Πρόβλημα με EasyADF

cyberknight

RetroActive
Joined
1 Mαϊ 2009
Μηνύματα
220
Αντιδράσεις
8
Λοιπόν σήμερα δοκίμασα να δουλέψω το EasyADF. Αγόρασα 2 SanDisk CF κάρτες των 2 και 4 GB αντίστοιχα αφού έλεγξα ότι είναι συμβατές. Όμως ο δίσκος της Amiga μου (600HD) προφανώς ήταν στα τελευταία του μια και μας άφησε χρόνους και έτσι προχώρησα στην χρήση του ADAPCMCFL μέσω floppy. Το πρόβλημα μου τώρα είναι πως το πρόγραμμα ξεκινάει κανονικά , μπαίνει στο Workbench αλλά πρώτον η memory card παρότι ανοίγει και διαβάζεται πάντα φαίνεται κενή (παρότι κάνει σωστή προσμέτρηση των Kb που είναι κατειλημένα και αυτών που είναι ελεύθερα). Το δεύτερο πρόβλημα είναι πως όταν τρέχω το EasyADF μου εμφανίζει μια οθόνη για registration στην οποία όμως το licence agreement είναι κενό και δεν μπορώ να πατήσω το "Agree with licence". Μηπως κανείς έχει την παραμικρή ιδέα τι συμβαίνει (ή μήπως να πάω να πάρω καμιά 1200 με HDD να τελειώνουμε :) ). Κάθε βοήθεια θα την εκτιμούσα.
 
Αλλαξα λίγο τον τίτλο γιατί το ADAPCMCFL είναι ο κωδικός είδους στο Amigakit, ενώ όλοι το γνωρίζουν ως EasyADF. ;)

Αδεια χρήσης δεν είχε το πακέτο του Easyadf; Κάποιο serial number; Μηπως πάνω στη δισκέτα το αναγράφει ή σε κάποιο φυλλάδιο; Μήπως είναι σε αρχείο μεσα στη δισκέτα;; Εάν όχι, στείλε email στο Amigakit (προφανώς από εκεί το πήρες) να σου το στείλουν. Επίσης την CF την έχεις γεμίσει μεσω του Winuae; Εάν ναι, τότε πήγαινε στο μενού (δε θυμάμαι ποιό είναι) και επέλεξε View all files (λόγω κρίσης δε με συμφέρει να έχω Winuae και στη δουλειά :D ), για να φαίνονται όλα τα αρχεία.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
την cf δεν μας είπες όμως πως την συνδέεις.

την χρησιμοποιείς για δίσκο ή μέσω pcmcia.

Αν είναι μέσω pcmcia έλεγξε ότι φορτώνεις τον driver από τη δισκέτα αν έχεις workbench εγκατεστημένο, διαφορετικά κάνε boot με τη δισκέτα που σου έστειλαν.

Όπως είπε και ο Rygar, πρέπει να επιλέξεις show all ...αν θυμάμαι καλά...

κάνεις δεξί κλικ..και στο μενού που εμφανίζεται στο επάνω μέρος της οθόνης...πηγαίνεις File - Show All...
 
To Show All μου έλυσε το θέμα του να βλέπω τα αρχεία μέσα στην CF. Παραμένει το θέμα με το registration. Πράγματι το πήρα από amigakit αλλά δεν υπήρχε κανένας κωδικός η serial. Το πρόγραμμα βέβαια δεν ζητάει serial αλλά ονοματεπώνυμο αλλά ότι και να εισάγω η επιλογή "I Agree" δεν ενεργοποιείται αλλά και η άδεια χρήσης δεν εμφανίζεται στο παράθυρο. Έστειλα e-mail στην amigakit για το θέμα και περιμένω. Η CF παρεπιπτοντως είναι με PCMCIA αντάπτορα (αυτόν που πάει πακέτο με το EASYADF).
 
Plink είπε:
Όπως είπε και ο Rygar, πρέπει να επιλέξεις show all ...αν θυμάμαι καλά...

κάνεις δεξί κλικ..και στο μενού που εμφανίζεται στο επάνω μέρος της οθόνης...πηγαίνεις File - Show All...
Ηλία σου θυμίζει κάτι; Κάποιος φανατικός με την αμίγκα που ανέστησε πέρυσι την αμίγκα του, την είχε πατήσει με τον ίδιο τρόπο! ;)
 
Ε μα γι'αυτό το θυμήθηκα αμέσως και ήξερα τι να απαντήσω χεεχεχεχε....

πάντως, νομίζω ότι όλοι λίγο πολύ την έχουμε πατήσει με τη συγκεκριμένη επιλογή ;)
 
Τελικά μετά από μαραθώνιο e-mail με την εταιρία βρήκαν πως πρέπει να έχω ελατωματική δισκέτα οπότε και μου στέλνουν μια αντικατάσταση. Ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια παιδιά.
 
Σήμερα άλλαξα την Kickstart rom της Amiga μου από 2.05 σε 3.1 και ως δια μαγείας το πρόβλημα ξεπεράστηκε. Η αντικατάσταση δεν ήρθε ακόμα αλλά τώρα πια δεν βιάζομαι. Τέλος καλό.
 
Υπόψην ότι με το 3.1 πιθανότατα θα έχεις ασυμβατότητες με διάφορα προ 1990 παιχνίδια , που είχαν βγει αποκλειστικά για Α500 με Kickstart 1.2/1.3 (OCS δηλαδή και όχι ECS/AGA).
 
Ναι το ξέρω αλλά έχω μια multikickstart δισκέτα η οποία ως τώρα με έβγαλε ασπροπρόσωπο (την δοκίμασα με 6-7 παιχνίδια που αρνήθηκαν να τρέξουν με την 3.1).
 
Α οκ, τότε πάσο .
 
Τί ακριβώς είναι η multikickstart δισκέτα; Πως μπορώ να φτιάξω μία;
 
Kοιταξε στις ονομασιες Relokick και Degrader.. ολο και θα τα βρεις σε καποια βιβλιοθηκη. Σε συνδυασμο με μια 1200 τρεχεις ουσιαστικα τα παντα..
 
οχι και τα παντα. Μην ξεχνας οτι η δισκετα relokick δεν μπορει να απενεργοποιησει το aga, ουτε τον 020. Μονο την ρομ αλλαζει. επισης οι νεοτερες Α1200 εχουν διαφορετικο φλοπυ απο τις Α500 αρα και απο εκει υπαρχει ασυμβατοτητα. Αλλα ειναι λιγα τα παιχνιδια που δεν παιζουν, μερικα απο αυτα εχουν "διορθωθει" και επανακυκλοφορησει ως "aga fixed" εκδοσεις, οπως το pang, που δεν επαιζε με τιποτα σε Α1200.

Γενικα μιλαμε για 100 παιχνιδια απο τα 10.000+ που εχει η αμιγκα.
 
Έχω την Α1200 της Commodore και ακόμα δεν κατάφερα να κάνω το Agony να παίξει από τις δισκέτες. Θα μπορούσε το Relokick ή το Degrader να λύσει το πρόβλημα;
 
σε whdload τρέχει κανονικά και το έχω τερματίσει πολλές φορές με cheats!

Γιατί να το τρέξεις σε δισκέτες; Οι ...πειρατικές εκδόσεις που παίζαμε τότε είχαν το πρόβλημα ότι κόλλαγε λίγο πριν την τελική οθόνη! Στο whdload απλά δεν θα έχεις πρόβλημα!
 
Κι εμένα μου τρέχει στο whdload αλλά δεν μπορώ να το τερματίσω. Οι δισκέτες που έχω είναι με trainner ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
mike είπε:
οχι και τα παντα. Μην ξεχνας οτι η δισκετα relokick δεν μπορει να απενεργοποιησει το aga, ουτε τον 020. Μονο την ρομ αλλαζει. επισης οι νεοτερες Α1200 εχουν διαφορετικο φλοπυ απο τις Α500 αρα και απο εκει υπαρχει ασυμβατοτητα.
Αν διαβασες σωστα, ειπα σε συνδυασμο με μια 1200. Αν εχεις ελαχιστη εμπειρια με 1200 θα ξερεις το συστημα απενεργοποιησης pre-boot με το πατημα δυο κουμπιων του mouse οποτε μπορεις να επιλεξεις το ECS/OCS chipset. Αν η δισκετα που θα μπουταρει μετα η 1200 ειναι το relokick η το degrader θα καταφερει να τρεξει οτι παλιο υπαρχει.

Οσο για την ασυμβατοτητα στα floppy.. ποτε ειχαν ασυμβατοτητα οι Amiga με τα floppy και δεν το ξερω? Γρηγοροτερα λειτουργουσαν απο την εποχη της 500+, αλλα ασυμβατοτητα? Δεν εχω δει ποτε ουτε μια δισκετα απο 500αρα να μην φορτωνει σε 1200 τοσο σε bootable οσο και σε workbench περιβαλλον..
 
Καιρος να ανακαλυψεις και την ασυμβατοτητα των φλοπυ.

Κανεις δεν μου ειπε ποτε οτι δεν εχω εμπειρια σε αμιγκα.

Ρωτα τους 15 χρηστες απο το αμιγκαελλας που τους εχω στισει τις αμιγκες τους, να σου πουν. Ειμαι προγραμματιστης της αμιγκα απο το 1990, εχω πανω απο 10.000 δισκετες και ξερω οτι το φλοπυ ειναι ο πιο σημαντικος παραγοντας ασυμβατοτητας. Εχω δοκιμασει ολους τους συμβατους τυπους φλοπυ και ξερω την λειτουργιας τους.

Για πες μου εχεις δοκιμασει να παιξεις golden axe original version σε 1200 με φλοπυ panasonic ή teac ή amigakit ή amigaTechnologies?

@ nkarytia: υπαρχει εκδοση σε δισκετες που παιζει σε Α1200, θα ψαξω ποια ομαδα πειρατων την εχει φτιαξει και θα σου πω. Νομιζω οτι η εκδοση cracked by TARKUS TEAM ειναι αυτη που παιζει ΟΚ.
 
Mike, κανενας δεν σε εθιξε και αν προσβληθηκες απο το "ελαχιστη εμπειρια" δεν ηταν σε καμια περιπτωση σκοπος μου. Θα μπορουσες να μου στειλεις και ενα pm σχετικα με τις ιδιοτητες σου, μιας και δεν ειναι καλο να χαλαει το καθε thread με τετοια διαφημιση. Τα "ρωτα να μαθεις ποιος ειμαι εγω" δεν εχουν θεση εδω μεσα. Μια τεκμηριωμενη απαντηση θα ηταν πιο χρησιμη μιας και φανταζομαι απλα θελουμε και οι δυο να ριξουμε ενα χερι βοηθειας στον nkarytia.

Επανερχομενος στο θεμα του φιλου μας, απλα μου φαινεται αδιανοητο εφοσον μιλαμε για κατεβασμενο υλικο απο βιβλιοθηκες "παρανομης" προελευσεως (μιας και μιλαμε για Whload - θα αγορασει κανενας 1000+ original παιχνιδια?) τα οποια ειτε θα καθησουν στον σκληρο μιας 1200 απο CD, ειτε απο ethernet ειτε μερικα θα γραφτουν αυτουσια ως adf στο δικο της floppy, να μην μπορουν να εκτελεστουν στην συγκεκριμενη Amiga. Αν καποια εχουν προβλημα απο την ομαδα κυκλοφοριας τους, σιγουρα υπαρχουν επανεκδοσεις απο αλλες ομαδες. Εκει μου φανηκε περιεργο οτι ανεφερες με τα floppy.

Το Pang οντως τρεχει με το παραπανω συνδυασμο απενεργοποιησης του chipset και με την βοηθεια relokick/degrader. Τουλαχιστον αυτο το ξερω καλα μιας και ηταν απο τα αγαπημενα μου παιχνιδια στην παλια 1200αρα μου, οπως και αλλα παλαιολιθικα παιχνιδια οπως το Ikari Warriors κλπ. Και σιγουρα δεν ηταν Aga fixed μιας και προερχοταν απο την παλια 500αρα βιβλιοθηκη μου. Οσο για τα γνησια, ως γνησιος ελληνας user την περιοδο 80-90 δεν ειχα ουτε ενα αυθεντικο software, περα απο οτι ερχοντουσαν ο ST/Amiga μαζι, οπως πανω κατω εκανε και το υπολοιπο 99.9% των χρηστων.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα