stam1370
RetroMaNiaC
- Αντιδράσεις
- 188
Παίρνω αφορμή από τον διάλογο για να θέσω μιά ερώτηση: Σε κάποια εκπομπή (νομίζω στο "Σε χρόνο TV", αλλά δεν παίρνω όρκο) είχε προβληθεί ένα βίντεο από την πρώτη δοκιμαστική έγχρωμη εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης. Θυμάμαι ότι ξεκινούσε με ένα τίτλο "ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΕΓΧΡΩΜΗ ΕΚΠΟΜΠΗ" ή κάπως έτσι, με κίτρινα γράμματα, και πίσω του ήταν φωτογραφία, όπου μια μονάδα εξωτερικών μεταδώσεων (φορτηγά) της ΕΡΤ και μια της ΥΕΝΕΔ ήταν δίπλα-δίπλα, κάτι ασυνήθιστο τότε. Μετά από τον τίτλο ήταν μιά παρουσιάστρια όπου ανήγγειλε την δοκιμαστική εκπομπή. Επίσης έδειξαν σκηνές όπου μακιγιάριζαν την παρουσιάστρια.
Μήπως έχει κανεις αυτό το βιντεάκι;
Υ.Γ. 1: Κάποια στιγμή είχα διαβάσει σε κάποιο παλιό περιοδικό (όχι τύπου "Ραδιοτηλεόρασης", δεν θυμάμαι τίτλο), εποχής '80-'81, ότι το 1976 είχε επίσης δοκιμαστικά προβληθεί από την ΕΡΤ μια ξένη ταινία έγχρωμη, για δοκιμαστικούς λόγους, σε ώρα κοντά στα μεσάνυχτα. Αν το πετύχαινα τώρα, θα είχα αγοράσει εκείνο το περιοδικό...
Υ.Γ. 2: Τον περασμένο Ιούνιο έτυχε να συνομιλήσω με ένα παλιό σκηνοθέτη της ΥΕΝΕΔ (συγχωρήστε με, μου διαφεύγει το όνομα, είχε σκηνοθετήσει πολύ γνωστή σειρά της περιόδου ως το '75), ο οποίος μου είχε πει ότι υπήρχαν οι τεχνικές προϋποθέσεις να έχουμε έγχρωμη τηλεόραση από το 1974, αλλά η υπόθεση σκάλωσε σε πολιτικό επίπεδο...
Μήπως έχει κανεις αυτό το βιντεάκι;
Υ.Γ. 1: Κάποια στιγμή είχα διαβάσει σε κάποιο παλιό περιοδικό (όχι τύπου "Ραδιοτηλεόρασης", δεν θυμάμαι τίτλο), εποχής '80-'81, ότι το 1976 είχε επίσης δοκιμαστικά προβληθεί από την ΕΡΤ μια ξένη ταινία έγχρωμη, για δοκιμαστικούς λόγους, σε ώρα κοντά στα μεσάνυχτα. Αν το πετύχαινα τώρα, θα είχα αγοράσει εκείνο το περιοδικό...
Υ.Γ. 2: Τον περασμένο Ιούνιο έτυχε να συνομιλήσω με ένα παλιό σκηνοθέτη της ΥΕΝΕΔ (συγχωρήστε με, μου διαφεύγει το όνομα, είχε σκηνοθετήσει πολύ γνωστή σειρά της περιόδου ως το '75), ο οποίος μου είχε πει ότι υπήρχαν οι τεχνικές προϋποθέσεις να έχουμε έγχρωμη τηλεόραση από το 1974, αλλά η υπόθεση σκάλωσε σε πολιτικό επίπεδο...