Προβλήματα με ZTE (όπως αυτόματη απενεργοποίηση συσκευής)

Vetus

RetroMaNiaC
Joined
21 Αύγ 2008
Μηνύματα
761
Αντιδράσεις
57
Καλησπέρα σε όλους σας. Τον Σεπτέμβρη αγόρασα ένα ολοκαίνουριο ZTE Blade V220. Πέρα τ' ότι έχω ακούσει αρκετά θετικά σχόλια για την εν λόγω φίρμα, το συγκεκριμένο μοντέλο έχει τις καλύτερες κριτικές.

Παρόλα αυτά όμως από την αρχή που αγόρασα το κινητό δεν μπορώ να εγκαταστήσω αρκετές εφαρμογές (κυρίως παιχνίδια) ανεξαρτήτου μεγέθους και μάλιστα εφαρμογές που έπαιζαν κανονικότατα και στο προηγούμενό μου smartphone που ήταν μια μπακατέλα της Samsung (Samsung Galaxy Ace 2). Μου βγαίνει το εξής μήνυμα όταν το download φτάνει στο 100% κι είναι έτοιμο να εγκατασταθεί:

Προβολή συνημμένου 148390

Aκολούθησα όλα τα βήματα της βοήθειας χωρίς αποτέλεσμα. Σημειωτέον έχω ελεύθερα πάνω από 3 GB στην μνήμη του κινητού και πάνω από 7GB στην εξωτερική κάρτα μνήμης. Και μιλάμε για παιχνίδια των 50 MB. Για κάποιο παράδοξο λόγω, παιχνίδια όπως το FIFA που είναι γύρω στο 1GB μπορεί να εγκατασταθεί μια χαρά.

Αυτό ήταν το πρώτο πρόβλημα που συνάντησα με το κινητό μου που ας το πούμε είναι και το πιο ασήμαντο. Στην συνέχεια είχα κι άλλα δύο προβλήμα που είναι και τα πιο εκνευριστικά:

- Αρκετές φορές η μπαταρία άρχιζε να αδειάζει πολύ γρήγορα ακόμα κι όταν η συσκευή ήταν σε αδράνεια (δηλαδή δεν το χρησιμοποιούσα και φυσικά είχα απενεργοποιημένο το wifi). Κι εφαρμογές τύπου Clean Master Phone Boost και Βattery Doctor δεν βοηθάνε την κατάσταση.

- Πολλές φορές όταν είχα την συσκευή σε αδράνεια, γίνοταν από μόνο του απενεργοποίηση ακόμα κι όταν θα είχα αρκετή μπαταρία.

Δοκίμασα Επαναφορά Εργοστασιακών Ρυθμίσεων μπας και λυνόταν η κατάσταση αλλά τσίφος. Έτσι έστειλα την συσκευή για service στην Procordia (που συνεργάζεται με την ελληνική αντιπροσωπεία της ZTE). Μετά την πρώτη φορά που το πήγα για service...κανένα αποτέλεσμα. Το έστειλα και δεύτερη φορά που κάνανε και αντικατάσταση μπαταρίας (ή πλακέτας, δεν θυμάμαι)...πάλι τίποτα. Και μάλιστα μου είπανε ότι τάχα δεν τους έσβησε ποτέ η συσκευή από μόνη της κι η μπαταρία άδειασε μετά μέρες. Και δεν είναι ότι του κάνανε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, format ή δεν ξέρω εγώ τι καθώς είχε ακόμα τις ρυθμίσεις και τις εφαρμογές που είχε ήδη η συσκευή όταν τους το άφησα για service (την πρώτη φορά είχανε κάνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και αναβάθμιση νέου λογισμικού). Την τρίτη φορά που πήγα κάνανε αντικατάσταση συσκευής. Κι αυτή την φορά έκανα quick format στην εξωτερική κάρτα μνήμης επειδή μου λέγανε ότι δήθεν ότι αυτή πιθανώς προκαλεί τα προβλήματα αυτά. Τσίφος για άλλη μια φορά.

