Πού γυρίστηκαν οι ελληνικές ταινίες ; (2ο μέρος)

Σου το επιβεβαιωνω εγω, makism. Ειναι ετσι ακριβως οπως τα λες!
υπήρχε μια ταινια που έδειχνε πλάνο αυτή την γωνιά , με ένα μανάβη με καρο και άλογο αλλά δεν θυμάμαι την ταινία. Αν την βρούμε θα το δουμε καλύτερα.
 
ΘΒ Φανερός πράκτωρ ...........Των πρακτόρων η σχολή που μάς έλειπε για να κλείσουμε και αυτή την ταινία.
Με δεδομένο ότι υπήρχαν αρκετές σκηνές απο την ταινία "γυρισμένες" στην Εκάλη, αλλά και απο την "εικόνα" της περιοχής θεωρούσα οτι και ο χώρος που γινόταν η εκπαίδευση των πρακτόρων βρισκόταν κάπου εκεί γύρω.Χάρη σε μία πινακίδα οδών και σε μία ξύλινη κολώνα που παραμένουν στο ίδιο σημείο 50 χρόνια μετά ......καταλαβαίνουμε οτι των πρακτόρων η σχολή βρισκόταν οντως στην Εκάλη σε μία ρεματιά που υπάρχει μεταξυ των οδών Μυρτιάς και Πλατάνων. Στην αρχή της ταινίας οταν βλέπουμε για πρώτη φορά την "σχολη"....ο κινηματογραφικός φακός ξεκινάει απο την σημαία της σχολης και οπως κάνει zoom out βλέπουμε πίσω την διασταύρωση της οδού Μυρτιάς με την οδο Αύρας.Το κολωνάκι με τίς δύο οδους και την ξύλινη κολώνα....είναι αυτό που υπάρχει ετσι όπως το βλέπουμε και στην ταινίαenas beggos 51.jpgenas beggos 61.jpg.
 
Για να κλείσουμε και την ταινία δεν μας λείπει το σπίτι της κόρης του Διανέλου; Μήπως βρέθηκε και το έχασα;

Επίσης εγώ έχω φαγωθεί να ψάχνω αυτό το κτήριο/μπαλκόνι... που σίγουρα δεν είναι πάνω από το σημείο "προσγείωσης" στον ασβέστη (ή μήπως γιαούρτι) στη Σιώκου.

1576843693028.png
 
Για να κλείσουμε και την ταινία δεν μας λείπει το σπίτι της κόρης του Διανέλου; Μήπως βρέθηκε και το έχασα;

Επίσης εγώ έχω φαγωθεί να ψάχνω αυτό το κτήριο/μπαλκόνι... που σίγουρα δεν είναι πάνω από το σημείο "προσγείωσης" στον ασβέστη (ή μήπως γιαούρτι) στη Σιώκου.
Οντως ισχύουν και τα δύο που ανέφερες.....Ιδιαίτερα το μπαλκόνι (που το χα ξεχάσει)...και εμένα με τρώει η περιέργεια ....που μπορεί να πήγανε να γυρίσουν ενα σχεδόν "αχρηστο" πλάνο μερικών δευτερολέπτων.........?? ..
 
Η λογική λέει ότι πρόκειται για κάτι "βολικό" ως σημείο (γιατί είναι και in costume ο Χριστοφορίδης με το μούσι του). Αλλά στην ευρύτερη περιοχή της Σιώκου δεν πάει το μυαλό μου που μπορεί να είναι...
 
καλησπερα παιδια...στο τελος της ταινιας το σωφερακι(1953)η εκκλησια που παντρευονται ο φωτοπουλος με την σμαρουλα γιουλη πρεπει να ειναι ο αγιος σωστης στη λεωφορο συγγρου...τι λετε?
 
καλησπερα παιδια...στο τελος της ταινιας το σωφερακι(1953)η εκκλησια που παντρευονται ο φωτοπουλος με την σμαρουλα γιουλη πρεπει να ειναι ο αγιος σωστης στη λεωφορο συγγρου...τι λετε?

Πρέπει να έχει αναφερθεί και σε παλαιότερο μήνυμα. Ναι, είναι ο Άγιος Σώστης.
 
