Λοιπόν Νιόβη το βρήκαμε .....Το σπιτι του Δαμασιώτη είναι σε ένα γνωριμο σημείο στην Φιλοθεή .Είναι 25ης Μαρτίου και Βασ.Γεωργίου Β στο 38°01'17.31" B 23°46'40.27" ENIOBH είπε:
antonovar είπε:Λοιπόν Νιόβη το βρήκαμε .....Το σπιτι του Δαμασιώτη είναι σε ένα γνωριμο σημείο στην Φιλοθεή .Είναι 25ης Μαρτίου και Βασ.Γεωργίου Β στο 38°01'17.31" B 23°46'40.27" Eστην Φιλοθέη και παραμένει το ιδιο. Το σπιτι του Αυλωνίτη εχει αλλάξει και δεν αναγνωρίζεται.Του Δαμασιώτη ομως είναι το ιδιο με την ιδια πόρτα και την ιδια μαντρα
Νιοβη σε ευχαριστώ και γω απο την μεριά μου.NIOBH είπε:makism, ευχαριστώ! antonovar, είσαι καταπληκτικός! Σ'ευχαριστώ και συγχαρητήρια για άλλη μια φορά! Δε το φανταζόμουν ότι θα βρισκόταν η περιοχή, και ότι μάλιστα έχουν γίνει γυρίσματα εκεί και για άλλες ταινίες! Ειδικά στο πέτρινο (που δεν το είχα προσέξει καθόλου), στη "Λατέρνα, Φτώχεια και Γαρύφαλλο" έχει γυριστεί εκεί η απολαυστική σκηνή (20΄) με τον Χαρίλαο/Γιώργο Γαβριηλίδη, να σπάει όλες τις γλάστρες με τα γαρύφαλλα που βρίσκονται μπροστά του!
Προβολή συνημμένου 147613
Τι ευχάριστο που υπάρχουν ακόμα τα δυο σπίτια!
antonovar είπε:Νιοβη σε ευχαριστώ και γω απο την μεριά μου.
@makism
Σχετικά με τον δασκαλάκο.
Εχω την εντυπωση οτι αλλού είναι το χωριό και αλλου το κτηριο που εγκαινιάζουν.Εγώ παντα σε αυτη την ταινία εψαχνα το χωριό που είναι και η υποτιθεμενη προτομή της μητέρας του Βουτσα αλλα φυσικά δεν το εχω βρεί.Επισης πως προκυπτει οτι αυτό το κτηριο είναι στα Μεγαρα.???.
Εγω για το χωριό εκανα καποιες υποθεσεις για τον Κουβαρά ....οπου πήγα μία φορα αλλα δεν μου εβγαινε με τιποτε.
makism ευχαριστώ .....την είδα αυτη την παρουσίαση.Μιλάει για την Πάχη των Μεγάρων και συγκεκριμένα γαι το Λιμανάκι της Παχης. Ρίχνοντας μια ματια στο google earth........καταλαβαίνω οτι οπως αναφερεται και στην παρουσιαση εκεί πρεπει να ηταν το λιμανακι που βλεπουμε στο "ενας μαγκας στα σαλονια" και καπου εκεί ο χωρος που ηταν η προτομη της μητερας του Βουτσα........που στην ταινία φαινεται σαν αν είναι η πλατεία του χωριού. Επίσης συνεχίζω να εχω την εντυπωση οτι το υποτιθέμενο κτήριο του σχολείου και ο δρόμος που γινεται το ατυχημα του Παπαγιαννοπούλου είναι μάλλον καπου αλλου.makism είπε:Μια σχολική παρουσίαση για τα Μέγαρα, από το 6ο δημοτικό Μεγάρων το αναφέρουν ότι γυρίστηκε εκει.δεσ εδώ.
http://slideplayer.gr/slide/2644544/
Παιδιά το θεωρω σιγουρο οτι το υποτιθεμενο σχολειο δεν ειναι στα Μεγαρα...antonovar είπε:.... συνεχίζω να εχω την εντυπωση οτι το υποτιθέμενο κτήριο του σχολείου και ο δρόμος που γινεται το ατυχημα του Παπαγιαννοπούλου είναι μάλλον καπου αλλου....
hannele είπε:Παιδιά το θεωρω σιγουρο οτι το υποτιθεμενο σχολειο δεν ειναι στα Μεγαρα...το εγραψα και σε προηγουμενο post οτι το σχολείο στο "Ο δασκαλακος ήταν λεβεντιά", ειναι το εργοστασιο του Τσαγανέα στο "Δημήτρη μου, Δημήτρη μου" και εχω την αισθηση οτι το εχουμε και σε αλλες ταινιες....
