Η ιστορια ενος early adopter.
Μεσα 1999 καποιος τυπος ειχε κανει παραεισαγωγη μια παρτιδα Hitachi GD-2500 και δεν ηξερε πως να τα κανει να δειξουν ταινιες. Του ειπα που να κατεβασει το
Cinemaster software dvdplayer και μου εδωσε ενα GD-2500 κοψοχρονια. Αυτο ηταν ATAPI, ταχυτητα 4Χ dvd και 24X cd. Ηταν απο την μανα του RPC-1, δηλαδη region free.

Αυτο με εβαλε στο τριπακι να δω ταινιες DVD απο τον υπολογιστη στην τηλεοραση. Παραγγειλα τo πρωτo μου dvd απο τον amazon Αμερικης 19-9-1999. Ηταν το 2001 A Space Odyssey. Μαζι πηρα και το Matrix για εναν φιλο που ηθελε να δει αν μπορει να το αντιγραψει κλπ.
Η πρωτη προσπαθεια να δω dvd απο τον υπολογιστη στην τηλεοραση ηταν παταγωδης αποτυχια. Το tv-out της Riva TNT2 ηταν αισχος. Αμεσως
αγορασα μια Creative DXR3 που δουλευε πολυ καλυτερα. Πηρα και ενα IRMAN σειριακο υπερυθρο dongle για να μπορω να χρησιμοποιω και τηλεκοντρολ.
Αρχισα να αγοραζω DVD απο την Αμερικη με το κιλο. Συντομα τα μικροπροβληματα του να χρησιμοποιεις εναν υπολογιστη με windows 98 σαν συσκευη consumer electronics εγιναν τοσο εκνευριστικά που αρχισα να ψαχνω για DVD player.
Τον Σεπτεμβρη 2000 αγορασα το Amoisonic 8166, που μου ειχαν ταξει οτι κανει ολα τα κολπα που ηθελα (PAL60, region free, macrovision free κλπ) αλλα τελικα δεν τα εκανε. Το επεστρεψα και πηρα το Amoisonic 8506 μου ειχαν ταξει οτι κανει ολα τα κολπα που ηθελα (PAL60, region free, macrovision free κλπ) αλλα τελικα δεν τα εκανε. Αφου παραλιγο να πλακωθω με τον τυπο που τα πουλαγε, μου το αλλαξε με το 8506F που εκανε ακριβως οτι ηθελα. Φυσικα ομως το συγκεκριμενο κομματι ηταν προβληματικο και αντικατασταθηκε. Αρχες Απριλη 2001 επιτελους ειχα το dvd player των ονειρων μου! Εκανε πολλαααα χιλιομετρα για σχεδον τρια χρονια μεχρι που το
αντικατεστησα με το xbox. Τοτε απεκτησα ADSL και σταδιακα σταματησα να αγοραζω DVD, εκτος
απο σπανιες εξαιρεσεις.