Πού γυρίστηκαν οι ελληνικές ταινίες ; (2ο μέρος)

Άντε να πεισω ότι το είχα μυριστεί αλλά το Street view δεν έχει περάσει από Χατζηγιάννη Μέξη.

Ήμουν σίγουρος ότι κάπου θα υπήρχε.

Ευχαριστώ!

Θ.
 
Άντε να πεισω ότι το είχα μυριστεί αλλά το Street view δεν έχει περάσει από Χατζηγιάννη Μέξη.

Ήμουν σίγουρος ότι κάπου θα υπήρχε.

Ευχαριστώ!

Θ.
Εμένα είναι μια πολύ γνώριμη περιοχή αφου κάποτε δουλευα....εκεί  και  καθημερινά  "έτρωγα"   κανα μισάωρο  γυρω γύρω στο τετράγωνο Χατζηγιάννη Μεξη ,Σισίνη ,Ηριδανού,Μιχαλακοπούλου... για να βρώ να παρκάρω, οπότε  το "Τανγκο 2001"...και επισης η ταινία "οταν η πολις πεθαίνει".....που εχει καποιες σκηνές εκεί..μου ξυπνουν εφιάλτες ?? 
 
Nαι, το έχουμε πει. Το bar Tango είναι το σημερινό Distiller.
 
Κάθε εμπόδιο για καλό (1957)

Το σπίτι του Ηλιόπουλου.........απο οσο εψαξα με την αναζήτηση δεν βρηκα  να εχει αναφερθεί αν ισχύει το αντιθετο διορθωστε με για να το διαγραψω.

Βρισκόταν και βρισκεται ακόμα οπως ηταν στην ταινία  στην οδο Κυβέλης  κάθετης της Μαυροματαίων.....

.ΚΑΘΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΓΙΑ ΚΑΛΟ 1.pngΚΑΘΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΓΙΑ ΚΑΛΟ 2.pngΚΥΒΕΛΗΣ.jpg

Ο σιδηροδρομικός σταθμος του "Νεροχωρίου'.που βλεπουμε στην ταινία .........ηταν ο Σιδηροδρομικός σταθμος των αραιοκατοικημένων τότε ... Αγίων Θεοδώρων...κοντά στον Ισθμό της Κορίνθου.. Snapshot 3 (2-11-2018 11-54 πμ).pngΚΑΘΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΓΙΑ ΚΑΛΟ 3.pngag-theodwroi-o-palios-sidhrodromikos-stathmos-paraxwrh8hke-pros-xrhsh.jpg
 
1@antonovar[/USER]Ωραία ευρήματα...Μια ερώτηση, η πρώτη ασπρόμαυρη φωτογραφία ποιού έτους είναι; είναι από άλλη ταινία;

 

1@antonovar[/USER]Ωραία ευρήματα...Μια ερώτηση, η πρώτη ασπρόμαυρη φωτογραφία ποιού έτους είναι; είναι από άλλη ταινία;
Οχι ειναι απο την ιδια ταινια.Ειναι η οδος Κυβελης...οταν γυριζει  σπιτι ο Ηλιοπουλος..μετα.απο την ξεφρενη νυχτα? στην παραλια..

 
Καπετάν Φαντης Μπαστούνι

Τα δύο "σπιτια" που βλέπουμε να μένει ο Λαυρέντης Διανέλος στην αρχή και προς το τέλος της ταινίας.

 Τό μεν πρώτο αγρόκτημα που βλέπουμε βρίσκεται απέναντι απο τον Πόρο στην τοποθεσία Βύδι σε ενα μέρος που μοιάζει με κάποιον παλαιότερο  οικισμό απο τον οποίον έχουν μείνει  κάποια χαλάσματα  πλεόν.....και λίγες λεπτομέρειες που μας βοηθάνε στην ταυτοποίηση. Τό σιδερένιο γεφυράκι που βλέπουμε στην ταινία έχει γίνει κανονικό γεφυράκι και καποια οικήματα που βλέπουμε στις σκηνες που πηγαίνουν για να διώξουν τον Διανέλο και την Κοντου η Καββαδία με τον Νικολαιδη και τον Παπαχρήστο εχουν γκρεμισθεί για να περάσει δρόμος.