ΘΒ Φανερός πράκτωρ ...........Των πρακτόρων η σχολή που μάς έλειπε για να κλείσουμε και αυτή την ταινία.
Με δεδομένο ότι υπήρχαν αρκετές σκηνές απο την ταινία "γυρισμένες" στην Εκάλη, αλλά και απο την "εικόνα" της περιοχής θεωρούσα οτι και ο χώρος που γινόταν η εκπαίδευση των πρακτόρων βρισκόταν κάπου εκεί γύρω.Χάρη σε μία πινακίδα οδών και σε μία ξύλινη κολώνα που παραμένουν στο ίδιο σημείο 50 χρόνια μετά ......καταλαβαίνουμε οτι των πρακτόρων η σχολή βρισκόταν οντως στην Εκάλη σε μία ρεματιά που υπάρχει μεταξυ των οδών Μυρτιάς και Πλατάνων. Στην αρχή της ταινίας οταν βλέπουμε για πρώτη φορά την "σχολη"....ο κινηματογραφικός φακός ξεκινάει απο την σημαία της σχολης και οπως κάνει zoom out βλέπουμε πίσω την διασταύρωση της οδού Μυρτιάς με την οδο Αύρας.Το κολωνάκι με τίς δύο οδους και την ξύλινη κολώνα....είναι αυτό που υπάρχει ετσι όπως το βλέπουμε και στην ταινίαΠροβολή συνημμένου 202381Προβολή συνημμένου 202382.
antonovar εγραψες παλι................
 
" Ενας Βέγγος για ολες τίς δουλειές "
Τα "προάστεια Ιεράπετρας" που ανακαλύπτουν ο Βέγγος με τον Τζανετάκο την υποτιθέμενη απάτη του Μιλιάδη με τα οικόπεδα.
Βρισκόντουσαν εκεί που σήμερα είναι το Αλσος Βεϊκου .
Αρχικά βλέπουμε τον Βέγγο με τον Τζανετάκο να περνάνε δίπλα απο την εκκλησία του Αγ.Γεωργίου(ομορφοκλησιά) στο Γαλάτσι .Ο έρημος δρόμος που κινούνται είναι η σημερινή Λεωφόρος Βεϊκου.Στο επόμενο πλανο τους βλέπουμε να κινούνται στον κάθετο δρόμο που βρίσκεται στο πίσω μέρος της εκκλησίας και διασταυρώνεται με την Βεϊκου και να κατευθύνονται προς τους τοπογράφους που βρίσκοντουσαν εκεί που σήμερα βρίσκεται περίπου η είσοδος του Αλσους.
enas beggos 31.jpgenas beggos 41.jpgenas beggos 821.jpg
 
Δεν μεγάλωσε και πολύ το δέντρο (πάλι καλά που τη γλύτωσε) :rolleyes:
 
Δεν τσακώνονταν οι κληρονόμοι Βεΐκου για το σε ποιον ανήκε η περιοχή και δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν? Κι έτσι δεν μπορούσε να "αξιοποιηθεί". Κάτι τέτοιο θυμάμαι αμυδρά.
 
Ναι ναι έτσι γινόταν μέχρι που τους το απαλλοτριώσαν και έτσι σταματήσαν οι καυγάδες.
 
Μερικοί το προτιμούν κρύο συνέχεια....
Δεν θυμάμαι να έχουμε αναφέρει την εκκλησία που περιμένει η κ. Καραγιάννη
είναι η Αγία Μαρίνα στην Εκάλη
Στιγμιότυπο οθόνης (693).gifΣτιγμιότυπο οθόνης (690).pngΣτιγμιότυπο οθόνης (692).gifΣτιγμιότυπο οθόνης (691).png
 
χρόνια πολλα, καλη χρονια να εχουμε φιλοι μου..θυμαστε στο " ζητηται επειγοντως γαμπρος 1971" καθε φορα που εχανε τον γαμπρο η Βλαχοπουλου απο την κορη της (Λιβανου) πηγαινε στο παραθυρο και εβλεπε ένα παρκακι τυπου νησίδα? Νομιζω ΄'ότι είναι στου Παπάγου στη γωνια των οδών Εθνικής Αμύνης και Λαχανά, και το παρκάκι ονομάζεται Πάρκο ΛΑΧΑΝΑ
 
Μπορεί να μην είναι εξωτερικός χώρος, αλλά ας το ποστάρω.
Στο Τρελλός και Πάσης Ελλάδος (1983), εννοείται πως οι σκηνές της Ιταλίας γυρίστηκαν στην Ελλάδα (κυρίως Κέρκυρα).

Όμως μόλις κατάλαβα όμως ότι η σκηνή του εστιατορίου της Ιταλίας είναι στο θρυλικό Paesano της Φωκίωνος Νέγρη. Διακρίνεται και η επιγραφή χαμηλά στην πόρτα. Μάλιστα ο sui generis ιδιοκτήτης του μαγαζιού, κ. Νίκος Χατζηκώστας παίζει τον θαμώνα.
1577528898504.png
 
Πίσω
Μπλουζα