Retro εντελώς αποτυχημένες αγορές PC hardware !

Captain Kal

RetroNuts!
Joined
23 Δεκ 2006
Μηνύματα
1.643
Αντιδράσεις
88
.Η ψυκτρα παραμενει αθηκτη μεσα στο κουτι της μεχρι την στιγμη που θα με την καρφωσει και θα την κανω κομματια με την βαριοπουλα.
Απλά respect. :bow:
 

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.003
Αντιδράσεις
4.376
Captain Kal είπε:
E ναι ρε captain ετσι γεινεται παντα οταν με την καρφωνει κατι τετοιο :D Παντως τωρα που το θυμηθηκα η πιο αποτυχημενη αγορα ηταν η εξης.Ο pentium D οταν τον ειχα παρει ειχε πανω ενα recorder $ony ενα φτηνιαρικο που παραδοξως μεχρι να τα φτυσει εγραψε καμια χιλιαδα dvd και cd.Δεν ξερω αν ειναι πολλα αυτα αλλα εμενα με φανηκαν πολλα και κατεληξα στο οτι το recorder βγηκε πετυχημενο.Τελικα εψαξα και το βρηκα και πηρα ενα ιδιο οταν χαλασε προσδοκωντας στην ιδια επυτηχια.Τελικα αρχισα να γραφω πολυ πραμα τα εκανα και τεστ μετα απο καθε dvd αν τα παιζει αν ειναι ολα καλα κτλ δηλαδη και ολα πηγαιναν μια χαρα.Ολα αυτα τα dvd ηταν back up και με το που τα εγραφα τα εβαζα στην ακρη.Μια μερα λοιπον και αφου εγραψα περιπου 700 dvd πηρα ενα για να περασω στο laptop κατι επεισοδια απο μια σειρα που ηθελα να δω και μολις αρχισα την αντιγραφη περασαν στο laptop δυο επεισοδια και μετα κολησε και δεν αντεγραφε κανενα αλλο.Βγαζω το dvd το βλεπω απο δω το βλεπω απο κει ολα καλα το ξαναβαζω μεσα παλι τα ιδια.Τελικα αφου ειδα το dvd στο φως και απο διαφορες οπτικες γωνιες πηρε το ματι μου εναν κυκλικο παρα πολυ μικρο δακτυλιο στην αρχη του dvd.Σαν να πηδηξε το λειζερ πχ και να μην εγραψε σε εκεινο το σημειο.Λεω ενταξει και βαζω αλλο dvd και γεινεται ξανα το ιδιο.Εντωμεταξυ αρχισα σιγα σιγα να φορτωνω πολυ ασχημα και τελικα και τα 700 dvd που εγραψα ειχαν το ιδιο προβλημα.Ηταν προβληματικο το recorder απο την αρχη που το πηρα εγγυηση δεν ειχε φυσικα και πραγματικα εκεινη την στιγμη με γυρισαν τα μυαλα και οπως ηταν το pc ασχετα που δεν εφταιγε το πεταξα απο το παραθυρο και το dvd recorder μετα το εκανα κομματια με την βαριοπουλα :D
 

hewhojumps

RetroN00b
Joined
15 Mαϊ 2008
Μηνύματα
30
Αντιδράσεις
4
metalcandyman είπε:
E ναι ρε captain ετσι γεινεται παντα οταν με την καρφωνει κατι τετοιο :D Παντως τωρα που το θυμηθηκα η πιο αποτυχημενη αγορα ηταν η εξης.Ο pentium D οταν τον ειχα παρει ειχε πανω ενα recorder $ony ενα φτηνιαρικο που παραδοξως μεχρι να τα φτυσει εγραψε καμια χιλιαδα dvd και cd.Δεν ξερω αν ειναι πολλα αυτα αλλα εμενα με φανηκαν πολλα και κατεληξα στο οτι το recorder βγηκε πετυχημενο.Τελικα εψαξα και το βρηκα και πηρα ενα ιδιο οταν χαλασε προσδοκωντας στην ιδια επυτηχια.Τελικα αρχισα να γραφω πολυ πραμα τα εκανα και τεστ μετα απο καθε dvd αν τα παιζει αν ειναι ολα καλα κτλ δηλαδη και ολα πηγαιναν μια χαρα.Ολα αυτα τα dvd ηταν back up και με το που τα εγραφα τα εβαζα στην ακρη.Μια μερα λοιπον και αφου εγραψα περιπου 700 dvd πηρα ενα για να περασω στο laptop κατι επεισοδια απο μια σειρα που ηθελα να δω και μολις αρχισα την αντιγραφη περασαν στο laptop δυο επεισοδια και μετα κολησε και δεν αντεγραφε κανενα αλλο.Βγαζω το dvd το βλεπω απο δω το βλεπω απο κει ολα καλα το ξαναβαζω μεσα παλι τα ιδια.Τελικα αφου ειδα το dvd στο φως και απο διαφορες οπτικες γωνιες πηρε το ματι μου εναν κυκλικο παρα πολυ μικρο δακτυλιο στην αρχη του dvd.Σαν να πηδηξε το λειζερ πχ και να μην εγραψε σε εκεινο το σημειο.Λεω ενταξει και βαζω αλλο dvd και γεινεται ξανα το ιδιο.Εντωμεταξυ αρχισα σιγα σιγα να φορτωνω πολυ ασχημα και τελικα και τα 700 dvd που εγραψα ειχαν το ιδιο προβλημα.Ηταν προβληματικο το recorder απο την αρχη που το πηρα εγγυηση δεν ειχε φυσικα και πραγματικα εκεινη την στιγμη με γυρισαν τα μυαλα και οπως ηταν το pc ασχετα που δεν εφταιγε το πεταξα απο το παραθυρο και το dvd recorder μετα το εκανα κομματια με την βαριοπουλα :D
να φανταστω οτι οταν χανεις σε doom, quake3 arena, counter 1.6, dota, hon, lol κλπ κλπ κλπ ΣΠΑΣ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ? ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ RAGE KID?

