Προταση για την πρωτη ρετρο εκθεση στην Ελλαδα by retromaniax

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας circleag
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
o wally τα είπε όλα.. μέσα από το facebook μπορούμε να κάνουμε πολύ καλή δουλεία με το να βρούμε φίλους να καλέσουμε εγώ έχω και για παράδειγμα φιλαράκια που είναι παραγωγοί στο ραδιόφωνο οπότε ίσως δεν ξέρω ακόμα θα μάθω μπορούν να το αναφέρουν.. πρέπει να βάλουμε όλοι τα δυνατά μας είναι αυτό που όλοι ονειρευόμασταν από πάντα όπως λέει και ο wally..

Θα βγει ανακοίωση στο group μας στο facebook μόλις γίνει γνωστή η ακριβής ημερομηνία της εκδήλωσης.

Από εμένα ένα τεράστιο respect στο Βαγγέλη, που τον εκτιμώ αφάνταστα.

Καλή επιτυχία, λοιπόν, και εκεί σταματώ μια και τα ΣΚ τέλος Νοέμβρη, και όλο το Δεκέμβρη θα βρίσκομαι στο ναό μου (του σκύλου) για να ετοιμάσουμε το πρόγραμμα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ανεβάστε φωτογραφίες και videos να δούμε κι εμείς τίποτε που δεν θα παρευρεθούμε, και προς Θεού, ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟ RYGAR να βιντεοσκοπήσει. Θα τραβήξει τα πλακάκια από το πάτωμα και τα χερούλια από τις πόρτες!!!!!!!!!!!!!!!!

Πραγματικά υπέροχο νέο!!!

Θέλω και εγώ να βοηθήσω στο event, απλά δεν μπορώ να πω από τώρα με σιγουριά ακόμα αν θα μπορώ να έρθω, επειδή δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα βρίσκομαι όταν θα γίνει το event - κυρίως λόγω της εγκυμοσύνης και δευτερεύων λόγω δουλειάς και της απόστασης. Όταν μάθω ακριβή ημερομηνία θα σας πω πιο σίγουρα. Σε αναμονή λοιπόν της ημερομηνίας...

Σε γενικές γραμμές όταν ανακοινωθεί η τελική ημερομηνία, προτείνω να γίνει μια άμεση και ακριβή συνεννόηση για το τι μηχανήματα ακριβώς θα φέρουν τα μέλη που θα έρθουν ώστε να συζητήσουμε και ποια να φέρω από τη δική μου συλλογή, για να μην φέρουμε διπλά μηχανήματα κτλ. Μιας και διαθέτω μεγάλη συλλογή να συζητήσουμε ποια θέλετε να φέρω, απλά δυστυχώς θέλω χρόνο μιας και η ανασκαφή που θα πρέπει να κάνω για να τα βρω θα μου πάρει πολλές ώρες στο χάος που τα έχω όλα πακεταρισμένα όπως σας έχω ήδη δείξει :

picture.php

picture.php

picture.php

Επειδή δεν θέλω να ενθουσιαστώ και να λέω μεγάλα λόγια και τελικά για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω να μην μπορέσω να παρευρεθώ, τότε επειδή θέλω να βοηθήσω για αυτό το σημαντικό event, θα συνεννοηθώ με κάποιον να δώσω στη χειρότερη έστω λίγα μηχανήματα και να τα ξαναπάρω όταν τελειώσει η έκθεση, ακόμα και κάποια σπάνια που ίσως να μην τα έχει κανένα μέλος π.χ. JUPITER ACE, MGT SAM COUPE κτλ για να εμπλουτίσουμε περισσότερο την έκθεση.

Παραθέτω την συλλογή μου να υπάρχει εδώ για να μπορούμε να συγκρίνουμε / διαλέξουμε μηχανήματα όταν πουν και τα άλλα μέλη τι θα φέρουν...

