Πως αποτυπώθηκε η διαβόητη "Παραγγελία" στον τύπο της εποχής

exetlaios

Retro PaTRi@RcH
Joined
17 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.460
Αντιδράσεις
1.049
Για τη διαβόητη "παραγγελία", ο Κώστας Καρουσάκης (ο τραγουδιστής που ήταν πρώτο όνομα στο μαγαζί που έγινε το συμβάν) αναφέρει στη βιογραφία του :

Ήρθε ο αδερφός του Νίκου Κοεμτζή, ο Δημοσθένης, και μου έκανε την παραγγελιά… τις Βεργούλες. Εγώ δεν το είπα. Μάλιστα με απείλησε από μακριά. Είπα όμως στον συνάδελφό μου να το τραγουδήσει, τον Αθανασιάδη. Το μαγαζί ήταν γεμάτο. Φωνάζει ο αδερφός του Κοεμτζή… «κατεβείτε όλοι κάτω, παραγγελιά». Δεν κατέβηκε κανείς, σπρώχτηκαν στην πίστα ο Δημοσθένης με τους δύο αστυνομικούς. Ο τρίτος της παρέας ήταν φανοποιός. Όταν άρχισε να λέει το τραγούδι κι εκείνοι ήταν πάνω στην πίστα άρχισε ο καβγάς. Με το που το είδε ο Νίκος Κοεμτζής αυτό ορμάει με το μαχαίρι και άρχισε να σφάζει. Και πρέπει να πω και αυτό… Όταν χτυπάς κάποιον με το μαχαίρι, δεν το στρίβεις κιόλας! Αυτός το έστριψε το μαχαίρι και στους τρεις. Και έμειναν επί τόπου. Ήθελε να τους σκοτώσει. Αν όχι, θα μαχαίρωνε και θα έτρεχε. Αυτό διήρκησε 10 δευτερόλεπτα. Και με τη μανία να βγει έξω από το μαγαζί άρχισε να σφάζει οποιονδήποτε ήταν μπροστά του. Μετά απλά κάρφωνε το μαχαίρι, δεν το έστριβε. Κινδύνεψα κι εγώ. Μ’ έσπρωξε στον τοίχο για να γλιτώσω. Όπως ακούω τους ανθρώπους να μιλάνε τώρα στην τηλεόραση για το γεγονός, θεωρώ πως προσπαθούν να τον αγιοποιήσουν. Αυτός ήταν κράχτης στην Αθηνάς, πουλούσε παπούτσια. Δεν είχαν πιστόλια, δεν ήταν προκλητικοί. Απλά χόρευαν. Στη δίκη ήμουν βασικός μάρτυρας. Στην απολογία του δεν είπε τίποτα για την αριστερά, μετά το άκουσα. Ήταν και στη δίκη σκυθρωπός, βαρύς. Ο αδερφός τα προκάλεσε όλα. Αλλά δεν βγαίνεις να διασκεδάσεις με το στιλέτο. Είχαν μαζί τους και γυναίκες και τις διώξαν. Για μένα ήταν ένας απλός φονιάς!


Είναι μια σκηνή που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Το μαχαίρι του έσταζε αίμα από αυτούς που είχε μαχαιρώσει. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει μαχαίρωνε όποιον συναντούσε στο διάβα του. (..) Στην προσπάθειά μου να βρω κάποιον για να ειδοποιήσει τα ασθενοφόρα, έφτασα στην έξοδο, την ίδια ακριβώς στιγμή με τον Νίκο Κοεμτζή. Ήρθα πρόσωπο με πρόσωπο μαζί του. Τον κοίταξα και με κοίταξε. Έμεινα ακίνητος για μερικά δευτερόλεπτα απ’ όσο μπορώ να θυμηθώ και να συνειδητοποιήσω το χρόνο εκείνες τις μοιραίες στιγμές. Κοντά μου ήρθε ο Γιώργος Γιαλούρης, χρόνια επιχειρηματίας νυκτερινών κέντρων και φίλος μου. Αντελήφθη τον κίνδυνο που διέτρεχα και με έσπρωξε προς τον τοίχο για να φύγω από το οπτικό πεδίο του Κοεμτζή και από την τροχιά του μαχαιριού του. Ο Κοεμτζής κρατώντας πάντα το μαχαίρι του χάθηκε στη νύχτα. (…) Κατά τη διάρκεια του μακελειού, σύμφωνα και με άλλους αυτόπτες μάρτυρες, το αίμα των ανθρώπων πεταγόταν τόσο μακριά που τα ρούχα των περισσότερων θαμώνων είχαν γεμίσει από αυτό. Όλοι οι τραγουδιστές είχαμε πάθει σοκ και καθίσαμε σε ένα πεζούλι, έξω από το κέντρο κλαίγοντας με αναφιλητά οι περισσότεροι, κυρίως οι γυναίκες. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως μια βραδιά Σαββάτου αποκριάτικου γλεντιού είχε μετατραπεί σε τραγωδία.


Ορίστε και πως κάλυψε το γεγονός, ο τύπος της εποχής :

attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php
 
Βιογραφια ο Καρουσακης? Το αγνοουσα πληρως. Θα κανω παρτυ!!
 
Ένα από τα πιο γνωστά γεγονότα στην ελληνική εγκληματολογική ιστορία ( Μόνο το έγκλημα στου Χαροκόπου, πρέπει να το περνάει σε φήμη). Θα μπορούσα να πω πολλά για το πως κατασκευάζεται ένας ήρωας και αγιοποιείται ένας κακοποιός, αλλά σέβομαι το ότι δεν ταιριάζει στην θεματολογία του φόρουμ...
 
Wally είπε:
Βιογραφια ο Καρουσακης? Το αγνοουσα πληρως. Θα κανω παρτυ!!
Προσοχή: Το post του Wally, περιέχει "κωδικοποιημένο" μήνυμα, για "γνωρίζοντες", χα χα ! :D
 
Στην πρωτη σελιδα που ποσταρες πανω δεξια ειναι φτυστος ο Warren Oates!!Toν θυμαμαι μοναστηρακι να πουλαει την βιογραφια του.Αν δεν ηξερες ποιος ηταν δεν σου γεμιζε το ματι.
 
Από το 2001 που ξεκίνησα την άσκησή μου έως και το 2011 μου φαίνεται, το Νίκο Κοεμτζή τον έβλεπα τακτικά στην είσοδο των δικαστηρίων της Ευελπίδων να πουλάει το βιβλίο του. "Από τα καλά καλάα βιβλία" έτσι το διαλαλούσε. Αν δεν ήξερες ποιος είναι, πράγματι σου έδινε την εντύπωση ενός κακοπαθημένου μεν, αλλά μειλίχιου γεράκου ....
 
Το βιβλίο του Καρουσάκη είναι πραγματικός θησαυρός και έχω ξεκινήσει με "ζήλο" να το διαβάζω. Επιβεβαιώνει ότι όντως του ζήτησε ο Δημοσθένης Κοεμτζής τις Βεργούλες και ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της "Παραγγελιάς" του ζητήθηκε να συμμετάσχει αναπαριστώντας κατά αυτόν τον τρόπο το κλίμα της μοιραίας νύχτας, αρνήθηκε ωστόσο όπως φαίνεται και από το απόσπασμα:

"Όταν γυρίστηκε η ταινία με την υπόθεση του Νίκου Κοεμτζή μού ζητήθηκε να τραγουδήσω όπως είχε συμβεί στην πραγματικότητα εκείνο το μοιραίο βράδυ του μεγάλου φονικού. Αρνήθηκα γιατί οι μνήμες και οι πληγές από εκείνη τη βραδιά ήταν νωπές και δεν ήθελα να είμαι πάλι ένας από τους πρωταγωνιστές για δεύτερη φορά. Έτσι με αντικατέστησαν με τον Γιώργο Καμπουρίδη".
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα