Σώτος Σώτος
RetroMaNiaC
- Αντιδράσεις
- 287
Αισθανόσασταν αρκετά "ελεύθεροι" μικροί ή νοιώθατε να πνίγεστε από την προστατευτική αγκαλιά-δαγκάνα των γονιών σας; Πόσες ώρες σας άφηνε η μάνα σας να παίξετε στη γειτονιά; Μαζευόσασταν νωρίς ή έπεφτε τσίριγμα; Αργότερα στην εφηβεία, τι ώρα έπρεπε να είσαστε πίσω τα βράδια; Αν αργούσατε έπεφτε "πέλεκυς"; :sealed:
Θα μου πείτε ότι όση ελευθερία και να έχεις ποτέ δεν σου είναι αρκετή, αυτή είναι η φύση του ανθρώπου…
Οι δικοί μου γονείς αν και ήταν σχετικά αυστηρών αρχών, σε μερικές περιπτώσεις μου είχαν δώσει αρκετή ελευθερία να κινούμαι. Παραδείγματα:
Βέβαια στον αντίποδα, έφτυνα αίμα π.χ. για να πάω στη Disco, "για να μη με παρασέρνουν οι κακές παρέες"… Τα συμπεράσματα δικά σας…
Θα μου πείτε ότι όση ελευθερία και να έχεις ποτέ δεν σου είναι αρκετή, αυτή είναι η φύση του ανθρώπου…
Οι δικοί μου γονείς αν και ήταν σχετικά αυστηρών αρχών, σε μερικές περιπτώσεις μου είχαν δώσει αρκετή ελευθερία να κινούμαι. Παραδείγματα:
- Θεσσαλονίκη ’85. Ήμουν 10-11 χρονών και πήγαινα χαλαρός είτε με λεωφορείο είτε με τα πόδια από τις Συκιές μέχρι τον Λευκό Πύργο που ήταν το φροντιστήριο Γαλλικών του Ολζιέρσκυ, και γυρνούσα μόνος μου πίσω τα βράδια… Μάλιστα μια φορά θυμάμαι που έπεσα πάνω σε μια διαδήλωση του ΚΚΕ στην Τσιμισκή και τους ακολούθησα για πλάκα, για τον τζερτζελέ…
- Όταν επέστρεψα στη Σαλαμίνα το ’86 πήγαινα μόνος μου μέχρι το κέντρο της Αθήνας με το λεωφορείο, στην Πλατεία Κουμουνδούρου, στο τεράστιο κτίριο του ΙΚΑ, στον ορθοδοντικό, και μετά την έκανα μέχρι την Ομόνοια για να πάω στο Μινιόν και στον Λαμπρόπουλο… Άντε τώρα να στείλεις το παιδί σου 12 χρονών στην Κουμουνδούρου μόνο του !!!!
Βέβαια στον αντίποδα, έφτυνα αίμα π.χ. για να πάω στη Disco, "για να μη με παρασέρνουν οι κακές παρέες"… Τα συμπεράσματα δικά σας…