1. Φυσικά η θρυλική "Πάστα Φλώρα" είναι η Μαίρη Αρώνη στο "Μια τρελή - τρελή οικογένεια" (μπράβο
stratulator!)
2. "Ήσυχα παλικαρά μου". Όπου "παλικαράς" για τον δεσμοφύλακα Ζερβό είναι ο Κούρκουλος στην "Λόλα" (μπράβο
θλον και τεμνον! και καλώς μας ήρθες
, 1ο post βλέπω
)
3. "Αυτή, μέχρι μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις!" "Γεγεδάκι" η Ζωή Λάσκαρη στις "Θαλασσιές τις χάντρες" (μπράβο
tzias57!)
4. "Τρελοαίματος" για τον κοτζαμπάση είναι ο Κούρκουλος - Αστραπόγιαννος
5. "Κάτσε Γιαννάκη! Και ξέρεις τι φαί έχουμε σήμερα; Μπάμιες!"
Γιαννάκης ο "μπάμιας" είναι ο Γιώργος Βρασιβανόπουλος στον "Παπατρέχα" (μπράβο
tzias57!)
6. "Αχτύπητος" είναι ο Κώστας Βουτσάς και η βέσπα του στο "Μερικοί το προτιμούν κρύο" (μπράβο
bambi!)
7. "Ρίνγκο" είναι ο Πέτρος Πανταζής - τεντυμπόης γαμπρός του Βέγγου (αυτός που παίρνει την Νάνσυ) στον "Παπατρέχα" (φαντάζομαι από τον Ρίνγκο Σταρ
) (μπράβο
tzias57!)
8. "Ουγκώ μουστάκια! Σ' έφαγα μουστάκια!" Μίμης Φωτόπουλος ταλαιπωρεί με το μουστάκι του τον Νίκο Σταυρίδη στα "Κίτρινα γάντια" (μπράβο
stratulator!)
9. Πασίγνωστος ο αλλήθωρος "Γύλος" (Βασίλης Αυλωνίτης) στην "Σωφερίνα" (μπράβο
katerinak!)
10. "Φρεγάδα μου!" λιγώνεται κάθε φορά στην θέα της Ρίκας Διαλυνά ο Χατζηχρήστος στο "Λαός και Κολωνάκι" (μπράβο
katerinak!)
11. Η ψυχολόγος κόρη του Λάμπρου Κωνσταντάρα Βιβέτα Τσιούνη αποκαλείται από τον πατέρα της "μις κόμπλεξ" στους "Μικρούς και Μεγάλους εν δράσει" (μπράβο
tzias57!)
12. Ο Νίκος Καλογήρου είναι ο "Μαύρος", μαχαιροβγάλτης με τον οποίο θα χτυπηθεί ο Κούρκουλος στην "Λόλα" (μπράβο
θλον και τεμνον!)
13. Ομολογώ ότι ως "φαρμακογιατρό" σκεφτόμουν τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο στο "Κάτι κουρασμένα παλικάρια"
14. "Ποιος Θεός σ' έχει προικίσει πριγκιπέσσα μου;" "Πριγκιπέσσα" η Μπέτυ Αρβανίτη στο "Κοροϊδάκι της πριγκιπέσσας" (μπράβο
tzias57!)
15. "Θεία" είναι ο Βασίλης Αυλωνίτης, η νοικοκυρά του σπιτιού, στη "Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλίκαρα" (μπράβο
flash_mpak!)
16. 3 μπούληδες στον ελληνικό κινηματογράφο. Τους 2 ήξερα ... Θανάσης Βέγγος στα "Δίδυμα", ο στρατιωτικός που τα λέει τσεκουράτα Σταύρος Ξενίδης στο "Η δε γυνή να φοβήται τον άντρα" και ο Νίκος Σταυρίδης στον "Εξυπνάκια" (μπράβο
tzias57, bambi, rapide!!!)
17. "Ο Στέφανος ο κούτσαβλος" είναι ο Ορφέας Ζάχος στο "Της ζήλειας τα καμώματα" (μπράβο
stratulator!)
@tzias57, αν έχεις κέφι, γράψε πού αποκαλείται ο Γεωργίτσης στους "Εχθρούς"
18. Πολλοί καπεταναίοι στον ελληνικό κινηματογράφο κι είναι φυσικό ... Στο μυαλό μου είχα την "Μανταλένα" (μπράβο
bambi!) αλλά εννοείται ότι ως προσφώνηση έχει απόλυτο δίκιο η
katerinak και για το "Καπετάν Φάντης μπαστούνι" και για το "Φουσκοθαλασσιές"
19. "Θαλασσόσκυλο" είναι ο καπετάν Σφακιανός (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος) στις "Φουσκοθαλασσιές"
20. Φυσικά η Αλίκη Βουγιουκλάκη - "κλωτσοσκούφι" στην ομώνυμη ταινία (μπράβο
katerinak!)
και η εξτρά ερώτηση ...
21. "Μια τσιριμπίμ τσιριμπόμ" λέει ο Αθηνόδωρος Προύσαλης κι εννοεί την Μάρω Κοντού στο "Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη" (μπράβο
katerinak!)
Νικητής ο
tzias57!!!!!