Το βρίσκω παράλογο να έχει τα ίδια προβλήματα και η νέα συσκευή. Μου φαίνεται ότι στο τέλος θα ζητήσω τα λεφτά μου πίσω για ν' αγοράσω smartphone από άλλη μάρκα. Υπάρχει αυτή η πιθανότητα; Aκόμα και για την αντικατάσταση της συσκευής χρειάστηκε να τους πιέσω προκειμένου να την κάνουν απευθείας χωρίς να χρειαστεί να περιμένω μέρες να πάρουν έγκριση από τα κεντρικά γραφεία της ZTE. Ήδη με ταλαιπωρήσαν αρκετά με τα πήγαινε-έλα για την επισκευή. Μπας και φταίει τίποτε άλλο για τα προβλήματα αυτά και στο service απλά δεν ξέρουν την τύφλα τους; Αν μην τι άλλο όταν παίρνω τηλέφωνο στα κεντρικά γραφεία της ZTE για να παραπονεθώ, ποτέ δεν το σηκώνουν, που υποτίθεται λειτουργούν από τις 9 το πρωί μέχρι 5 το απόγευμα. Και το ίδιο πρόβλημα είχε κι άλλη πελάτισσα που παραπονιόταν γι' αυτό.
 
Για το συγκεκριμένο δεν γνωρίζω γιατί δεν το έχω πιάσει ποτέ στα χέρια μου. Κάποτε είχα αγοράσει καινούργιο, το πρώτο zte blade που είχε κυκλοφορήσει και το πρόσεχα σαν τα μάτια μου. Το πέταξα στα σκουπίδια σε λιγότερο από ένα χρόνο, αφού είχε αρχίσει απανωτά προβλήματα και μου είχε σπάσει τα νεύρα. ΖΤΕ ξανά δεν παίρνω ούτε να μου το χαρίζουν.

Το δεύτερο που σου έδωσαν, είναι όντως καινούργιο; και αυτή η συσκευή σβύνει μόνη της; Αρκετά προβλήματα λύνονται με εγκατάσταση του firmware του κινητού, εκτός βέβαια από τα hardware θέματα.
 
Nαι, σβήνει μόνη της. Για την πλακέτα δεν μου 'κοψε να φωτογραφήσω την παλία για να την συγκρίνω με την καινούρια αλλά η υπόλοιπη συσκευή ήταν όντως καινούρια καθώς η προηγούμενη που είχα είχε και γραντζουνιές.
 
Θα ελεγα να μην ασχοληθεις αλλο και να πας σε αλλη συσκευη (οχι ΖΤΕ),μακαρι να παρεις πισω τα λεφτα σου

..
 
Και τι να πάρω; Με τα smartphones έχω απίστευτη γκαντεμιά όπως με το προηγούμενο που ήταν Samsung Galaxy Ace 2 κι είχε ακόμα περισσότερα προβλήματα και μετά από 2 χρόνια κατέληξε στα σκουπίδια. Επίσης δεν θέλω Sony, ήδη το java κινητό που είχα της Sony που ήταν και πανάκριβο ήταν κι αυτό ελαττωματικό επείδη έτεινε προς smartphone.
 
Είναι καθαρά θέμα τύχης πιστεύω (όπως η αγορά αυτοκινήτου ένα πράγμα). Καλή η τόση τεχνολογία δεν λέω, αλλά τα κινητά έχουν και τόσους λόγους να χαλάσουν. Η έννοια του τηλεφώνου έχει χαθεί, micro pc's είναι πλέον με ότι προβλήματα συνεπάγεται.