Λογικα επειδη μιλαμε για Καραγιάννη-Καρατζοπουλο, μηπως θα πρεπει να κοιταξουμε σε Μαρούσι...καπου κοντα στο στουντιο Αλφα...
Μην παιδεύεστε παιδιά. Δεν είναι σχολείο. Ξέρω ακριβώς ποιό είναι. Δώστε μου λίγο χρόνοhannele είπε:Παιδιά το θεωρω σιγουρο οτι το υποτιθεμενο σχολειο δεν ειναι στα Μεγαρα...το εγραψα και σε προηγουμενο post οτι το σχολείο στο "Ο δασκαλακος ήταν λεβεντιά", ειναι το εργοστασιο του Τσαγανέα στο "Δημήτρη μου, Δημήτρη μου" και εχω την αισθηση οτι το εχουμε και σε αλλες ταινιες....
Λογικα επειδη μιλαμε για Καραγιάννη-Καρατζοπουλο, μηπως θα πρεπει να κοιταξουμε σε Μαρούσι...καπου κοντα στο στουντιο Αλφα...
Προβολή συνημμένου 147638 Προβολή συνημμένου 147639 Δημήτρη μου Δημήτρη μου
Προβολή συνημμένου 147640 Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά
Teacher είπε:Μην παιδεύεστε παιδιά. Δεν είναι σχολείο. Ξέρω ακριβώς ποιό είναι. Δώστε μου λίγο χρόνο
Είναι τα παλιά Στούντιο ΦΑΡΟΣ
Αλλού ήταν. Δεν υπάρχουν πιαmakism είπε:Νιόβης 21-23 έχει γυριστεί τα πλανά η ήταν αλλού τα παλαιό στούντιο;
Κι αυτά στον Παραδεισο Αμαρουσίου ήταν.Teacher είπε:Αλλού ήταν. Δεν υπάρχουν πια
Teacher,makism..... μπράβο,μπράβο .... ...........κομματάκι κομματάκι λύσατε απορίες για 3-4 ταινίες και ανακαλύψατε και το "studio Φάρος".Teacher είπε:Στούντιο Φάρος
Προβολή συνημμένου 147762
Έχω σχεδόν έτοιμο ένα χάρτη για το πώς ακριβώς ήταν τα στουντιο ΦΑΡΟΣ τότε. Το απόσπασμα από την εφημερίδα είναι για να αποδείξουν ότι τα στούντιο έκλεισαν 40 χρόνια ζωής. Η εφημερίδα είναι του 63antonovar είπε:Teacher,makism..... μπράβο,μπράβο .... ...........κομματάκι κομματάκι λύσατε απορίες για 3-4 ταινίες και ανακαλύψατε και το "studio Φάρος".Αυτό το κτήριο του studio Φάρος ,χωρις να εχω καταλάβει οτι ηταν το ίδιο με αυτό του Δασκαλάκου, εγώ το εψαχνα στην ταινία "Τα διδυμα" με τον Βέγγο.
Παρόλο που το studio Φάρος εγινε μία ομορφη πολυκατοικία ....ευτυχώς που υπάρχουν οι σιδερένιοι πυλωνες της ΔΕΗ....για να μας βοηθάνε.
Επίσης ενα αλλο αξιοπερίεργο που δεν εχω καταλαβει ειναι αυτό απο το videaki που παρέθεσε ο teacher :thanx2: :thanx2:του "studio με ΘΕΑ" που στην αρχή διαβάζουν ενα αποσπασμα εφημερίδας "για τα νεα στουντιο Φάρος που εγκαινιάσθηκαν στο ......ΨΥΧΙΚΟ??????" Εχετε καταλάβει που κολλάει αυτο???.
Και ενα αλλο απο αυτό το βιντεακι είναι οτι βλεπουμε τον ιδιοκτήτη που αναφέρεται ως Ιωάννης Μουγνάϊ και δεν είναι αλλος απο τον Τζιοβάνι Μουγνάϊ που διαβάζουμε στους τιτλους αρκετών ελληνικών ταινιών.
Πάντως η ομάδα πετάει .....αντε το studio Kosmos μας έμεινε