Πρόβλημα με μνήμες σε windows 7 ..

alkis21 είπε:
Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους εκατοντάδες υπαλλήλους μιας ολόκληρης αλυσίδας καταστημάτων έτσι ελαφρά την καρδία, διότι κανείς δεν έχει ικανό στατιστικό δείγμα εκτός πια κι αν αγοράζετε ένα PC την εβδομάδα από διάφορα καταστήματα της ίδιας αλυσίδας στο κέντρο, στο Μαρούσι, στον Πειραιά, στη Λάρισα, στο Ρέθυμνο κτλ. Και φυσικά αγοράζετε ταυτόχρονα και ένα από κάθε άλλο κατάστημα για να κάνετε σύγκριση. Το "πήρα ένα PC και μου χάλασε" σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί απόδειξη του "τα παλικαρια στον τεχνικο τομεα κανουνε πολλα λαθη". Αυτό που λέει ο Pooky είναι γεγονός και στο κάτω κάτω όποιος έχει τις τεχνικές γνώσεις και δεν βαριέται κάνει μόνος του τη συναρμολόγηση, αν δεν τις έχει τότε μάλλον δεν μπορεί και να κρίνει τους άλλους.


Κοιτα αν περνω εγω η εσυ η ο απο πανω η ο πιο κατω ενα pc και μεσα στην βδομαδα χαλαει χωρις λογο η χωρις να του εχεις κανει κατι τοτε ποιος φταιει ??Αυτοι που σου το εφτιαξαν..Σωστος ομως αυτο που λες οτι <<όποιος έχει τις τεχνικές γνώσεις και δεν βαριέται κάνει μόνος του τη συναρμολόγηση, αν δεν τις έχει τότε μάλλον δεν μπορεί και να κρίνει τους άλλους>> μαζι σου ειμαι αλλα δεν τα ξερουμε και ολα και μια συμβουλη η βοηθεια να την δεχετε κανεις οχι να μου ερχετε ο τεχνικος οι ανεμιστηρες σε κατευθυνσει οπου ολοι η σκονη να μπαινει και να γεμιζει τις πλακετες να εχει καει ο σκληρος απο την μπιχλα της σκονης.....και στο τελος να σου πετα το ωραιο <<δεν χρειαζεται>> 8).Ο τεχνικος δεν θα πληρωσει ο φιλος μου θα πληρωσει που το χρυσοπληρωσε κι ολας :cry: .Πως θα γινουμε καλυτεροι στην δουλεια μας εαν δεν ακουμε και συμβουλες η εστω μια δευτερη βοηθεια απο καποιον που ξερει και αυτος.Δεν τα ξερουμε κι ολα.Για να μαθω να φτιαχνω υπολογιστη πειραματιστικα με τον δικο μου #) μετα επιασα και των φιλων μου(και οταν εννοω εμαθα εννοω οτι ειχα καποια προβληματα οπως bios checksum error και τα λοιπα δεν λεω ξερω να συναρμολογω αρα ξερω να φτιαχνω.Ολοι θα αντιμετωπισουμε προβληματα :) )

**dpol ωραιο αυτο που εγραψες

**saulot nice photo

** + ο simonkey λεει οτι 64bit ζητησε 32bit του εβαλαν......μηπως ειχανε ελληψει απο 64bit λειτουργικα..... :D

Δεν λεω καλα τα προιοντα στο πλαισιο αλλα στο τεχνικο τομεα δεν ειδα κανεναν ευχαριστημενο :( .

Κατι off τωρα οταν ο simonkey λεει <<κολλα να κανει ρεσταρτ μαυρες οθονες>> λετε να εχει αυτο που φημηζεται το Black screen of death που εμφανιστηκε στα 7??

