Προβλήματα με το Notebook Acer Aspire One ZG8

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Joined
18 Απρ 2010
Μηνύματα
7.711
Αντιδράσεις
1.924
Έχω το Νotebook Acer Aspire One ZG8 το οποίο μου έκαναν δώρο το 2009.

Προβολή συνημμένου 125418

Φοράει Windows XP Service Pack 3.Από την πρώτη κιόλας στιγμή που το άνοιξα είχε πρόβλημα. Ενώ έδειχνε ότι είχε 2 σκληρούς δίσκους, που προφανώς ήταν partition, δεν είχα πρόσβαση στον ένα με αποτέλεσμα από τα συνολικά 150GB που έδειχνε διαθέσιμα κάποια ήταν απροσπέλαστα. Τέλος πάντων το πήγα στο μαγαζί που το αγόρασα και μετά από ένα μήνα (!) που το είχαν φτιάξει μου το έστειλαν στο σπίτι. Τον πρώτο καιρό δεν είχα κανένα πρόβλημα. Μετά από λίγο όμως έγιναν τα παρακάτω.

Καταρχάς η μπαταρία άρχισε να κρατάει πάρα πολύ λίγο μέχρι που σταδιακά, σε 2 μήνες περίπου, από τις 3,5 ώρες που διαρκούσε, έφτασε να διαρκεί 20 λεπτά! Εντάξει, το αποδέχτηκα και αγόρασα μία μπαταρία από Κίνα με 4,5 ευρώ (free shipping) αλλά με τα μισά cells (3 από 6) και μισό όγκο και βάρος.

Το 2ο πρόβλημα που ακόμη δεν μπορώ να εξηγήσω είναι ότι εκεί που περιηγούμε στα Window, ξαφνικά πετάει ένα μήνυμα "Άγνωστη συσκευή USB" σαν δηλαδή να έχεις συνδέσει κάτι σε USB και να μην το αναγνωρίζει. Το θέμα είναι ότι και κλείσιμο να κάνεις στο παράθυρο, αυτό μετά από πολύ λίγο εμφανίζεται ξανά. Επίσης στις αρχές παρατήρησα, ότι όταν κουνούσα το καπάκι τότε εμφάνιζε το μήνυμα. Τώρα δεν έχει σχέση. Το βγάζει έτσι κι αλλιώς. Ε, απηύδησα κι εγώ και μόλις εμφανίζεται το παράθυρο το πιάνω με τον κέρσορα και το κατεβάζω χαμηλά να μην καλύπτει την οθόνη και συνεχίζω τη δουλειά μου.

Το 3ο πρόβλημα είναι με τον card reader. Όταν βάλεις μια κάρτα μνήμης για 1η φορά όλα καλά τη διαβάζει και δεν τρέχει τίποτα. Αν τη βγάλεις όμως και την βάλεις ξανά δεν αναγνωρίζει τίποτα. Αν κάνω επανεκκίνηση το μηχάνημα επανέρχεται μεν αλλά πάλι για μία φορά.