Το τευλευταίο μου κινητό τύπου "smart" ήταν ένα htc desire 300. Άντεξε στα χέρια μου κοντά 4 χρόνια, δεν έχω παράπονο. Το κινητό μου τώρα είναι ένα nokia 100 που αγόρασα με 20 ευρώ καινούργιο. Ξέρω, δεν είναι η απόλυτη λύση αυτή και δεν σου λέω να την ακολουθήσεις. Προσωπικά όμως που δεν ασχολούμαι με wifi και παιχνίδια σε κινητά, το συγκεκριμένο είναι ιδανικό για εμένα. Η μπαταρία κρατάει κοντά 15 ημέρες, έχει 1 led για φακό που μου είναι πολύ χρήσιμο, έχει ξυπνητήρι και αριθμομηχανή και πάνω από όλα, παίρνει τηλέφωνο και στέλνει μηνύματα ακόμη και αν το πετάξω στον τοίχο (που λέει ο λόγος).

Αpple που δεν τα συμπαθώ, μάλλον είναι πιο ποιοτικά κατασκευαστικά από τα περισσότερα. Τουλάχιστο μερικοί γνωστοί μου που έχουν iphone εδώ και μερικά χρόνια δεν έχουν προβλήματα, αλλά δεν ασχολούνται και πολύ με αυτά. Τώρα να δώσεις τόσα χρήματα για κινητό είναι άλλη ιστορία.
 
telonio είπε:
Κάποτε είχα αγοράσει καινούργιο, το πρώτο zte blade που είχε κυκλοφορήσει και το πρόσεχα σαν τα μάτια μου. Το πέταξα στα σκουπίδια σε λιγότερο από ένα χρόνο, αφού είχε αρχίσει απανωτά προβλήματα και μου είχε σπάσει τα νεύρα. ΖΤΕ ξανά δεν παίρνω ούτε να μου το χαρίζουν.
Tο ZTE Blade, το "λεπίδι" που ελεγαν τοτε στα φορουμ, ηταν το πρωτο μου Android.

Το εχω ακομα για δευτερο, η μπαταρια ειναι σαν καινουρια (με απειρες φορτισεις 0%-100%) και η οθονη δεν εχει το παραμικρο σημαδι λογω Gorilla Glass.

Γενικα ημουν πολυ ευχαριστημενος απο την αποδοση του (ειδικα σε σχεση και με την τιμη του), μεχρι που αρχισαν να βαραινουν πολυ οι εφαρμογες και τα updates τους στο Google Play.

Οταν ειχε πρωτοβγει και για εναμιση-δυο χρονια ετρεχε μια χαρα Google Maps, Gmail, Facebook, Angry Birds και λοιπα.

Σιγα σιγα, update στο update, το ΖΤΕακι αρχισε να δυσκολευεται, μεχρι που δεν μπορουσε καν να εγκαταστησει τις ενημερωσεις ή να ανοιξει τους χαρτες...

Οταν ηρθε η ωρα της αλλαγης (και με την σχεση αποδοσης-τιμης των μοντελων της ZTE να εχει αλλαξει προς το χειροτερο) πηρα ενα Motorola, απο το οποιο επισης ειμαι ευχαριστημενος. Δεν ξερω ομως πόσο θα αντεξει και αυτο, ετσι οπως βαραινουν μερα με την μερα τα applications.

Παντως απο φιλους και γνωστους με Sony και Samsung χαμηλης και μεσης κατηγοριας τιμης, εχω ακουσει πολλα παραπονα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
telonio είπε:
Αpple που δεν τα συμπαθώ, μάλλον είναι πιο ποιοτικά κατασκευαστικά από τα περισσότερα. Τουλάχιστο μερικοί γνωστοί μου που έχουν iphone εδώ και μερικά χρόνια δεν έχουν προβλήματα, αλλά δεν ασχολούνται και πολύ με αυτά. Τώρα να δώσεις τόσα χρήματα για κινητό είναι άλλη ιστορία.
Nαι, είδαμε προκοπή και με την Apple που κάποτε είχα πάρει ολοκαίνουριο iPod video και μετά από μερικούς μήνες μου έσβησε από μόνο του ολόκληρη την playlist και παρόλα αυτά εξακολουθούσε να πιάνει χώρο στον δίσκο του. Συν τα συχνά κολλήματα που είχε. Τώρα χρησιμεύει μονάχα ως φορητός σκληρός δίσκος.
 
Πίσω
Μπλουζα