Πρόβλημα με EasyADF

Χίλια @phil_vr και @mike! Τα βάσανά μου καθαρίσανε με το relokick 1.41. Άλλη μια ερώτηση. Μπορεί αυτό το εφετζίδικο φόρτωμα μερικών groups να δημιουργεί προβλήματα συμβατότητας στη 1200;
 
Στο θεμα του WHDLoad, εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι παρανομο να κατεχεις τα παιχνιδια αυτα, εφόσον το ιδιο το official WHDLoad site σου δινει την δυνατοτητα να τα κατεβασεις, αν εχεις κανει registration. Για να το κανουν αυτο, πρεπει να εχουν παρει αδεια απο τις εταιριες. Δεν εχει καμια σχεση με "πειρατικο" software και ομαδα σπασιματος. Η ομαδα και το "σπασιμο" αφορα τις ΔΙΣΚΕΤΕΣ και μονο.

Αλλα για να επενελθω στις ασυμβατοτητες, σου ξαναλεω οτι εχω δοκιμασει τις ιδιες δισκετες απο παιχνιδια, στις ιδιες αμιγκες, με διαφορους τυπους φλοπυ πανω. δεν παιζουν με ολους τους τυπους φλοπυ, πραγμα που αποδεικνυει οτι το φλοπυ δεν ειναι ολα το ιδιο συμβατο. Μαλιστα εχω σχηματισει και μια λιστα με την σειρα συμβατοτητας των φλοπυ που εχω δοκιμασει.

Ετσι προς βοηθεια του φιλου nkarytia, αν εχεις αυθεντικη παλια commodore1200, χωρις να εχεις αλλαξει φλοπυ, πρεπει να εχεις πανω το φλοπυ CHINNON FZ-354, και κατα συνεπεια να παιζει το agony, με τον τροπο που λεει ο phil_vr.
 
Μεγάλη ηλιθιότητα αυτό με τα floppies πάντως ρε παιδιά...!!
 
To κακο αρχισε οταν η commodore αποφασισε να αλλαξει τυπο φλοπυ στα μοντελα της για λογους κοστους. Ετσι ο αρχικος προμηθευτης chinnon, αλλαξε σε teac, ειδικα για τα μοντελα της Αγγλιας, μετα μερικες εκδοσεις ειχαν panasonic ή sony, μετα εγιναν τα υπολοιπα Mitsuni, μετα η amiga tecnhologies εβαλα τα δικα της amigaTechnologies μεταποιημενα απο πι-σι, και τωρα το amigakit πουλαει τα δικα του οπως και το vessalia.

Και αντε τωρα αυτα να ειναι συμβατα με τα αρχικα φλοπυ των Α500, που ηταν τα chinnon FB-354, και τα αρχικα Α1200 που ηταν chinnon FZ-354, ενω μερικες Α600-Α500+ ειχαν mitsuni....

καλα κρασια.
 
Mike το official WHDLoad site δεν σου δίνει κανένα δικαίωμα να κατεβάσεις παιχνίδια, αφού δεν περιέχει κανένα παιχνίδι, παρά μόνο τα Installs. Επομένως άδεια από τις εταιρείες δεν έχει και δεν χρειάζεται.

Όσο για τα παιχνίδια, φυσικά και εμπίπτουν στους ίδιους νόμους copyright που εμπίπτουν όλα τα πράγματα γύρω μας, εκτός από εκείνα που ανήκουν στις λίγες εταιρείες που έχουν δώσει την συγκατάθεσή τους (πχ. Cinemaware, Team 17, Factor 5, Gremlin κ. ά) και διατίθενται ελεύθερα.

Το να διαθέτεις νόμιμα το WHDLoad (έχω κάνει κι εγώ registration) σαφώς δεν συνεπάγεται το αυτόματο δικαίωμα του να διαθέτεις παράνομα όλο το υπόλοιπο Amiga software.

Δεν έχω πρόθεση να σου κάνω κήρυγμα, απλά ήθελα να διορθώσω κάποιες ανακρίβειες.

EDIT: Να προσθέσω ότι όλα τα Installs για το WHDLoad γράφονται και δοκιμάζονται μόνο πάνω στα original παιχνίδια (κάποτε τους είχα δώσει κι εγώ το Highway Hawks της Anco)
 
Δηλαδη τα γνωστα site που εχουν παιχνιδα whdload οπως το back2roots και το gorilla game pack, ειναι παρανομα?

Και για να παιξω π.χ. sensible μεσω whdload πρεπει να εχω το original?

Αν και το εχω, δεν εχω ομως και τα 10.000+ παιχνιδια original, αρα εγω και οσοι χρησιμοποιουν whdload ειναι παρανομοι?

Και τι γινεται με τις συλλογες adf, απο οπου μπορεις να παρεις μονο τα adf, και να τα βαλεις (υποθετικα) στα whdload istallers?
 
Η απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις σου είναι ναι! Με μια παρατήρηση, αν δεν κάνω λάθος (έχω χρόνια να το επισκεφτώ) το back2roots έχει μόνο νόμιμα downloads.

Μα φίλε μου γιατί σου κάνει εντύπωση; Είναι σαν να με ρωτάς "δηλαδή όλα τα MP3s και οι ταινίες που έχω κατεβάσει στον σκληρό μου είναι παράνομα;". Ε ναι, φυσικά και είναι.

Το ότι έχουν περάσει 20 χρόνια από τη δημιουργία των Amiga games δεν αναιρεί το copyright, άσχετα αν οι περισσότερες εταιρείες είτε δεν υπάρχουν πια είτε κάνουν τα στραβά μάτια αφού ούτως ή άλλως δεν βγάζουν κέρδος πλέον. Μάλιστα κάποιοι δημιουργοί (με αρχηγό την LucasArts) μέχρι και σχετικά πρόσφατα το κυνηγούσαν αρκετά το θέμα και απαγόρευαν σε web masters να φιλοξενούν τα ADFs τους.
 
Δεν εχω κατεβασει ποτε τιποτα παρονομο, γενικα δεν κατεβαζω τιποτα.

Αλλα εχω την εντυπωση οτι εχει δωθει η αδεια για να μπορει οποιος θελει να παιζει αυτα τα παιχνιδια. Θα ρωτησω και στο αμιγκαελλας και θα επανελθω.
 
Τραβάει σε μάκρος η συζήτηση και σε άκυρο thread. Αλλά σκέψου λίγο, από ποιον ακριβώς μπορεί να έχει δοθεί αυτή η άδεια που λες; Από όλες τις εταιρείες που κάποτε έβγαλαν παιχνίδι για Amiga; Ξέρει κανείς ποιος έχει σήμερα τα δικαιώματα του "Bloody Afternoon" της πάλαι ποτέ Avesoft ή του "Hyperdome" της Exocet για να πάει να ζητήσει την άδεια να το διαθέτει δωρεάν μέσα από τη σελίδα του;

Ας πούμε για τα παιχνίδια της ANCO (την ενασχόλησή μου με την οποία στα τελευταία της μπορείς να επιβεβαιώσεις σε αυτή τη σελίδα) μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι κανείς ποτέ δεν ζήτησε την άδεια. Σε αντίθεση πχ. με την Kick Off Association, η οποία έχει την έχει εξασφαλίσει γραπτώς.
 
Αυτο που εννοω, ειναι οτι χρησιμοποιουν τα παιχνιδια χωρις ιδιαιτερη αδεια, και αν δεν τους πει κανεις τιποτα, τοτε ολα καλα!!!!!!!!!
 
Πίσω
Μπλουζα