Κανονικά έτσι όπως το παρουσιάζω είναι για πέταμα αλλά με βολεύει και δεν μου κάνει η καρδιά να το κάνω.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οπως σε εχω ξαναπει jhonny εχω και γω το συγκεκριμενο netbook απλα αλλο μοντελο το D250 που στην ουσια το ιδιο πραγμα ειναι.Το ειχα παρει επειδη ηταν μικρο κλπ αλλα δεν την παλεψα και πολυ μαζι του και αργοτερα πηρα και laptop εκτος απο τα pc που εχω σπιτι.Ολα αυτα τα netbook λοιπον δεν υπαρχει περιπτωση να μην βγαλουν καποιο προβλημα και για την μπαταρια μην το ψαχνεις γιατι αυτη που φορανε ειναι για τα σκυλια.Εμενα με κρατουσε ακομα και μια με μιαμιση ωρα μεχρι και πριν 2 χρονια και σε ενα φιλο απο τον πρωτο χρονο δεν του κραρουσε ουτε τεταρτο.Οποτε μη σε νοιαζη αυτο περνε καμια μπαταρια καινουργια οπως και εκανες και τελειωνει το θεμα.Για το Card reader κανε αναβαθμηση τους drivers γιατι απο το 2009 που το εχει σιγουρα θα εβγαλαν νεους με τους τελευταιους να ειναι του 2010 η του 2011.Για το μηνυμα σφαλματος που σε βγαζει μπορει να εμεινε απο κανεναν φλασακι η σκληρο δισκο που μπορει να εβαλες και μετα να τον εβγαλες αποτομα η να ειχε καποιο προβλημα και να μη το αναγνωριζε και γιαυτο σε διμηουργησε αυτο το θεμα.Αυτο που θα σε προτεινω εγω και που την θεωρω την καλητερη λυση ειναι να κανεις ενα backup και στη συνεχεια του κανεις ενα format να ρθει στα ισια του και να περασεις τους νεοτερους drivers που υπαρχουν.Μετα απο αυτο λογικα δεν θα εχεις κανενα προβλημα και θα ηρεμησει και το κεφαλι σου.Εγω 2 format του εχω κανει με το τελευταιο το 2013 και πηγαινει σφαιρα το εργαλειο.
 
Το format να είμαι ειλικρινής δεν το σκέφτηκα. Επίσης θυμήθηκα και ένα άλλο πρόβλημα που μάλλον όμως είναι των Windows. Πάντα κάτω δεξιά μου βγάζει για ενημερώσεις των Windows και ενώ τις κάνει (ντεμέκ) στο τέλος μου βγάζει σφάλμα ότι καμία αναβάθμιση δεν έγινε. Όλες είναι ακυρωμένες.

Όσο γι'αυτό με την μπαταρία είμαι κι εγώ σίγουρος πως αν αρχίσει πάλι τα νούμερα θα πάρω μια από Κίνα (εξάλλου Κινέζικο είναι και το PC) με 6 cell αυτή τη φορά μιας και την άλλη την πήρα πιο πολύ δοκιμαστικά να δω ότι είναι συμβατή (κι ευτυχώς είναι).

Βασίλη, φορμάτ του έκανες εσύ ή το πήγες σε μάστορα;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγω το εκανα jhonny και μαλιστα του περασα τα windows 7 ultimate ετσι για πλακα για να δω αν τα σηκωνει και το τερατακι τα σηκωνει αρκετα καλα μπορω να πω.
 
Ωραία, γλύτωσες και λεφτά. Τα Windows τα είχες σε κάποιο σκληρό δίσκο να υποθέσω καθώς CD Drive ως γνωστό δεν υπάρχει.
 
Την πρωτη φορα που το εκανα format το εκανα κανονικα απο το dvd μεσω ενος εξωτερικου usb drive το οποιο το ειχα βρει σε τιμη χωμα και το ειχα αγορασει για κατι τετοιες δουλειες και πραγματικα για κατι τετοια θεματα ειναι πολυ βολικο.Την δευτερη τα εκανα με εναν εξωτερικο σκληρο που ειχα τα windows μεσα.
 
Nαι, αυτό θα σου πρότεινα κι εγώ, αν μπορείς να του βάλεις τα 7αρια θα του δώσεις νέα ζωή, κάτι υπολογιστές χρέπια που είχε μια φίλη μου τα έφτιαξα έτσι μια και ΧΡ είναι αρχαία. Για την μπαταρία ότι είπε ο Βασίλης μιας και είναι ουσιαστικά αναλώσιμη.
 
Θα τα σηκώσει τα 7 ρε παιδια; Εδώ με τα XP και ζορίζεται κάπως, εκτός κι αν φταίει ότι τόσα χρόνια δεν έχει γίνει format.
 