Τελος ειστε καλη και ευχαριστη παρεα , πανω απ'ολα παιδια :D

091201-bsod-01.jpg
 
nothos είπε:
Κοιτα αν περνω εγω η εσυ η ο απο πανω η ο πιο κατω ενα pc και μεσα στην βδομαδα χαλαει χωρις λογο η χωρις να του εχεις κανει κατι τοτε ποιος φταιει ??Αυτοι που σου το εφτιαξαν..
Η αντίρρησή μου είχε να κάνει με το ότι το επικέντρωσες στο ΠΛΑΙΣΙΟ, τη στιγμή που δεν νομίζω (χωρίς να παίρνω και όρκο) ότι στα άλλα καταστήματα βασιλεύει περίσσεια γνώσης... κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα είναι γενικό και μάλιστα όχι αποκλειστικά Ελληνικό (σε κάθε διεθνές forum θα βρεις κόσμο να γκρινιάζει για το ίδιο θέμα) και έχει να κάνει με το ελλιπές -σε ποσότητα και ποιότητα- προσωπικό και την τεράστια ζήτηση. Όταν κάθε τετράγωνο έχει και κατάστημα με υπολογιστές, που να βρεθούν τόσοι καλοί τεχνικοί να τα επανδρώσουν; Βέβαια εμείς οι καταναλωτές δεν φταίμε σε τίποτα...
 
Αν επικεντρωθηκα μονο στο πλαισιο τοτε συγνωμη απλα επειδη αναφερθηκε
 
Όταν αγοράζουμε μαϊμού, είναι λογικό να υπάρχει ένα α ποσοστό που παρουσιάζει προβλήματα. Είναι απόλυτα λογικό ότι κανένα Πλαίσιο, Multirama, Eshop (δε ξέρω γω τι άλλο) δεν θα έχει τις εγκαταστάσεις, την τεχνογνωσία και το εκπαιδευμένο προσωπικό της Dell, της HP, της Acer ή της Apple.

Όχι ότι αυτά δεν έχουν προβλήματα, σίγουρα όμως είναι ΠΟΛΥ λιγότερα.

Επίσης δε λέω να αφήσουμε τις μαϊμούδες και να αρχίσουμε να τα σκάμε σε επώνυμα προϊόντα, απλά αναφέρω.... το προφανές :)
 
Αν και ξέρω να στήνω, υποτυπωδώς πάντα, ακόμα και τη πιο πολύπλοκη υδρόψυξη, μια και ασχολούμαι με το άθλημα πολλές δεκαετίες, να είστε σίγουροι ότι θα αγόραζα το τελευταίο Alienware με κλειστά τα μάτια.

Τώρα, να μου πείτε, θα έσκαγες 4Κ σε ένα μηχάνημα που το έπαιρνες με 1,5Κ + μόνος σου απλά για τη φίρμα και τα φωτάκια; ΝΑΙ! Με κλειστά τα μάτια.

Έτυχε να ανοίξω Alienware με σύστημα υδρόψυξης που ένας φίλος μου το πήρε δωράκι στον εαυτό του για να γιορτάσει μια μεγάλη επιτυχία του στον επαγγελματικό του τομέα. Το σύστημα πραγματικά είναι Alien, out of this world και τα παπαγαλάκια - άσχετοι που ούτε καν δεν τα έχουν δει τα γράφω κανονικά.

Το σύστημα ψύξης όλα τα λεφτά. Δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβει κάποιος ότι πρόκειται για υδρόψυκτο σύστημα, ούτε από την εμφάνιση, ούτε από το θόρυβο.

Όσο για τη ποιότητα κατασκευής, άστε το καλύτερα. Ούτε με σφαίρες δεν θα μπορέσω να κάνω τέτοιο cable managment σε κουτί όσο χώρο και να έχω.

Τώρα, και πάλι, θα επαναλάβετε: Θα έσκαγες τόσα χρήματα για τέτοιο μηχάνημα απλά για μερικές "λεπτομέρειες" οι οποίες στην τελική δεν έχουν και κάποια πρακτική αξία; Όπως κάποιος θα έσκαγε για ένα ακριβό αυτοκίνητο που στην τελική δεν προσφέρει και τίποτε παραπάνω από το "ταπεινό" μου Ματίζ, η απάντηση είναι σταθερά "ΝΑΙ" .