Λίστα αυτών που δουλεύουν 100% και είναι με πλήρη περιφερειακά ή / και διάφορα συνοδευτικά :

01). Sinclair ZX80

02). Sinclair ZX80

03). Sinclair ZX81

04). Sinclair ZX Spectrum (16K)

05). Sinclair ZX Spectrum (48K)

06). Sinclair ZX Spectrum (48K) με το DK'TRONICS Keyboard

07). Sinclair ZX Spectrum+ (48K)

08 ). Sinclair ZX Spectrum + (128K)

09). Sinclair QL

10). Sinclair ZX Spectrum +2

11). Sinclair ZX Spectrum +2A

12). Sinclair ZX Spectrum +3

13). Cambridge Z88

14). Amstrad CPC 464 (με μόνιτορ)

15). Amstrad CPC 6128 (με μόνιτορ)

16). Amstrad PPC 640DD

17). Amstrad GX-4000

18 ). Commodore 64

19). Commodore Plus 4

20). Commodore VIC-20

21). Commodore VIC-20

22). Commodore PET (Model 3032)

23). Amiga 600 (The Wild The Weird & The Wicked Pack)

24). Amiga 1200 (με μόνιτορ)

25). Amiga CD-32

26). Atari 2600

27). Atari 2600 Jr. Rev. A

28 ). Atari 2600 (VCS)

29). Atari 800 XL (με μόνιτορ)

30). Atari 65 XE

31). Atari 130 XE

32). Atari 520 STE

33). Atari 1040 ST

34). Atari Portfolio

35). MSX Sony Hit Bit HB-75P

36). MSX Philips VG-8020

37). Acorn Electron

38 ). Acorn Archimedes A3010

39). Acorn BBC Master 128

40). Acorn BBC Model B

41). Texas Instruments TI-99/4A

42). Radio Shack Tandy TRS-80 Color Computer

43). Oric-1

44). Oric Atmos

45). Jupiter Ace

46). Dragon 32

47). MGT Sam Coupe

48 ). Mattel Aquarius

49). Thomson MO5

50). Osborne 1 (OCC1 1981)

51). Sharp PC 1262

52). Epson HX-20

53). IBM PC 5170 (με μόνιτορ)

54). IBM Personal System/2 Model 30 (με μόνιτορ)

55). Turbo-X PC 286 (με μόνιτορ)

56). Pentium 1 PC (με μόνιτορ)

57). Pentium 2 PC (με μόνιτορ και με φίλτρο οθόνης)

58 ). Pentium 3 PC (Αφορά τον Retro Computer)

59). Pong based Console

60). Magnavox Odyssey (1972-1974)

61). Magnavox Odyssey 100

62). Magnavox Odyssey 4000

63). Magnavox Odyssey 2

64). VideoGame Console με 6 Shooting Games και με Gun

65). Philips G7000 Videopac Computer

66). Coleco Vision

67). Vectrex

68 ). Panasonic 3DO FZ-1

69). NEC TurboGrafx-16

70). Nintendo (NES)

71). Super Nintendo

72). Nintendo Famicom

73). Nintendo Super Famicom

74). Nintendo 64

75). Nintendo Virtual Boy

76). Nintendo GameCube Black

77). Nintendo Gameboy

78 ). Nintendo Gameboy Pocket

79). Nintendo Gameboy Color

80). Nintendo Gameboy Advance SP

81). Sega Megadrive 1

82). Sega Megadrive 2

83). Sega Master System 1

84). Sega Master System 2

85). Sega Saturn

86). Sega Dreamcast

87). Sega Game Gear

88 ). Xbox 1

89). Sony Playstation 1

90). Sony Playstation 1 Psone

91). Sony Playstation 2

92). Sony Playstation 2 slim

Επίσης στη συλλογή υπάρχουν και τα παρακάτω :

01). 3 Handhelds Games

02). 2 Handhelds Tetris

03). Ms Pac-Man της Coleco - Tabletop

04). Caveman της Tomy - Tabletop

05). Galaxian της Bandai - Tabletop

06). Hitachi Laptop AV-TV (VHS Recorder Laptop με 5” οθόνη + TV)- λείπει ο φορτιστής του

07). Old Hardware Parts (Motherboards, CPUs 386- 486, ISA - PCI Cards, Simm Memory κτλ)

Αν βγει τελική ημερομηνία θα κάνω τα ΠΑΝΤΑ για να έρθω και γω μαζί με τα retro handhelds μου :D .

Χουάνα κανόνισε κανένα ράτζο :P

δεν έχω κάτι να συνεισφέρω γιατί ότι ρετρο έχω (atari 520stfm, c1084s, cpc464, handhelds) τα έχουν και οι υπόλοιποι...

το σίγουρο όμως είναι ότι θα έρθω όποτε και όπου γίνει!

θα προσπαθήσω να έρθω έστω ως επισκέπτης με παρέα που θα εκτιμήσει αυτό που θα δει...μακάρι να μπορέσω να παραστώ.

Συγχαρητηρια για την ιδέα και για την διάθεση υλοποίησης

Παλαια τευχη περιοδικων, κομικς, βιβλιων θα ηταν ιδιαιτερα ενδιαφεροντα.

Ποσο μαλλον παλαια παιχνιδια (el greco, lyra κτλ)...

Εγώ λέω να κάνουμε δύο εκθέσεις: Μια ο Φώτης μόνος του και μια όλοι εμείς οι υπόλοιποι! Φτου να μη σε ματιάσω παιδάκι μου...

πολυ καλη πρωτοβουλια κ μπραβο!! καπου πηρε το αυτι μου απο εναν τυπο που θα κανει κατι αναλογο με μαγαζια κιολας μεσα που ασχολουντε μονο με ρετρο πραγματα κ γκεστ ρετρο φυσιογνωμιες απο το εξωτερικο booth για συλλεκτες!!κατι τετοιο δεν ειμαι σιγουρος. μπορει να εννοουσε κ αυτο εδω!! παντως ειναι καλο που ασχολουντε με αυτη την φαση.

Οχι δεν εχει σχεση. Αν κανουμε κατι, σιγουρα δεν θα ειναι event προμοταρισματος μαγαζιων, ουτε θα εχει εμπορικους προσανατολισμους, εισητηρια, email chains κτλ.

Μια πολιτισμενη εκδηλωση για ανθρωπους που θελουν να ξαναδουν/γνωρισουν/μαθουν καποια "κομματια" των 80s που δεν θα εχουν τη δυνατοτητα να συναντησουν πουθενα αλλου στην Ελλαδα.

Κατσει δεν κατσει τελικα (ελπιζω το πρωτο), τα kudos στον Βαγγελη ειναι δεδομενα!

οχι μαλλον ειναι αλλο!! αλλα μαγαζια ελεγε του εξωτερικου που εχουν μονο παλιες φιγουρες κ κομικ κε τετοια!! κ παιχνιδαδικα με παλιο στοκ!! τωρα δεν ξερω για εισιτηρια κ τετοια χαζεβα κατι αλλο εγω κ απλα ειχα στησει αυτι!! χαχα

+1 κι εγώ μέσα αρκεί να είμαι Ελλάδα..

Wally είπε:
Ποσο μαλλον παλαια παιχνιδια (el greco, lyra κτλ)...
Yπάρχει μπόλικο υλικό και από αυτό. Το πολύ πολύ σας το κάνω ένα πακέτο (αν δεν έρθω) και σας το στέλνω :)

Θελω πολύ να παρεβρισκομαι και γω εκει μαζί σας.

Αλλα πριν το αποφασίσω έχω καποιες ερωτήσεις.

Θα γίνει απλα εκθεση των Ρετρο-αντικειμένων που διαθέτει ο καθένας ή μπορει να γίνουν και αγοροπολησίες -ανταλαγές ?

Εγω απο ρετρο-αντικειμενα διαθετω : παλαια περιοδικα απο ''Ταχυδρομος'' ,''Περιπετεια'',"Μπλεκ'' ,''Δυφονο'', ''Εικονες'' ,ελληνικά χαρτονομίσματα και πολλά κερματα ,Ελληνικές βιντεοταινίες σε VHS (original στο κουτι τους με το εξώφυλλο τους),και DVD.

1 pick-up ,3-4 video (αλλα χαλασμενα)

Kαι διαφορα άλλα πραγματα ίσως βρω.

Υποθέτω οτι κανουν για την εκθεση.

Υποθετω οτι θα ειναι εκδηλωση και οχι "παζαρι"

Νομίζω οτι υπάρχει νομικό θεμα με αγοραπωλησίες...

Kampia, θα φτιάξεις το πακέτο, θα μπείς και εσυ μεσα και θα έρθεις!!!!

θα ειναι εκδηλωση και οχι "παζαρι"

να κανω μια ερωτηση??? αν δεν ειναι οπως το εξωτερικο που υπαρχουν booth απο συλλεκτες κ πουλανε ανταλασσουν τα πραγματα τους τα οποιο ειναι χωρις εισοδους κ διαφορα αλλα πραγματα! πως θα ειναι??απλα ο καθενας θα δειχνει τι εχει??

Πίσω
Μπλουζα