Πού γυρίστηκαν οι ελληνικές ταινίες ; (1ο Μέρος)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας katerinak
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
makism είπε:
kyrbill διάβασε το παρακάτω site για το σπίτι στην κάλπικη λίρα.
η ταινία εχει πολύ υλικό με εξωτερικές σκηνές.

http://www.grekomania.com/el/catalog/piato-tis-voulas-psirri

Προβολή συνημμένου 126452

Σκηνή απο την Κάλπικη λίρα έχει γυριστει και στον Πειραιά.

Συγκεκριμένα, το ενα απο τα καταστήματα οπου ο Ανάργυρος (Β.Λογοθετίδης) πηγαίνει να εξαργυρώσει την καλπικη λίρα του, ήταν ο Νικολόπουλος που πουλούσε χρώματα και μπογιες στην οδο Σωτήρος 30. Φαινεται πίσω απο το Λογοθετίδη η επιγραφή του καταστήματος

"Χρωματα Σιδηρικά Τζάμια

Ανδ. Νικολόπουλου

Σωτήρος 30 Πειραιεύς".

Επίσης και στο φαρμακειο οπου μπαινει μεσα, απεναντι βλεπουμε το παλαι ποτέ καταστημα ΔΡΙΖΟ "Δρίτσας- Ριζόπουλος", απο τις πιο γνωστες εμπορικές μονάδες στο εμπόριο καφέδων την εποχη εκείνη στον Πειραιά οπως λεει και το site

Συνέχεια του "Ο Ατσίδας"

Σε συνέχεια των posts #1275 και #1276 και #1279 και #1316 και #1317 να πω ότι ταυτοποίησα τις δύο πολυκατοικίες που φαίνονται αριστερά και δεξιά από τη Βίλα Κούνιο

Vila Kounio - tainia - 2.JPG

που αναφέρει η Kambia (Κορομηλά 3)

Όπως θα διαπιστώσετε η Βίλα Κούνιο - Η βίλα από την οποία τραβήχτηκαν οι σκηνές του Ατσίδα με τον Ηλιόπουλο και την Ζωίτσα είναι εκεί

που σήμερα είναι τα Goody's (και από πάνω, από αριστερά και από δεξιά, αυτές οι απαίσιες πολυκατοικίες που φαίνονται στην παρακάτω εικόνα).

Είναι στο σημείο που χωρίζει η Μ. Αλεξάνδρου σε Ανθέων και Μ. Κάλλας.

Στο σημερινό παρκάκι, είναι το σημείο που κάνει κούνια ο Ηλιόπουλος και κάνουν μπάνιο τα παιδιά πίσω του.

Atsidas_Vila_Kounio_today.jpg

Πρόσωπο της Βίλας (θέα), προς τον Λευκό Πύργο. Η Κορομηλά είναι το πίσω μέρος της βίλας

Δύο σχήματα όπου φαίνονται ακριβώς οι τοποθεσίες των σπιτιών

1zoetr4.jpg

16adyww.jpg

βιλα κούνιο.jpg

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδιά καλημέρα!!

πολύ ενδιαφέρον αυτό makism.. ευχαριστώ για την πληροφορία! Δεν το ήξερα ότι υπάρχει.. Στο σημείο " ..να σημειωθεί πως γυρίστηκε η ιστορική ελληνική ταινία «Η κάλπικη λίρα»" που αναφέρει, εννοεί το σπίτι του Ορέστη Μακρή ή εσύ έχεις στο νου σου κάποια άλλη σκηνή?

hannele είπε:
Σκηνή απο την Κάλπικη λίρα έχει γυριστει και στον Πειραιά. Φαινεται πίσω απο το Λογοθετίδη η επιγραφή του καταστήματος "Χρωματα Σιδηρικά Τζάμια Ανδ. Νικολόπουλου Σωτήρος 30 Πειραιεύς". Επίσης και στο φαρμακειο οπου μπαινει μεσα, απεναντι βλεπουμε το παλαι ποτέ καταστημα ΔΡΙΖΟ "Δρίτσας- Ριζόπουλος", απο τις πιο γνωστες εμπορικές μονάδες στο εμπόριο καφέδων την εποχη εκείνη στον Πειραιά οπως λεει και το site
Ναι όντως αυτή η διεύθυνση φαινεται πολύ καθαρά και το κοίταξα κι εγώ.. είναι πεζόδρομος τώρα.. όσον αφορά τα καταστήματα ΔΡΙΖΟ, υπήρχαν πολλά στον Πειραιά και δεν είναι σίγουρο το που ακριβώς γυρίστηκε η συγκεκριμένη σκηνή.. αυτό που πιστεύω (λόγω της στενότητας του δρόμου) είναι ότι πρόκειται για το στενό της Μακράς Στοάς που βρίσκεται δίπλα από την Αγία Τριάδα. Είχα διαβάσει κι εγώ σε sites ότι πρέπει να υπήρχε κι εκεί ένα κατάστημα αλλά επειδή δεν μπορούσα να το διασταυρώσω δεν το ανέφερα. Εσύ έχεις βρει κάτι άλλο σχετικά με τα καταστήματα ΔΡΙΖΟ?

kyrbill είπε:
όσον αφορά τα καταστήματα ΔΡΙΖΟ, υπήρχαν πολλά στον Πειραιά και δεν είναι σίγουρο το που ακριβώς γυρίστηκε η συγκεκριμένη σκηνή.. αυτό που πιστεύω (λόγω της στενότητας του δρόμου) είναι ότι πρόκειται για το στενό της Μακράς Στοάς που βρίσκεται δίπλα από την Αγία Τριάδα. Εσύ έχεις βρει κάτι άλλο σχετικά με τα καταστήματα ΔΡΙΖΟ?

Επειδη ο δρομος όπου βρισκεται το ΔΡΙΖΟ μοιαζει να ειναι ο ιδιος με το καταστημα του Νικολόπουλου (στη Σωτήρος), αναρρωτιέμαι μηπως και το ΔΡΙΖΟ ήταν στη Σωτήρος.. :wait2: :wait2:

Ισως να μπορεσουμε να καταλαβουμε το σημειο απο την επωνυμια του Φαρμακείου όπου βρισκεται ο Λογοθετίδης.

Στην Καλπικη Λίρα, η περιβοητη γωνία όπου ζητιανευει ο Μίμης Φωτοπουλος και κάνει πιατσα η Σπερατζα Βρανα, δεν ειναι σε αληθινο δρόμο. Ηταν ντεκόρ στο στούντιο. Γενικα η Καλπικη λιρα εχει πολλα γυρισματα σε διαφορα σπιτια.

Ειχα βαλει σε παλιοτερο post την Ηρωδου Αττικού (το σπίτι της Ελλης Λαμπέτη στο τελος της ταινιας και τη συναντηση τους έξω απο το σπιτι).

Λοιπα σπίτια ειναι:

το σπιτι του Χορν (η καμαρα οπου εμενε το ζευγαρι)

το πατρικο της Λαμπέτη (η βιλα που εμενε με τον πατερα της)

το σπιτι του Ορεστη Μακρη

η βιλα στο Ψυχικο της Ιλιας Λιβυκου

hannele είπε:
...Ισως να μπορεσουμε να καταλαβουμε το σημειο απο την επωνυμια του Φαρμακείου όπου βρισκεται ο Λογοθετίδης...
Το είχα ψάξει κι εγώ το επίθετο Hannele μήπως βρω κάποιο φαρμακείο ή κατάστημα στον Πειραιά, αλλά δυστυχώς, τίποτα! Επίσης στα σπίτια υπάρχει κι αυτό της Σπεράντζας Βρανά.. δεν εννοώ το εσωτερικό όπου κι αυτό είναι γυρισμένο σε στούντιο, αλλά την αυλή που μπαίνει ο αστυφύλακας. Φαντάζομαι επειδή το άρθρο αναφέρεται στην περιοχή του Ψυρρή, ότι αφορά κάποιο από την ιστορία του Ορέστη Μακρή. Εκτός κι αν αναφέρονται γενικά στην περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε μέρος των γυρισμάτων.. συμβαίνει κι αυτό! ;-)

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ

(παράκληση ADMIN για μη ενοποίηση του post λόγω αλλαγής θέματος/ταινίας)

Βρέθηκε!!!! :D Υπήρξε σχετική ερώτηση στο ποστ #1050 για το σπίτι του Παντελή Ζερβού. Το σπίτι βρίσκεται όντως στη Φιλοθέη όπως αναφέρεται στην ταινία και συγκεκριμένα στην οδό Διγενή Γρίβα 8.

Δυστυχώς λόγω της πυκνής βλάστησης δεν μπόρεσα να βάλω καλύτερη εικόνα. Οι αλλαγές όμως όσο μπόρεσα να δω, δεν είναι πολλές. Έχουν προστεθεί κάγκελα κι έχει αλλαχθεί η πόρτα της αυλής. Η εξώπορτα του σπιτιού (απ' όσο μπόρεσα να διακρίνω), παραμένει η ίδια. Μεγάλη εντύπωση μου έκανε το μικρό δεντράκι ακριβώς έξω από το σπίτι που μόλις έχει φυτευτεί στην ταινία και τώρα είναι ένα τεράστιο πεύκο.

zititai pseftis digeni griva 8.jpg

Στο γωνιακό οικόπεδο, δίπλα απ' το σπίτι, έχει κτιστεί 2όροφο οίκημα. Αυτό που με βοήθησε αρκετά ήταν η σκηνή που ο Νικολαϊδης κυνηγάει τον Ηλιόπουλο. Ακριβώς πίσω από τον Νικολαϊδη, φαίνονται να περνάνε αρκετά αυτοκίνητα.. τόσα που για την εποχή της ταινιάς θα το λέγαμε και..μποτιλιάρισμα! :) οπότε η Κηφισίας ήταν η εύλογη απάντηση.

zititai pseftis1.jpg

Ο Ηλιόπουλος τρέχει προς έναν αρκετά ανηφορικό δρόμο. Επίσης ακριβώς μπροστά κι αριστερά του υπάρχει ένα μεγάλο κτίριο το οποίο αυτομάτως παραπέμπει στο Κολέγιο Αθηνών.

zititai pseftis now.jpg

και το οποίο ήταν κι αρκετό για να φτάσω στο σπίτι.

digeni griva 8 filothei.jpg

kyrbill είπε:
(παράκληση ADMIN για μη ενοποίηση του post λόγω αλλαγής θέματος/ταινίας) 

Βρέθηκε!!!! :D Υπήρξε σχετική ερώτηση στο ποστ #1050 για το σπίτι του Παντελή Ζερβού. Το σπίτι βρίσκεται όντως στη Φιλοθέη όπως αναφέρεται στην ταινία και συγκεκριμένα στην οδό Διγενή Γρίβα 8.

Δυστυχώς λόγω της πυκνής βλάστησης δεν μπόρεσα να βάλω καλύτερη εικόνα. Οι αλλαγές όμως όσο μπόρεσα να δω, δεν είναι πολλές. Έχουν προστεθεί κάγκελα κι έχει αλλαχθεί η πόρτα της αυλής. Η εξώπορτα του σπιτιού (απ' όσο μπόρεσα να διακρίνω), παραμένει η ίδια. Μεγάλη εντύπωση μου έκανε το μικρό δεντράκι ακριβώς έξω από το σπίτι που μόλις έχει φυτευτεί στην ταινία και τώρα είναι ένα τεράστιο πεύκο.

Συγχαρητήρια Kyrbill....το ξετρύπωσες παρα τά πολλα δέντρα....που εχουν αλλάξει τελείως..την εικόνα...της περιοχής....Παντως η λεπτομέρεια με τό δεντρο

ειναι οντως ολα τα λεφτά.

Kyrbill, teacher

:bow2:

kyrbill είπε:
Επίσης στα σπίτια υπάρχει κι αυτό της Σπεράντζας Βρανά.. δεν εννοώ το εσωτερικό όπου κι αυτό είναι γυρισμένο σε στούντιο, αλλά την αυλή που μπαίνει ο αστυφύλακας.
Δεν θυμαμαι που το ειχα διαβασει, αλλα μου εχει μεινει στο μυαλό η αίσθηση οτι το σπιτι της Σπεραντζας Βρανά, ήταν στο Μετς στα στενά πανω απο την Αρδητού κοντα στο Α Νεκροταφείο.

kyrbill είπε:

Kyrbill εξαιρετική ανίχνευση !!! :clap: :clap: :clap:

Όχι μόνο γιατί ήταν δύσκολο από την πυκνή βλάστηση. Εϊναι είναι πολύ αλλαγμένα όλα σχεδόν τα σπίτια τριγύρω.

Έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις με αυλές, κάγκελα, χτίσιμο τοίχων, αλλαγές σε παράθυρα και πόρτες.

Όμως είναι σίγουρα αυτό το σημείο

Συγχαρητήρια και πάλι :clap: :clap: :clap:

Ένα μήνυμα προς τον ADMIN : Δεν ενσωματώνεις και την εξωτερική φωτο που έχω στο #1388 και στο #1390 που είναι πολύ σημαντικές (Σχεδιάγραμμα σκηνής από Ζήκο στην ΚΙΜΩΝΟΣ)

έτσι όπως έκανες στο παραπάνω με το σχεδιάγραμμα της Βίλας Κούνιο ?

Hannele εκείνο το σπίτι του Χωραφά δεν το βρήκαμε ακόμη :)

Teacher είπε:
Kyrbill εξαιρετική ανίχνευση !!! :clap: :clap: :clap: Όχι μόνο γιατί ήταν δύσκολο από την πυκνή βλάστηση. Εϊναι είναι πολύ αλλαγμένα όλα σχεδόν τα σπίτια τριγύρω.
Σ' ευχαριστώ πολύ Teacher! Έχεις απόλυτο δίκιο για τις δυσκολίες λόγω της βλάστησησ και των αλλαγών! Και ειλικρινά δεν υπήρχε περίπτωση να το εντοπίσω αν δεν υποψιαζόμουν το Κολέγιο Αθηνών. Η ανηφόρα κι η Κηφισίας κατόπιν μου έδωσαν σχεδόν ακριβώς τις συντεταγμένες. Χαίρομαι όμως περισσότερο γιατί υπάρχει ακόμα αυτό το σπίτι.. στην αρχή έψαξα σε 2 -3 παράλληλους δρόμους όπου έβλεπα σχεδόν όλα τα κτίρια να είναι χτισμένα πολύ πιο μετά απ' αυτό κι ειλικρινά συνέχισα το ψάξιμο, έχοντας στο μυαλό μου ότι θα εντοπίσω ναι μεν το μέρος, αλλά όχι το σπίτι αφού θα έχει γκρεμιστεί.

Δεν μπορείς να φανταστείς την χαρά μου όταν διαπίστωσα ότι υπάρχει ακόμα!!! :cheers:

Hannele πιθανότατα να έχεις δίκιο.. το μόνο που διέκρινα είναι ένας λόφος/άλσος ακριβώς απέναντι από το σπίτι. Λες να υπάρχει ακόμα το σπίτι? δύσκολο αλλά θα το κοιτάξω...

kyrbill είπε:
Hannele πιθανότατα να έχεις δίκιο.. το μόνο που διέκρινα είναι ένας λόφος/άλσος ακριβώς απέναντι από το σπίτι. Λες να υπάρχει ακόμα το σπίτι? δύσκολο αλλά θα το κοιτάξω...
Kyrbill ειμαι σιγουρη οτι ειχα ακουσει για το Μετς....θα το κοιταξω και εγω...

Teacher είπε:
Hannele εκείνο το σπίτι του Χωραφά δεν το βρήκαμε ακόμη :)
teacher ψαχνω και απο Λυκοβρυση, Πευκη μήπως ειναι εκει....λογω της "βλαστησης" που εχει τριγυρω....

Ο Θανάσης, η Ιουλιέτα και τα λουκάνικα

Το χασάπικο ήταν στην Ν. Ιωνία

οδό Μαλακοπής και Αγ. Γεωργίου.

"Οικογένεια Χωραφά" (1968)

Σε συνέχεια του post #1325 παρουσιάζω μια εκδοχή του πιο πρέπει να ήταν το σπίτι Χωραφά

Το σπίτι Χωραφά ήταν ένα περίεργο σύμπλεγμα από διάφορα σπιτάκια και δέντρα (δεν ξέρω αν έχει καταλάβει

κάποιος τι ακριβώς ήταν).

Ο σκηνοθέτης επιμελώς μας αποκρύπτει λεπτομέρειες της γύρω περιοχής. Δε μας δείχνει παρά μόνο το δρόμο,

τον μαντρότοιχο και την πολύ επιβλητική πόρτα του σπιτιού

χωρίς λεπτομέρειες για τα απέναντι σπίτια. Εκτός από τη σκηνή με την αρκούδα η οποία και πάλι δεν είναι

σαφές σε πιο σημείο βρίσκεται σε σχέση με το σπίτι Χωραφά.

arkoudiaris_1.JPG

Εν πάση περιπτώση με βάση διάφορους δείκτες κατέληξα ότι το σπίτι Χωραφά πρέπει να είναι η σημερινή πλατεία

Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή.

Home_Square_Today.JPG

Βρίσκεται σχετικά λίγο παραπάνω από την πιάτσα ταξί Χαλανδρίου,

είναι στους πρόποδες του Βουνού όπως απαιτεί η σκηνή που φαίνεται και παρακάτω,

Η βλάστηση και η χλωρίδα εν γένει είναι αυτή που πρέπει

και η πλατεία είναι αρκετά μεγάλη για να φιλοξενεί όλο το σύμπλεγμα των σπιτιών που

υποτίθεται ότι ήταν το σπίτι Χωραφά.

Παρακάτω παραθέτω εικόνες όπου υπάρχει μια σχετική σύγκριση εικόνων.

Η πάνω μεριά έχει την βουνογραμμή, το δένδρο του οποίου λείπει το κλαδί που έπεφτε στο δρόμο και την κολώνα

Home_Street_South_view_Today.JPG

Η κάτω πλευρά στο τέλος κάνει μια στροφή δεξιά (είμαι 99% βέβαιος και μετά από αρκετή παρατήρηση)

οπότε υπάρχει και σε αυτό συμφωνία με τη σημερινή κατάσταση.

Home_Street_North_view_Today.JPG

Επίσης υπάρχει περίπτωση το παρακάτω δένδρο να είναι αυτό που ήταν μπροστά από την είσοδο.

Home_Street_Tree_Today.JPG

Είναι πολύ χαρακτηριστική μια ευθεία όπου είναι το σπίτι, η πιάτσα και το άλσος Ν. Φιλαδέλφειας που

τραβήχτηκε πολύ έργο

Home_Piatsa_Taxi_Perioxh.JPG

Επίσης ανεβάζω και κάποιες επιπρόσθετες φωτος από τη Λεωφόρο Αγ. Ιωάννου όπου φαίνεται ότι υπήρχαν παρόμοια σπίτια

τα οποία διασώζωνται ως σήμερα. Ειδικα΄αυτό στην Αγίου Ιωάννου 32 (τρίτη φωτο), είναι "ίδιο" με αυτό του Χωραφά

(έχει και πηγάδι που φαίνεται από το πλάι και πολλά σπιτάκια μέσα στα τρία συνεχόμενα οικόπεδα). Επίσης ταιριάζουν και οι πέτρες του μαντρότοιχου.

