ARTEMIS V.
Retro Member
- Αντιδράσεις
- 43
φιλε πηγα Ερεχθέως αλλά δεν βρηκα το μπαλκονακι που φαινεται στην ταινια...και εμενα για Ερεχθεως μου μοιαζει περισσότερο απο Μνησικλεους...ειδωμεν
Δεν εχω ασχοληθεί με την συγκεκριμένη ταβερνα..γιατι οπως εχω ξαναγραψει εδώ δεν τρελαίνομαι με την Πλάκα σαν τοποθεσία σε ταινία πλην σπανίων εξαιρεσεων.και εγω αυτο λεω αρτεμη οτι μαλλον ειναι ερεχθεως και ερωτοκριτου στα σκαλακια,,απλα μαλλον εχουν γκρεμισει το μπαλκονακι...αν διαβασουν το ποστ ας μας πουν αν ξερουν ο δασκαλος η ο antonovar η οποιος ξερει κατι.
Δεν εχω ασχοληθεί με την συγκεκριμένη ταβερνα..γιατι οπως εχω ξαναγραψει εδώ δεν τρελαίνομαι με την Πλάκα σαν τοποθεσία σε ταινία πλην σπανίων εξαιρεσεων.
Σήμερα ειπα να ασχοληθώ λιγο οσο επέτρεπε το street view...και νομίζω οτι το βρήκα......Είναι στο τελος της Ερωτοκρίτου πριν τα σκαλάκια για ενα παραδρομακι που βγαίνει στην Λυσίου.....εχουν αλλάξει πολλά αλλα απο δύο τρια στοιχεία κατα 99% ηταν εκείΠροβολή συνημμένου 184002Προβολή συνημμένου 184003Προβολή συνημμένου 184001Προβολή συνημμένου 184004Προβολή συνημμένου 184000
εχεις δικιο antonovar το ψαχναμε εγω και ο αρτεμης αλλα τωρα που πηγα στο ιδιο σημειο με το street view τελικα εγω λεω σιγουρα 100% εκει ειναι ταιριαζουν και τα σπιτια χαμηλα στα σκαλακια κατω.Δεν εχω ασχοληθεί με την συγκεκριμένη ταβερνα..γιατι οπως εχω ξαναγραψει εδώ δεν τρελαίνομαι με την Πλάκα σαν τοποθεσία σε ταινία πλην σπανίων εξαιρεσεων.
Σήμερα ειπα να ασχοληθώ λιγο οσο επέτρεπε το street view...και νομίζω οτι το βρήκα......Είναι στο τελος της Ερωτοκρίτου πριν τα σκαλάκια για ενα παραδρομακι που βγαίνει στην Λυσίου.....εχουν αλλάξει πολλά αλλα απο δύο τρια στοιχεία κατα 99% ηταν εκείΠροβολή συνημμένου 184002Προβολή συνημμένου 184003Προβολή συνημμένου 184001Προβολή συνημμένου 184004Προβολή συνημμένου 184000
Το είδα κι εγώ χθες επί τούτου... Δεν νομίζω ότι έχει απαντηθεί. Πλέον φαίνεται καθαρά η πινακίδα με το όνομα του δρόμου... Το ετοίμαζα για να το ανεβάσω σε λίγο..."Ποιός Θανάσης" - 1969
το μαγαζί του Γιώργου Τζίφου ("Ο Αρίστος") φάνηκε πεντακάθαρα στη σημερινή προβολή
Προβολή συνημμένου 184093
Έχω την εντύπωση ότι κάποιος το έχει ανακαλύψει στο παρελθόν
Αν ναι απλά αυτός που το έχει γράψει να αναφέρει το post για να μην το ξαναγράφω
Αν όχι θα το ανεβάσω αύριο
(βρήκα μόνο μια αναφορά ερώτημα του thanassis1979 στο post #1326)
Τα μπέρδεψες λίγο αγαπητε Sak1s Επειδή ταιριαξε ενα τζάκι και μία πέτρα δεν παει να πει οτι είναι το ιδιο μέρος. Στις ταινίες δεσποινις Διευθυντής και ο Νανος και οι 7 χιονάτες είναι το ιδιο μέρος και είναι το εσωτερικο της θρυλικής καφετέριας "Αλάσκα" στο Κεφαλάρι στην ΚΗΦΗΣΙΑ .Στην ταινία δεσποινις διευθυντης υπάρχουν αυτα τα πλάνα οπου φαινεται καλύτερα ο χώρος της καφετεριας εσωτερικά που δεν εχει καμμια σχεση με το σπίτι απο τον δρομο των ηρωων...αλλα και αυτα που φαινεται ο εξωτερικος χώρος της καφετεριας στην πλατεια στο κεφαλάρι τον οποιο εχουμε δει σε απειρες ταινίες οπως Κοριτσια για φιλημα , η Ψευτρα, η γυναίκα μου τρελλαθηκεΜετά την ανάγνωση και των δύο νημάτων, έχω μόνο να προσθέσω κάτι που παρατήρησα.
Στη σελίδα 67 του πρώτου νήματος, ο χρήστης @tsourekaki83 ψάχνει την καφετέρια στην οποία γυρίστηκαν τα "Δεσποινίς Διευθυντής" (1964) και "Ο νάνος και οι 7 χιονάτες" (1970).
Παρατηρώντας τη φωτογραφία η οποία ανέβηκε λίγες σελίδες μετά, για την ταινία "Ο δρόμος των ηρώων" (1971), βλέπουμε αυτά που έχω κυκλώσει με κόκκινο:
Την πέτρα στον τοίχο, το χαρακτηριστικό σημείο στο οποίο έχει τοποθετηθεί το "πιάτο" στο τζάκι και τρίτο και κυριότερο η χαρακτηριστική λεπτομέρεια του γείσου στο τζάκι, η οποία εν τέλει μας καθορίζει την ταυτότητα "της καφετέριας".
Προβολή συνημμένου 184520
Φαίνεται λοιπόν πως από το 1971 και μετά αφαιρέθηκε η πέτρα από το τζάκι και διπλασιάστηκε το γείσο του τζακιού, με το παλιό όμως να κάνει μπαμ και να μας υποδεικνύει τελικά πως και οι 2 παραπάνω ταινίες έχουν γυριστεί κι αυτές στο γνωστό "σπίτι με τα πιάτα".
εχει απαντηθεί στο ποστ 563..Ξέρω ότι χρωστάω απαντήσεις... αλλά θα κάνω μια ερώτηση.
Έχει απαντηθεί που είναι αυτό εδώ το σημείο από το Ταγκό 2001;Προβολή συνημμένου 184873