Makism αυτή η σκηνή απο το " Αν εχεις τύχη " με τον Παπαμιχαήλ και τον Ζανινο είναι εκει που λες στο καφε ζαχαροπλαστείο του Παπασπυρου στη Συγγρού και Κρατητος Αυτό το καφε το "SΑΥΟΝΑRΑ "που φαινεται στην "Κυρία του κυρίου" σίγουρα δεν είναι εκεί.Αυτη η λεωφόρος που φαινεται απο την τζαμαρία δεν είναι η Συγγρου και το οικημα είναι πολυ διαφορετικό.makism είπε:Μπράβο minos. Συμπληρώνω με
στο ιδιο καφε εχει γυριστεί κα το αν έχεις τύχη στο πλάνο που υπνωτίζει τον παπαμιχαηλ με τσιγαρο ο Ζαννίνο. Συγγρού και Κράτητος
Προβολή συνημμένου 146817Προβολή συνημμένου 146818Προβολή συνημμένου 146819
makism είπε:Μπράβο minos. Συμπληρώνω με
στο ιδιο καφε εχει γυριστεί κα το αν έχεις τύχη στο πλάνο που υπνωτίζει τον παπαμιχαηλ με τσιγαρο ο Ζαννίνο. Συγγρού και Κράτητος
Προβολή συνημμένου 146817Προβολή συνημμένου 146818Προβολή συνημμένου 146819
Ψάχνω το σπίτι του Ηλιόπουλου.
Προβολή συνημμένου 146820
antonovar είπε:Makism αυτή η σκηνή απο το " Αν εχεις τύχη " με τον Παπαμιχαήλ και τον Ζανινο είναι εκει που λες στο καφε ζαχαροπλαστείο του Παπασπυρου στη Συγγρού και Κρατητος Αυτό το καφε το "SΑΥΟΝΑRΑ "που φαινεται στην "Κυρία του κυρίου" σίγουρα δεν είναι εκεί.Αυτη η λεωφόρος που φαινεται απο την τζαμαρία δεν είναι η Συγγρου και το οικημα είναι πολυ διαφορετικό.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Την βρήκα είναι στην Κηφισίας Κηφισίας και ΣΟΛΩΜΟΥ στο Ψυχικό και είναι η ιδια που φαινεται στην ταινία "το εξυπνο πουλι" με τον Χατζηχρήστο-Φονσου
minos είπε:Ενας ιππότης για τη Βασούλα
Δε γνωρίζω αν βρέθηκε το σπίτι της Βασούλας στον "Ιππότη" Ομως το ίδιο σπίτι εμφανίζεται και στο "Θέμα συνειδήσεως"
To σπίτι του "φαντασμένου" ειναι το μουσείο Κανελοπούλου Θεωρίας 12 στην Πλάκα. Oσο για την εκκλησία minos είναι η Μεταμόρφωση Σωτήρος στην Πλακα Θεωρίας και Κλεψύδρας.minos είπε:Η Σαραντάρα
Από τον "Φαντασμένο" δεν κατάφερα να ξετρυπώσω το σπίτι του Κωνσταντάρα
παρά το ότι μου φαίνεται τόσο οικείο.
Το σπίτι από το πλάι είναι αυτόΠροβολή συνημμένου 146920 Προβολή συνημμένου 146922
Προβολή συνημμένου 146925
Είναι τόσο γωνστό το μέρος που είμαι σίγουρος πως όταν το εντοπίσει κάποιος θα μείνω με το στόμα ανοιχτό. Προς το παρόν όμως μένω μ' ένα τεράστιο ερωτηματικό.
To σπίτι του Ηλιόπουλου στην «Κυρία του Κυρίου»makism είπε:
Μ'αρέσει που έλεγα ότι έψαξα την Πλάκα όλη. Ευχαριστώ πολύ. Λύθηκε κι αυτή η απορία.antonovar είπε:To σπίτι του "φαντασμένου" ειναι το μουσείο Κανελοπούλου Θεωρίας 12 στην Πλάκα. Oσο για την εκκλησία minos είναι η Μεταμόρφωση Σωτήρος στην Πλακα Θεωρίας και Κλεψύδρας.
To συγκεκριμένο κτίριο που στην ταινία εμφανίζεται ως το νεο σχολειο του Ριζοχωρίου, το βλεπουμε και στην ταινία "Δημήτρη μου, Δημήτρη μου" ως το εργοστασιο του πεθερού του Παπαμιχαήλ...Ειμαι σιγουρη οτι το εχουμε δει και σε αλλες ταινίες του Καραγιαννη, απλως τωρα μου ήρθε στο μυαλό αυτή πρώτα...makism είπε:Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά.
Το χωριό Ριζοχώρι είναι τα Μέγαρα, αλλά δεν μπορώ να εντοπίσω σημεία.
Προβολή συνημμένου 147408
Ειναι η Αγία Αικατερίνη στην ΠλάκαNIOBH είπε:Είναι και άλλες περιοχές, που δεν μπόρεσα να αναγνωρίσω, όπως:
- η εκκλησία που βρίσκεται ο Νίκος Φέρμας με το φιδάκι το Διαμαντή:
Προβολή συνημμένου 147576
Τα αναγνωρίζει κανείς;
Πολλά μπράβο!!!!!! Νιόβη......προσωπικά,... δεν τό είχα με τίποτε για Π.Φάληρο.....και ειδικά για Αγ.Αλεξάνδρου.NIOBH είπε:Η σκηνή όπου ο Γιώργος Οικονομίδης και η Κάτια Λίντα, προσπαθούν να ξεγελάσουν ο ένας τον άλλο για τη διαφήμιση της οδοντόπαστας Sanogyl, γυρίστηκε στο Παλαιό Φάληρο. Τα εργαστήρια Φαρμακευτικών Ιδιοσκευασμάτων Geoka, που φαίνονται στην ταινία γύρω στο 18΄, ανήκαν στον Πειραιώτη φαρμακέμπορο Γεώργιο Καταπόδη και βρίσκονταν επί της Αγίου Αλεξάνδρου 63 και Σειρήνων γωνία. Μπροστά στο κτήριο βρισκόταν ένα περίπτερο που το βλέπουμε στην ταινία. Το απέναντι σπίτι με τη γωνιακή είσοδο, έξω από το οποίο στεκόταν ο κουλουράς, βρισκόταν επί της Αγίου Αλεξάνδρου 68 και Σειρήνων (οι πληροφορίες προέρχονται από κάτοικο του Φαλήρου που περνούσε κάθε μέρα από εκεί τη δεκαετία του 50, πηγαίνοντας σχολείο!):
Στην ίδια ταινία βλέπουμε το Ζάππειο, όπου βρίσκονταν οι εγκαταστάσεις του ΕΙΡ, το Σύνταγμα, την πλατεία Αιγύπτου και τη στάση Κλωναρίδου επί της Πατησίων:
- η περιοχή που μένουν οι ρυζέμποροι:
Προβολή συνημμένου 147573
Τα αναγνωρίζει κανείς;