υγ: ή απλα 'mad kitty'? :D
 

Captain Kal

RetroNuts!
Joined
23 Δεκ 2006
Μηνύματα
1.643
Αντιδράσεις
88
να φανταστω οτι οταν χανεις σε doom, quake3 arena, counter 1.6, dota, hon, lol κλπ κλπ κλπ ΣΠΑΣ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ? ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ RAGE KID?
υγ: ή απλα 'mad kitty'?
Ναι καλά. Βρες μου gamer που να μην έχει σπάσει κάτι, και τα ξαναλέμε. :p Εδώ κάποια στιγμή ο πεθερός μου νόμιζε ότι μάλλωνα με την γυναίκα μου, από τις φωνές. :frypan: (Άντε μετά να εξηγήσεις του ανθρώπου, ότι με τσάτισε το I-War 2. :points: ).
 

Nemo

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
9 Ιαν 2006
Μηνύματα
4.695
Αντιδράσεις
1.299
manos426f είπε:
2)Μitsui 1x CD-ROM drive !

Απιστευτα faulty συσκευή (το είχα διασταυρώσει με φίλο μου,που την είχε επίσης) δε διάβαζε πολλά δισκάκια,ήταν συνεχώς κι όλο προβλήματα στην ανάγνωση δίσκων,και με μεγάλες καθυστερήσεις από την ώρα που εισήγαγα τα -πάσης φύσεως και μάρκας- δισκάκια σ' αυτή.

ΔΕΝ πρόλαβα καν να...την πετάξω,καθότι συν τοις άλλοις χάλασε και γρήγορα,κι επειδή δεν ήταν αγορά ακριβώς αλλά δώρο,δε μπόρεσα ποτέ να την αλλάξω !!

Νομίζω μάλιστα ότι την έχω ακόμη κρατημένη ως...ενθύμιο σ' ένα πατάρι,θα το τσεκάρω !! :)

Mandrake είπε:
Όσο για το CD-ROM "Mitsui" δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε αλλά σε πληροφορώ ότι τα CDs "Mitsui Gold" και "Mitsui Silver" που παραγγέλναμε τότε κατά 200άδες, μας βγάλαν ασπροπρόσωπους!!
Ειμαι σιγουρος, οτι ο manos426f μαλλον εκανε λαθος εκ παραδρομης και εννουσε το 1Χ Cd rom της MitsuMi ,που ερχονταν με ενα proprietary Isa controller

Μαλλον θα αναφερεται στο

P1010001.JPG

.. λευκο CDROM drive ,στο κατω PC, κατω απο το 5 1/4 floppy drive

(η photo προερχεται απο το φορουμ του Vogons )

Btw το 2Χαρι mitsumi με το επισης proprietary Isa controller παιζει να ειναι το καλυτερο και ποιο αξιοπιστο Cd Rom Drive που περασε απο τα χερια μου και συνεχισε να δουλευει (οποτε κληθηκε να το κανει)για καμια δεκαετια πραγματικα αθανατο ,(ισως να να μπορει δουλεψει ακομα ,αν δεν εχει πεταχθει :) )
 

ChrisD

RetroWannaBe
Joined
5 Ιουν 2013
Μηνύματα
73
Αντιδράσεις
4
Τελικα ολοι κανουμε τις πατατες μας βλεπω.

Να και οι δικες μου:

- Creative DXR3. Για οποιον δε θυμαται ενισχυε το DVD playback σε υπολογιστες που οι καρτες γραφικων δεν ειχαν την απαραιτητη δυναμη για να παιξουν DVD. Θυμαμαι μαλιστα οτι πριν την βαλω στο PCακι μου τοτε η αναπαραγωγη ταινιας ηταν πολυ σπαστικη μιας και οπου ειχε σκηνες δρασης εχανε frames. Η καρτα ναι μεν δουλεψε αψογα στις ταινιες, αλλα μου εβγαζε την παναγια σε καθε format γιατι ειχα θεμα με τον driver, φορτωνε το τροφοδοτικο μου λιγο παραπανω και γενικα σε σχεση με την χρηση που την εκανα δεν αξιζε τα λεφτα της. Με αφησε χρονους οταν εσκασε ενα τροφοδοτικο και πηρε μαζι του σχεδον ολο το PC (μονο το DVD επιβιωσε)

- nVidia MX660 64MB. (Αν θυμαμαι καλα το μοντελο) Με 64ΜΒ DDR μνημης και tv-out (που ποτε δε χρειαστηκα). Καλη σαν αναβαθμιση σε σχεση με το τι ειχα πριν (νομιζω μια Voodoo "κατι"). Την ειχα παρει 65? αν θυμαμαι καλα. Δυο βδομαδες μετα και αφου ελεγα στον κολλητο ποσο καλη ειναι, πηγε και πηρε κι αυτος την ιδια.....μονο που δεν ηταν ιδια! Την πληρωσε 2? παραπανω και ειχε DDR2. Περιττο να πω οτι η δικια του σε σχεση με την δικια μου ηταν δυο φορες πιο γρηγορη και συκωνε καλυτερες αναλυσεις.....την πατησα για 2? και 2 βδομαδες!!!! Να σημειωσω οτι καμια απο τις δυο δεν ειχε ανεμηστηρακι και ειχαμε βαλει μονοι μας με πατεντα. Εκανε την διαφορα κατευθειαν!!!

- Plextor Plexwriter8/4/32. Φοβερο DVDWriter! Το αγορασα καπου 250.000δρχ αν θυμαμαι καλα. Πολλα λεφτα αλλα ειμουν απο τους λιγους που ειχαν DVD-R τοτε! Κλασσικος γκαντεμης ομως το μαγαζι που το πηρα μια βδομαδα μετα εφερε το 12/10/32, το οποιο οχι ηταν και πιο γρηγορο, αλλα ειχε και buffer underun protection κατι που το δικο μου δεν ειχε και μια ζωη εγραφα δισκακια με το αγχος μηπως καουνε!!! Και η χρηματικη διαφορα το ενα με το αλλο απειροελαχιστη!!! Παρολαυτα το drive δουλευει ακομα και σημερα!!!!!!!!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

ΦΖΠ1

RetroJunkie™
Joined
23 Μάρ 2013
Μηνύματα
2.266
Αντιδράσεις
620
Έχω ένα modem Baudtec μάυρο (ή κάπως έτσι), με ασύρματο router, που μου έχει χορηγήσει ως "δώρο" ένας παλιός μου πάροχος Ίντερνετ. Το montemάκι καλό είναι για τα χρόνια του (κοντά 6-7), αλλά παρουσιάζει την εξής ιδιομορφία : σε κάθε μικρή ή μεγάλη διακοπή ή βύθιση του ρεύματος, μου βγάζει "Limited Acess". Και πρέπει να συνδέσω το laptop με το ethernet, να δώσω 192,168,1,1 για να μπώ στο setup του, και να κάνω απλά "Save" στις 3 σελίδες "Internet acess". Θα έλεγε κανείς ότι έχει μια μπαταρία που έχει τελειώσει, και δε μπορεί να κρατήσει ρυθμίσεις. Ωστόσο κανείς, ούτε από τον ΟΤΕ ούτε από κατάστημα, μου έχει δώσει άλλη λύση εκτός από το να πάρω καινούργιο...
 

angel_grig

KAT Resurrector
Joined
11 Οκτ 2008
Μηνύματα
3.161
Αντιδράσεις
397
ΦΖΠ1 είπε:
Έχω ένα modem Baudtec μάυρο (ή κάπως έτσι), με ασύρματο router, που μου έχει χορηγήσει ως "δώρο" ένας παλιός μου πάροχος Ίντερνετ. Το montemάκι καλό είναι για τα χρόνια του (κοντά 6-7), αλλά παρουσιάζει την εξής ιδιομορφία : σε κάθε μικρή ή μεγάλη διακοπή ή βύθιση του ρεύματος, μου βγάζει "Limited Acess". Και πρέπει να συνδέσω το laptop με το ethernet, να δώσω 192,168,1,1 για να μπώ στο setup του, και να κάνω απλά "Save" στις 3 σελίδες "Internet acess". Θα έλεγε κανείς ότι έχει μια μπαταρία που έχει τελειώσει, και δε μπορεί να κρατήσει ρυθμίσεις. Ωστόσο κανείς, ούτε από τον ΟΤΕ ούτε από κατάστημα, μου έχει δώσει άλλη λύση εκτός από το να πάρω καινούργιο...
Eιτε το ανοιγεις να δεις εαν εχει μπαταρια ειτε εαν εχεις ups το συνδεεις εκει.

@chrisD:το dxr2 που ειχα (και εχω) ηταν μια χαρα παντως,αφου μου εδινε την δυνατοτητα να παιζω dvd σε pentium I pc..
 

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
8.198
Αντιδράσεις
6.284
ChrisD είπε:
- Creative DXR3. Για οποιον δε θυμαται ενισχυε το DVD playback σε υπολογιστες που οι καρτες γραφικων δεν ειχαν την απαραιτητη δυναμη για να παιξουν
Εγω αντιθετως ημουν ευτυχισμένος με την δικη μου DXR3. Δεν ειχα βαλει το passthrough, την ειχα συνδεσει απευθειας με την τηλεοραση. Ειχα και ενα serial infrared dongle και εβλεπα κανονικα dvd στην tv με τηλεκοντρολ. Εκει μονο που εσκιζε ειναι οτι μπορουσε να κανει μετατροπη απο NTSC σε PAL (κατι που κανενας software player δεν μπορουσε να κανει και που ηταν απαραίτητο γιατι ειχα 95% R1 dvd) και να ξηλώσει και το macrovision, ετσι ωστε μπορουσα να αντιγράφω τα dvd σε βιντεοκασσετες.
 

Nemo

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
9 Ιαν 2006
Μηνύματα
4.695
Αντιδράσεις
1.299
freaktmp είπε:
Εγω αντιθετως ημουν ευτυχισμένος με την δικη μου DXR3. Δεν ειχα βαλει το passthrough, την ειχα συνδεσει απευθειας με την τηλεοραση. Ειχα και ενα serial infrared dongle και εβλεπα κανονικα dvd στην tv με τηλεκοντρολ. Εκει μονο που εσκιζε ειναι οτι μπορουσε να κανει μετατροπη απο NTSC σε PAL (κατι που κανενας software player δεν μπορουσε να κανει και που ηταν απαραίτητο γιατι ειχα 95% R1 dvd) και να ξηλώσει και το macrovision, ετσι ωστε μπορουσα να αντιγράφω τα dvd σε βιντεοκασσετες.
νονιζω με ενα software τρικ επαιζε εκτος απο DVD και DIVX νομιζω.
 

ASiC

RetroMaNiaC
Joined
6 Φεβ 2008
Μηνύματα
648
Αντιδράσεις
78
Nemo είπε:
νονιζω με ενα software τρικ επαιζε εκτος απο DVD και DIVX νομιζω.
Όντως! Αν θυμάμαι καλά, έπρεπε πρώτα να βάλεις κάποιους hackεμένους drivers απο κάρτα hollywood-κάτι. Είχε κι ένα utility για μετατροπές pal<>ntsc, macrovision disabling, DivX κλπ κλπ.

Κάθε άλλο παρά αποτυχημένη αγορά ήταν η καρτούλα, ειδικά αν δεν είχες γρήγορο pc με/ή συγκεκριμένη κάρτα γραφικών ATi με επιτάχυνση video.
 

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
8.198
Αντιδράσεις
6.284
Nemo είπε:
νονιζω με ενα software τρικ επαιζε εκτος απο DVD και DIVX νομιζω.
Την dxr3 την χρησιμοποιουσα το '98. Μεχρι να βγουν ολα αυτα, εγω ειχα παει σε standalone dvdplayer (το all time classic Amoisonic 8506) και ετσι δεν ξανασχοληθηκα με το θεμα. Επομενη σταση ηταν xbox με xmbc το 2003.
 

angel_grig

KAT Resurrector
Joined
11 Οκτ 2008
Μηνύματα
3.161
Αντιδράσεις
397
Eγω μαλλον παω για ρεκορ αφου την χρησιμοποιουσα εως το 2006! :D
 

ChrisD

RetroWannaBe
Joined
5 Ιουν 2013
Μηνύματα
73
Αντιδράσεις
4
Μαλλον ειμουν ο μοναδικος που του εσπαγε τα νευρα μεχρι να την στησω!!!

Αυτο ειναι και το μονο παραπονο που ειχα βασικα! Κατα τα αλλα επαιζα DVD σε celeron για πολλα χρονια.

Αν δεν ειχε σκασει το PSU πιθανον να την ειχα ακομα εγκατεστημενη καπου.

Αν θυμαμαι καλα η DXR2 ερχοταν παρεα με τηλεκοντρολ και DVD της Creative. Η DXR3 ηταν bulk αν ειχες ηδη DVD.....εχανες ομως το τηλεκοντρολ και εισουν δεσμιος του ποντικιου!
 

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
8.198
Αντιδράσεις
6.284
ChrisD είπε:
Αν δεν ειχε σκασει το PSU πιθανον να την ειχα ακομα εγκατεστημενη καπου.
Αν θυμαμαι καλα η DXR2 ερχοταν παρεα με τηλεκοντρολ και DVD της Creative. Η DXR3 ηταν bulk αν ειχες ηδη DVD.....εχανες ομως το τηλεκοντρολ και εισουν δεσμιος του ποντικιου!
Εγω την εχω ακομα στην ντουλαπα μαζι με την συσκευασια της!

Και οπως ειπα πριν, ειχα αγορασει ενα Irman και ειχα λυσει το προβλημα του τηλεκοντρολ.
 
Τελευταία επεξεργασία:

StDumas

RetroNoob
Joined
17 Αύγ 2020
Μηνύματα
15
Αντιδράσεις
17
σε hardware δεν αγορασα ποτε κατι που να ηταν αποτυχια. Παντα το εψαχνα παρα πολυ. Ωστοσο κατι που πλησιαζει την αποτυχια ειναι οι εξης αγορες....
Αγορα Αμιγκα 500 (απο τον μπαμπα) απο Βελγιο....Turns out να εχει ασυμβατοτητα και δεν δεχεται 512kb επεκταση μνημης που πουλουσαν εδω.....

Αγορα το 1999 αποκωδικοποιητη MPEG2, για να μπορω να βλεπω κανονικα ταινιες DVD απο το pc. Γρηγορα ενσωματωθηκε στις καρτες γραφικων οποτε ηταν αχρηστη, αλλα οσο την ειχα την ελιωσα. Ειδα παρα πολλες ταινιες.

Αγορα Pc με την μαρκα Impetus. 13 ετων εγω ηθελα να κανω μουρη οτι εχω ταχαμ ταχαμ καλο pc. 60.000δρχ εκανε το ονοματακι. Η τοσο μου το χρεωσανε...Καποιος μου ειχε πει οτι ειναι της Sony (καποιος που τα εψαχνε). Επρεπε να παρω ενα πιο φτηνο κουτι.
 

dkssprs

RetroActive
Joined
16 Δεκ 2008
Μηνύματα
573
Αντιδράσεις
273
Εντελώς πατάτα δεν θα το έλεγα

Αλλά εντελώς άσχετος που ήμουν αποφασίζω με όχι κ πολύ ψάξιμο αλλά ούτε κάποιον να με συμβουλέψει, να αγοράσω κάρτα γραφικών την banshee αν την γράφω σωστά.
Πάω στα one way τότες κ με ειδοποιούν ότι η κάρτα δεν μπορεί να εγκατασταθεί διότι βγάζουν σφάλμα οι drivers.
Μου προτείνω την voodoo 2
Ο συνδιασμος της παρέα με τον cyrix στα 166 ήταν μάπα.
Ο cyrix μάλλον της έκανε bottleneck η κάτι τέτοιο
Επίσης Δεν κατάφερνα πάντα να δω κατά την εκκίνηση ενός παιχνιδιού το γνωστό λογότυπο ενεργοποίησης της κάρτας. Ίσως εφτεγε κ σε ένα βαθμό η ασχετοσύνη μου.
 

BlackFlag

RetroN00b
Joined
26 Αύγ 2010
Μηνύματα
63
Αντιδράσεις
39
Για την TNT2 M64 που αναφέρθηκαν κάποιοι να τονίσω ότι σήμερα θεωρείται από τις πιο συμβατές DOS κάρτες γραφικών και με Vesa 3.0 υποστήριξη!!! Την έχω βάλει σε ένα μηχάνημα Pentium MMx 233 MHz που έφτιαξα με DOS - Windows 3.11 for Workgroups!
 
Μπλουζα