Πόσα χρήματα θα άξίζε μια "κομπλέ" Α500 ?

Other_Reality

RetroNuts!
Joined
23 Ιουν 2006
Μηνύματα
2.045
Αντιδράσεις
67
120 ευρώ σας φαίνονται πολλά ? Σκέφτομαι να δώσω 170 και να πάρω μιά, μαζί με το 1084. Κατέβασα χθές απο το πατάρι την πρώτη μου (αγαπούλα μεγάλη), την έκανα ...μπάνιο, αλλα έχει 2 προβληματάκια , το floppy δέν "πετάει" έξω την δισκέττα (την πιάνω με τσιμπιδάκι), και κάποια (λίγα) κουμπιά δέν πιάνουν. Κατα τα άλλα δουλέυει, αλλά δέν έχω monitor, αυτό κάηκε ολοσχερώς...(καπνοί !!!) και στην τηλεόραση χαλιέμαι.

Eσείς τί θα κάνατε , και με συγχωρείτε άν το post είναι σε λάθος μέρος...δέν ήξερα που να το βάλω !
 
den thelo na se kseneroso, alla to POLY na piaseis 40-50eur...
 
Θα συμφωνήσω με τον keropi.

Eπίσης είναι φυσικό να σε ξενερώνει η τηλεόραση αν χρησιμοποιείς το tv modulator.

Δοκίμασες καλώδιο RGB να δείς τι άψογη πραγματικά εικόνα βγάζει σε μια σημερινή τηλεόραση με υποδοχή scart? Ανώτερη από οποιοδήποτε monitor της τότε εποχής,

Εγώ όταν έβαλα αυτό το καλώδιο έπαθα πλάκα με την ποιότητα της εικόνας που βγάζει, ούτε flicker ούτε τίποτα.

Όσον αφορά τα κουμπιά που δεν λειτουργούν, αν ξεβιδώσεις τις περίπου 20 βίδες πίσω από το πλήκτρολόγιο και καθαρίσεις τη μεμβράνη, πιστεύω θα λειτουργήσουν και πάλι.
 
οχι φίλε, δέν κατάλαβες ! Εννοώ για να αγοράσω ! Δέν την πουλάω τη δικιά μου, ξέρω ότι δέν αξίζει. (Εξάλλου ήταν η πρώτη μου και έχω συναισθηματική σχέση μαζί της, τόσα λεφτά δέν τιν έδινα με τίποτα !) Anyway, θα πάω να την κοιτάξω και άν όντως είναι τέλεια όπως λέει ο άνθρωπος που την δίνει, θα την πάρω ! Ας έχω 2 , δέν ξέρεις τί γίνεται καμμιά φορά !!!
 
Εγώ πάντως κατάλαβα, αν είναι boxed με τα όλα της και το monitor μαζί, άντε να πιάνει 70-80 euros μάξιμουμ.
 
Για να καταλάβω, άλλη αγορά τα 120€ και άλλη τα 170€; Τα 170€ που προφανώς περιλαμβάνουν και το 1084 είναι ούτως ή άλλως παρα πολλά. Το δικό μου 1084 κόστισε 40€ από Γερμανία και αλλα 35€ η Α500 κομπλέ. Τώρα κομπλέ εσύ πώς το εννοείς; Εγώ εννοώ μέσα στο κουτί της.

Διευκρίνισέ μας ακριβώς τί παίρνεις και με τα 120€. Πάντως πριν κάνεις οτιδήποτε, ξαναρώτα μας. Μην δώσεις τόσα χρήματα τσάμπα. Α, και το φλοπάκι σου που δεν πετάει έξω τη δισκέτα, μπορείς να το αντικαταστήσεις με 10λίρες από ΕΒΑΥ.
 