Αλλά μόνο για Alienware, για καμία άλλη μάρκα.
 
Τυχερε δεν εχω δει alienware ποτε παρόλο που εχω ακουσει πολυ καλα σχολια.Καμια φωτο εχεις απο το PC του φιλου σου?
 
Πήγα σήμερα το πρωί να του στήσω Eyefinity setup και το είδα. Γενικά δεν τα πάω τόσο καλά με τη φωτογραφία, (να σου πω ότι τη σιχαίνομαι σαν έννοια και σαν ιδέα.... ) οπότε δεν κουβαλάω ποτέ μαζί μου ούτε καν κινητό με κάμερα.

Σαν κουτί είναι εξωπραγματικό, ακατάλληλο, ίσως, για mainstream "επαγγελματικό" χώρο (εγώ θα το έβαζα στη δική μου επιχείρηση πάντως) με φωτάκια που αλλάζουν χρώμα σε 7 σημεία του μηχανήματος. Μπορείς να ελέγξεις το φωτισμό και στα 7 σημεία αυτόνομα. Ανοίγεις το κουτί με το μηχάνημα εκτός ρεύματος και φωτίζεται όλο το εσωτερικό λευκό από spot leds για να κάνεις τη δουλειά σου.

Το "ζουμί" είναι μέσα πάντως. Pure Geek pr0n....... Σε αφήνει άφωνο στην κυριολεξία. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα δεν έχει αντιπροσωπεία και αν πάθει τίποτε θα πρέπει να το στείλει με έξοδα δικά του Ιταλία, αν και το έχει αγοράσει από Αγγλία.

Δεν τον ενδιαφέρει, πάντως, γιατί δεν τίθεται θέμα χρημάτων και ο ίδιος, όσο και αν δεν "βάζει χέρι" στα μηχανήματα, είναι ψείρας και τα σέβεται στο έπακρο.

Σαν λειτουργικό, ήταν καθαρό, άλλωστε ήταν custom built από τον ίδιο και ο ίδιος επέλεξε τι θα έβαζε μέσα, το πήρε εντελώς "γυμνό" .

Από ταχύτητα απλά σφαιρίδι, overclocked από το εργοστάσιο (και καλυμμένο φυσικά από εγγύηση) . Το κουτί το ανοίγεις χωρίς να χάνεις εγγύηση. Άνοιξα το κουτί και είχε ένα σωρό "ΟΚ" και "burn-in check" αυτοκόλλητα μέσα, αυτά δεν τα βρίσκεις σε κανένα πλαίσιο στην Ελλάδα, μη κρυβόμαστε.

Βέβαια, για κάποιον που θέλει να πάρει το φτηνότερο μηχάνημα όλα αυτά είναι απλά......aliens!!!! Αλλά ότι πληρώσεις παίρνεις, αυτό ισχύει παντού.
 
λοιπον μου ειπαν οτι μαλλον παει για μητρικη αλλα θα δουμε γιατι θα το ανοιξουν μεθαυριο...τωρα οσο για το αν θα πρεπει να το φτιαχνει κανεις μονος του το πισι δεν διαφωνω αλλα αν λεω αν καψεις τιποτα τοτε ?γιατι μην μου πειτε οτι ολοι οι τεχνικοι ειμαστε αλανθαστοι...τεχνικος ειμαι σε αλλο τομεα αλλα εχω μαθει να μαθαινω καλα κατι πριν το κανω, δυστηχως δεν μπορω να εχω πληρεις γνωσεις για μονταρισμα περα απο τα βασικα σε υπολογιστες..οσο για το πλαισιο υστερα απο 4 υπολογιστες εχω να πω οτι 1η φορα μου συμβαινει αυτο και απλα απο δω και περα θα πηγαινω σε μαγαζακια οπου τουλαχιστον σεβονται το χιλλιαρικακι που δινω και οχι να με στελνουν απο υπευθηνο σε υπευθηνο κλπ...καταρχην ρε παιδια δεν υπαρχει καποιος να ειναι επικεφαλης παρα ενα παιδακι που τον λενε υποδιευθηντη και καλα με 80 ευρω παραπανω..τελος παντων να το παρω και δεν βαριεσαι απο αλλου την αλλη φορα..

αααα και μην ξεχναμε κανενας αμστραντ αμιγκα κλπ δεν με προδωσαν εδω και 20 χρονια...
 
δεν είναι και τυχαίο γεγονός που τον επόμενο μήνα δεν θα δεις καμία γνωστή φάτσα από αυτούς που είδες τον προηγούμενο, αλλάζουν οι υπάλληλοι σαν των supermarkets , παιδάκια που γενικά δεν αντέχουν αυτούς τους ρυθμούς, την πίεση, τους προσωπικούς επαγγελματικούς στόχους που τους φορτώνει η εταιρεία και φυσικά την έλλειψη ουσιαστικών γνώσεων.

Εγώ το συναντώ συνέχεια στα 2 καταστήματα της Θεσσαλονίκης και αν τους ρωτήσεις και τίποτα πολύπλοκο για τίποτα shaders της GPU ή ΜΒ της CPU σε κοιτούν σαν UFO !

Home Custom Made PC for ever !!!!!!!! (ποτέ από κανένα μαγαζί του . . . Τρόμου)
 
Simon, από απλά μικρά μαγαζάκια, αν σου τύχει κάτι καλά ξεμπερδέματα. Εκεί να δεις δούλεμα που θα φας.

Όσο για ότι αναφέρθηκε παραπάνω συμφωνώ. Το Πλ@ίσιο και τα μεγάλα "μαγαζιά" ακολουθούν τη τακτική των "ταμπελάκηδων" . Απλά βαφτίζουν το κάθε παιδάκι σαν "υποδιευθυντή" , "υπεύθυνο τομέα notebook" , προσπαθούν να του φουσκώσουν τα μυαλά με τις "επαγγελματικές" τους στοχοδρομίες και πάει στο καλό. Δούλευα στο υποκατάστημα του Ψυχικού το 1998 (για ένα μήνα) και είχα δει τι παιζόταν, φαντάζομαι ότι σήμερα είναι χειρότερα. Άλλωστε τι να περιμένεις από μαγαζιά που στην είσοδο έχουν φυλλάδια για να ρίξεις βιογραφικά.

Δυστυχώς, όμως, πολλές φορές τα παιδιά δεν φταίνε. Θυμάμαι ότι σαν πωλητής εκεί κάθε μέρα μας έδιναν "φιρμάνι" τι πρέπει να πουλήσουμε. Γιατί η εταιρεία έπαιρνε δωρεάν κομμάτια ανάλογα με τον όγκο των πωλήσεων και έπρεπε να "φύγει" συγκεκριμένο εμπόρευμα.

Στην "εκπαίδευση" δεν μας είχαν μάθει τίποτε για mobos, κάρτες γραφικών και τα λοιπά, απλά μας είχαν σκίσει στο πως πρέπει να μιλάμε στον κάθε πελάτη και τι δικαιολογίες θα λέμε κάθε φορά που παρουσιάζεται πρόβλημα. Η τακτική ήταν αφού π πελάτης αγοράσει δεν σκάμε και πολύ, πα΄με στον επόμενο που θα αφήσει τον πακτωλό στην εταιρεία. Άλλωστε, τι μας νοιάζει αν κάποιος δεν είναι ευχαριστημένος. Εκεί είχα ακούσει το φοβερό "εδώ ο Θεός δεν είναι αποδεκτός από το σύνολο, θα είμαστε εμείς από όλους τους πελάτες; "

Η τακτική ήταν ότι είναι καλύτερα να στα σκάσει κάποιος και αν δεν μείνει ευχαριστημένος να πάει αλλού, μια και θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος να τον εξυπηρετήσεις από το να πουλήσεις κάτι σε έναν άλλο.

Φυσικά ο "μισθός" ήταν πείνας. Πέρναμε 130.000 δραχμές τότε και είμασταν υποχρεωμένοι με το πέρας της βάρδιας να μένουμε για meetings μέχρι τα μεσάνυχτα. Απαγορευόταν να κάτσεις σε σημείο που αν δεν άντεχες άλλο 12 ώρες ορθοστασία να έρχεται ο "διευθυντής" και να στη λέει ξερά. Τα Σάββατα πολλές φορές δεν έφευγες στις 4 η ώρα (τότε κλείνανε) αλλά έμενες να φτιάξεις βιτρίνες ή να κάνεις απογραφές. Η διαφορά τότε ήταν ότι Δευτέρα και Τετάρτη έκλειναν στις 3 το μεσημέρι, δεν είχαν 9 με 9 ή "ήλιο με ήλιο" κάθε μέρα.

Ένας "υπάλληλος" με τέτοιες συνθήκες "εργασίας" πόσο ενδιαφέρον να δώσει στο pc του simon και του κάθε simon; Αν δεν τον ενδιαφέρει ας φύγει θα μου πείτε, ε αυτό κάνουν και καλά κάνουν.

Μάθετε να συναρμολογείτε μόνοι σας ή αγοράστε "επώνυμα" είναι η μόνη λύση. Αν βρείτε μικρό μαγαζί που να σας σέβεται σαν πελάτες μη διστάσετε να πληρώσετε παραπάνω για κάτι που θέλετε (σε λογικά πλαίσια πάντα) για να έχετε πάνω από όλα ανθρώπινη αντιμετώπιση.

Πόσο θα αντέξει κάποιος σε αυτές τις συνθήκες και μάλιστα ένας νέος μέχρι 25 που έτσι και αλλιώς "βράζει το αίμα του" αναρωτιέμαι.
 
σωστος ο ποοκυς δεν φταινε και οι υπαλληλοι με αυτες τις εργασιακες σχεσεις και μηδεν κινητρο..
 
Πάντως να ξέρετε ότι στην τελευταία φουρνιά mobos για socket 1336, αναφέρονται μεγάλες αστοχίες υλικού, κάτι που μάλλον πρέπει να έχει να κάνει με το chipset αυτό καθεαυτό. Αστοχία του εργοστασίου κατασκευής, ποιος ξέρει, το αποτέλεσμα είναι ότι πολλές μητρικές από ανεξάρτητους κατασκευαστές είτε έρχονται DOA (dead on arrival) είτε ψοφάνε μετά από ελάχιστο χρόνο λειτουργίας.

Εκτός από την MSI του Simon έχω προσωπικό παράδειγμα από 2 ASUS (μάλιστα η μία ήταν του φίλτατου Πρόεδρου ΑΕΟΝ, ) ίδιο μοντέλο, μια Asrock (έλεος.... ) και 2 ECS. Η πλάκα είναι ότι όλες είχαν τα ίδια συμπτώματα και πήγαν στο Παράδεισο πολύ γρήγορα ή δεν ξύπνησαν ποτέ.

Όλα τα μηχανήματα, εκτός από του φίλου ΑΕΟΝ είχαν έρθει συναρμολογημένα, η πλάκα είναι ότι 2 από αυτά ενώ ήταν DOA και δεν άναψαν ποτέ, παραδόθηκαν στους πελάτες, ενδεικτικό ότι οι "τεχνικοί" που τα συναρμολόγησαν δεν έκαναν καν το κόπο να τα ανάψουν. Τα συναρμολογημένα μηχανήματα που δεν δούλευαν είχαν όλα αγοραστεί ΧΩΡΙΣ λειτουργικό. Με λειτουργικό τουλάχιστον, θα είχαν κάνει ένα κόπο να πατήσουν το "power-on" για να το εγκαταστήσουν......

Για έχετε το νου σας....
 
Πίσω
Μπλουζα