Home_Other_Today_2.JPG

Επίσης να πω για το σπίτι με το ημικύκλιο το οποίο πιάνει φωτιά προς το τέλος, φαίνεται σχετικά κοντά

ένας πολύ κεντρικός δρόμος, ο οποίος πιστεύω ότι είναι η Μεσογείων, χωρίς να έχω εντοπίσει το σπίτι

Το σύμπλεγμα με τα Κυπαρίσια μπορεί να σχετίζεται με την ΕΡΤ, η οποία χτίστηκε τη δεκαετία του 1970

και η οποία έχει μπροστά της ένα τέτοιο σύμπλεγμα.

spiti_krypswna_street_view.JPG

ανεβάζω και την περιοχή που με βάση και την απέναντι βουνογραμμή πιστεύω ότι πρέπει να βρίσκεται αυτό το

σπίτι με το ημικύκλιο που πιάνει φωτιά και έρχεται η πυροσβεστική.

spiti_krypswna_perioxh.JPG

Φυσικά πάντα υπάρχει η πιθανότητα να κάνω και λάθος, μια και δεν είναι τόσο ξεκάθαρο το μέρος και κατά τη γνώμη μου

έχει αλλάξει πάρα πολύ.

Θα μας βοηθούσε αν κάποιος μας ανέβαζε καμιά φωτο της περιοχής της δεκαετίας του 60, ή αν υπάρχαν κάποια

ιστορικά στοιχεία όπως αυτά που μας βοήθησαν στην υπόθεση του πάρκου της Ν. Φιλαδέλφειας

(που λεγόταν Βασσ. Σοφίας και φαίνεται και στην ταμπελίτσα στην ίδια ταινία κλπ)

Επίσης θα βοηθούσε αν βρίσκαμε πληροφορίες για το αν υπήρχαν στην περιοχή ανεμόμυλοι αντλίας νερού

όπως αυτός που υπάρχει μέσα στην αυλή (όπως αυτοί που περιγράφει ο antonovar στο Ελληνικό).

Πάντως πηγάδια υπήρχαν, οπότε κατά πάσα βεβαιότητα υπήρχαν και οι μύλοι.

Anemomylos.JPG

Home_Street_South_view_old.JPG

Home_Street_North_view_old.JPG

Home_Street_Tree_old.JPG

Home_Piatsa_Alsos.JPG

Home_Other_Today_3.JPG

Home_Other_Today_1.JPG

spiti_krypswna.JPG

spiti_krypswna_perioxh_2.JPG

Κάποια στιγμή είχαμε ξανα κάνει αναφορά, νομίζω η χανέλ ή κάποια άλλη κοπέλα είχε αναφέρει μία πινακίδα που φαίνεται στην ταινία με κομμένα γράμματα ''Αγία'' κάτι όπου σε συνδιασμό με την πλατεία Χαλανδρίου και την εκκλησία του Α. Νικολάου, είναι πολύ πιθανόν τα γυρίσματα να έχουν γίνει μεταξύ Χαλανδρίου και Α. Παρασκευής.

Έχετε υπόψη πως οι περιοχές αυτές ήταν χωράφια μέχρι και στα 80ς οπότε σήμερα είναι αγνώριστες σε σχέση με το '68 και κάνει την αναγνώριση δύσκολη.

Teacher είπε:
Επίσης θα βοηθούσε αν βρίσκαμε πληροφορίες για το αν υπήρχαν στην περιοχή ανεμόμυλοι αντλίας νερού

όπως αυτός που υπάρχει μέσα στην αυλή (όπως αυτοί που περιγράφει ο antonovar στο Ελληνικό).

Πάντως πηγάδια υπήρχαν, οπότε κατά πάσα βεβαιότητα υπήρχαν και οι μύλοι.

Προβολή συνημμένου 126712
Μια που βρήκες το μύλο, δεν τσεκάρεις αν το σπίτι είναι στη Χαλανδρίου-Αγίας Παρασκευής, αυτό που φιλοξενεί το εστιατόριο "1920"; Έχει μέσα ανεμόμυλο, και το φόντο πρέπει να είναι περίπου το ίδιο με την Αγ.Ιωάννου !

Ή ίσως το συγκεκριμένο οίκημα να έχει "παίξει" σε άλλη τανία !

ΦΖΠ1 είπε:
Μια που βρήκες το μύλο, δεν τσεκάρεις αν το σπίτι είναι στη Χαλανδρίου-Αγίας Παρασκευής, αυτό που φιλοξενεί το εστιατόριο "1920"; Έχει μέσα ανεμόμυλο, και το φόντο πρέπει να είναι περίπου το ίδιο με την Αγ.Ιωάννου !Ή ίσως το συγκεκριμένο οίκημα να έχει "παίξει" σε άλλη τανία !
:clap: :clap:

Από αυτό που βλέπω στο εστιατόριο που λες, επιβεβαιώνω ότι υπήρχαν ανεμόμυλοι άντλησης νερού στην περιοχή, πράγμα που το περιμέναμε, αφού υπήρχαν πηγάδια. Τώρα σαν σπίτι δε μου θυμίζει κάτι. Δε φαίνεται και πολύ καλά.

Το Κάθαρμα (1963 Γιώργος Φούντας, Μάρω Κοντού)

μερος Α

Τα εξωτερικά γυρισματα της ταινίας εγιναν στο Πειραια (Τρούμπα, Πειραϊκή) και στη Δραπετσωνα.

Κ1.JPG

Το κέντρο οπου δούλευε η "πεταλούδα" της νύχτας Μάγδα/Μαρκησία (Μαρω Κοντού) ήταν αληθινο καμπαρε της Τρούμπας, και συγκεκριμένα το <<45 Γιάννηδες>> στην οδο 2ας Μεραρχίας. Σε αυτο το καμπαρε επρόκειτο να γυριστει και η ταινία Λόλα, η οποια ομως τελικα γυριστηκε στο στούντιο οπως αναφεραμε και σε παλαιότερο post. Το καμπαρε <<45 Γιάννηδες>> δεν υπαρχει στις μέρες, καθως η οδος 2ας Μεραρχίας φιλοξενει πλεον ναυτιλιακές εταιρίες, επιχειρήσεις και τραπεζες.

Κ2.jpg

Ο Μιχάλης (Στέφανος Στρατηγός) περιμένει την Μάγδα/Μαρκησία (Μάρω Κοντού) στις δεξαμενες της Ακτής Βασιλειάδη στο λιμάνι του Πειραιά. (Τις δεξαμενες τις εχουμε ξαναδει και στην ταινία "Ορατότης μηδεν")

Κ15.jpg

Στις δεξαμενες συναντάει και ο Μάνος (Γιωργος Φούντας) τη Μάγδα/Μαρκησια (Μάρω Κοντού).

Κ9.jpg

Ξανα οι δεξαμενες, πίσω απο τη Μάρω Κοντού φαινεται ο μεγάλος γερανός

Κ8.JPG

Η Μάγδα/Μαρκησία (Μάρω Κοντού) περπατάει ανάμεσα στις παλιες γραμμές του ΟΣΕ στον Αγ. Διονύσιο στο λιμάνι. Πίσω της διακρίνεται η πεζογεφυρα

Κ2.JPG

Ο Μάνος (Γιώργος Φούντας) βλεπει τη Μάγδα/Μαρκησία (Μάρω Κοντού) απο την πεζογεφυρα να περπατάει στις γραμμες του τραίνου

Κ14.jpg

Ακτή Μιαούλη στο λιμάνι. Πίσω απο την Μάγδα/Μαρκησία(Μάρω Κοντού) η γωνία της οδού Σκουζέ, ένας απο τους τότε δρόμους της Τρούμπας.

