Προϊόντα και Ελληνικές ταινίες

Δεν πειράζει. Που και που τέτοια εκτός θέματος είναι απαραίτητα ;)
 
Πανούλης είπε:
Μισό λεπτό, η κοπέλα που τηλεφωνεί και η κοπέλλα που χορεύει με τον Σταυρίδη είναι διαφορετικά πρόσωπα, μοιάζουν μόνο στα μαλλιά. Η Ζέτα μόνο στη σκηνή του τηλεφώνου εμφανίζεται. Η άλλη μικρή συμμετέχει με την Παπούλια και σε μια σκηνή χορευτικού όπου φαίνονται τα ανατομικά της προσόντα, φανερά διαφορετικά από της Ζέτας.Πάντως γενικότερα η Ζέτα στις πρώτες ταινίες της είναι αγνώριστη. Μέσα στο 1961 έγινε μια μετάλλαξη σ' αυτό που πλέον αναγνωρίζουμε σαν Ζέτα. Είχα φτιάξει και ένα σχετικό αφιέρωμα που, αν θέλετε - μιάς και βγαίνουμε εκτός θέματος -, μπορείτε να δείτε εδώ.

Το αφιέρωμα που ετοίμασες είναι διαφωτιστικό. Όντως το πρόσωπο της κοπέλας που τηλεφωνεί μοιάζει πολύ με της Ζέτας.

Μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση πως σε πολύ μικρό διάστημα άλλαξε τόσο, ώστε να γίνει η Ζέτα που όλοι ξέρουμε!!!
 
Kambia είπε:
Δεν πειράζει. Που και που τέτοια εκτός θέματος είναι απαραίτητα ;)
ευχαριστουμε Kambia που μας επετρεψες να βγουμε εκτος θεματος,ειχε οντως ενδιαφερον το θεμα με τη μεταμορφωση της Ζετας,αν δεν ειχαμε αυτη την απορια ουτε που θα βλεπαμε ολα αυτα τα σταδια στο βιντεο του Πανουλη

Μετα απο ολα αυτα, ας επιστρεψουμε εντος θεματος:

Στην ταινια "μην ερωτευεσαι το Σαββατο" φαινεται ενα φορτηγακι που μεταφερει κρασια της Αχαϊας Clauss,ενα μαγαζι που πουλαει αυτα τα κρασια και παραδιπλα ενα αλλο με την ονομασια "πετρογκαζ" σ αυτο το τελευταιο δουλευει ο Βογιατζης:

attachment.php
attachment.php


attachment.php
attachment.php


axaiaclaus,minerotSavvat.JPG

axaia.JPG

1.JPG

2.JPG
 
Πανουλη, παρα πολυ ωραιο το αφιερωμα σου για τη Ζετα κι αν δεν ειχες κανει edit στο τελευταιο σου μηνυμα συμπληρωνοντας αυτο το βιντεο, αλλα το παρεθετες εξ' αρχης τοτε κι εγω δε θα ειχα πλεον καμια αμφιβολια οτι στις πρωτες φωτογραφιες εχουμε τη Ζετα.

Οπως και να' χει, η αλλαγη ειναι θεαματικη απο το 1961, αλλα ακομα θεαματικοτερη ειναι απο την αμεσως επομενη χρονια που τρομαζουμε να δουμε αυτη την εκρηκτικη ηθοποιο ντυμενη! :)

Παρατηρησα επισης μια επιστροφη στο σκουρο μαλλι το 1969, ευτυχως προσωρινη διοτι το ξανθο, κατα τη γνωμη μου, της ταιριαζε οσο σε λιγες γυναικες.
 
Χαίρομαι που σας άρεσε το αφιερωματάκι! Και σωστή η παρατήρησή σου Bambinella, αλλά δεν είμαι και πολύ γρήγορος στο πληκτρολόγιο και ώσπου να γράψω και ανεβάσω το πρώτο μέρος του ποστ #150 είδα ότι στο μεταξύ είχε μαζευτεί σωρεία απαντήσεων. Οπότε σκέφτηκα σαν καλύτερη λύση να κάνω ένα σύντομο edit και να δώσω το link παρά την επιφύλαξη οτι ήταν εκτός θέματος.

Και μιά που με τον Παπαμιχαήλ, την Loder και τον Βογιατζή ξαναμπήκαμε στη ρότα μας, να δούμε και λίγο από το "Να ζή κανείς ή να μη ζή;"

Μπάμπης Ανθόπουλος : " Μίστερ, τα πρόσωπα που ζητάς ζαχαρώνουν όξω"!

(και πώς ζαχαρώνουν δηλαδή; Με αναψυκτικό "ΘΑΥΜΑ"! Και μέσα και έξω!)

https://www.dailymotion.com/embed/video/k5Mi8HLH28zk6i37QP6
 
ευχαριστουμε πολυ Πανουλη για τη συμβολη σου στον εμπλουτισμο του θρεντ :)

πληροφοριες για την εταιρια "Θαυμα" , είναι μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες παραγωγής και εμφιάλωσης αναψυκτικών και χυμών στην Ελλάδα,υπαρχουν εδω
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στην ταινια "ο Σταματης κι ο Γρηγορης" ο προεδρος του δικαστηριου παιρνει "Αλγκον" , τον επιασε πονοκεφαλος απ την πολυλογια του δικηγορου Γρηγορη(Νικος Σταυριδης) :

attachment.php
attachment.php


attachment.php


Ο Σταματης κι ο Γρηγορης κανουν πως μαλωνουν μπροστα στα ματια ενος πελατη του δικηγορικου γραφειου,ο Σταματης(Μιμης Φωτοπουλος) λεει στον Γρηγορη "θα σου δωσω το Toshiba στο κεφαλι"

attachment.php
attachment.php


στην τελευταια φωτογραφια φαινεται καλυτερα το ραδιοφωνο μαρκας "Toshiba"

proedros,stamatisgrigoris.JPG

algkon.JPG

algk.JPG

toshiba.JPG

to11.JPG
 
Στην ταινια "ο γαμπρος μου ο δικηγορος"
attachment.php
ο Νικος Σταυριδης για να καλυψει καπως την παρουσια της Βιολετας (Μπεατα Ασημακοπουλου) στο γιο του Σταυρο Παραβα, μιλαει για το αρωμα "Βιολετα" , υπηρχε τετοιο αρωμα: "ΚΟΛΩΝΙΑ ΒΕΡΑ ΒΙΟΛΕΤΑ. Εξοχον άρωμα δια την τουαλέτα και τα μανδήλια σας. Πωλειται εις φιαλίδια και κατ΄ οκαν…. "πηγη

Στην ταινια "ποτε δε σε ξεχασα" κανει την εμφανιση του ο παγωτατζης και διαφημιζει τα παγωτα ΕΒΓΑ,λεει: "ΕΒΓΑ παγωτα:κρεμα,σοκολατα,πυραυλος"

attachment.php
εξω απ τον οικο μοδας

attachment.php
attachment.php
στην τελευταια φωτογραφια βρισκεται σε καποιο αλλο σημειο διπλα στη θαλασσα(φαινεται στα δεξια της φωτογραφιας)

gabrosdikigor.JPG

EBGA,potedeseksexasa.JPG

EBGA.JPG

ebga1.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στην ταινια "ζητειται ψευτης" ο Θοδωρος Παρλας(Ηλιοπουλος) υποτιθεται οτι μιλαει με τον υπουργο δικαιοσυνης για τον αδερφο του Πατατιά,στην πραγματικοτητα ομως μιλαει με μια γυναικα που τηλεφωνει απο περιπτερο: φαινεται διαφημιση της σοκολατας Παυλιδου

attachment.php


Ο πολιτικος Φερεκης(Παντελης Ζερβος) με τον ιδιαιτερο του (Ηλιοπουλος) πηγαινουν σε κεντρο διασκεδασης και πινουν "Μetaxa" μαλλον 5 αστερων :

attachment.php


Στην ταινια " το κοριτσι της αμαρτιας" ο Αντρεας Μπαρκουλης κι ο Φραγκισκος Μανελλης πηγαινουν στη ΔΕΘ .Ο Μανελλης εχει φαει του σκασμου και ζηταει σοδα "Σουρωτη" , στη φωτογραφια φαινεται το περιπτερο της εκθεσης με τη σοδα "Σουρωτη"

attachment.php
attachment.php


attachment.php
attachment.php
απολαμβανει τη σοδα του ο Μανελλης

ziteitai pseftis.JPG

ziteit.JPG

sourot,koritsamart.JPG

manelis.JPG

sour.JPG

1sour.JPG
 
Στην ταινια "ο τυχερακιας" ο Νικος Ριζος προσπαθει να μαθει στον Κωστα Χατζηχρηστο να συμπεριφερεται σαν πλουσιος μιας που κερδισε το προ πο (βεβαια ο αληθινος σκοπος του ειναι να του αποσπασει μεγαλο χρηματικο ποσο).Εκτος απ τον ραφτη, ερχεται και καποιος υπαλληλος απ το καταστημα υποδηματων "Σεβαστακης" .

Ο Ριζος ρωταει τον υπαλληλο "τι κανει ο κυριος Σεβαστακης" ;

attachment.php
attachment.php


attachment.php
attachment.php


tixerakias,sevastakis.JPG

sevastakis.JPG

sev.JPG

sev1.JPG
 
BETTY BOOP είπε:
Στην ταινία δεν γίνεται αναφορά στα απορρυπαντικά αυτά αλλά απλώς φαίνονται
Επίσης στην ίδια ταινία (Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ) ο Θανάσης Βέγγος, στο σούπερ μάρκετ ζητά από την πωλήτρια Κατερίνα Γιουλάκη, μπριλ κριμ-μπριγιαντίνη για τα μαλλιά.

Σε άλλη σκηνή της ταινίας, ο Θανάσης, τακτοποιεί τρόφιμα στα ράφια στο σπίτι και φαίνονται κάποιες μάρκες προιόντων όπως η Φυτίνη.
 
Στην ταινια "ενας Δον Ζουαν για κλαματα" βλεπουμε στο φοιτητικο παρτυ μπουκαλια με ουισκι VAT69,την ωρα που χορευουν "ολος τυχαιως" ο φακος "πεφτει" πανω στα μπουκαλια :

attachment.php
attachment.php


vat69,donzouangiaklamat.JPG

vat,donzou.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στην ταινια "κραυγη" ο Γιωργος Μουτσιος οταν βρισκεται στο τρενο παραγγελνει να του φερουν ενα νερο "λουτρακι" και λεει στο σερβιτορο να μην τον ενοχλησουν καθολου μεχρι τη στιγμη που θα κοντευουν να φτασουν στη Θεσσαλονικη .Αμεσως μετα βαζει σε εφαρμογη το σχεδιο δολοφονιας της γυναικας του..

attachment.php


loutraki,kravgi.JPG
 
Στην ταινια "στη θυελλα του παθους" η Κακια Παναγιωτου παραγγελνει ενα μπουκαλι Johnnie Walker
 
Καλλυντικά "Zinnia"... ποιός (ή ποιά) να τα θυμάται; Κάτι εικόνες μου έρχονται από τη μητέρα μου.

Η σκηνή από τον "Μισογύνη" (1958) με ημερολόγιο να φτάνει στο '58 αλλά πρόχειρα διορθωμένο να αρχίζει τάχα από το '57! ( Η αιώνια απαράβατη αρχή οτι πολλοί θα το δούν, λίγοι θα το καταλάβουν).

https://www.dailymotion.com/embed/video/k4oKDvxcEobAwb3bkBn
 
Στην ταινια "δοσατζου,επιχειρησις γαμπρος" η Γεωργια Βασιλειαδου θελει να εισπραξει τις δοσεις και χτυπαει την πορτα μιας πελατισσας της,προσπαθωντας να παρει μια απαντηση την "απειλει" κατα καποιο τροπο λεγοντας οτι θα την κανει "γοπα της "Ευριδικης" "

Στην ταινια "μικροι και μεγαλοι εν δρασει" ο Βασιλης Αυλωνιτης αφου ριξει λιγο ουισκι στο ποτηρι της Μαιρης Αρωνη,γυριζει το μπουκαλι για να φανει η γνωστη πια μαρκα "VAT 69"

attachment.php


Ο Γιωργος Κωνσταντινου στην ταινια "ανθρωπος για ολες τις δουλειες" εργαζεται ως σερβιτορος σε μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα και ζηταει VAT69 για να το παει σε καποιον πελατη,στη συγκεκριμενη περιπτωση προκειται για τον Γιαννη Μιχαλοπουλο:

attachment.php


vat69,mikroimegalendras.JPG

anthrolesdoulies.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπακαλόγατος (1968) με Περικλή Χριστοφορίδη και Φραγκίσκο Μανέλλη. Τα λόγια είναι περιττά!!!!!!

μπακαλογατος 1968 χρι.jpg

μπακαλογατος 1968 χρι.jpg

μπακαλογατος 1968 χρι.jpg
 
Στην ταινια "ενα εξυπνο εξυπνο μουτρο" η τουρτα των υποτιθεμενων γεννεθλιων αγοραζεται απ το ζαχαροπλαστειο "patisserie confiserie Μαλάμος"

attachment.php
attachment.php


attachment.php


1exipnomoutro,tourta.JPG

1ex.JPG

tourta.JPG
 
Για την "καλμαλινη" (παυσιπονο) ακουμε στις παρακατω ταινιες :

"Ζητιανος μιας αγαπης" σε ενα κεντρο διασκεδασης καποιος(αυτος που φαινεται στην παρακατω φωτογραφια) λεει ενα ανεκδοτο στους πελατες του κεντρου κατα τη διαρκεια του διαλειμματος απ το λαϊκο τραγουδι.Σε καποιο σημειο υποτιθεται οτι τηλεφωνει στη γυναικα του και της λεει "ελα Τασια, το παιδι καλα; με καλμαλινη; μπραβο,ας ειν καλα,ευχαριστω πολυ"

k.JPG

"Καλλιο πεντε και στο χερι" ο Πυθαγορας Κωνσταντινεας (Μιμης Φωτοπουλος) ζηταει δυο καλμαλινες για τον πονοκεφαλο αλλά ο αδερφος του ο Τζορτζ (Γιωργος Οικονομιδης) του δινει δυο αμερικανικα υπνωτικα για να μη συναντηθει με το γαμπρο Λακη Πουρε (Γιαννης Γκιωνακης)

ka1.JPG

" Ζωη γεματη πονο " στο κτηριο που εργαζεται η Κάκια Αναλυτη βλεπουμε μια φωτεινη επιγραφη με το ονομα "καλμαλινη-παυσιπονο" ενω στο γραφειο βλεπουμε κουτια καλμαλινης και μια αφισσα κολλημενη στον τοιχο :

Kalmalini 3.jpg

ΥΓ: η τελευταια φωτο ειναι απ το ιντερνετ

zo1.JPG

zo2.JPG

kalmalini.zoigematipon.JPG
 
Πίσω
Μπλουζα