Προφορική εξέταση στην τάξη

Δεν ελεγα ποτε μαθημα προφορικα με εκνευριζε αφανταστα και οχι απλα ελεγα πως δεν ξερω η δεν διαβασα αλλα η απαντηση μου ηταν δεν λεω μαθημα με αποτελσμα στο γυμνασιο η στο λυκειο να με βγαζουν εξω με απουσια και μεχρι και αποβολη εφαγα γιατι η συγκεκριμενη που μας εκανε φυσικη ελεγε πως το κανω συστηματικα και με εστειλε στον διευθηντη.Φυσικα φροντιζα να γραφω καλα στα διαγωνισματα,τεστ,εξετασεις κλπ για να καλυπτω τους βαθμους μου απλα να περναω της ταξης γιατι δεν ηθελα κατι παραπανω.
 
Η προφορικη εξεταση ηταν λιγο τραυματικη εμπειρια μερικες φορες, αλλα νομιζω οτι την προτιμουσα απο ''τεστ'' η ''διαγωνισμα''.... Γιατι στην προφορικη υπηρχε πιθανοτητα να γλιτωσεις, ενω στο γραπτο τεστ οχι.

Εξαρτιοταν κι απ'το μαθημα ομως... Θετικες επιστημες δεν ειχα προβλημα να με εξεταζουν.... Ιστοριες κι ολα τα θεωρητικα δεν μπορουσα.
 
Ηταν λιγο τρομοκρατια η υποθεση, ειδικα για οσους δεν γουσταρανε το σχολειο. Ειδικα καποιες καθηγητριες στο γυμνασιο ηταν πολυ....χμ...κακες...

Αυτο που θυμαμαι απο το γυμνασιο, ειναι οτι με σηκωνανε μολις βλεπανε οτι καθομουν αραχτος.

Σταυρωνα τα χερια και τα ποδια και χυνομουνα στην καρεκλα. Μολις με βλεπανε σε αυτη τη σταση...πες μαθημα.

Κομμενη....καθομουνα αλλιως...

Πλακα ειχε η μεταφωνιση....μολις πηγαιναμε να πουμε μαθημα να τα κοκορακια. Πολυ γελιο στην ταξη και καποιες φορες την γλυτωναμε.

Καποια χρονια ειχα βαλει και σιδερακια και η εξεταση ηταν μαρτυριο γιατι ολα τα συμφωνα μοιαζανε με ενα συμφωνο που ακουγοταν καπως σαν "κγζδφβ".

Μεχρι που ειχα πιασει μερικους καθηγητες και τους εξηγησα οτι δεν μπορω να μιλαω ανετα στην ταξη.
 
Θυμάμαι μια φορά στην Γ' Λυκείου είχαμε εξέταση στην Ιστορία (ένα χοντρό βιβλίο!). Ο καθηγητής (πολύ συμπαθητικός άνθρωπος) μου είχε πει ότι θα με εξέταζε προφορικά για να μου βάλει βαθμό. Ένα Σαββατοκύριακο διάβασα Ιστορία...H εξέταση ήταν στο γραφείο του καθηγητή, (σε ώρα διαλείμματος!). Πήγα με το βιβλίο μου για συμπαράσταση, εκείνος το άνοιξε στο υπο εξέταση κεφάλαιο και βλέποντας τις σημειώσεις στο περιθώριο του βιβλίου και τις υπογραμμίσεις, συμπέρανε ότι πραγματικά είχα διαβάσει! Έκπληκτη άκουσα να μου λέει ότι θα μου έβαζε καλό βαθμό (πήρα 17!!!) λόγω της εμφάνισης του βιβλίου μου δηλ. με σημειώσεις και υπογραμμίσεις. Έφυγα ανακουφισμένη από το γραφείο του!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
BETTY BOOP είπε:
Έκπληκτη άκουσα να μου λέει ότι θα μου έβαζε καλό βαθμό (πήρα 17!!!) λόγω της εμφάνισης του βιβλίου μου δηλ. με σημειώσεις και υπογραμμίσεις. Έφυγα ανακουφισμένη από το γραφείο του!!!
Καλοοοο! Ανετος βαθμος.... :beer:
 
pardalotzatziki είπε:
Καλοοοο! Ανετος βαθμος.... :beer:
και το καλύτερο...δεν με εξέτασε!!! Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!!! Πάντως πραγματικά είχα διαβάσει!!!

Στο Δημοτικό η προφορική εξέταση γινόταν από το θρανίο του μαθητη, στο Γυμνάσιο σηκωνόμασταν όρθιοι στον πίνακα σε κάποια μαθήματα ή εξεταζόμασταν από το θρανίο πάλι όρθιοι και να σε κοιτα όλη η τάξη, στο Λύκειο η εξέταση ήταν από το θρανίο...Σε μαθήματα όπως Μαθηματικά η εξέταση περιλάμβανε τη λύση ασκήσεων για το σπίτι οπότε όρθιος ο μαθητης στον πίνακα...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μια χαρά το 17αρακι. Στον αφρό.

BETTY BOOP είπε:
...H εξέταση ήταν στο γραφείο του καθηγητή, (σε ώρα διαλείμματος!). ...
Μου φαίνεται παράξενο η εξέταση στο γραφείο και μάλιστα σε ώρα διαλείμματος!
 
Η χειρότερη στιγμή για κάθε μαθητή. Δεν συγκρίνεται ούτε με διαγωνίσματα ούτε με εξετάσεις κλπ...
 
Έχουν περάσει περίπου 30 χρόνια, και δεν νομίζω να ασχοληθεί κανείς με την ομολογία μου ότι πέρασα τα γραπτά μαθηματικά με σκονάκι στην Τρίτη γυμνασίου.

Στα προφορικά μαθηματικά όμως δεν είχα καμμία ελπίδα ότι και να με ρωτούσαν.

Ήταν τρεις (σαραντάρηδες χαβαλέδες τους λέω τώρα) καθηγητές και τους ρώτησα αν μπορούν να με εξετάσουν σε ότι πιο δύσκολο σε Αρχαία και Ιστορία.

Γέλασαν, μου έκαναν κάτι πανεύκολες ερωτήσεις, απάντησα, και έτσι πήγα στην πρώτη λυκείου χωρίς να χάσω εκείνη την χρονιά.
 
SAM_0208.jpg

Επειδή όσο και αν έψαξα στο internet για εικόνα δεν το βρήκα πουθενά, αναγκάστηκα να κάνω έρευνα σε σχολεία, να το ψάξω να το αγοράσω, και νάτο:

το περίφημο... μπλοκάκι που μας ταλαιπωρούσε τα μαθητικά μας χρόνια!

SAM_0207.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα