια μπροστά στο divani apollon palace. Ψαχνοντας με το google earth παρατήρησα οτι λιγο πιο δίπλα στην οδο Ιφιγενείας υπήρχε ένα άλλο κτίσμα που η θέση του και το σχήμα του ταίριαζε με αυτό του ξενοδοχείου των ταινιών.

Αλλά βλέποντας το με το street view απο την πλευρα της παραλίας φαινόταν ενα νεόκτιστο γιαπί που με εκανε να αμφιβάλω. Απο την πλαινή πλευρά ομως, πάντα με το street view, φαινόταν τα απομεινάρια ενος παλιου κτισματος και μετά απο πολύ googlarisma στην επωνυμία που φαινεται οτι εχει αναλαβει αυτό το εργο βρήκα οτι αυτό το γιαπί ηταν μια αλλαγή χρήσης και διάφορες εργασίες αναδομησης μαζί με δημιουργία αυτοματοποιήμενου υπόγειου parking σε παλαιότερο κτίσμα.Αρχισα να πιστεύω οτι θα μπορούσε να ήταν αυτόHOTEL ΚΑΒΟΥΡΙ draw.jpg(στο πρασινο κυκλο το apollon palace, με το πρασινο βελάκι η εκκλησια του "ρωμιου"..και στον κοκκινο κύκλο το κτηριο που μοιαζει με αυτο των ταινιών με το ξενοδοχείο)

HOTEL ΚΑΒΟΥΡΙ STREET VIEW1 3.jpg

Αλλά δεν έβρισκα με τίποτε ενα στοιχείο η κάποιο όνομα για καποιο αλλο ξενοδοχείο στην

ιδια περιοχή.Τελικά σε μία απελπιδα προσπάθεια εγραψα την λέξη "Καβουρι" στην μηχανή αναζήτησης του mam-archives και ώ του θαύματος εμφανίζεται απόσπασμα απο μία επίδειξη ρούχων στο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ "ΚΑΒΟΥΡΙ" !!!!! οπου ευκολα αναγνωρίζεις οτι είναι το ξενοδοχείο που απεικονίζεται στις δυο ταινίες...

http://mam.avarchive.gr/portal/digitalview.jsp?get_ac_id=1943&thid=4911

Συγγνώμη αν σας κούρασα αλλα εγινε για χάρη της τεκμηρίωσης.

New Movie (12).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (15).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (4).Movie_Snapshot.jpg

New Movie (8).Movie_Snapshot.jpg

HOTEL ΚΑΒΟΥΡΙ STREET VIEW1.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
antonovar μηπως εχεις ιδεα που μπορει να ειναι το ξενοδοχειο που βλεπουμε στη Λόλα για να "κλεισει" και αυτη η ταινια?????

Εχω βαλει ολα τα μερη της Λολας στο post 1342 και το μονο που μενει ειναι το ξενοδοχειο...

:help: :help: :help: :help:
 
hannele είπε:
antonovar μηπως εχεις ιδεα που μπορει να ειναι το ξενοδοχειο που βλεπουμε στη Λόλα για να "κλεισει" και αυτη η ταινια?????Εχω βαλει ολα τα μερη της Λολας στο post 1342 και το μονο που μενει ειναι το ξενοδοχειο...

:help: :help: :help: :help:
Τα εχω παρακολουθήσει τα τοσο σωστα και τεκμηριωμένα post σου για την Λολα και σου αξιζουν πολλα μπραβο για την καταπληκτική αυτή δουλεια.

Ειλικρινά δεν μου ερχεται κατι στο μυαλό για το ξενοδοχείο.....αλλωστε αν ηξερα και ημουν σίγουρος θα το εγραφα.

Βλεποντας την ταινία αλλα και την φωτογραφία στο post σου το κτηριο μου φαινεται σαν να το εχω ξαναδει... αλλά οσο και αν στίβω το μυαλό μου δεν μπορώ να προσανατολισθώ κάπου για να ψαξω.
 
Σε ευχαριστώ για τα καλα σου λόγια! Ειναι αμοιβαια γιατί και εσύ εισαι απίστευτο ψαχτήρι!

Και εγω εχω την αισθηση οτι το ξερω και σπαω το κεφαλι μου να θυμηθω που το εχω δει...αλλα τιποτα.... :(
 
hannele το βρήκα.!!!!

Είναι Γλυφάδα οδος Βεργώτη και Διαδοχου Παυλου....

ΛΟΛΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΟ 50937_1410374962510961_41037443_n.jpg την ακριβή τοποθεσία την βρήκα απο μια ξένη ταινία του 1971 τους "burglars" με τον Μπελμοντό και Ομαρ Σαρίφ

που ηταν γυρισμένη στην Αθήνα και ειχε μια επική καταδίωξη με αυτοκινητα σε διαφορα μέρη στον πειραια στην Αθήνα και στην παραλία της Γλυφάδας οπου καποια στιγμή φαίνεται και το ξενοδοχείο τα κύματα BURGLARS 1971.jpg .