Επειδή είμαι συλλέκτης Αmiga. 70-80 ευρω το πολυ για μια Α500 σε πραγματικά άριστη κατάσταση χωρίς φθορές και κιτρινίσματα και μαζί με το κουτί της συν δισκέτες και joystick. Φυσικά αναφέρομαι για αγορά εντός Ελλάδος και όχι Γερμανίας που εκεί οι τιμές είναι σαφώς μικρότερες. Αν δεν έχει κουτί ή έχει κιτρινίσματα (πολύ συχνό) σαφώς η τιμή πρέπει να κατέβει. Για τις οθόνες αν μιλάμε για τα κλασσικά 1083s και 1084s τότε σε άριστη πάντα κατάσταση γύρω στα 20-30 ευρώ.
 
giro sta 70 e evro einai kala nomizo pia
 
Παίδες !?! Πιάστηκα μεγάλο κορόιδο το ξέρω αλλα τά δωσα. Ηταν όντως άσπρη - άσπρη και τσαχπίνα. Έπαιξε και λίγος τσαμπουκάς, δηλαδή τι λίγος, τέλοσπάντων, μιάς και ήταν ανένδοτος ο τύπος (είχε κανονικο μουσείο εντωμεταξύ, ο χαμός του χαμού), αλλά τελικά, πάνω στην τρέλα μου του είπα δώστη να τελειώνουμε. Με το ebay δέν τα πάω καλά, άν δέν χουφτώσω δέν μου πάει ρε γαμώτο... Την πήρα με ένα quickshot, κάτι ψίχουλα δισκέττες, και το 1084s (χωρίς πορτάκι) 170 γιούρια τελικά (τι κουτί....) Ειλικρινά νοιώθω βιασμένος απο συμμορία στο final fight, αλλα απο την κιτρινιάρα τη δική μου, και με τα σκαλωματάκια της, τουλάχιστον τώρα θα στήσω το amiga desk ξανά αξιοπρεπώς...Ξεσκόνισα τα pacman, καθάρισα το εξωτερικό μου και τον πόντικα, βρήκα τις κούτες....i'm back !! (χαλάλι τα 60 ευρά που έσκασα παραπάνω....απο το να την έπαιρνε κανας άμπαλος....!) Eυχαριστώ πάντως, ά και μήν με κοροιδέυετεεεεεεεεε.......μπουχουχου.....
 
Το θέμα είναι να είσαι εσύ ευχαριστημένος...
 
Εντάξει δεν θα σου πάρει και κανένας το κεφάλι. Στο κάτω κάτω ο deadorganplayer έχει δίκιο. Αφού είσαι ευχαριστημένος είναι εντάξει. Απλά έχε υπόψη σου να ρωτήσεις πρώτα αν θέλεις να αγοράσεις ξανα ρετρό μηχάνημα. :) και φυσικά το πρώτο παιχνίδι που έτρεξες ήταν το sensible soccer σωστά; :D
 
Καλορίζικη η Amiga σου.
 
Δεν πειράζει που σου κόστισε λίγο παραπάνω Other_Reality!

Το θέμα είναι να ευχαριστηθείς αυτό που αγόρασες!Με γειά σου λοιπόν!
 
Με γεια λοιπον φιλε κι ας κοστισε και κατιτις παραπανω..!!
 
Καλορίζικη Other_Reality. Στο κάτω κάτω, τα παραπάνω χρήματα δικαιολογούνται και μόνο που την είδες απο κοντά ;)

(γιατί ως γνωστόν , το ebay καμμια φορά ..... )

2cnebmgtp4.jpg


:biglaugh: :biglaugh: :biglaugh: :biglaugh:
 
Ευχαριστώ παίδες ! Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο που πήγα να τρέξω ήταν το Protracker !!! Δυστυχώς όμως...δέν. Απο παιχνιδάκι έβαλα πρώτο το Off road racer !! αυτό έπεσε πρώτο στην "βουτιά" του χεριού στην κούτα ! Τα Pacman είναι πραγματικά αθάνατα joystick, μιλάμε ότι είχανε 100 κιλά χώμα πάνω τους! Το εξωτερικό floppy δέν δουλέυει δυστυχώς, δέν πειράζει, θα πάρουμε άλλο !!! Μόλις πάω σπίτι (ειμαι στην δουλειά τώρα), θα την σενιάρω και θα τραβήξω μερικές φωτό για να τις ποστάρω ! (Δέν θα γινόταν διαφορετικά άλλωστε !!!)
 
Με γεια σου Other reality..H τιμή αυτή είναι συνηθισμένη για Ελλάδα..100Ε με 120Ε πάει μια σκέτη σε τσίλικη κατάσταση..Καλορίζικη και τα λεφτά μην τα σκέφτεσαι τα αξίζει και με το παραπάνω!
 
Other_Reality είπε:
Ευχαριστώ παίδες ! Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο που πήγα να τρέξω ήταν το Protracker !!! Δυστυχώς όμως...δέν. Απο παιχνιδάκι έβαλα πρώτο το Off road racer !! αυτό έπεσε πρώτο στην "βουτιά" του χεριού στην κούτα ! Τα Pacman είναι πραγματικά αθάνατα joystick, μιλάμε ότι είχανε 100 κιλά χώμα πάνω τους! Το εξωτερικό floppy δέν δουλέυει δυστυχώς, δέν πειράζει, θα πάρουμε άλλο !!! Μόλις πάω σπίτι (ειμαι στην δουλειά τώρα), θα την σενιάρω και θα τραβήξω μερικές φωτό για να τις ποστάρω ! (Δέν θα γινόταν διαφορετικά άλλωστε !!!)
Εγώ θα επιμείνω λέγοντας ότι βιάστηκες. Τα χρήματα ήταν πάρα πολλά. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, αμα είσαι ευχαριστημένος, χαλάλι τους. Δε με λες, το εξωτερικό φλοπυ πώς κατέληξες ότι βε βουλεύει; Τί παρατήρησες δηλαδή; Εχει διακόπτη Enable/Disable από πίσω του; Η Α500, ξέρεις, δεν τα πάει και καλά με τα εξωτερικά, κυρίως λόγω του Kickstart. Δηλαδή παιχνίδια που είναι 2 δισκέτες και έχεις τη μια στο εσωτερικό και την άλλη στο εξωτερικό και κάποια στιγμή ζητάει δισκέτα, δε θα διαβάσει από το Β. Ασε που με εξωτερικό φλοπυ πολλά παιχνίδια δεν παίζουν. Δοκιμαζμένο σε φίλο, τώρα πρόσφατα.
 
Το εξωτερικό floppy δεν κάνει boot σε 1.3 νομίζω.Επίσης πολλά παιχνίδια δεν παίζουν γιατί το εξωτερικό floppy δεσμεύει κάποια από την κεντρική ram.Οπότε παιχνίδια που τρέχουν με το ζόρι σε 1mbyte αμά χάσουν λίγη μνήμη τότε δεν παίζουν.Φόρτωσε workbench 1.3 και βάλε μια δισκέττα στο εξωτερικό floppy.Λογικά πρέπει να την δει,κοίτα όπως σου είπαν και πριν το κουμπάκι από πίσω.Αν το δεις πίεσε το δεξία ή αριστερά γιατί μπορεί να σημαίνει ότι το floppy είναι off.
 
OK guyz, το εξωτερικό δουλέυει τελικά, το καλώδιο έφταιγε, fixed !...By the way, αυτά με τα κουμπάκια και τις μνήμες τα ξέρω, amigas είμαι :) Επίσης, πολλά παιχνίδια δέν τρέχουν με ανοιχτό το external floppy, εξαιτίας της λιγοστής μνήμης που τρώει αυτό όταν είναι ανοικτό. Rygar, έχεις δίκιο ότι βιάστηκα, αλλά όντως χαλάλι :) .

Στο στήσιμο αντιμετώπισα δίαφορα προβλήματα. Έκανα αντικατάσταση τις μνήμες, και με την παλιά-δική μου μνήμη λειτουργεί και το Protracker. Aπλά, κάτι δέν πάει καλά σε workbench περιβάλλον, π.χ μου βγάζει κάτι corrupted γράμματα σε μερικές εφαρμογές (Protracker, Deluxe Paint) , στις οποίες η παλιά amiga τις φορτώνει κανονικότατα. Δέν ξέρω τι μπορεί να φταίει...H μνήμη πάντως πρέπει να είχε πρόβλημα, μιάς και με την παλιά, το demo state of the art, και το Protracker, δέν τρέχαν καθόλου. Στα παιχνίδια δέν αντιμετώπισα το παραμικρό πρόβλημα όμως. Τί άλλο θα μπορούσε να προκαλεί τέτοια "κολληματάκια" ? Η chip ram ίσως ? Δείτε και μερικά screenshots, φτού της να μην τη ματιάσουμε κλπ... :





 
Πίσω
Μπλουζα