"Το πιο λαμπρό αστέρι"/"Δημήτρη μου, Δημήτρη μου"/"Απαγωγή"
Προβολή συνημμένου 242735
Λοιπόν, κάπου έχω καταλήξει με αναζήτηση του σπιτιού, αλλά κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Θα χρησιμοποιήσω κυρίως "εποπτικό" υλικό από την "Απαγωγή" μια που προβάλλεται τελευταία στην Cosmote. Προκαταβολικά, ζητώ συγγνώμη για την ποιότητα των φωτογραφιών, επειδή δεν μπορούσα να κάνω απ' ευθείας capture από την cosmote. H έρευνα ξεκίνησε με την περίεργη "εντομή" που κάνει το βουνό στο φόντο της παραπάνω εικόνας. Ανακάλυψα, λοιπόν, ότι τέτοια "εντομή" παρουσιάζει η κορυφογραμμή του Υμηττού από τη μεριά των Γλυκών Νερών
Προβολή συνημμένου 242719,Ένα ακόμα στοιχείο που με οδήγησε στα Μεσόγεια, είναι η έλλειψη κορυφογραμμής πίσω από το σπίτι, κάτι που δεν συμβαίνει σε Ψυχικό και Κηφισιά σε σπίτια με νότιο προσανατολισμό, κάτι που εξηγώ παρακάτω. Είναι γεγονός ότι στην "Απαγωγή", το σπίτι είναι στη μέση του πουθενά χωρίς διακριτικά σημεία τριγύρω και ό,τι φαίνεται από οικήματα στην περιοχή, μπορεί να έχει αλλάξει. Το σπίτι που όλως τυχαίως ανακάλυψα, ήταν στην ευθεία της "εντομής" αλλά την είχε στα δεξιά και όχι στα αριστερά, όπως στο πλάνο του Τσαγανέα.
Κατόπιν, υπέθεσα ότι τα γυρίσματα γίνονται γενικά σε εποχές καλοκαιρίας και στο μεσουράνημα του ήλιου. Η Μαυροπούλου στην "Απαγωγή" εμφανίζεται ελαφρά ντυμένη και τα πλάνα είναι φωτεινά. Δανειζόμενος το σκεπτικό του antonovar για το "Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο", ο ήλιος έχει μετακινηθεί νότια. Δεδομένης της σκιάς που εμφανίζεται στο παρακάτω πλάνο:
Προβολή συνημμένου 242721
όπου η Μαυροπούλου προσεγγίζει το σπίτι από την πλευρά λήψης του πλάνου "Τσαγανέα", συμπεραίνω ότι το σπίτι "κοιτούσε" νότια. Αυτό, όμως, δεν "κολλούσε" με την "εντομή" του Υμηττού, οποία ήταν δυτικά και όχι ανατολικά, όπως στο πλάνο "Τσαγανέα". Ώσπου ήρθε αυτό το πλάνο:
Προβολή συνημμένου 242722, όπου ο Βανδής προσεγγίζει το σπίτι από την πλευρά της "εντομής" και το βουνό στο βάθος είναι το όρος...Όχη στη νότια Εύβοια(!). Αυτό, λοιπόν, που βλέπουμε στο πλάνο Τσαγανέα, είναι προβολική "σύνθεση" κορυφών και όχι ένα βουνό. Το σπίτι βρίσκεται σε ελαφρά κατωφέρεια όπως δείχνει στο πλάνο με το "ερωτευμένο ζευγάρι"
Προβολή συνημμένου 242723. Έτσι καταλήγουμε σε αυτό το σπίτι που κουβαλάει, αν και ανακαινισμένο, πολλά εξωτερικά χαρακτηριστικά του αρχικού σπιτιού:
Προβολή συνημμένου 242726. Λυκούργου 36 Λεωντάριο