Πρόκειται για το γιγάντιο ελικόπτερο Aerospatiale SA.321F Super Frelon "Ερμής" της Ολυμπιακής αεροπορίας, το οποίο ήταν το Νο1 του τύπου και σήμερα φυλάσσεται στο International Helicopter Museum του Neston-Super-More της Αγγλίας.Βρήκα κάτι που ίσως σας ενδιαφέρει ..το ελικόπτερο από την Παριζιανα...Προβολή συνημμένου 240611Προβολή συνημμένου 240612Προβολή συνημμένου 240613
Βρήκα κάτι που ίσως σας ενδιαφέρει ..το ελικόπτερο από την Παριζιανα...Προβολή συνημμένου 240611Προβολή συνημμένου 240612Προβολή συνημμένου 240613
Βέβαια ο συντάκτης του άρθρου έχει μπλέξει τις σκηνές και τις ταινίες. Στη σκηνή της Παριζιανας, εμφανίζεται να κατεβαίνει από το ελικόπτερο Aerospatiale η Ρια Δελουτση. Ενώ η σκηνή που αναφέρει ο συντάκτης ότι η Βλαχοπουλου φοβάται το ελικόπτερο είναι φυσικά από το 'Μία Ελληνίδα στο χαρέμι'Σας παραθέτω εδώ το άρθρο όπου το βρήκα, στο οποίο αναφέρει μάλιστα και την ταινία.... https://www.militaire.gr/to-emvlimatiko-elikoptero-toy-onasi-dim-stayropoylos/
Στο ίδιο σπίτι γυρίστηκε και η ταινία του Παπακαλίατη Worlds Apart , Ένας άλλος κόσμος!!!Εικόνες απο το "Ροζ γάτο" με τον αείμνηστο Σωτήρη Μουστάκα σε side by side σύγκριση 2 φωτογραφιων της ταινίας με το πως ηταν τοτε και πως ειναι σήμερα! Η γειτονιά που διαδραματίζονταν οι σκηνές της ταινίας (οπως και η εκκλησία που εψελνε ο ρόλος του Μουστάκα) βρίσκονταν στην οδο Γκούρα στη περιοχή της Πλάκας!
Προβολή συνημμένου 169073
Ο Τόνης Γιακωβάκης ως παπάς μετα απο τράκα με τη χιλιάρα του "Αρχιμήδη" και δίπλα το ιδιο ακριβως σημείο οπως ειναι σήμερα, με τον ιδιο στύλο και τα ίδια κάγκελα!
Προβολή συνημμένου 169074
Αριστερά το σπίτι του καθηγητή Αρχιμήδη (Σωτήρη Μουστάκα) στη ταινία "Ο ροζ γάτος" το 1985 και δεξιά ετσι οπως ειναι σήμερα! (Οδος Γκούρα - Πλάκα)
Τελικά σε ποια οδό είναι το σπίτι που έμενε η τριφύλλι;;Ο Θανάσης και το καταραμένο φίδι 1982
Άλλη μια ταινία γυρισμένη στον Λόφο Σκουζέ οδο Τιφύου 20-22
Προβολή συνημμένου 194893Προβολή συνημμένου 194900
Απέναντι και δεξιά έχει ακόμα στη τέντα το Ψιλικατζίδικο από την ταινία << Βέγγος ο τρελλός καμικάζι >> το 1980
Προβολή συνημμένου 194899Προβολή συνημμένου 194894
Προβολή συνημμένου 194899 έχω βρεί το σπίτι της Τριφύλλη
Προβολή συνημμένου 194897Προβολή συνημμένου 194898
Προβολή συνημμένου 194895
Προβολή συνημμένου 194896
Προβολή συνημμένου 194897Τελικά σε ποια οδό είναι το σπίτι που έμενε η τριφύλλι;;
ΓγΤελικά σε ποια οδό είναι το σπίτι που έμενε η τριφύλλι;;
Ευχαριστώ πολύ!
Ψιτ...Κορίτσια! (1959)
Αχ και να 'μουν άντρας (1966)
Σε ποια οδό είναι το σπίτι του καλαβρουζου;;Ο Θανάσης και το καταραμένο φίδι 1982
Άλλη μια ταινία γυρισμένη στον Λόφο Σκουζέ οδο Τιφύου 20-22
Προβολή συνημμένου 194893Προβολή συνημμένου 194900
Απέναντι και δεξιά έχει ακόμα στη τέντα το Ψιλικατζίδικο από την ταινία << Βέγγος ο τρελλός καμικάζι >> το 1980
Προβολή συνημμένου 194899Προβολή συνημμένου 194894
Προβολή συνημμένου 194899 έχω βρεί το σπίτι της Τριφύλλη
Προβολή συνημμένου 194897Προβολή συνημμένου 194898
Προβολή συνημμένου 194895
Προβολή συνημμένου 194896
Συνεχίζοντας το "θρύλο" του "σπιτιού του Διανέλου" από το "Φαλακρός πράκτωρ 000", μπορώ να διακινδυνεύσω και μια πιθανή ημερομηνία, κατά την οποία γυρίστηκε η συγκεκριμένη σκηνή. Νομίζω ότι η κατασκευή που φαίνεται στα αριστερά της εικόνας είναι πάγκος πανηγυριού, γι' αυτό και στις αναζητήσεις μου, έψαχνα την ύπαρξη εκκλησίας κοντά. Όντως, λοιπόν, στην άλλη άκρη του οικοδομικού τετραγώνου όπου έχει στηθεί η κάμερα, υπάρχει ο ναός του Αγίου Αλεξάνδρου. Δεδομένων ότι α) ο Αγ. Αλέξανδρος γιορτάζει 30/8, β) τα πανηγύρια "στήνονται" 1-2 ημέρες πριν και γ) τα γυρίσματα έγιναν ένα χρόνο (μάλλον) πριν από την προβολή της ταινίας (1967), τότε το γύρισμα έγινε πιθανόν στις 28-29/8/1966
Είναι ΠΑΡΑ πολύ μεγάλο διάστημα αυτό. Από την ως τώρα εμπειρία μου και ανάλογα ψαξίματα (ειδικά για ταινίες του Βέγγου) τα γυρίσματα τελείωναν 1-2 μήνες το πολύ πριν την πρεμιέρα. Θα το ψάξω όμως επί τούτου.Συνεχίζοντας το "θρύλο" του "σπιτιού του Διανέλου" από το "Φαλακρός πράκτωρ 000", μπορώ να διακινδυνεύσω και μια πιθανή ημερομηνία, κατά την οποία γυρίστηκε η συγκεκριμένη σκηνή. Νομίζω ότι η κατασκευή που φαίνεται στα αριστερά της εικόνας είναι πάγκος πανηγυριού, γι' αυτό και στις αναζητήσεις μου, έψαχνα την ύπαρξη εκκλησίας κοντά. Όντως, λοιπόν, στην άλλη άκρη του οικοδομικού τετραγώνου όπου έχει στηθεί η κάμερα, υπάρχει ο ναός του Αγίου Αλεξάνδρου. Δεδομένων ότι α) ο Αγ. Αλέξανδρος γιορτάζει 30/8, β) τα πανηγύρια "στήνονται" 1-2 ημέρες πριν και γ) τα γυρίσματα έγιναν ένα χρόνο (μάλλον) πριν από την προβολή της ταινίας (1967), τότε το γύρισμα έγινε πιθανόν στις 28-29/8/1966