Προτεινόμενος επεξεργαστής και κάρτα γραφικών;

michpan είπε:
Εφ'όσον θα κάνεις τέτοια δουλειά (γραφίστας είσαι; ), ένας δυνατός επεξεργαστής σου χρειάζεται περισσότερο από μία πολύ δυνατή κάρτα. Προτείνω core i7-860 και κάρτα ATI 5770. Οχι ότι θα έχεις πρόβλημα στα παιχνίδια μ'αυτό το σύστημα.. :)

Μιχάλης
Μιχάλη, ο i7-860 κανει 250? περιπου 100 παραπανω απ'οσα θελει να δώσει...
 
κι εδω που τα λεμε 100 euro δεν ειναι τιποτα για συστημα που δεν πιανει καν 1000ρικο, αλλα μετα θελει και το αναλογο mb, και βαλε βαλε ξεφευγουμε.
 
Saulot είπε:
Μιχάλη, ο i7-860 κανει 250? περιπου 100 παραπανω απ'οσα θελει να δώσει...
Ναι αλλά η κάρτα κάνει 150.. Και μπορεί να κόψει κι άλλο από την κάρτα. Οπως έγραψα νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερο ένα δυνατό επεξεργαστή πάρα μία πολύ δυνατή κάρτα..

Μιχάλης
 
Συμφωνώ με michpan για cpu. Είναι μακράν η καλύτερη λύση, ιδίως με τα mobo P55 να έχουν πέσει αρκετά στην τιμή. Στοχεύω κι'εγώ σε αναβάθμιση (μας πήραν τα χρόνια) και νομίζω ότι άν πάς να κρατήσεις καιρό ένα σύστημα, κοιτάς τον καλύτερο επεξεργαστή απο άποψη απόδοσης αλλά και ενεργειακής συμπεριφοράς. Άν σε ενδιαφέρουν απλές εφαρμογές και games τότε και με τον AMD μιά χαρά είσαι, σίγουρα.

Κάρτα γραφικών θα στόχευα επίσης σε dx11, με την μικρότερη δυνατή κατανάλωση, δηλαδή 57ΧΧ ή 5850
 
michpan είπε:
Εφ'όσον θα κάνεις τέτοια δουλειά (γραφίστας είσαι; ), ένας δυνατός επεξεργαστής σου χρειάζεται περισσότερο από μία πολύ δυνατή κάρτα. Προτείνω core i7-860 και κάρτα ATI 5770. Οχι ότι θα έχεις πρόβλημα στα παιχνίδια μ'αυτό το σύστημα.. :)

Μιχάλης

masbass είπε:
web graphics, δεν κανω εντυπο σχεδον καθολου, και κατι λιγα που καθονται πολυ πολυ αραια τα εκανα μια χαρα με το ηδη υπαρχον συστημα που ειναι το low end πριν 2 χρονια... Οσον αφορα τα 64bit τα εχω υπ οψιν μου να περασω 64bit εκδοσεις.
Συμφωνώ με τον Michpan και θέλω να βαλω κι αυτό το λινκ από τη micrososft (σόρι Χερκουλ :D ) που εξηγεί πότε χρειαζόμαστε 64bit λειτουργικό. Επιμένω ότι δε θα υπάρχει καμια διαφορά στην ταχύτητα.
 
Σε ταχυτητα ενος application ισως οχι αλλα αν δεις πιο πανω λεω οτι ολη μερα εχω κατω ανοιχτα πολλα progs μαζι και ολα αυτα καλο ειναι να παρουν μνημη πανω απο τα κλασικα 3-4 GB max που ειναι το 32bit.

The benefits are most apparent when you have a large amount of random access memory (RAM) installed on your computer, typically 4 GB of RAM or more. In such cases, because a 64-bit operating system can handle large amounts of memory more efficiently than a 32-bit operating system can, a 64-bit system can be more responsive when running several programs at the same time and switching between them frequently.

Για τον επεξεργαστη ισως εχετε δικιο, η καρτα αλλαζει και μετα, ο επεξεργαστης παει πακετο με το mb (και την εγκατασταση συστηματος)...
 
Ναι το καταλαβα, και στη δική σου περίπτωση ο 64bit ειναι μονοδρομος. Απλώς το τονίζω γιατί διαβάζουν κι άλλοι χρήστες ;) .
 
Πρoτιμώ 3,4 GHz και ξεκλείδωτο πυρήνα παρα 2.80 GHz με hyperthreading.

Επίσης 95Watt? οχι ευχαριστώ, έχω καφετιέρα. Και λαβετε υποψιν 2 ακομα πραγματακια, ειναι και οι 2 στα 45 νανομετρα και οι AMD εχουν καλλιτερο chipset στις μητρικές.

Παρε αυτον Just for fun
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
95W σου φαινονται λιγα η πολλα; o Phenom II X4 965 που λεμε παραπανω ειναι στα 125W (από 140W που ηταν πριν)
 
125Watt θα τα θυσιάσω για 3,4GHz, 95Watt (και εξτρα 100?) για 2,8 δεν δινω.

Εχει χαμηλότατη σχέση τιμής απόδοσης σε σχέση με τον AMD.
 
Συμφωνώ με τον Michpan και θέλω να βαλω κι αυτό το λινκ από τη micrososft (σόρι Χερκουλ :D ) που εξηγεί πότε χρειαζόμαστε 64bit λειτουργικό. Επιμένω ότι δε θα υπάρχει καμια διαφορά στην ταχύτητα.

Ναι το καταλαβα, και στη δική σου περίπτωση ο 64bit ειναι μονοδρομος. Απλώς το τονίζω γιατί διαβάζουν κι άλλοι χρήστες ;) .
Τι ακριβως τονιζεις βρε Νικο, γιατι μας μπερδεψες. Οτι δεν υπαρχει διαφορα ταχυτητας επεξεργασιας αναμεσα σε 64bitο και 32bitο λειτουργικο ?

Η διαφορα ειναι τεραστια - εφοσον μιλαμε για μνημοβορα εργασια οπως αυτη που περιγραφει ο masbass.

To πρωτο που πρεπει να κοιταξει οποιος ασχολειται με web design ειναι η ποσοτητα της διαθεσιμης μνημης - το οποιο παει πακετο με την 64bitη αρχιτεκτονικη του επεξεργαστη και την αγορα των αντιστοιχων 64bitων εκδοσεων των προγραμματων που χρησιμοποιει. Η καρτα γραφικων αρκει να εχει επισης αρκετη μνημη και οχι αναγκαστικα την τελευταια εκδοση του superduper πυρηνα - εκτος αν μιλαμε ΚΑΙ για 3D rendering ως εργασια, οποτε ειναι απαραιτητος και αυτος.

Επισης εφοσον μιλαμε και για "φωτογραφικη" επεξεργασια η οποια συνηθως απαιτει "ωμη" δυναμη απο τον επεξεργαστη - τα GHZ παιζουν καποιο ρολο, οπως και η δυνατοτητα ευκολης (και ασφαλους) "αναβαθμισης" τους. πχ ενας AMD στα 3.8GHZ με 64bit Windowz και 64bit Photoshop με 8GBs RAM (και με μια τυπικη ATI καρτα) δεν χτυπιεται "εργασιακα" απο κανενα αντιστοιχο i7 συστημα
 
Aυτό που λέει ο paspartoo, σύν του ότι οι multi-thread/core εφαρμογές που υποστηρίζουν 64bit processing (rendering και λειτουργίες των plugins) αποδίδουν τα μέγιστα σε ανάλογο OS, με μνήμη και επεξεργαστή. Απο πείρα μιλάω για audio software, όμως κάτι ανάλογο παίζει και στο video/graphics editing. Eνδέχεται να υπάρχουν βέβαια ασυμβατότητες σε plugins που δέν έχουν γραφτεί natively για 64bit OS, αλλά όποιος ασχολείται επαγγελματικά με τον τομέα του θα έχει δεί ποιά plugins είναι αυτά και θα τα αποφύγει.

Όπως και να έχει, εγώ το θεωρώ ανόητο να δουλεύεις πλέον σε 32bit, έχωντας στην διάθεσή σου και software αλλα και hardware που είναι 64bito, και επίσης ανόητο θεωρώ να αγοράζεις επεξεργαστές και κάρτες γραφικών που θέλουν υποσταθμό της ΔΕΗ για να λειτουργήσουν, ή έχουν υψηλό idle power consumption. H τεχνολογία γιάυτό προχωράει, για να γίνεται ολοένα και πιό αποδοτική.
 
Τελικά το πηρα (με το συμπαθιο), το εστησα διπλα και κανει install τα διαφορα, εχω μια απορια μονο: Το Mobo ειναι το Asus M4A785TD-V Evo και προσεξα οτι... δεν υποστηρίζει floppy (καλωσηρθες στο παρον παππου)! Πριν με παρετε με τα γιαουρτια, να πω οτι λογω επισκευων/ενασχολησης με παλιοτερα PC που τρεχουν win98 μου ψιλοχρειαζεται η δισκετουλα του φτωχου κι αναρωτιεμαι τι εναλλακτικες υπαρχουν να βαλω ενα τετοιο drive.
 
USB floppy drive λέγεται η λύση! ;)
 
Τελικά να αγιάσεις δεν μπορείς.

Σήμερα, Χριστούγεννα και ο άγιος βασίλης μου είπε ότι μου έχει στα σκαριά μια ATI 5870. Η παραγγελία έχει γίνει και πριν τη πρωτοχρονιά, διαθεσιμότητος θέλοντος θα είναι στα χέρια μου.

Η κάρτα είναι δωράκι από τη γυναίκα μου, οπότε τελικά θα προχωρήσω στο χτίσιμο ενός πολύ δυνατού μηχανήματος. Βέβαια θα πάρω τη κάρτα τώρα, θα τη βάλω στο overclocked C2Duo 8400 να τεστάρω μερικά παιχνιδάκια και έπειτα σε κανένα μήνα, θα πάω για επόμενο μηχάνημα.

Επειδή θα παίζω παιχνίδια κατά κύριο λόγο και δεν με ενδιαφέρει τίποτε το εξεζητημένο, σκέφτομαι για Phenom II 965 μια και η διαφορά του από i7 είναι μηδενική στα παιχνίδια. Σκοπός μου είναι να πάρω μια mobo ακριβή και καλή που να δέχεται και δεύτερη 5870 σε Crossfire, ακριβώς γιατί είναι ελκυστικό να χρειάζεσαι ένα driver από ένα κατασκευαστή για όλο το σύστημα.

Εσείς είστε υπέρ της λύσης Phenom II; Για να ακούσω και τις γνώμες άλλων.....
 
aha... κριμα κι εχω εδω ενα floppy αχρησιμοποιητο, θα δω μπας και παιζει καποιο enclosure σκετο η εστω καποιο καλωδιο USB to Floppy.

Κατι αλλο: το motherboard εχει μια onboard Radeon HD 4200 με 128 MB sideport μνημη, εχω βαλει μια ATI HD 5770 και σαν να υποψιαζομαι οτι μπορω να τρεχω και τις δυο καρτες παραλληλα; Η 5770 εχει 2 DVI out να πανε σε δυο οθονες αλλα επιπλεον μπορω να στειλω σημα σε μια τριτη οθονη απο την onboard; Αν δεν θελω να χρησιμοποιησω τριτη οθονη εχει νοημα ν'αφησω enabled την onboard (πχ. δινει κατι extra στα graphics του συστηματος ακομη κι αν δεν ειναι συνδεδεμενη οθονη στο DVI out της);

Καθε φορα που κανω αναβαθμιση τα χανω μ ολα τα νεα κολπα που παιζουν...
 
Στο Ebay θα βρεις εύκολα usb σε floppy αντάπτορα. Υπ'όψην ότι αν θες να κάνεις boot το μηχάνημα από κάτι τέτοιο ίσως αντιμετωπίσεις πρόβλημα όπως κι επίσης αν θελήσεις να κάνεις access το usb floppy από dos..

Μιχάλης
 
Το φλοπυ για ποιο λογο ακριβως το χρειαζεσαι? Ισως υπαρχει τροπος να βολευτεις με καποιες αλλες λυσεις. Για παραδειγμα αν θες να εγκαθιστας 98, μπορεις να φτιαξεις cd win98 που να μπουταρει με floppy emulation.

Επισης μπορεις να φτιαξεις εικονικο floppy και να φορτωνεις πανω του floppy images.

Το usb δεν θα σε βοηθησει και πολυ για παλιες εφαρμογες σε windows 98, ενω δεν ξερω καν αν θα δουλεψει χωρις drivers.

Ο παλιος υπολογιστης σου φυσικα διατηρει το floppy του, για τον καινουριο ειναι το θεμα
 
λογω δουλειας ειμαι υποχρεωμενος να συντηρω κατι αρχαιολογιες που παιζουν μονο σε DOS περιβαλλον και οι αρχαιολογιες αυτες δεν μπορουν να κανουν boot με USB. Τελικα ομως καταφερα να περασω εστω Win98 και να τρεξω απο το DOS τους το προγραμμα εκεινο με επιτυχια οποτε με το NativeUSB για να μεταφερω αρχεια + τη λυση του Hiren δεν θα χρειαστει δισκετα.

Ασε που εχω μια σακουλα παλιες δισκετες εδω διπλα και καθε φορα που πρεπει να χρησιμοποιησω μια φτανω να πεταω 4-5 μεχρι να βρεθει μια που να μη χτυπάει...
 
Πίσω
Μπλουζα