καπεταν1.jpgκαπεταν 21.jpgκαπεταν 141.jpgκαπεταν 1411.jpgκαπεταν 31.jpg

Η δευτερη "τοποθεσία" που υποτίθεται οτι μένει ο Διανέλος όταν εκδιώχθηκε απο την προηγούμενη  κατοικία είναι  τα απομεινάρια του  Ρωσικου Ναύσταθμου στον Πόρο.

    Snapshot 1 (13-11-2018 9-54 πμ).pngrussianport_1.jpg

ναυσταθμοσ.jpgΚΑΠΕΤΑΝ ΦΑΝΤΗΣ ΒΥΔΙ 2.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σε συνέχεια της επικοινωνίας μου με gsa14 σας μεταφέρω το σπιτι του Ληναίου στο << η κόμισσα της φάμπρικας >>, οπου αναγνώρισε ο φίλοσ μας gsa14

Καλησπέρα, 
Οι σκηνές του σπιτιού που μένουν ο Ληναίος και ο Ρίζος έχουν γυριστεί στο Μαρούσι στην οδό Μητροπόλεως 18 . Εκατό μέτρα μακρυά από ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΦΑΝΟΥΡΗ Και του Βέγγου στο ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ. Στην Μητροπόλεως έμενε μία θεία μου και ήμουν παρών στα γυρίσματα. Σήμερα δεν υπάρχει τίποτε και μέσω google δεν μπορειτε να δείτε γιατί είναι πεζόδρομος.Επιστναπτω φωτογραφίες.Σήμερα είναι κατάστημα υποδημάτων ΠΕΝΤΑΥΡΑΣ

vlcsnap-2018-11-18-17h38m24s705_png_2dee05580cda36c8195b39278c779527.pngvlcsnap-2018-11-18-17h39m55s646_png_c16c5f1b8c4b604354f95604e2fff13a.png2_jpg_507d66d983682553763da3ede13cefc0.jpg
 
 
 
Ελαφρώς άσχετο αλλά νομίζω ότι εδώ είναι το κατάλληλο σημείο να ανεβάσω 2 λήψεις από την μοναδική εμφάνιση του Μάρκου Ζέρβα μπροστά από τις κάμερες. Είναι στο Τελευταίο Ψέμα του Κακογιάννη, στο ρόλο του Μάτεση που προσφέρεται να αγοράσει τον πίνακα του Γύζη. Παρότι είναι ρολάκι με λόγια, δεν αναφέρεται στα credits της ταινίας.

Zervas-1.jpgZevras-2.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Κάθε εμπόδιο για καλό (1957)

Το σπίτι του Ηλιόπουλου.........απο οσο εψαξα με την αναζήτηση δεν βρηκα  να εχει αναφερθεί αν ισχύει το αντιθετο διορθωστε με για να το διαγραψω.

Βρισκόταν και βρισκεται ακόμα οπως ηταν στην ταινία  στην οδο Κυβέλης  κάθετης της Μαυροματαίων.....

.Προβολή συνημμένου 185153Προβολή συνημμένου 185154Προβολή συνημμένου 185157
Μια μικρή συμπλήρωση μόνο. Σωστά βρήκες 1@antonovar[/USER] ότι πρόκειται για την οδό Κυβέλης. Το screenshot που έβαλες κουμπώνει με τη σκηνή που μπαίνει στο σπίτι.

Σε σύγκριση με το πρώτο πλάνο που βλέπουμε το δρόμο, η γαλάζια πόρτα του σήμερα (Κυβέλης 3) είναι η πόρτα στα δεξιά του κάδρου της ταινίας. Οπότε η αντίστοιχη λήψη είναι ετούτη (οπότε ταιριάζει και η πολυκατοικία στο βάθος).

Kivelis.jpg

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μου τραβηξε την προσοχη ενας τιτλος στην Καθημερινη σημερα, αμα την τσιμπησει κανεις ...
 
Για τους ανιχνευτές σκηνικών λες; 1@antonovar[/USER] 1@Teacher[/USER] είχαμε καμία εξέλιξη;

 
παρατηρουσα σημερα 2 ταινιες που ειναι γυρισμενες στην ιδια πολυκατοικια στην οδο χιου 52,,αμα τις δειτε στην αρχη που ξεκινανε φαινεται καθαρα οδος χιου 52 , η μια ταινια ειναι (φωναζει ο κλεφτης) με τον ηλιοπουλο  και η αλλη (20 γυναικες και εγω) με τον βουτσα,,και μαλιστα ειναι τραβηγμενα τα πλανα απο την απεναντι πολυκατοικια και στις 2 ταινιες..Το αναφερω αν και μπορει να  εχει ειπωθει σε καποιο ποστ και να μην το ξερω..1η φωτο (φωναζει ο κλεφτης) 1965 και 2η φωτο (20 γυναικες και εγω) 1973

φωναζει ο κλεφτης.png

20 γυναικες και εγω.png
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
@foutix ,Aardvark  

Το αρθρο της καθημερινής αναφέρεται σε αυτούς που έχουν ένα σενάριο για κάποια ταινία που πρόκειται να "γυρισθεί" ,  στα χέρια τους και ψάχνουν τις κατάλληλες τοποθεσίες  για τα γυρίσματα......οπότε προφανώς και δεν αναφέρεται  σε αυτό που κάνουμε εδώ.Αυτοί είναι προγενέστεροι της  ταινίας ανιχνευτές....σε αντίθεση με εμάς που είμαστε 30,40,50 και βάλε χρόνια .... μεταγενέστεροι των ταινιών.....που ψάχνουμε.
 
Thanks αμφιταλαντευομουν στο να το βαλω η οχι ,ειπα μια απο τις δυο περιπτωσεις θα ειναι το αρθρο η για τα λαγωνικα τα δικα μας η για Location scouting.

Τα παλια σπιτια στην φωτο με καναν να γειρω στο πρωτο,lol.
 
Ενίοτε παίρνω το κυριακάτικο φύλλο, οπότε δεν είδα λεπτομέρειες. Πάντως εύχομαι να δούμε κάτι, οπουδήποτε και για τα λαγωνικά μας... 
 
www.railtv.gr/perama.html?fbclid=IwAR1a6hm3hXGmawpkcGHxb-JZZ2BChIcR-OXQmG0v5sSDXuMD1Xa_DPzlnTc

Στο link της παραπάνω σελίδας, εντόπισα βιντεάκι με το περιβόητο τρενάκι (τραμ) του Περαμάτος που το έχουμε δει σε ουκ ολίγες ταινίες. Το βιντεο αυτο περιέχει, τη διαδρομή που έκανε το τρενάκι, ξεκινώντας απο την Ακτή Κονδύλη στον Πειραιά, διασχίζοντας Ταμπούρια, Κερατσίνι, Ικόνιο, Πέραμα και καταλήγοντας στο καταλήγοντας στο Ναυτικο φυλάκιο στο Σκαραμαγκά. Η διαδρομή αυτή, γίνεται μέσα απο σκηνές παλιών ελληνικών ταινιών.
Σκηνές απο τις ταινίες:
1) Ο μεθύστακας του λιμανιού 1967 (Ακτή Κονδύλη), 2) Δύσκολοι δρόμοι 1965 (Στάση Μπλαζάκη), 3) Οι εκβιαστές 1972 (Στάση Αγ.Γεώργιος), 4) Οι απάνθρωποι 1973 (Στάση Πλακούδα), 5) Μέρες του '36 1972 (Στάση Πλακούδα), 6) Σε ποιον να πω τον πόνο μου 1964, 7) Τα παιδιά του λιμανιού 1969 (Στάση Κέντρα), 8)Υποβρύχιο Παπανικολής 1971 (Στάση Φυλάκιο, Στάση Σκουπίδια, Στάση Νέα Περάματος) 
 
Εξαιρετικά πράγματα διαβάζουμε πάλι, πολύ ωραίο το θέμα της hannele στο #1559, όπως επίσης και πολλά ενδιαφέροντα στις τελευταίες δύο σελίδες του αγαπημένου μας thread. 

Σχετικά με το post #1549, και το σπίτι του Ληναίου στην Κόμησσα της Φάμπρικας, μήπως πήγε να κάνει κάποιος αυτοψία ? Γιατί δε μου φαίνεται και πολύ σόι.... παρά το γεγονός ότι ήταν παρών ο φίλος.

Αν πάει κάποιος, θέλουμε φωτος και από τον πάνω δρόμο και από τον κάτω, για να το ταυτοποιήσουμε. Τα απέναντι σπίτια, τα οποία στην ταινία φαίνονται καλά

 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα