Προϊόντα και Ελληνικές ταινίες

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας katerinak
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
κατι που ξεχασα να προσθεσω σχετικα με την ταινια "ο δασκαλακος ηταν λεβεντια" : αρκετα συχνα γινεται αναφορα στη μαρκα αυτοκινητου "Τζαγκουαρ" αλλωστε ειναι ο λογος που η Ρια(Ελενη Ερημου) προσπαθει να κανει τον Λαμπη(Κωστας Βουτσας) να την ερωτευτει προκειμενου να υπογραψει ο πατερας της(Διονυσης Παπαγιαννοπουλος)τη συμφωνια με τον Ελληνοαμερικανο Τζακ (Αντρεας Φιλιππιδης)
 
Γειά σας.

Στο κατάστημα υφασμάτων ΛΑΪΣ διαδραματίζονται σκηνές από το "Κλωτσοσκούφι" με τη Βουγιουκλάκη αλλά και από το "Τυχερό πανταλόνι" (1963) με τον Θανάση Βέγγο. Η πλάκα είναι οτι και στις δύο ταινίες τον μαγαζάτορα ενσαρκώνει ο Ράλλης Αγγελίδης. Στο "Τυχερό πανταλόνι" φαίνεται και η βιτρίνα του καταστήματος με τον αριθμό 23. Θυμάται μήπως κανείς που μπορεί να ήταν;

Lais.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στην Οδο Αθηνάς πρεπει να ειναι
 
Πανούλης είπε:
Γειά σας.Στο κατάστημα υφασμάτων ΛΑΪΣ διαδραματίζονται σκηνές από το "Κλωτσοσκούφι" με τη Βουγιουκλάκη αλλά και από το "Τυχερό πανταλόνι" (1963) με τον Θανάση Βέγγο. Η πλάκα είναι οτι και στις δύο ταινίες τον μαγαζάτορα ενσαρκώνει ο Ράλλης Αγγελίδης. Στο "Τυχερό πανταλόνι" φαίνεται και η βιτρίνα του καταστήματος με τον αριθμό 23. Θυμάται μήπως κανείς που μπορεί να ήταν;
λυθηκε και η απορια που ειχα πριν καιρο σε αυτό το ποστ ,οποτε υπαρχουν υφασματα μαρκας "ΛΑΪΣ"

:thanx2: :thanx2: :thanx2: Πανουλης
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να και ένα απόσπασμα από την "Σουσουράδα" (1960) με την Μαρλέν Παπούλια, όπου γίνεται μια τόσο χοντροκομμένη προβολή της σόδας "Φλώρινα" , -αφού ο Γιώργος Σπύρου προσπαθεί να τηλεφωνήσει χωρίς να καλύψει την πρόχειρη μπροσούρα - και των κράκερς "Παπαδοπούλου" που προκαλεί θυμηδία. Βλέπουμε πάντως και άλλα, όπως αφίσα του "ROL με 07" και μακαρόνια "ΗΛΙΟΣ" :

https://www.dailymotion.com/embed/video/k65a2JEBlmdyPD35MT1

Το 23 στην Αθηνάς είναι χαμηλά προς το Μοναστηράκι, σχεδόν απέναντι από τη Βύσσης, όπου υπήρχαν κυρίως εργαλειάδικα (τη μέρα!! :animlaugh: ). Εμένα η σκέψη μου είναι κάπου μέσα στο γυναικείο εμπορικό τομέα δηλαδή Ερμού, Ευαγγελιστρίας, Αγ. Μάρκου, Αιόλου κλπ
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πανούλης είπε:
Να και ένα απόσπασμα από την "Σουσουράδα" (1960) με την Μαρλέν Παπούλια, όπου γίνεται μια τόσο χοντροκομμένη προβολή της σόδας "Φλώρινα" , -αφού ο Γιώργος Σπύρου προσπαθεί να τηλεφωνήσει χωρίς να καλύψει την πρόχειρη μπροσούρα - και των κράκερς "Παπαδοπούλου" που προκαλεί θυμηδία. Βλέπουμε πάντως και άλλα, όπως αφίσα του "ROL με 07" και μακαρόνια "ΗΛΙΟΣ"
στο τελος του βιντεο τον ακουμε να ζηταει "ενα κουτι κρακερακια Παπαδοπουλου" ,μαλιστα επαναλαμβανεται 2 φορες: μια απ τον Γιωργο Σπυρου και μετα απ τον παντοπωλη που ζηταει απο τον μικρο να δωσει στον πελατη "ενα κουτι κρακερακια Παπαδοπουλου"
 
στην ταινια "μοντερνα σταχτοπουτα" η Μαιρη (Δεσποινα Νικολαϊδου) λεει στον Δημητρη Παπαμιχαηλ οτι φοραει αρωμα "amour του Caron" aroma.JPG περισσοτερες λεπτομερειες στις απαντησεις του κουιζ της Bambinella στο σημειο 4 :)

Στην Κατερινα (Αλικη) ο Αρης Μαλιαγρος κανει δωρο ενα αρωμα
attachment.php
αλλά δεν αναφερει τη μαρκα,ξερουμε μονο οτι εχει ωραια μυρωδια ,υπαρχει και σχετικο βιντεο με Αλικη-Δημητρη στα 01:51 http://www.youtube.com/watch?v=ViZ-AqI3EMM

arom.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φεύγοντας για Γερμανία από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Πειραιά στην ταινία του Ντίνου Δημόπουλου "Οι Εχθροί" (1965), ο Φαίδων Γεωργίτσης αποχαιρετά τη Τζένη Ρουσσέα και τον Αλέκο Αλεξανδράκη. Πίσω τους μια διαφημιστική πινακίδα για τα μακαρόνια "ΝΤΕΒΕΤΑ" (αργότερα απορροφήθηκαν από τα μακαρόνια "ΜΕΛΙΣΣΑ") και μιά άλλη για τα ονομαστά τότε "ωρολόγια DOGMA"

(Αποσπάσματα έχω περιλάβει σε ένα μικρό αφιέρωμα για τον Σταθμό Λαρίσης του Πειραιά στον Αγ. Διονύσιο, που μπορείτε να δείτε εδώ)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
στην ταινια "Διπλοπενιες" η Ρικα Διαλυνα οταν βρισκεται στο κεντρο διασκεδασης "ο Λευτερης" που τραγουδαει ο Γρηγορης(Δημητρης Παπαμιχαηλ) ζηταει απ τον Κανελο(Χρονης Εξαρχακος) ενα Johnny Walker :
attachment.php


αυτη ειναι η φωτογραφια που φαινεται καλυτερα το μπουκαλι
attachment.php


Εξω απ το κεντρο ,σε μακρινη αποσταση βλεπουμε μια φωτεινη επιγραφη με τη διαφημιση του καφε BRAVO :
attachment.php
attachment.php


2plopenies.JPG

jo.JPG

kaf.JPG

kaf1.JPG
 
Αρκετά χτυπητή φάση ήταν στην ταινία "Ο στρίγκλος που έγινε αρνάκι" που ο Κωνσταντάρας μιλάει στο τηλέφωνο, και λέει στον άλλο σχεδόν στο ξεκάρφωτο να τριφτεί με Vicks, και μάλιστα τονίζει το βιξ.
 
cloud είπε:
Αρκετά χτυπητή φάση ήταν στην ταινία "Ο στρίγκλος που έγινε αρνάκι" που ο Κωνσταντάρας μιλάει στο τηλέφωνο, και λέει στον άλλο σχεδόν στο ξεκάρφωτο να τριφτεί με Vicks, και μάλιστα τονίζει το βιξ.
το ειχα γραψει και εδώ , τωρα εφτιαξα και το σχετικο βιντεακι :

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
katerinak είπε:
το ειχα γραψει και εδω , τωρα εφτιαξα και το σχετικο βιντεακι :
Ναι αυτό!

Sorry που δεν το είχα δει, όμως βαριόμουν να διαβάσω όλα τα ποστ.. Και ήταν και ευκαιρία να ανεβάσεις το βίντεο! :P
 
Πάντως ας μην ξεχνάμε ότι πολλά από αυτά τα προϊόντα ήταν τότε μοναδικά στο είδος τους κι επομένως η αναφορά της μάρκας τους δεν ήταν *απαραίτητα* διαφήμιση, ας πούμε "Νεσκαφέ": Δεν υπήρχε άλλο, η λέξη "νεσκαφέ" είχε χάσει το κεφαλαίο Ν και τον χαρακτήρα της μάρκας και ήταν συνώνυμο με "στιγμιαίο καφέ". Οπότε αν μια ταινία έδειχνε έναν νεαρό να παραγγέλνει νεσκαφέ δεν ήταν αναγκαστικά διαφήμιση. Εδώ βέβαια η περίπτωση του Vicks φωνάζει από μακρυά, ήταν τελείως άσχετη με την ιστορία, ούτε δίνει ευκαιρία για αστεία ατάκα και δεν υπήρχε κανείς λόγος να αναφερθεί, χώρια ο τρόπος που λέει πεντακάθαρα το όνομα ο Κωνσταντάρας.

Και σε άλλες περιπτώσεις έπρεπε να υπάρχουν κάποια στοιχεία για το ντεκόρ. Δεν υπήρχε μπακάλικο χωρίς τα τσίγκινα κουτιά με μπισκότα Παπαδοπούλου, και κοντά στο ταμείο για να ελέγχει το αφεντικό και για να παγιδεύουν τους μπόμπιρες να τα θέλουν όσο η μαμά πλήρωνε. Οπότε το να τα δείχνει η κάμερα δεν είναι αναγκαστικά "ύποπτο".. τώρα βέβαια αν κολλάει επάνω τους είναι άλλη ιστορία :)
 
Στην ταινια "δυο αγαπες δυο κοσμοι" η Σασα Νταριο που θελει να γινει κουμπαρα στο γαμο της Γκελυ Μαυροπουλου και του Γιωργου Καμπανελλη ,της λεει οτι θελει να της κανει δωρο το υφασμα για το νυφικο κι οτι εβαλε στο ματι ενα μοντελο του οικου Christian Dior
 
Στην ταινια "ο Δημος απ τα Τρικαλα" οταν ο Παρασκευας(Κωστας Χατζηχρηστος) σχεδιαζει να μπερδεψει τη γυναικα του για να καλυψει τις απιστιες του και να εμφανιστει σαν τον Δημο,τον υποτιθεμενο διδυμο αδερφο του που δηθεν μοιαζουν σαν δυο σταγονες νερο,πηγαινει να αγορασει ρουχα απ το καταστημα Κ.Μαρουσης Α.Ε.
attachment.php
attachment.php


attachment.php


dimosapotrikala.JPG

1.JPG

2.JPG
 
Πανεπιστημιου και Θεμιστοκλεους
 
το ΄καψαν οι "συνιστωσες" σε μια διαδηλωση πριν 20 χρονια με 4 ανθρωπους μεσα
 
Πίσω
Μπλουζα