Jhonny τα συγκεκριμενα netbook κυκλοφορουσαν και με windows xp αλλα και με window 7 starter το δεικο μου ειχε πανω τα αθλια starter που στην ουσια ηταν κατι σαν δοκιμαστικα ενα πραγμα για να σε βαλουν δηλαδη στον κοσμο των windows 7.Επειδη το εχω τρελανει στα πειραματα το netbook αυτο φυσικα και με windows xp παει σφαιρα και με windows 7 ζοριζεται περισσοτερο οποτε αν δεν κανεις τιποτα σοβαρα πραγματα και το εχεις για την δισκεδαση σου μονο,για σερφαρισμα στο ιντερνετ κλπ τοτε θα σε ελεγα να βαλεις τα windows xp ασχετα που ειναι παλια η αν βαλεις τα 7 να βαλεις τα home πχ και σε καμια περιπτωση τα ultimate.Μην κοιτας ομως που σερνεται τωρα το netbook γιατι το εχεις απο το 2009 καμποσα χρονια δηλαδη και λογικο ειναι να πηγαινει ετσι.Γιαυτο λοιπον η καλητερη λυση ειναι ενα format να ανασανει και αυτο και μετα θα πηγαινει πολυ καλητερα.
 
Πόσο RAM έχει Johnny?
 
1GB Ram DDR2 εχουν αυτα τα μοντελα και μπορει να ειναι οριακα για τα windows 7 αλλα μια χαρα τρεχουν.Σε καμια περιπτωση βεβαια δεν πανε το ιδιο καλα οπως με τα XP ενοειται αυτο.
 
Και δεν παίζει να του βάλεις λίγη ακόμη μνήμη;Αυτός ο υπολογιστής της φίλης μου έχει 2 γίγα DDR2 και μόλις που σηκώνει 7άρια, με μια αναζήτηση στον γκούγκλη βρήκα ακριβώς το ίδιο στικάκι, Kinston 5 latency 2 GB DDR2 , αλλά 30 ? + ταχυδρομικά+ έξοδα αντικαταβολής !(ο Η/Υ είναι core2quad).
 
Mπορεις να του βαλεις μνημη εως 2 gb λογικα...επισης γιατι ειναι στα 686ΜHz?Για τσεκαρε στο bios μηπως παιζει καποιο save power mode..γενικα θελει ενα φορματ,απο οτι λες.Παντως τα win xp παιρνουν αναβαθμισεις με το κολπο στην registry.. ;)
 
Γρηγορη μεχρι 2GB Maximum δεχονται τα συγκεκριμενα μοντελα.Παντως ο Intel atom N270 που φορανε ειναι χρονισμενος στα 533ΜΗz περιεργο που εδω ειναι στα 686ΜHz.
 
Παιδιά ωραία αυτά που λέτε και σας ευχαριστώ αλλά πιστεύετε ότι αξίζει να δώσω λεφτά για ένα μηχάνημα σαν αυτό;

Όσον αφορά τα MHz παίζει να κάνουμε κανένα overclocking ή θα τα τινάξει εντελώς; Βλέπετε το παράθυρο "Άγνωστη συσκευή" που έλεγα ότι έχω κατεβάσει...

EDIT: Άλλα MHz δείχνει τώρα.

acer.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Για κατεβασε το cpu-z να δουμε τι θα δειξει..
 
Αυτή είναι οκ;

Παρατήρησα ότι η τιμή αλλάζει στα δεκαδικά.

cpuz.JPG
 
Δεν έχω διαβάσει όλα τα ποστ, και δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί... Όμως για κάνε έναν έλεγχο για drivers!

Έτσι όπως περιγράφεις τα 2 προβλήματα, οι drivers είναι το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό. Και το "Άγνωστη συσκευή USB" παίζει να έχει σχέσει με τον card reader.... Α! Και πριν αφαιρέσεις την κάρτα, κάνεις "εξαγωγή" (Αν έχει βεβαία κάτι τέτοιο..) ή την βγάζεις στην ψύχρα;

Και μπες και μία στην διαχείριση συσκευών να δεις εκεί τι συσκευές αναγνωρίζει και αν υπάρχει καμία άγνωστη συσκευή (ΑΝ σου βγάλει άγνωστη συσκευή, κάπου θα σου έχει έναν κωδικό.. Κάνε ένα γκουγκλάρισμα με αυτόν τον κωδικό.)..

Και για σκέψου να του βάλεις και καμία διανομή Linux.... ΑΝ δουλέψει( :p ), θα πετάει!. ;)
 
Πίσω
Μπλουζα