Κ10.jpg

Πειραϊκή. Ορμος Μπαϊκούτσι (νυν όρμος Αφροδίτης) στην Ακτή Θεμιστοκλεους. Τα δυο σπίτια πισω απο τον Γιώργο Φούντα, υπάρχουν ακομα (τα μονα που σωζονται). Δεν διακρινονται και πολυ καθαρα λόγω των δεντρων.

Κ11.jpg

Πειραϊκή. Ορμος Μπαϊκούτσι (νυν όρμος Αφροδίτης) στην Ακτή Θεμιστοκλεους γωνία με την οδο Χατζάρα.

Δεν μπορούσα με το google view να "κατεβω" στα βραχια ώστε να "κοψω" ακριβως το σημειο, για αυτο την εκοψα απο το δρομο.

Κ12.jpg

Πειραϊκή. H Mαγδα/Μαρκησία (Μάρω Κοντού) με τον Ηλία (Παυλο Λιαρο) στον ορμο Μπαϊκούτσι (νυν όρμος Αφροδίτης)

Κ13.jpg

Πειραϊκή. Η κοπελα του Ηλία (Παυλου Λιαρου) -δεν γνωρίζω την ηθοποιο που την υποδυεται- καθεται στα βραχια του όρμου Μπαϊκούτσι, στο σημειο που σημερα βρισκεται το εκκλησάκι του Αγ.Νικολαου.

Θα επανελθω με το Καθαρμα με μερος Β απο σκηνες γυρισμένες στη Δραπετσωνα

makism είπε:
διορθώνω σε θόλου 14.
εχω απο χρονια την πληροφορια οτι το σπιτι της βασιλειαδου στην ΩΡΑΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ειναι στην γωνια ευαλκιδου κ βορειου ηπειρου στον λοφο σκουζε!! εκει υπαρχουν ακομα κ σημερα 4 μονοκατοικιες κατα μηκος της β ηπειρου η οποια ειναι παραλληλη στις απο πανω ισμηνης ( εκει που τρακαρε ο βεγγος με το ποδηλατο με τα γαλατα) και πρεβεζης!! αυτο μου το εχει πει φιλος μου που μενει εκει κοντα ( κ εγω εκει κοντα μενω) !! του το ειχε πει ο ενας απο το τριο που τραγουδαει στο μαγαζι με την σπερατζα βρανα!! ο τριτος απο δεξια οπως φαινεται στην ταινια (κολωνιοτης κ αυτος)!!

θοδωρος είπε:
εχω απο χρονια την πληροφορια οτι το σπιτι της βασιλειαδου στην ΩΡΑΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ειναι στην γωνια ευαλκιδου κ βορειου ηπειρου στον λοφο σκουζε!! εκει υπαρχουν ακομα κ σημερα 4 μονοκατοικιες κατα μηκος της β ηπειρου η οποια ειναι παραλληλη στις απο πανω ισμηνης ( εκει που τρακαρε ο βεγγος με το ποδηλατο με τα γαλατα) και πρεβεζης!! αυτο μου το εχει πει φιλος μου που μενει εκει κοντα ( κ εγω εκει κοντα μενω) !! του το ειχε πει ο ενας απο το τριο που τραγουδαει στο μαγαζι με την σπερατζα βρανα!! ο τριτος απο δεξια οπως φαινεται στην ταινια (κολωνιοτης κ αυτος)!!

παιδιά μπορεί κάποιος να γράψει τι έχουμε βρει από ΩΡΑΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ? (να παραθέσει και τα posts που έχει γίνει αναφορά)

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα