Πωλείται Εγκυκλοπαίδεια

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας caprice
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
angel_grig είπε:
Kατα αρχην καλως ηλθες!Περνα και απο εδω http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?275-%CA%E1%EB%F9%F3%FC%F1%E9%F3%EC%E1! .Tωρα για τις τιμες που επικρατουν στην αγορα δυστυχως δεν μπορουμε να σε κατατοπισουμε..πρεπει να κοιταξεις στα μερη που σου ειπε ο herco..

Καλως σας βρηκα ολους :)

Εσεις τι λετε?

Αξιζει να τις πουλησω?
 
Στο θέμα "εγκυκλοπαίδεια" μάλλον είμαι κι εγώ της παλιάς σχολής, κατά χαρτί μεριά.

Ωστόσο στο θέμα "λεξικά" και δη ξενόγλωσσα, δε μπορώ να μη δεχθώ τον εκσυγχρονισμό των DVD. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι, στα καθως πρέπει ηλεκτρονικά λεξικά, μπορείς να ακούς τη σωστή προφορά της ζητούμενης λέξης και των συνωνύμων, να την ακούς μέσα σε προτάσεις κλπ...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
athenieri είπε:
Καλως σας βρηκα ολους :)
Εσεις τι λετε?

Αξιζει να τις πουλησω?
Δες τι τιμες επικρατουν στην αγορα και αποφασιζεις..μονο εσυ ξερεις ποσο αναγκη εχεις τα χρηματα και ποσο συναισθηματικα δεμενη εισαι με τα βιβλια σου..
 
Πέραν του θέματος χαρτί για μένα υπάρχει και αλλή μια προσέγγιση. Στην έντυπη κάποιος αναλαμβάνει την ευθύνη των όσων γράφει. Το ίδιο και αν πωλείται ως DVD. Επίσης οι μεγάλες εγκυκλοπαίδειες συνεργάζονται με ένα πλήθος επιστημόνων και ουσιαστικά ανα δεκαετία έκαναν ενημερώσεις.[π.χ. παπυρος-λαρους-μπριτανικα]. Και τέλος για το θέμα "ζητήματα αιχμής". Νομίζω οτι αυτό το θέμα το έχουν λύσει από δεκαετίες οι επιστημονικές επιθεωρήσεις/περιοδικά.
 
foutix είπε:
Και τέλος για το θέμα "ζητήματα αιχμής". Νομίζω οτι αυτό το θέμα το έχουν λύσει από δεκαετίες οι επιστημονικές επιθεωρήσεις/περιοδικά.
H "λύση" δεν είναι λύση. Κοστίζει ΠΟΛΥ η συνδρομή σε όλες αυτές τις επιθεωρήσεις/περιοδικά, ακόμα και αν η πρόσβαση είναι μέσω δημοσίων βιβλιοθηκών, επιστημονικών ιδρυμάτων και τα συναφή. Υπάρχει μάλιστα μεγάλη συζήτηση για το κατά πόσον θα πρέπει έρευνες που έχουν χρηματοδοτηθεί από κράτη (και άρα οι πολίτες τους τις έχουν ήδη πληρώσει) να πρέπει να χρεώνονται ξανά. Και ειδικά η Ευρωπαική Ένωση τελευταία κάνει βήματα για να διορθώσει το τεράστιο πρόβλημα του συγκεκριμένου τομέα, ενώ και παγκοσμίως υπάρχουν φωνές για το ίδιο ακριβώς πρόβλημα.

Σχετικό πρόσφατο άρθρο στο Reuter.
 
Η ύπαρξη επιστημονικών περιοδικών είναι λύση. Άλλο θέμα πως αυτές διατίθονται σημερα. Αν δηλαδή αποτελούν εμπόρευμα από εκδοτικούς οίκους και πατέντες από εταιρείες και τμήματα R&D. Από την άλλη και τα περιοδικά εκλαικευμένης επιστήμης (popular science, scientific american κ.α.) κάνουν και αυτά καλή δουλειά στο θέμα της διάχυσης νέας γνώσης.
 
Πίσω
Μπλουζα