Δυστυχώς το πανεμορφο αυτό κτίσμα δεν υπάρχει πλεον και στην θεση του βρισκεται αυτόΒΕΡΓΩΤΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΟΥ ΠΑΥΛΟΥ TODAY.jpg

ΒΕΡΓΩΤΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΟΥ ΠΑΥΛΟΥ.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
απο την ταινια φωναζει ο κλεφτης η πολυκατοικια οπου υποτιθεται οτι εμενε το ζευγαρι ρενα βλαχοπουλου και διονυσης παπαγιαννοπουλος στην οδο χιου στο μεταξουργειο. στην ταινια φαινοταν μια καινουργια και λαμπερη πολυκατοικια, σημερα μισο αιωνα μετα ενα μαυρο χαλι

2qibmhd.jpg
2qibmhd.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
antonovar είπε:
hannele το βρήκα.!!!!Είναι Γλυφάδα οδος Βεργώτη και Διαδοχου Παυλου....

Προβολή συνημμένου 124449Προβολή συνημμένου 124448 την ακριβή τοποθεσία την βρήκα απο μια ξένη ταινία του 1971 τους "burglars" με τον Μπελμοντό και Ομαρ Σαρίφ

που ηταν γυρισμένη στην Αθήνα και ειχε μια επική καταδίωξη με αυτοκινητα σε διαφορα μέρη στον πειραια στην Αθήνα και στην παραλία της Γλυφάδας οπου καποια στιγμή φαίνεται και το ξενοδοχείο τα κύματα Προβολή συνημμένου 124450 .

Δυστυχώς το πανεμορφο αυτό κτίσμα δεν υπάρχει πλεον και στην θεση του βρισκεται αυτόΠροβολή συνημμένου 124451
antonovar :bow: :bow: :bow: :award: :award: :award:

με προλαβες!! την ιδια φωτογραφία βρηκα και εγω πριν απο λιγο σε αυτο το site

εψαχνα στο google σε παλιες φωτογραφίες Γλυφάδας, Φαληρου, Αλιμου και τη βρηκα στο εν λογω site οτι ειναι Γλυφάδα, αλλα δεν ηξερα ομως σε ποιο ακριβως σημειο ήταν γιατί δεν γραφει και ειχα σκοπο αυριο να ψαξω στο street view την παραλιακή για να το βρω!! :beer:

τελικα το βρηκες εσύ!!!

:bow: :bow: :bow: :bow: :bow:
 
antonovar είπε:
την βρήκα απο μια ξένη ταινία του 1971 τους "burglars" με τον Μπελμοντό και Ομαρ Σαρίφ που ηταν γυρισμένη στην Αθήνα και ειχε μια επική καταδίωξη με αυτοκινητα σε διαφορα μέρη στον πειραια στην Αθήνα και στην παραλία της Γλυφάδας...
1971 Piraeus - The Burglars

[video=youtube;9wEfZ-wT_3M]

... ;)
 
antonovar είπε:
hannele το βρήκα.!!!!Είναι Γλυφάδα οδος Βεργώτη και Διαδοχου Παυλου....
ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ANTONOVAR!! :clap: :award:

Έψαχνα κι εγώ όπως κι η Hannele την παραλιακή αλλά συγκεκριμένα μόνο την περιοχή της Γλυφάδας... μήπως γνωρίζεις πότε κατεδαφίστηκε? έχω την εντύπωση ότι το έχω δει αυτό το κτίριο.. και σίγουρα όχι απ' την ταινία του Μπελμοντό μιας και δεν την έχω δει.
 
Ευχαριστώ πολύ Kyrbill, αλλα στο συγκεκριμένο topic του forum νομίζω ότι λειτουργεί το « ισχύς εν τη ενώσει» και κάθε δύσκολη περίπτωση είναι σαν ένα τεράστιο puzzle που ο καθένας βάζει το μικρό η το μεγάλο κομμάτι που χρειάζεται για να συνθέσουμε και να βρούμε αυτό που αναζητούμε, οπότε το μπράβο μάλλον αξίζει σε όλους.

Τώρα για το συγκεκριμένο κτήριοβ¦.

Παρόλο που στην παραλία της Γλυφάδας πήγαινα από την δεκαετία του 70 στις κοπάνες που κάναμε τότε σαν μάθητές και απέναντι από αυτό το κτήριο υπήρχε μία καφετέρια που πηγαίναμε τότε ,μου είναι αδύνατον να θυμηθώ μέχρι πότε υπήρχε και πότε γκρεμίσθηκε άλλα απ τήν άλλη εξηγεί και το γεγονός ότι η εικόνα αυτού του κτηρίου υπήρχε στο μυαλό μου αλλα δεν μπορούσα να καταλάβω από πού.

Επίσης πραγματικά μου κανει εντύπωση η εικόνα της παραλίας το 1961 από την σκηνή της ΛΟΛΑΣ στην εικόνα του 1971 στην ταινία με τον Μπελμοντό.

Δεν πίστευα ότι μέσα σε 10 χρόνια θα μπορούσε να έχει αναπτυχθεί τόσο πολύ
 
antonovar είπε:
Ευχαριστώ πολύ Kyrbill, αλλα στο συγκεκριμένο topic του forum νομίζω ότι λειτουργεί το « ισχύς εν τη ενώσει»...
Έχεις δίκιο antonovar!.. σε όλα όσα λες.. όντως η πολυ μεγάλη ανάπτυξη ξεκίνησε στην δεκαετία του '70 με τρομερές αλλαγές. Εγώ πάντως μπορώ να θυμάμαι από την δεκαετία του '80 και μετά.. ίσως να υπήρχε και τότε λογικά! Μπράβο και πάλι μπράβο σε όλους λοιπόν για την πολύ μεγάλη κι ουσιαστική δουλειά.. θεωρώ ότι βοηθάμε πολλούς που αναριωτιούνται/ψάχνουν για αυτά τα μέρη! :)
 
σωστά pirros εκεί είναι.

Δές και περισσότερα και για άλλες ταινίες που γυριστήκανε στην ίδια πολυκατοικία στο #797

Pirros είπε:
απο την ταινια φωναζει ο κλεφτης η πολυκατοικια οπου υποτιθεται οτι εμενε το ζευγαρι ρενα βλαχοπουλου και διονυσης παπαγιαννοπουλος στην οδο χιου στο μεταξουργειο. στην ταινια φαινοταν μια καινουργια και λαμπερη πολυκατοικια, σημερα μισο αιωνα μετα ενα μαυρο χαλι
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
antonovar είπε:
Ευχαριστώ πολύ makism, η εκτίμηση είναι αμοιβαία.Σχετικά με τις παραπάνω ταινίες...

Καταρχήν..για τον "εξυπνάκια.¨"...αν μιλάμε για το σπίτι που εμφανίζεται στους τίτλους συγχωρεσέ με δεν ειχα προσεξει οτι το ψαχνουμε...

Ειναι στο Παλαιό φαληρο Αιόλου και Αλκυόνης..πίσω απο τον πλατεία που ηταν κάποτε ο Παχός.....Προβολή συνημμένου 124121

antonovar ευχαριστω που το βρηκες,δεν αλλαξε σχεδον καθολου
 
Που εχει γυριστει η ταινια "νυχτα γαμου"; Το ξενοδοχειο ηταν πολυτελεστατο, και (υποτιθεται πως) ειχε και χωρο διασκεδασης με ζωντανη μουσικη μεσα σ'αυτο. Εδινε δε την εντυπωση που ηταν καπου απομονωμενα.
 
Το εχει αναφέρει ο antonovar sto #1363 .

το ξενοδοχείο ΚΑΒΟΥΡΙ που τώρα το ανακαινίζουν.

Λορένα είπε:
Που εχει γυριστει η ταινια "νυχτα γαμου"; Το ξενοδοχειο ηταν πολυτελεστατο, και (υποτιθεται πως) ειχε και χωρο διασκεδασης με ζωντανη μουσικη μεσα σ'αυτο. Εδινε δε την εντυπωση που ηταν καπου απομονωμενα.
 
Στις ταινιες ¨Η Ταξιτζου¨ και ¨Ο νανος και οι 7 Χιονατες¨εμφανιζεται το ιδιο καφενειο.

Εχουν ακομα και τα ιδια χαρτια κολλημενα στα παραθυρα, πραγμα απολυτα λογικο αφου ,αν δεν κανω λαθος, γυριστηκαν την ιδια χρονια!

kafeneio.jpg
 
Πολυ πιθανόν να ειναι η ίδια ταβέρνα/καφενείο που βλέπουμε και στις ταινίες "Καπεταν-Φαντης μπαστούνι" και "Να ταν το 13 να επεφτε σε εμας", η ταβερνα που αναφερει ο Teacher στο 1242

Πίσω απο το Ρίζο υπάρχει ενα "πλεκτό" ξύλινο καγκελο που ειναι ακριβως το ιδιο με το "πλεκτό" ξύλινο κάγκελο στις ταινίες με τον Κωνσταντάρα και τον Ηλιοπουλο.
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα